Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εγώ στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι όλα τα όπλα είναι ίδια.Και ξαναλέω η beneli ποτέ δεν φημιστηκε για την. βλητικη της απόδοση .Δεν είναι το χειρότερο όπλο είναι ένα μέτριο βλητικα αλλά το αξιοπιστοτετο όπλο που υπάρχει καθώς και το πιο εύκολα μετατρέψιμο σε 3 σφαιρο η 8 ασφαιρο κτλ και μέσα στα ομορφότερα γι'αυτό πουλάει έτσι για κανέναν άλλο λόγο .
εγω επειδή είμαι παθών προτιμώ ένα όπλο που δουλεύει ασταμάτητα και βγάζει μηδαμινές βλάβες και ας μην είναι κορυφαίο βλητικά παρά ένα που δεν ξέρω αν θα βγάλω το κυνήγι γιατί όλες η αναποδιές θα τύχουν μια φορά στα 5-10 χρόνια που θα γίνετε χαμός από κυνήγι και εσυ θα είσαι χωρίς όπλο σε κάποιον ακριτικό η ορεινό κυνηγότοπο

Όταν πηδάς αυλάκι πρέπει να αδειάσεις την θαλάμη ,δεν το έκανα έχασα την ισορροπία μου και έσκασα με δύναμη την m2 με την ράχη στην άσφαλτο, το όπλο έριξε και πως δεν σκοτωθηκα.Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην ξέρεις κάθε στιγμή αν το κλείστρο είναι στη θέση του.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Το όπλο δεν είχε ενεργοποιημένη την ασφάλεια και κατά λάθος τραβήχτηκε η σκανδάλη.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να εκπυρσοκροτεί.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Το όπλο δεν είχε ενεργοποιημένη την ασφάλεια και κατά λάθος τραβήχτηκε η σκανδάλη.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να εκπυρσοκροτεί.
Η μηχανικοί της benelli πετάνε το όπλο γεμάτο από το 1,5 μέτρο και δεν ρίχνει ,εγώ το κρατούσα μπροστά από την σκανδαλοθηκη στο σημείο που κρατάμε συνήθως και ισορροπεί οριζόντια.Πεφτοντας δεν πρόλαβα να το αποχωριστω και για να μην σκάσω με το κεφάλι, έβαλα μπροστά τα χέρια και το όπλο βαρεσε δυνατά με τη ραχη και έριξε .

Η μηχανικοί της benelli πετάνε το όπλο γεμάτο από το 1,5 μέτρο και δεν ρίχνει ,εγώ το κρατούσα μπροστά από την σκανδαλοθηκη στο σημείο που κρατάμε συνήθως και ισορροπεί οριζόντια.Πεφτοντας δεν πρόλαβα να το αποχωριστω και για να μην σκάσω με το κεφάλι, έβαλα μπροστά τα χέρια και το όπλο βαρεσε δυνατά με τη ραχη και έριξε .
Άρα με κάποιον τρόπο μέσα στην αναταραχή και άθελά σου πατήθηκε η σκανδάλη;

Άρα με κάποιον τρόπο μέσα στην αναταραχή και άθελά σου πατήθηκε η σκανδάλη;
Όχι η δύναμη της κρούσης σε συνδυασμό ότι χτύπησε με τη ράχη ξεπέρασε την αγκιστρωση της σφύρας,όπως ένιωσα και χτύπημα στη παλάμη από τον μοχλό του κλείστρου γιατί το όπλο επανοπλισε.

Last edited:
Όχι η δύναμη της κρούσης σε συνδιασμό ότι χτύπησε με τη ράχη ξεπέρασε την αγκιστρωση της σφύρας,όπως ένιωσα και χτύπημα στη παλάμη από τον μοχλό του κλείστρου γιατί το όπλο επανοπλισε.
Αν είχε ενεργοποιημένη την ασφάλεια θα είχε απαγκιστρωθεί η σφύρα πιστεύεις;

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ευχαριστώ που το αναφέρεις.

Αν αυτό συμβαίνει πρέπει να αποσυρθούνε όλα τα όπλα, να διορθωθούνε και να σταλούνε πίσω και όλα αυτά με έξοδα της εταιρείας.
Επίσης, δεν το έχω ξανακούσει ποτέ και αν ίσχυε τότε θα έπρεπε και άλλοι στο γιουτιουμπ να το αναφέρουν. Οι Αμερικανοί είναι υστερικοί σε αυτά. Δείχνουν την κάθε μαλακία της εταιρείας η και δική τους χωρίς καμία αναστολή.

Επίσης είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί μηχανικά. Αρκεί η ενεργοποίηση της ασφάλειας να παραθέτει κάποιο μέταλλο μεταξύ σφύρας και επικρουστήρα ώστε να είναι αδύνατη η κρούση του επικρουστήρα από τη σφύρα ακόμα και αν για κάποιο λόγο αυτή απαγκιστρωθεί.
Ή ακόμα καλύτερα, να υπάρχει μέταλλο που να παρεμβάλλεται μεταξύ σφύρας και επικρουστήρα έτσι και αλλιώς και να φεύγει από τη θέση του αυτό το μέταλλο μόνο όταν πατιέται η σκανδάλη. Ή αυτό το μέταλλο να παρεμβάλλεται μεταξύ καψυλίου και επικρουστήρα όπως γίνεται στα Glock.

Σίγουρο είναι ότι στο ατύχημά σου και στην αναταραχή σου δεν είχες κανένα έλεγχο του όπλου σου και των χεριών σου εκείνη τη στιγμή. Όλοι έχουμε πέσει και ξέρουμε πως είναι. Οπότε αφήνω κάποιο ποσοστό πιθανότητας να τράβηξε τη σκανδάλη άθελά σου το δάχτυλό σου ή κάποιο χόρτο/κλαδί και να εκπυρσοκρότησε το όπλο. Αυτό δηλαδή θέλω να το πιστεύω διότι είναι το πιο ελπιδοφόρο σενάριο.

Εδώ ένα παράδειγμα σε ένα πιστόλι striker-fired (χωρίς σφύρα) που δείχνει πως ο επικρουστήρας δεν έχει καμία δυνατότητα να χτυπήσει το καψύλι αν δεν τραβηχτεί η σκανδάλη. Δείτε από το 1:40 και μετά:

Είναι δυνατόν ολόκληρη Benelli, δηλαδή ολόκληρη Beretta να μην πιάνουν ούτε μία τρίχα από τα αρχίδια της Glock;;;

εγω επειδή είμαι παθών προτιμώ ένα όπλο που δουλεύει ασταμάτητα και βγάζει μηδαμινές βλάβες και ας μην είναι κορυφαίο βλητικά παρά ένα που δεν ξέρω αν θα βγάλω το κυνήγι γιατί όλες η αναποδιές θα τύχουν μια φορά στα 5-10 χρόνια που θα γίνετε χαμός από κυνήγι και εσυ θα είσαι χωρίς όπλο σε κάποιον ακριτικό η ορεινό κυνηγότοπο
Σεβαστό ο κάθε ένας έχει τα γούστα του εξαλου γι'αυτό υπάρχουν τόσα όπλα και διαφορετικοί μηχανισμοί για όλα τα γούστα.Κσι η guerini που έχω πάρει είναι αδράνειας και έχει ανάκρουση σαν αερίων μη πω χαμηλότερη .

Αν αυτό συμβαίνει πρέπει να αποσυρθούνε όλα τα όπλα, να διορθωθούνε και να σταλούνε πίσω και όλα αυτά με έξοδα της εταιρείας.
Επίσης, δεν το έχω ξανακούσει ποτέ και αν ίσχυε τότε θα έπρεπε και άλλοι στο γιουτιουμπ να το αναφέρουν. Οι Αμερικανοί είναι υστερικοί σε αυτά. Δείχνουν την κάθε μαλακία της εταιρείας η και δική τους χωρίς καμία αναστολή.

Επίσης είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί μηχανικά. Αρκεί η ενεργοποίηση της ασφάλειας να παραθέτει κάποιο μέταλλο μεταξύ σφύρας και επικρουστήρα ώστε να είναι αδύνατη η κρούση του επικρουστήρα από τη σφύρα ακόμα και αν για κάποιο λόγο αυτή απαγκιστρωθεί.
Ή ακόμα καλύτερα, να υπάρχει μέταλλο που να παρεμβάλλεται μεταξύ σφύρας και επικρουστήρα έτσι και αλλιώς και να φεύγει από τη θέση του αυτό το μέταλλο μόνο όταν πατιέται η σκανδάλη. Ή αυτό το μέταλλο να παρεμβάλλεται μεταξύ καψυλίου και επικρουστήρα όπως γίνεται στα Glock.

Σίγουρο είναι ότι στο ατύχημά σου και στην αναταραχή σου δεν είχες κανένα έλεγχο του όπλου σου και των χεριών σου εκείνη τη στιγμή. Όλοι έχουμε πέσει και ξέρουμε πως είναι. Οπότε αφήνω κάποιο ποσοστό πιθανότητας να τράβηξε τη σκανδάλη άθελά σου το δάχτυλό σου ή κάποιο χόρτο/κλαδί και να εκπυρσοκρότησε το όπλο. Αυτό δηλαδή θέλω να το πιστεύω διότι είναι το πιο ελπιδοφόρο σενάριο.

Εδώ ένα παράδειγμα σε ένα πιστόλι striker-fired (χωρίς σφύρα) που δείχνει πως ο επικρουστήρας δεν έχει καμία δυνατότητα να χτυπήσει το καψύλι αν δεν τραβηχτεί η σκανδάλη. Δείτε από το 1:40 και μετά:

Είναι δυνατόν ολόκληρη Benelli, δηλαδή ολόκληρη Beretta να μην πιάνουν ούτε μία τρίχα από τα αρχίδια της Glock;;;
Νομίζω πως όλα τα όπλα είναι εξαιρετικά ασφαλή η σπάνια περίπτωση να ρίξει σε πτώση είναι εξαιρετικα σπάνια . Αλλιώς θα είχε γίνει με τρόπο που να μην ρίχνει επουδενί.Σρα παλαιότερα μοντέλα μπενελι το είχε το προτέρημα τραβάς λίγο πίσω το κλείστρο και καθάρισες όταν περνάς κάπου δύσκολα,(μπενελι κλικ ) που με μια κίνηση πάλι μικρή είσαι έτοιμος πιο ασφαλή από την ασφάλεια .Αλλά βάλθηκαν να το διορθώσουν και καλά.

Είναι γνωστό ότι στο νήμα της beretta μιλάνε περισσότερο για τη benelli από ότι στο νήμα της benelli.

Στα δέκα άτομα που μιλούν για εσένα, τα εννιά θα πουν κάτι κακό και το ένα θα πει κάτι καλό, με κακό τρόπο.
Antoine Rivarol, 1753-1801

Αυτόνομα λειτουργούν για να κρατήσουν τους πελάτες τους .Όπως έχω ξαναγράψει εάν δούμε συνολικά ένα όπλο το καλύτερο αυτογεμες είναι το bereta προσωπική μου άποψη.Αλλα κανείς δεν κοιτά συνολικά αλλά επιμέρους πράγματα το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα κτλ Δε κοιτάμε αξιοπιστία χώρους ομορφιά ασφάλεια ,δύναμη , ροπή κτλ κοιτάμε κάτι πιο συγκεκριμένο ο κάθε ένας και διαλέγει.Αναλογα όπως βολεύεται και για τη χρήση το προορίζει έτσι είναι και τα ντουφέκια .κοιτώντας δε τις εταιρίες όπλων δεν είδα ποτέ μετρήσεις με τα τσοκ που δίνουν ώστε να γνωρίζει ο κάθε ένας τι αποδώσει έχει το καθένα γιατί στις περισσότερες κάποια εργοστασιακά είναι άχρηστα και κάτι που δεν μου αρέσει και στα pose guerini τα νέα που τα δίνουν με 6/8 τσοκ αυτό και εάν είναι μάρκετινγκ ασχέτως εάν είναι εξαιρετικά όπλα.

Ο συγκυνηγός μου πιο παλιά με μια 391 την κρατούσε αγαρμπα αλλά στα χέρια του γλιστρησε το οπλο χτύπησε με το πελμα κάτω κι εκπυρσοκρότησε. Τα σκάγια περασαν ξυστά απ τον ώμο του και λιγο πιο μακρια απ το κεφάλι του. Έκτοτε το κρατάει σα νεογέννητο. Δυστυχώς απ οτι έχω καταλάβει με χτύπημα στο κοντακι πεφτει η σφύρα στα αυτογεμή. Τα δίκαννα νομίζω είχα διαβάσει κάπου οχι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος γι αυτό.

Ναι γιατί η ασφάλεια μπλοκάρει νομίζω μόνο την σκανδάλη,το καλύτερο είναι άδειασμα θαλάμης .
Μόνο ελάχιστα δικαννα όπλα(νομίζω κάποια brow, baikal, κλπ) εχουν διπλή εγκοπή συγκράτησης του κοκκορα ώστε αν με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς πάτημα της σκανδάλης, πέσει ο κοκκορας να πιαστεί στη δεύτερη εγκοπή.
Στα αυτογεμη* δεν είναι δυνατή αυτή η κατασκευή και γιαυτό οι Αμερικανοί ειδικά στα φυλλάδια των όπλων τους παλιά είχανε σαν βασική οδηγία ασφαλείας το άδειασμα του όπλου όταν πέρναγες χαντάκι η συρματοπλεγμα.
*πραγματι η ασφάλεια εμποδίζει το πάτημα μόνο της σκανδάλης και όχι την απελευθέρωση του κοκκορα σε βίαιο κτυπημα, γιαυτό η καλύτερη ασφάλεια είναι το ανοιχτό κλείστρο.

Ήμουν σε ένα ελαφρώς υπερυψωμενο χωράφι δίπλα στην άσφαλτο τα οποία τα χώριζε ένα ρηχό χαντάκι για τα νερά και τα χώματα.Χαραμα μετά από ένα πετυχημένο ντουμπλε τα πουλιά έπεσαν στην απέναντι μεριά του δρόμου ,από την χαρά και βιασύνη να τα μαζέψω δεν υπολόγισα καλά το πέρασμα του χαντακιου και σωροδιαστηκα στην άσφαλτο.Δεν πάτησα σκανδάλη.Το κουμπί της ασφάλειας στα όπλα είναι η μεγαλύτερη και επικινδυνότερη παραπλάνηση .Λίγα όπλα μπλοκάρουν και τις σχαστηριες.Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν έχεις γεμάτο όπλο στον ωμο και για κάποιο λόγο απαγκιστρωθεί ο αορτηρας στη μεριά της κάννης.Με τη δύναμη που θα πέσει το όπλο προς τα πίσω μπορεί από το τράνταγμα να ρίξει ,με τραγικό αποτέλεσμα για αυτόν που ακολουθεί.

Status
Not open for further replies.
Back