Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
H 92 ειναι στη πρωτη φωτογραφια; Αιωνια καψουρα αυτο το οπλο
Αυτό είναι το εξώφυλλο, μέσα του έχει ένα αναλυτικό δισέλιδο, συν μια διαφημιστική σελίδα, βλέπεις εκείνη την εποχή με αυτό είχαν αντικαταστήσει οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις το θρυλικό 45αρι Μ1911 ...;)
Να σου πω, τότε κι εμένα εκεί πήγε πρώτα το μάτι μου! .ha ha. Γι' αυτό κυρίως το λόγο ζήτησα και πήρα τον κατάλογο... .sarcastic.

Το μαύρο πρέπει να είναι το 92 το έχω ξαναδεί σε φωτο..Το άλλο δεν ξέρω..
Ναι το 92F, στο διαμέτρημα 9mm Luger (ή αλλιώς Parabellum ή 9x19).
Το άλλο είναι το Mod. 85 Cheetah στο διαμέτρημα 9mm Short (ή αλλιώς 9mm Kurz ή 9x17mm ή .380 ACP ...) ;)

Εγώ σκάλωσα με το SO3... πουτανα κοινωνία :)
.my man..well done..well done.ffff.sarcastic.

Νομίζω Στέλιο έχουν διαφορές και στον κορμό, το Μ9 ειναι ποιό μπαταλικο λίγο μάλλον για να γλιτώνουν χρόνο παραγωγής ή για λόγους αντοχής. ολα τα υπόλοιπα ειναι ίδια απ όσο ξέρω

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε θέμα, εγώ λέω αυτό που γράφει ο παραπάνω κατάλογος της Beretta, αλλά και από όσα έχω διαβάσει και αλλού, π.χ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Beretta_M9
Πέρα από αυτό, πολύ το ήθελα παλιότερα να έχω ένα τέτοιο, γι' αυτό κιόλας μόλις έπιασα δουλειά κι έμενα στα Χανιά, γράφτηκα σε σκοπευτικό σύλλογο και άρχισα να πηγαίνω στο σκοπευτήριο. :rolleyes: Αλλά οι προϋποθέσεις που έβαζε ο νόμος και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας και για την ανανέωσή της μετά κάθε τόσο, για να μην σου το πάρουν, ήταν απογοητευτικά αποτρεπτικές και σύντομα μου έκοψαν την όρεξη... :(:mad:
Με το να πάω όμως 5-10 φορές στο σκοπευτήριο, γνώρισα από κοντά και δοκίμασα τον πήλινο στόχο (skeet στην αρχή, και αρκετά αργότερα το σπόρτινγκ) και κόλλησα εκεί ... και έπαψα να ασχολούμαι σχεδόν τελείως με τα πιστόλια... :)

Eχεις απολυτο δικο Στελιο. Ομως η καψουρα ειναι καψουρα. Η 92 και η 96 αργοτερα ειναι για μενα ο ορισμος του ωραιου πιστολιου. Ιταλικη φινετσα ρε παιδι μου, σε σχεση με τα χοντροκομμενα δημιουργηματα, ειδικα αυτα με τα πολυμερικα μερη....

a400 sporting
Αυτήν πολύ θα ήθελα να την δοκιμάσω και γω με φυσίγγια ως 36γρ. Η μία τρύπα εκτόνωσης των αερίων στην κάννη, πολύ μου έχει εξάψει την περιέργεια ως προς το αποτέλεσμα της τουφεκιάς σε γομώσεις άνω των 28 ως 32γρ. Κάτι μου λέει ότι θα την δούμε και σε έκδοση porting ;)

ειδα εχθες κατι βιντεκια της 400 sporing στο διαδικτυο κι επαθα πλακα.απο το κοντακι και τη λαβη του μεχρι ολο το design.ειναι απο τις ελαχιστες φορες που αυτογεμες μου κανει τοσο πολυ κλικ πιο πολυ κι απο δικανο.εδω εισαγεται?

ειδα εχθες κατι βιντεκια της 400 sporing στο διαδικτυο κι επαθα πλακα.απο το κοντακι και τη λαβη του μεχρι ολο το design.ειναι απο τις ελαχιστες φορες που αυτογεμες μου κανει τοσο πολυ κλικ πιο πολυ κι απο δικανο.εδω εισαγεται?
Την τελευταία που είχε η αντιπροσωπεία την αγόρασε ο Νικόλας.:D
Μπορεί να φέραν και άλλες ή να έχουν με 76 ή 81 πόντους. Όποιος έχει όρεξη να διαβάσει ας δει μια τέλεια παρουσίαση που έκανε ένα αρρωστάκι από Αμερική. Αγόρασε δύο και τελικά τους έβγαλε το μπλε χρώμα και τις έκανε nickel ... .sarcastic.. Υπάρχουν κάποια παράπονα για την σκανδάλη του όπλου αλλά μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί σύμφωνα με τον εν λόγο κύριο.

http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?t=275706

Νομίζω Στέλιο έχουν διαφορές και στον κορμό, το Μ9 ειναι ποιό μπαταλικο λίγο μάλλον για να γλιτώνουν χρόνο παραγωγής ή για λόγους αντοχής. ολα τα υπόλοιπα ειναι ίδια απ όσο ξέρω
καλησπέρα παιδιά!!!! Επειδή είμαι κάτοχος (νόμιμος) αυτού του μαύρου μπορώ να σας πω μερικές λεπτομέριες....Σαν μοντέλο εμφονίστικε την δεκαετία 70, λιγο διαφορετικό σε ότι αφορά το κουμπί απελευθέρωσης της γεμιστήρας. Έχει διάφορες εκδόσεις όπως η centurion, brigadier, elite, billenium.επετειακές και αλλα. Ανάλογα με το διαμέτριμα 9χ19, 9χ21 imi, 0,40, έχει κ το νούμερο ,92,98,96 αντίστοιχα.Όσο αφορά τα fs,f, g, d, έχουν να κάνουν με το αν το πιστόλι είναι μονής, διπλής ενέργειας,αν έχει decocing,ή αν είναι με εξωτερική σφήρα.ΟΙ αμερικάνοι τοπήραν απο τα μέσα του 80 περίπου ως τα μέσα του 90. Μετά πήραν glock ,sig sauer, h&k όχι μόνο στο στρατό αλλά και σε άλλες μονάδες και υπυρεσίες ασφαλείας .Γύρω στο 2006 υπέγραψαν συμφωνία με την beretta για παραγωγή στην αμερική και κάλυψη των αναγκών τους και ξανα μπήκε σε υπηρεσία... Σε σχέση με την m9 η μόνη διαφορά εντοπίζεται στην ράχη της λαβής όπου είναι πιο ίσια στην m9. Κατα καιρούς έχω βρει σε ένα μόνο κατάστημα κάποια κομμάτια με μικρή κυκλοφορία. Την ΄έχω στην κατοχή μου από το 2008 και οι βολές που έχω κάνει μαζί της σε σκοπευτήριο και εκπαιδεύσεις είναι μερικές χιλιάδες.... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΜΠΛΟΚΗ.

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε θέμα, εγώ λέω αυτό που γράφει ο παραπάνω κατάλογος της Beretta, αλλά και από όσα έχω διαβάσει και αλλού, π.χ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Beretta_M9
Πέρα από αυτό, πολύ το ήθελα παλιότερα να έχω ένα τέτοιο, γι' αυτό κιόλας μόλις έπιασα δουλειά κι έμενα στα Χανιά, γράφτηκα σε σκοπευτικό σύλλογο και άρχισα να πηγαίνω στο σκοπευτήριο. :rolleyes: Αλλά οι προϋποθέσεις που έβαζε ο νόμος και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας και για την ανανέωσή της μετά κάθε τόσο, για να μην σου το πάρουν, ήταν απογοητευτικά αποτρεπτικές και σύντομα μου έκοψαν την όρεξη... :(:mad:
Με το να πάω όμως 5-10 φορές στο σκοπευτήριο, γνώρισα από κοντά και δοκίμασα τον πήλινο στόχο (skeet στην αρχή, και αρκετά αργότερα το σπόρτινγκ) και κόλλησα εκεί ... και έπαψα να ασχολούμαι σχεδόν τελείως με τα πιστόλια... :)
Kαλησπέρα σε όλη την παρέα...Έχω στην κατοχή μου το συγκεκριμένο πιστόλι (νόμιμα) από το 2008. Σαν όπλο εμφανίστηκε τα μέσα του 70 με μερικές διαφορές σε οτι αφορά το κουμπί απελευθέρωσης της δεμιστήρας. Στους αμερικάνους "πέρασε" στα μεσα του 80 ως τα μεσα 90. όπου αντικαταστάθηκε απο glock, sig sauer, h&k.Η διαφορά που υπάρχει στην m9 σε σχέση με την 92 είναι ότι η πρώτη έχει πιο ίσια λαβή στην ράχη.Επανήλθε στα μέσα τησ δεκαετίασ του 2000 αφου υπέγραψαν συμφωνία παραγωγής με την beretta σε αμερικανικα εργοστάσια για την κάλυψη των αναγκών τους περνώντας με επιτυχία τα τεστ των 8000 συνεχόμενων βολών με μέγιστο αριθμό εμπλοκών τις 2 , στην 3 κόβεσαι, και μεγιστη διαρκεια ζωης , νομιζω, 30.000 βολές. Όσο αφορά τις εκδόσεις υπάρχουν αρκετές : billenium,centurion, brigagier, elite , steel, 90-two και άλλες πολλές. Τα νούμερα στα μοντέλα έχουν να κάνουν με το διαμέτρημα : 92= 9χ19, 98=9χ21 imi και 96= 0,40. Ταγράμματα στα μοντέλα f,s, fs, D,G, έχουν να κάνουν με το αν είναι μονής ενέργειας ή διπλής, αν διαθέτει deckocing, αν έχει ασφαλεια ή αν είναι με εξωτερική ή εσωτερική σφύρα.τα πιο πολλά μοντέλα δεν έρχονται στην Ελλάδα, με εξαίρεση καποια για την κεντρική αντιπροσωπία όπου όποιος έμπορος έχει την άκρη θα τα πάρει στο κατάστημά του, μιλάω με προσωπική εμπειρία. Από το 2008 εως σήμερα, σε σκοπευτήριο,σεμινάρια και εκπαιδεύσεις έχει ρίξει μερικές χιλιάδες βολές ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΛΟΚΗ!!!!!. Συγνώμη αν σας κούρασα......

Αγαπητοί Berettoφιλοι στην 391 εχω το εξής θέμα , στα 100 φυσίγγια μπορει να μου κάνει εμπλοκη λογω του οτι η βελόνα χτυπάει αδύναμα το καψουλι, εχει να κάνει με σκληρό καψουλι ελλατωματικό η με την βελόνα, και γιατι αν είναι η βελονα δεν το κάνει καθε φορά ? Εαν έχετε ανάλογη εμπειρία μου το λέτε και αν μπορω κάνω κάτι απο μόνος μου , διαφορετικά θα την πάω στον γιατρό (Αντωνάκο) να παρέμβει.

Αγαπητοί Berettoφιλοι στην 391 εχω το εξής θέμα , στα 100 φυσίγγια μπορει να μου κάνει εμπλοκη λογω του οτι η βελόνα χτυπάει αδύναμα το καψουλι, εχει να κάνει με σκληρό καψουλι ελλατωματικό η με την βελόνα, και γιατι αν είναι η βελονα δεν το κάνει καθε φορά ? Εαν έχετε ανάλογη εμπειρία μου το λέτε και αν μπορω κάνω κάτι απο μόνος μου , διαφορετικά θα την πάω στον γιατρό (Αντωνάκο) να παρέμβει.
Αν το κάνει με διαφορετικά φυσιγγια τότε δεν φταίει το σκληρό καψουλι.
Βγάλε το πιστονι και γύρνα το ανάποδα.
Δες αν η βελονα ειναι σε καλή κατάσταση, το ίδιο και το ελατήριο της.
Αν όλα αυτά είναι ΟΚ και φυσικά το όπλο είναι πλήρως καθαρισμενο, πήγαινε σε οπλουργο.

Ακριβώς το ίδιο κάνει πλέον και σε μένα, έκλεισε πλέον μια 7 ετία (πως περνάν τα γαμημένα :) ) με πολλές χιλιάδες φυσίγγια. Μια εποχή μάλιστα έριχνε ασταμάτητα όλο τον χρόνο αφού πήγαινε συνέχεια και στο Σχιστό. Πρέπει να πάρω μια καινούρια βελόνα, όταν με το καλό το κάνω γιατί πλέον δεν περνάω από Μοναστηράκι, θα τις βάλω δίπλα δίπλα την παλιά και την καινούρια και θα βγάλω φώτο. :)

Ακριβώς το ίδιο κάνει πλέον και σε μένα, έκλεισε πλέον μια 7 ετία (πως περνάν τα γαμημένα :) ) με πολλές χιλιάδες φυσίγγια. Μια εποχή μάλιστα έριχνε ασταμάτητα όλο τον χρόνο αφού πήγαινε συνέχεια και στο Σχιστό. Πρέπει να πάρω μια καινούρια βελόνα, όταν με το καλό το κάνω γιατί πλέον δεν περνάω από Μοναστηράκι, θα τις βάλω δίπλα δίπλα την παλιά και την καινούρια και θα βγάλω φώτο. :)
Γιώργο με αυτο που μου είπες με βοήθησες παρά πολυ σκεφτομαι και εγω να την αλλαξω την βελόνα , χθες μου την έκανε στο σκοπευτήριο και στεναχωρήθηκα .Η 390 δεν μου την εχει κάνει ακόμα.

file mou exw k egw tin 391 k perisi mou parousiase to idio provlima sto skopeftirio, sto kouti den 8a mou eskage 1 me 2 fisigia ta xtipouse isa isa pou tous ekane ena simadi.piga k alla3a to elatirio tis skandalis oute 10 evrw den kani k den mou to 3ana ekane.

file mou exw k egw tin 391 k perisi mou parousiase to idio provlima sto skopeftirio, sto kouti den 8a mou eskage 1 me 2 fisigia ta xtipouse isa isa pou tous ekane ena simadi.piga k alla3a to elatirio tis skandalis oute 10 evrw den kani k den mou to 3ana ekane.
Θα το λάβω υπ οψιν ευχαριστώ για την πληροφορία.

Status
Not open for further replies.
Back