Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Από τη στιγμή που παίρνουμε τα πουλιά και δεν χρησιμοποιούμε αθεμιτα μέσα δεν νομίζω ότι είναι κακό εγώ ευχσριστιεμαι πέρισσοτερο μια δυο τέτοιες τουφεκιες από το να κάθομαι σε ένα ύψωμα και να μου βγαίνουν τα πουλιά στρωτά στα 20 μετρα και να πάρω 10 γούστα είναι αυτά
Απλά το θέμα είναι ότι από τα 20 πουλιά που θα τουφεκισεις θα καρπωθεις μεν ένα ή δύο με εντυπωσιακές τουφεκιές σύμφωνα με αυτά που λες αλλά θα τραυματισεις άλλα 7-8 τουλάχιστον.....τα οποία απλά θα μπορούσε να καρπωθεί κάποιος άλλος..... ή εσύ την επόμενη μέρα..... αυτή την νοοτροπία πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές..... για να μπορέσουν να ζήσουν έστω κάτι από αυτά που είδαν οι μεγαλύτεροι από εμάς

Απλά το θέμα είναι ότι από τα 20 πουλιά που θα τουφεκισεις θα καρπωθεις μεν ένα ή δύο με εντυπωσιακές τουφεκιές σύμφωνα με αυτά που λες αλλά θα τραυματισεις άλλα 7-8 τουλάχιστον.....τα οποία απλά θα μπορούσε να καρπωθεί κάποιος άλλος..... ή εσύ την επόμενη μέρα..... αυτή την νοοτροπία πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές..... για να μπορέσουν να ζήσουν έστω κάτι από αυτά που είδαν οι μεγαλύτεροι από εμάς
Αν τουφεκισω φίλε 20 πουλιά και πάρω μόνο 2 θα το γυρίσω στο ψαρεμα δεν πάω εγώ στο πέρασμα να ρεζιλευτω όπου σηκώνω τουφέκι το κάνω γνωρίζοντας τις δυνατότητες μου και τα πουλιά σβήνουν

Δηλαδή όπου το δείτε να ρίχνετε αποδίδει;
50,60,70,80 μέτρα είναι το ίδιο για εσάς, ρίχνετε και έχετε συνεχόμενες επιτυχίες;
Ναι έτσι είναι το πρόβλημα μου είναι άλλο με αυτές τις βολές αλλά δεν είναι του παρόντος

Αν τουφεκισω φίλε 20 πουλιά και πάρω μόνο 2 θα το γυρίσω στο ψαρεμα δεν πάω εγώ στο πέρασμα να ρεζιλευτω όπου σηκώνω τουφέκι το κάνω γνωρίζοντας τις δυνατότητες μου και τα πουλιά σβήνουν
Μακάρι να είναι πάντα έτσι φίλε μου.....να ξέρεις όμως ότι η μετριοφροσύνη και η ταπεινότητα είναι προτέρημα.....

Μέχρι κι εγώ έχω καταλάβει ότι οι μετρήσιμες διαφορές στην ποιότητα της τουφεκιάς οφείλονται στο φυσίγγι και τη σύσφιξη.
Άρα αν δύο τουφεκια ρίξουν το ίδιο φυσιγγι με το ίδιο τσοκ θα βγάλουν τις ίδιες τουφεκιες έτσι?

Άρα αν δύο τουφεκια ρίξουν το ίδιο φυσιγγι με το ίδιο τσοκ θα βγάλουν τις ίδιες τουφεκιες έτσι?
Αφού δεν ρίχνεις στο χαρτί ?
Που το ξέρεις ότι θα βγάλουν διαφορετικό ?

Ναι θα βγάλουν το ίδιο ... απέδειξέ μου ότι κάνω λάθος ...

Η σωστή απάντηση είναι όχι, αλλά αν η οπλάρα βάλει με απλό φυσίγγι Χ σκάγια νούμερο Υ στα Ζ μέτρα, τότε και το χρέπι με άλλο απλό φυσίγγι και άλλο τσοκ θα βάλει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια σκάγια, στα ίδια μέτρα.
Άρα αλλάζοντας το φυσίγγι και τα τσοκ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Απλά οι "μάγκες" ξέρουν τι φυσίγγι πάει σφιχτά και τι όχι ... οι άλλοι κάνουν κώνους ... και αυτή είναι όλη η ιστορία. 🤣

Αν αγοράσεις ακριβότερο συνήθως φυσίγγι το χρέπι θα βάλει πολλάααααα περισσότερα σκάγια και θα κεράσει τσάγια σε πολλές οπλάρες.
Αλλά θέλουμε φθηνό και σφιχτό και καλό ... εεε όλα δεν γίνονται.

Η σωστή απάντηση είναι όχι, αλλά αν η οπλάρα βάλει με απλό φυσίγγι Χ σκάγια νούμερο Υ στα Ζ μέτρα, τότε και το χρέπι με άλλο απλό φυσίγγι και άλλο τσοκ θα βάλει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια σκάγια, στα ίδια μέτρα.
Άρα αλλάζοντας το φυσίγγι και τα τσοκ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Απλά οι "μάγκες" ξέρουν τι φυσίγγι πάει σφιχτά και τι όχι ... οι άλλοι κάνουν κώνους ... και αυτή είναι όλη η ιστορία. 🤣

Αν αγοράσεις ακριβότερο συνήθως φυσίγγι το χρέπι θα βάλει πολλάααααα περισσότερα σκάγια και θα κεράσει τσάγια σε πολλές οπλάρες.
Αλλά θέλουμε φθηνό και σφιχτό και καλό ... εεε όλα δεν γίνονται.
Δεν είναι έτσι η κακή κάνη ότι και να βάλεις μέσα θα σκορπισει

Όχι δεν εννοώ αυτό. Αν βρείς συνδυασμό τσόκ και φυσίγγι διαφορετικά για τα δύο όπλα, πιστεύω θα βγάλουν σχεδόν την ίδια κατανομή.
Μπορεί και με το ίδιο φυσίγγι αλλά άλλο τσοκ για κάθε όπλο.

Έχω σκοπό να κάνω τέστ με μια μπενελι με αυλό 18.3-18.4 και με ενα μπαουνιγκ με αυλό 18.8, με το ίδιο φυσίγγι και το ίδιο τσόκ 3 και 4 άστρα.
Ο σκοπός μου είναι να δώ την απόδοση των τσόκ για κάθε όπλο και αν η αναγραφόμενη σύσφιξη είναι όντως αυτή και όχι σύγκριση, αλλά θα δούμε και τα άλλα.

Status
Not open for further replies.
Back