Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σεβαστό ο κάθε ένας έχει τα γούστα του εξαλου γι'αυτό υπάρχουν τόσα όπλα και διαφορετικοί μηχανισμοί για όλα τα γούστα.Κσι η guerini που έχω πάρει είναι αδράνειας και έχει ανάκρουση σαν αερίων μη πω χαμηλότερη .
Δεν μπορώ να πω ότι η Benelli με το καινούριο comfort έχει ανάκρουση εγώ δεν την καταλαβαίνω καθόλου

Ήμουν σε ένα ελαφρώς υπερυψωμενο χωράφι δίπλα στην άσφαλτο τα οποία τα χώριζε ένα ρηχό χαντάκι για τα νερά και τα χώματα.Χαραμα μετά από ένα πετυχημένο ντουμπλε τα πουλιά έπεσαν στην απέναντι μεριά του δρόμου ,από την χαρά και βιασύνη να τα μαζέψω δεν υπολόγισα καλά το πέρασμα του χαντακιου και σωροδιαστηκα στην άσφαλτο.Δεν πάτησα σκανδάλη.Το κουμπί της ασφάλειας στα όπλα είναι η μεγαλύτερη και επικινδυνότερη παραπλάνηση .Λίγα όπλα μπλοκάρουν και τις σχαστηριες.Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν έχεις γεμάτο όπλο στον ωμο και για κάποιο λόγο απαγκιστρωθεί ο αορτηρας στη μεριά της κάννης.Με τη δύναμη που θα πέσει το όπλο προς τα πίσω μπορεί από το τράνταγμα να ρίξει ,με τραγικό αποτέλεσμα για αυτόν που ακολουθεί.
Επιβεβαιώνεις το χειρότερο σενάριο. Όπλο να εκπυρσοκροτεί από μόνο του :eek:

Ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι.

Αυτό πού προσπαθώ να σάς εξηγησω είναι ότι το οπλο δεν έπεσε αλλά ότι το κοπανησα δυνατά με την ράχη στην άσφαλτο, αφού από το χτύπημα διαλύθηκε το στόχαστρο της LPA .Το όπλο δεν είχε -εχει κανένα θέμα με την αγκιστρωση.

Βρε μήπως είχες βάλει τίποτα βρωμόλαδα για να είναι "καλά λαδωμένο" το όπλο σου και με το σπρέυ πήγε βρωμόλαδο και στη σφύρα και φυσικά αυτό σου άρεσε εσένα διότι σκέφτηκες ότι η αγκίστρωση και απαγκίστρωση της σφύρας είναι επαφή μέταλλο-με-μέταλλο και άρα χρειάζεται λάδι και το βρωμόλαδο το έκανε να γλιστρήσει και να απαγκιστρωθεί;;;; 🤔🤔🤔🤔

Αν έβαλες βρωμόλαδα μολόγα τώρα!!! 🙀

.big smile.

Ναι γιατί η ασφάλεια μπλοκάρει νομίζω μόνο την σκανδάλη,το καλύτερο είναι άδειασμα θαλάμης .
Αυτό που κάνουν οι τεχνικοί της Benelli σκέψου ότι τα όπλα είναι καινουρια το δικό σου μπορεί να είχε μια φθορά στην σφύρα από την χρήση και να έγινε αυτό που αναφέρεις. Αλλά γενικά όσα τεστ και να κάνουν υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εκπυρσοκρότηση το όπλο.

Αυτό που κάνουν οι τεχνικοί της Benelli σκέψου ότι τα όπλα είναι καινουρια το δικό σου μπορεί να είχε μια φθορά στην σφύρα από την χρήση και να έγινε αυτό που αναφέρεις. Αλλά γενικά όσα τεστ και να κάνουν υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εκπυρσοκρότηση το όπλο.
Αυτό συνέβη την πρώτη χρονιά αγοράς,με ξενέρωσε που καινούργιο όπλο του έκανα κάποια σημάδια και από τότε έχω φάει και άλλες τούμπες με το όπλο να το πετάω χωρίς να ρίξει.

Μονο για beretta δεν διαβάζει κανείς :cool:
Τωρα θα φωναξω τον Γιώργη να σας βαλει σε τάξη .
Το θέμα που συζητήθηκε πιστεύω κολλάει σε οποιαδήποτε ενότητα γιατί είναι θέμα ασφαλούς χρήσης γι'αυτό και οι διευκρινίσεις.

Αυτό συνέβη την πρώτη χρονιά αγοράς,με ξενέρωσε που καινούργιο όπλο του έκανα κάποια σημάδια και από τότε έχω φάει και άλλες τούμπες με το όπλο να το πετάω χωρίς να ρίξει.
Είναι η κακιά στιγμή που λέμε η πιθανότητα έστω και το 1% να εκπυρσοκροτήσει το καλύτερο να είναι να αδειάζουμε το όπλο

Είναι η κακιά στιγμή που λέμε η πιθανότητα έστω και το 1% να εκπυρσοκροτήσει το καλύτερο να είναι να αδειάζουμε το όπλο
Τότε πρέπει να το έχω μόνιμα άδειο γιατί όταν πέφτω δεν το κάνω προγραμματισμένα. Απλά μου συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένω.

εγω επειδή είμαι παθών προτιμώ ένα όπλο που δουλεύει ασταμάτητα και βγάζει μηδαμινές βλάβες και ας μην είναι κορυφαίο βλητικά παρά ένα που δεν ξέρω αν θα βγάλω το κυνήγι γιατί όλες η αναποδιές θα τύχουν μια φορά στα 5-10 χρόνια που θα γίνετε χαμός από κυνήγι και εσυ θα είσαι χωρίς όπλο σε κάποιον ακριτικό η ορεινό κυνηγότοπο
Σωστός!!🙂
Παίρνεις το πιο αξιόπιστο, στατιστικά και το κάνεις να ρίχνει όσο το δυνατόν καλύτερα!

Τότε πρέπει να το έχω μόνιμα άδειο γιατί όταν πέφτω δεν το κάνω προγραμματισμένα. Απλά μου συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένω.
Οι μόνοι που πέφτουν προγραμματισμενα είναι όσοι πάνε για μπάνιο... 😄
Αφού λοιπόν δεν υπάρχει αυτογεμες απόλυτα ασφαλές στο πέσιμο, μπορείς να πάρεις δίκαννο. Το έχεις γεμάτο αλλά ανοιχτό, είτε περπατάς είτε στέκεσαι. Το κάνουν πολλοί αλλά όχι στην Ελλάδα.
Πρακτικά εδώ γίνεται μόνο στο σκοπευτήριο όπου συνηθιζονται γιαυτό τον λόγο της ασφάλειας τα δικαννα όπλα. Καναδυο γνωστοί μου παλιοί σκοπευτές όταν δουν να ετοιμάζονται να ρίξουν άλλοι με αυτογεμη, δεν μπαίνουν μέσα γιατί έχει τύχει να δουν ατυχήματα με αυτά!

Στελιο η φουκαρια κανει απο κανενα κλικ ,ριχνεις κανενα μπινελικι μεχρι εκει .Τα αλλα που σου αλλαζουν τα φωτα στα κρακ ποσα μπινελικια και ευροπουλα ειναι? Ξερεις πολυ καλα τι λεω

Βαγγελη μεχρι στιγμης δεν υπαρχει οπλο να εχει περασει απο τα χερια μου κ να εχει βγαλει ζημια η κρακ.
Πιστεύω για τις ζημιες σπασμενα κλειστρα κτλπ 99% ευθυνεται ο ιδιοκτητης του οπλου διοτι βαζει μεσα οτι ναναι κ φυσικα ουτε σκεψη για συντηρηση - σερβις.
Σε συζητηση με παπιοκυνηγους μου ειπαν οτι γεμιζουν την Α1 την απλη στα 2.20x36 (αληθεια για ποσα μπαρ μιλαμε;;;)
Απο εκει κ περα τι να πω;
Κ φρανκι κ μπερεττες, μπενελλες ειχα κ εχω κ ποτέ δεν εχουν βγαλει ζημιά.
Κ υποψιν με φρανκι εχω ριξει τα περισσοτερα φυσιγγια απ οτι με ολες τις αλλες χωρις να εχει παθει το παραμικρο
Στη σκληρη χρηση εννοείται αυτα με τα περισσοτερα κινουμενα μερη θα βγαλουν πρωτα ζημιά.
Σαν αντοχη πιστευω ιτι η benelli ειναι σκυλι μαυρο.
Για την αποδοση της καννης της, αν βρεις το φυσιγγι της, ειναι αρκετα καλή.
Ομως υπαρχουν κ καλυτερα.

Βαγγελη μεχρι στιγμης δεν υπαρχει οπλο να εχει περασει απο τα χερια μου κ να εχει βγαλει ζημια η κρακ.
Πιστεύω για τις ζημιες σπασμενα κλειστρα κτλπ 99% ευθυνεται ο ιδιοκτητης του οπλου διοτι βαζει μεσα οτι ναναι κ φυσικα ουτε σκεψη για συντηρηση - σερβις.
Σε συζητηση με παπιοκυνηγους μου ειπαν οτι γεμιζουν την Α1 την απλη στα 2.20x36 (αληθεια για ποσα μπαρ μιλαμε;;;)
Κ υποψιν με φρανκι εχω ριξει τα περισσοτερα φυσιγγια απ οτι με ολες τις αλλες χωρις να εχει παθει το παραμικρο
Στη σκληρη χρηση εννοείται αυτα με τα περισσοτερα κινουμενα μερη θα βγαλουν πρωτα ζημιά.
Συμφωνώ απολύτως όταν συντηρείς ότι έχεις σωστά και ρίχνεις σωστά φυσίγγια δύσκολα θα πάθεις κάτι ούτε εγώ έχω μείνει ποτέ στο κυνηγότοπος από όπλο ούτε καν από την lumar που είχα κάποτε 10αρα και την είχα ξεμπασκωσει στις ντουφέκιες όπως δεν μου είχε κάνει και κλικ ποτέ μπενελι στα χέρια μου..Μιας που μπλέξαμε και το θέμα ασφαλείας θα σας πω δυο πράγματα που συνηθίζω να κάνω στα δύσκολα .Όταν βάλω το ντουφέκι στη πλάτη αορτηρα για να περάσω κάπου το αδειάζω και όταν απλά το κρατώ με ένα χέρι χρησιμοποιώντας το αριστερό συγκεκριμένα για άλλο λόγο το κρατώ έτσι που θα δείτε στη φωτό .Απλά θέλει να το συνηθίσεις

Attachments

• 16914036442248789397193262912514.jpg
    16914036442248789397193262912514.jpg
    188 KB · Προβολές: 48
Όχι κι έτσι στα δύσκολα σημεία -περασματα .
Εννοείτε, ήταν ένα από τα κρύα αστεία μου.

Εγώ πάντως όταν περπατάω, χωρίς να κάνω περπατητό τσίχλας, έχω απλά ενεργοποιημένη την ασφάλεια πάντα. Δεν το αδειάζω ποτέ. Όχι μόνο σε χαντάκια, αλλά και σε θάμνους και πυκνά γενικά πάντα έχω το νου μου μη τραβηχτεί καμιά σκανδάλη. Αυτό το πράγμα να εκπυρσοκροτήσει μόνο του δεν το είχα ποτέ στο νου μου. Πολύ καλά έκανες και το ανέφερες.

Θα μπορουσα για τα καλυτερα να σου κατεβασω φωτο που θα τραβας ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Προσεξε αβαριες που εγιναν σε μερακληδες κυνηγους που βαζουν μεσα ποιοτικα φυσιγγια και τα οπλα τα προσεχουν σαν τα ματια τους Θυμασαι την φωτο του φιλου σου που μου εστειλες Θα ηθελα να μου πεις τα καλυτερα ειμαι περιεργος .μιλαμε παντα για ποιοτητα κατασκευης

Status
Not open for further replies.
Back