Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εάν πάρεις μια μπενελι, μια v3, μια optima ,μια sx3 αχρωμιωτη,και μια brownig maxus και κυνηγεσεις μια σεζόν με όλες με τα φυσίγγακια που ρίχνεις 34διαφορετικα θα καταλάβεις ότι κάποια από όλες κάτι κάνει και σου γεμίζει πιο εύκολα την τσάντα ενώ εσύ σκοπεύεις το ίδιο και από κάποια θα θυμάσαι τις ντουφέκιες και στον ύπνο σου και θα λες έπεσε εκεί που έριξα απίστευτο και όχι μια φορά .Αυτή είναι η καλή κανη αδελφέ και αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης
Εάν ...
Πες ότι χρειάζονται και μερικές χιλιάδες ευρώ για τις δοκιμές αυτές.
όχι τα χαρτόνια και οι ντενεκεδες το πραγματικό τερέν.
Πράγματι ... ανάλογες με τις επιδόσεις στο πραγματικό τερέν είναι και οι πωλήσεις.
Τα χαρτόνια και οι τενεκέδες είναι για να βλέπουμε όλοι τις αποδόσεις πριν το πραγματικό τερέν και να αποκαλύπτονται τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Το έχω διαβάσει 2-3 φορές αυτό.
Τί σημαίνει "να μείνεις από μηνύματα"; Είναι κάποια λειτουργία του φόρουμ;
Ναι. Υπαρχει οριο 50 μνμτ την ημερα, μολις τα περασεις, δεν μπορεις να απαντησεις, μονο να διαβασεις.

και σηκώνεις άνω των 40 μέτρων το όπλο οφείλεις να ψάξεις και τι ντουφέκι θα κρατάς
Σε τι θηράματα Γιάννη σηκώνεις συχνά όπλο μετά τα 40m και έχεις την βεβαιότητα ότι θα το πάρεις βλητικά και σκοπευτικά ?
για να μην αγοράζεις φυσίγγια των 50€ το κουτί και να μη ρίχνεις απλά για να ακούσεις μπαμ.
Σου έκανα δοκιμές και με φθηνά ... δεν ισχύει αυτό που λες.
Δοκιμασμένα τα φθηνά και στο πεδίο.
Μπορείς με οποιαδήποτε κάνη και φθηνό φυσίγγι να πιάσεις τις αποδόσεις του Rooster μου λες τώρα ?

Last edited:
Και να μου επιτρέψετε να το συνεχίσω γιατί η άγνοια εδώ μπορει να είναι ζήτημα ζωής κ θανάτου..

Είτε το όπλο μας έχει 500€ είτε 50,000€ πρεπει να το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ακριβως τρόπο...
Και το ένα κ το άλλο είναι μηχανισμοί κ αυτό από μόνο του τα λέει όλα....

Οπλισμενη σφύρα κ σχαστηρία "κρέμονται από μια κλωστή'..
Δεν νομίζω να ειδε κάποιος με τι τροπο γίνεται η "αγκιστρωση" κ να μην...τρομαξε..

Μπορεί να πεσει 20 φορές ένα οποιοδήποτε όπλο χωρις ασφαλεια κ να μην εκπυρσοκροτησει κ να πεσει μια φορά με ασφάλεια κ να συμβει κ να είναι κ άνθρωπος μπροστά....

.....Ρίσκο ρίσκο ρίσκο....

Αυτό που δεν έχει κανενός είδους ρίσκο είναι μόνο το άδειο όπλο....

Ν. Κυπριδημος
Ίσως ο μοναδικός αρθρογράφος που έχει ασχοληθεί τόσο πολυ με θέματα ασφαλείας κ αυτό το κάνει από την εποχή του Κ+Σ...
Ένα δικό του απόσπασμα απο οπλογνωσια:

"Είχαμε στην Ελλάδα ένα τραγικό ατύχημα με ασφαλισμένο όπλο. Ο κυνηγός το μετέφερε γεμάτο, οπλισμένο, κρεμάμενο στον αορτήρα. Ο αορτήρες έσπασε, το όπλο έπεσε στο έδαφος και εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντας τον κυνηγό που ακολουθούσε στο μονοπάτι. Ηταν μια οικογενειακή τραγωδία, ίσως να την θυμάστε.

Η αγκίστρωση σφύρας-σχαστηρίας είναι μόλις μερικά δέκατα του χιλιοστού. Ενα τράνταγμα, ένα κτύπημα, κάποια πηγμένα γράσσα, ένα σπάσιμο κάποιου τμήματος του μηχανισμού είναι ικανά να ελευθερώσουν την σφύρα. Η ασφάλεια δεν κάνει τίποτε για να προλάβει τέτοιες καταστάσεις.'
Ελα το εχω ξαναποστάρει.το β25 δεν έχει 2η εγκοπη σε περιπτωση αττυχήματος ενω το πχ β325 έχει προβλέψει.
Για καραμπίνες δεν μιλάμε..πάντα μιλάμε για όπλα της προκοπής.

Εννοείτε, ήταν ένα από τα κρύα αστεία μου.

Εγώ πάντως όταν περπατάω, χωρίς να κάνω περπατητό τσίχλας, έχω απλά ενεργοποιημένη την ασφάλεια πάντα. Δεν το αδειάζω ποτέ. Όχι μόνο σε χαντάκια, αλλά και σε θάμνους και πυκνά γενικά πάντα έχω το νου μου μη τραβηχτεί καμιά σκανδάλη. Αυτό το πράγμα να εκπυρσοκροτήσει μόνο του δεν το είχα ποτέ στο νου μου. Πολύ καλά έκανες και το ανέφερες.
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΠΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΤΕ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Ακόμα και αυτά με ασφάλεια στην σφύρα λόγο τυχαίας βλάβης.

Όλα τα όπλα πρέπει να τους φερόμαστε σαν να είναι γεμάτα ακόμα και αν είμαστε 1000% σίγουροι ότι είναι άδεια.
Όταν θα βρεθείτε μπροστά σε τέτοιο περιστατικό θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα.
Εγώ έχω βρεθεί μπροστά σε 2-3.
Παγώνει το αίμα σου.

Θαλή γενικά μιλάω όχι σε εσένα.

Last edited:
Δεν το ήξερα, ευχαριστώ.
Παρακολουθα για παραδειγμα, το Βασιλη, μεχρι το βραδυ θα εχει ξεμεινει, θα διαβαζει, θα ''φορτωνει΄' και δεν θα μπορει να απαντησει....
Εγω μονο μια φορα ξεμεινα, ο Βασιλης απο την αλλη ουτε αυτος ξερει ποσες.

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΠΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΤΕ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Όλα τα όπλα πρέπει να τους φερόμαστε σαν να είναι γεμάτα ακόμα και αν είμαστε 1000% σίγουροι ότι είναι άδεια.
Όταν θα βρεθείτε μπροστά σε τέτοιο περιστατικό θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα.
Εγώ έχω βρεθεί μπροστά σε 2-3.

Θαλή γενικά μιλάω όχι σε εσένα.
Ο πρωτος και ο πιο βασικος κανονας ασφαλειας που μαθαινουμε στα σκοπευτηρια.

Και να μου επιτρέψετε να το συνεχίσω γιατί η άγνοια εδώ μπορει να είναι ζήτημα ζωής κ θανάτου..

Είτε το όπλο μας έχει 500€ είτε 50,000€ πρεπει να το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ακριβως τρόπο...
Και το ένα κ το άλλο είναι μηχανισμοί κ αυτό από μόνο του τα λέει όλα....

Οπλισμενη σφύρα κ σχαστηρία "κρέμονται από μια κλωστή'..
Δεν νομίζω να ειδε κάποιος με τι τροπο γίνεται η "αγκιστρωση" κ να μην...τρομαξε..

Μπορεί να πεσει 20 φορές ένα οποιοδήποτε όπλο χωρις ασφαλεια κ να μην εκπυρσοκροτησει κ να πεσει μια φορά με ασφάλεια κ να συμβει κ να είναι κ άνθρωπος μπροστά....

.....Ρίσκο ρίσκο ρίσκο....

Αυτό που δεν έχει κανενός είδους ρίσκο είναι μόνο το άδειο όπλο....

Ν. Κυπριδημος
Ίσως ο μοναδικός αρθρογράφος που έχει ασχοληθεί τόσο πολυ με θέματα ασφαλείας κ αυτό το κάνει από την εποχή του Κ+Σ...
Ένα δικό του απόσπασμα απο οπλογνωσια:

"Είχαμε στην Ελλάδα ένα τραγικό ατύχημα με ασφαλισμένο όπλο. Ο κυνηγός το μετέφερε γεμάτο, οπλισμένο, κρεμάμενο στον αορτήρα. Ο αορτήρες έσπασε, το όπλο έπεσε στο έδαφος και εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντας τον κυνηγό που ακολουθούσε στο μονοπάτι. Ηταν μια οικογενειακή τραγωδία, ίσως να την θυμάστε.

Η αγκίστρωση σφύρας-σχαστηρίας είναι μόλις μερικά δέκατα του χιλιοστού. Ενα τράνταγμα, ένα κτύπημα, κάποια πηγμένα γράσσα, ένα σπάσιμο κάποιου τμήματος του μηχανισμού είναι ικανά να ελευθερώσουν την σφύρα. Η ασφάλεια δεν κάνει τίποτε για να προλάβει τέτοιες καταστάσεις.'
Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι έχουν εσφαλμένη άποψη περί τι είναι κουμπί ασφαλείας στο όπλο ,με αποτέλεσμα σε διάλειμμα να βλεπεις γεμάτα όπλα (ασφαλισμένα) να είναι ακουμπισμένα όρθια σε δέντρα αυτοκίνητα και γύρω να κινούνται σκυλιά , κυνηγοί.

Καποιοι εχουν χασει το νοημα του κυνηγιου νομιζω και λενε οτι να'ναι για να στηριξουν τις αποψεις τους.
Ακριβώς ... το κυνήγι είναι τρόπος ζωής, παρέα, ευχάριστες στιγμές, όμορφες εικόνες, επαφή με την φύση, σκυλιά σε δράση, καλοπέραση με λίιιγη κακουχία.
Όταν γίνεται αυτοσκοπός, σακούλα και μέσο αυτοπροβολής χάνει το νόημα (για εμένα).
Το όπλο δε, είναι το τελευταίο που έχει σημασία σε όλα αυτά και το έχουμε αναγάγει σε επιστήμη.
Συμφωνώ απόλυτα.

Το θέμα που συζητήθηκε πιστεύω κολλάει σε οποιαδήποτε ενότητα γιατί είναι θέμα ασφαλούς χρήσης γι'αυτό και οι διευκρινίσεις.
Ορίστε. Τελικά τα benelli, εκτός του ότι δεν έχουν καλές κάνες, εκπυρσοκροτούν κιόλας από μόνα τους 😊 .

Ακριβώς ... το κυνήγι είναι τρόπος ζωής, παρέα, ευχάριστες στιγμές, όμορφες εικόνες, επαφή με την φύση, σκυλιά σε δράση, καλοπέραση με λίιιγη κακουχία.
Όταν γίνεται αυτοσκοπός, σακούλα και μέσο αυτοπροβολής χάνει το νόημα (για εμένα).
Το όπλο δε, είναι το τελευταίο που έχει σημασία σε όλα αυτά και το έχουμε αναγάγει σε επιστήμη.
Συμφωνώ απόλυτα.
Το εχω γραψει και στις βλητικες δοκιμες οτι εμεις οι ιδιοι δεν εκπαιδευομαστε σωστα και προσπαθουμε να αντισταθμισουμε φτιαχνοντας υπεροπλα και υπερφυσιγγια.Ποσοι κυνηγοι νομιζεις μπορουν να υπολογισουν την αποσταση που ριχνουν?Οι περισοτεροι βλεπουν τα 40 για 70.

Αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα..
Ασε που μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στον κατοχο του....
Ότι κ καλα έχει ένα οπλο που ότι κ να γίνει δεν προκειται να εκπυρσοκροτησει.....

Αυτό κ αν ειναι επικίνδυνο γιατί κάποια στιγμή θα τον κάνει να ξεχάσει τους βασικούς κανόνες ασφάλειας....

Όλα μούφα από βλητικής άποψης.
Προφανώς υπάρχουν πολλά άλλα προτερήματα αλλά όχι βλητικά.
Τι να πω ρε Bill...
Για να το λες,κάτι θα ξέρεις...
Δεν πάει το μυαλό μου σε κάτι άλλο...
Μήπως "βάφεται"πιο εύκολα?
Αν θέλεις πες κάποιο άλλο προτέρημα.

Status
Not open for further replies.
Back