Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τότε πρέπει να το έχω μόνιμα άδειο γιατί όταν πέφτω δεν το κάνω προγραμματισμένα. Απλά μου συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένω.
Για αυτό λέμε ότι το δίκανο είναι πιο ασφαλές σαν όπλο........
Το κουβαλάς στο κυνήγι "σπασμένο" και το πρόβλημα πάει........ Ασφάλεια 100%.......

Την πρώτη χρονιά που είχα δικό μου όπλο ήρθε φίλος από Εύβοια και μία μέρα ενώ περπατούσαμε ο ένας πίσω από τον άλλο, σπάει η βίδα του αορτηρα της φρανκι του φίλου, πέφτει το όπλο απο τον ώμο του και εκπυρσοκροτει με το στόμιο της κάννης 20 με 40 εκατοστά από τα πόδια μου. Ένας από τους λόγους που δεν έχω ποτέ αορτηρα. Τα μόνα 100% ασφαλή όπλα, ακόμη και γεμάτα, είναι αυτά που η ασφάλεια αφοπλίζει την σφύρα και το ελατηριο της, όπως κάποια γερμανικά πλαγιοκανα, ένα ιταλικό ποζε και η cosmi.

Σε τι θηράματα Γιάννη σηκώνεις συχνά όπλο μετά τα 40m και έχεις την βεβαιότητα ότι θα το πάρεις βλητικά και σκοπευτικά ?

Σου έκανα δοκιμές και με φθηνά ... δεν ισχύει αυτό που λες.
Δοκιμασμένα τα φθηνά και στο πεδίο.
Μπορείς με οποιαδήποτε κάνη και φθηνό φυσίγγι να πιάσεις τις αποδόσεις του Rooster μου λες τώρα ?
Σε όλα Βασίλη σηκώνω άνω των 40 μέτρων από ορτύκι μέχρι παπί.Αλλα προσεξε τους ρίχνω μια ντουφεκιά όπως πρέπει δεν αδειάζω το ντουφέκι εύκολα είτε κοντά είτε μακριά σε ένα θήραμα.

Αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα..
Ασε που μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στον κατοχο του....
Ότι κ καλα έχει ένα οπλο που ότι κ να γίνει δεν προκειται να εκπυρσοκροτησει.....

Αυτό κ αν ειναι επικίνδυνο γιατί κάποια στιγμή θα τον κάνει να ξεχάσει τους βασικούς κανόνες ασφάλειας....
Και κάτι σημαντικό που δεν το έχω διαβάσει πουθενά εδώ.
Ο σεβασμός και η σωστή χρήση του όπλου δημιουργεί εικόνες και συνήθειες σε άτομα άσχετα με όπλα.

Φαντάζεσαι τι εμπειρίες αποκομίζει ένας τρίτος ή ένα παιδί που βλέπει κάποιον να κάνει πλάκες με όπλα και να επιβεβαιώνει προφορικά ότι είναι ασφαλή γιατί είναι άδεια ?
Σου λέει ... οκ είναι φυσιολογικό για να το κάνουν οι "έμπειροι".

Κάποια στιγμή θα γίνει βίωμα, θα το κάνει ο ίδιος και θα γίνει το ατύχημα.

Τα όπλα δεν είναι παιχνίδια και δεν είναι ποτέ ασφαλή.
Σας θυμίζω την περίπτωση του Άγγλου αν θυμάμαι καλά (έμπειρου) σκοπευτή που σκοτώθηκε με το δικό του όπλο.

Το χειρότερο ποιο είναι να το δοκιμάσω ?
Εξαρτάτε τι φυσίγγια θα ρίξεις και πως θεωρείς καλή μια ντουφέκια .Εάν ξεκαθαριστεί ειδικά το δεύτερο σκέλος .Γιατί υπάρχει μια συνχυση εδώ με το τι εννοώ καλή ντουφέκια σου αρέσει η υπερσυγκεντρωτικη ή η ομοιόμορφη και ας χάνει σε συγκέντρωση αλλά χωρίς αυτά τα κενά που θα μπορεί να ξεφύγει θήραμα.Εκει είναι το ρεζουμε.Οπως και με το θέμα ταχύτητας δεν είναι όλα και τα πάντα η ταχύτητα αρκεί να είναι αρκετή για να καταβάλει εκεί που ρίχνεις το θήραμα το να έχεις φυσίγγι με 500 m/sec δε λέει κάτι λέει μόνο στο μονοβολο εφόσον κρατάει μια αξιοπρεπή ευθυβολία.

Και κάτι σημαντικό που δεν το έχω διαβάσει πουθενά εδώ.
Ο σεβασμός και η σωστή χρήση του όπλου δημιουργεί εικόνες και συνήθειες σε άτομα άσχετα με όπλα.

Φαντάζεσαι τι εμπειρίες αποκομίζει ένας τρίτος ή ένα παιδί που βλέπει κάποιον να κάνει πλάκες με όπλα και να επιβεβαιώνει προφορικά ότι είναι ασφαλή γιατί είναι άδεια ?
Σου λέει ... οκ είναι φυσιολογικό για να το κάνουν οι "έμπειροι".

Κάποια στιγμή θα γίνει βίωμα, θα το κάνει ο ίδιος και θα γίνει το ατύχημα.

Τα όπλα δεν είναι παιχνίδια και δεν είναι ποτέ ασφαλή.
Σας θυμίζω την περίπτωση του Άγγλου αν θυμάμαι καλά (έμπειρου) σκοπευτή που σκοτώθηκε με το δικό του όπλο.
Είναι αρχές που πρέπει να μαθαίνονται σε κάθε νέο .Και η εξοικείωση να τις κάνει δυνατότερες όχι το αντίθετο.Το ντουφέκι δεν είναι καλάμι γράφω μόνο αυτό και ποτέ δε στρέφεται προς άνθρωπο σε όση απόσταση και αν βρίσκεται.Καθως και ποτέ δεν μπαίνει το δάκτυλο στη σκανδάλη εκτός όταν επωμισεις και ετοιμάζεσαι για πυροβολισμό ουτε καν όταν περιμένεις το σκυλί που είναι φερμαρισμενο και έχεις πάρει θέση .Έχει ντουφεκισει άνθρωπος το βράχο μπροστά του κάτω και έγινε κομμάτια το πρόσωπο του από τον εξοστρακισμό ευτυχώς από τύχη δεν έχασε μάτια..Σε κυνήγι ορτυκιού.Εχει ντουφεκισει άλλος στα15 μέτρα συγκυνηγο σε ντουφέκια τραβέρσα σε τρυγόνα ανάμεσα τους και τον στραβωσε,γιατί όταν το δάκτυλο μπαίνει στη σκανδάλη πιο γρήγορα από όταν πρέπει θα κάνει μαλακια παρασυρόμενο από την ορμή ακόμη και της σκέψης τώρα ρίχνω .

Το κουβαλάς στο κυνήγι "σπασμένο" και το πρόβλημα πάει........ Ασφάλεια 100%.......
Αυτό είναι θεωρητικό Βαγγέλη. Στην πράξη δεν ισχύει.
Σπασμένο δίκαννο βολεύει στο σκοπευτήριο, όχι στο κυνήγι.
Όταν περπατάς για να πας κάπου στο βουνό δεν μπορείς να είσαι με το όπλο σπασμένο στα χέρια, εκτός και αν κάνεις 200μ. Αν έχεις χιλιόμετρα το κρεμάς στον ώμο με τον αορτήρα και περπατάς. Αν λες ότι για ασφάλεια πρέπει να είναι άδειο, το ίδιο ισχύει και για την καραμπίνα.
Αν ανεβαίνεις βουνό και λαχανιάζεις, δε μπορείς να έχεις στα χέρια όπλο σπασμένο. Το έχεις στον ώμο με τον αορτήρα, άδειο/γεμάτο αλλά κλειστό.
Αν θέλεις να πηδήξεις ένα χαντάκι όπως ο φίλος ο Benelli που του συνέβη η εκπυρσοκρότηση και ξεκίνησε όλη τη συζήτηση, τότε πάλι δεν μπορείς να πηδάς με το όπλο σπασμένο και στο χέρι αλλά με το όπλο κλειστό. Αν θέλεις να το αδειάσεις για ασφάλεια, το ίδιο ισχύει και σε δίκαννο και σε καραμπίνα.

Η μόνη εφαρμογή είναι όταν συναντιέσαι με φίλο/συνκυνηγό και τα λέτε δίπλα-δίπλα, εκεί αν έχεις δίκαννο είναι ωραίο να το σπας.

Όλο προσπαθούμε να βγάλουμε πλεονεκτήματα στα δίκαννα γιατί είναι παραδοσιακά και τα αγαπάμε και όλο γινόμαστε υποκειμενικοί και όχι αντικειμενικοί.

αορτηρας με γεματο οπλο ειναι ρωσικη ρουλετα Εχω καμια δεκαρια περιπτωσεις που ξερω με πολυ σοβαρους τραυματισμους.2 φιλοι καποιας ηλικιας αφου τελειωσαν το κυνηγι ειπαν να μαζεψουν χορτα, Κρεμασαν τα οπλα στον ωμο, φυσικα γεματα και αρχισαν .Καποια στιγμη οπως σκυβει ο ενας πιανεται η σκανδαλη του οπλου καπου στο παντελονι και~~~~~~ Αποτελεσμα εχασε την ακοη του απο το ενα αυτι οριστικα και σακατεψε τον συγκυνηγο του στα 15 μετρα [παραφυση εδρες βαρυς τραυματισμος γενν οργανων κλπ .Δυο χρονια εκανε ο αλλος να γινει καλα

Τότε πρέπει να το έχω μόνιμα άδειο γιατί όταν πέφτω δεν το κάνω προγραμματισμένα. Απλά μου συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένω.
Το κουβαλάς στο κυνήγισπ
Αυτό είναι θεωρητικό Βαγγέλη. Στην πράξη δεν ισχύει.
Σπασμένο δίκαννο βολεύει στο σκοπευτήριο, όχι στο κυνήγι.
Όταν περπατάς για να πας κάπου στο βουνό δεν μπορείς να είσαι με το όπλο σπασμένο στα χέρια, εκτός και αν κάνεις 200μ. Αν έχεις χιλιόμετρα το κρεμάς στον ώμο με τον αορτήρα και περπατάς. Αν λες ότι για ασφάλεια πρέπει να είναι άδειο, το ίδιο ισχύει και για την καραμπίνα.
Αν ανεβαίνεις βουνό και λαχανιάζεις, δε μπορείς να έχεις στα χέρια όπλο σπασμένο. Το έχεις στον ώμο με τον αορτήρα, άδειο/γεμάτο αλλά κλειστό.
Αν θέλεις να πηδήξεις ένα χαντάκι όπως ο φίλος ο Benelli που του συνέβη η εκπυρσοκρότηση και ξεκίνησε όλη τη συζήτηση, τότε πάλι δεν μπορείς να πηδάς με το όπλο σπασμένο και στο χέρι αλλά με το όπλο κλειστό. Αν θέλεις να το αδειάσεις για ασφάλεια, το ίδιο ισχύει και σε δίκαννο και σε καραμπίνα.

Η μόνη εφαρμογή είναι όταν συναντιέσαι με φίλο/συνκυνηγό και τα λέτε δίπλα-δίπλα, εκεί αν έχεις δίκαννο είναι ωραίο να το σπας.

Όλο προσπαθούμε να βγάλουμε πλεονεκτήματα στα δίκαννα γιατί είναι παραδοσιακά και τα αγαπάμε και όλο γινόμαστε υποκειμενικοί και όχι αντικειμενικοί.
Σπασμένο το βάζεις στον ώμο χωρίς αορτηρα μια χαρά εάν είναι κάπως καλό το έδαφος......βλέπε ορτύκια ,μπεκάτσες κλπ.......

Την πρώτη χρονιά που είχα δικό μου όπλο ήρθε φίλος από Εύβοια και μία μέρα ενώ περπατούσαμε ο ένας πίσω από τον άλλο, σπάει η βίδα του αορτηρα της φρανκι του φίλου, πέφτει το όπλο απο τον ώμο του και εκπυρσοκροτει με το στόμιο της κάννης 20 με 40 εκατοστά από τα πόδια μου. Ένας από τους λόγους που δεν έχω ποτέ αορτηρα. Τα μόνα 100% ασφαλή όπλα, ακόμη και γεμάτα, είναι αυτά που η ασφάλεια αφοπλίζει την σφύρα και το ελατηριο της, όπως κάποια γερμανικά πλαγιοκανα, ένα ιταλικό ποζε και η cosmi.
Αυτά που θυμάμαι και τα έχω δει με τα μάτια μου...

1. Στο Μεσολόγγι κατεβάζει ένας το όπλο από τον ώμο, περνάει κατακόρυφα έναν δεύτερο σε απόσταση 3μ από το κεφάλι προς τα κάτω, το όπλο εκπυρσοκροτεί και τα σκάγια περνάνε μέσα από τα λίγο ανοιχτά πόδια του και σκάνε πίσω του.
Ήμουν σε απόσταση 2-3 μέτρων.
Παρατήσαμε το κυνήγι στην μέση και φύγαμε όλοι.

2. Για πέρδικες με τον πατέρα μου με το κοκοροτούφεκο ακούμπησα απλά την μια σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε.
Το ξέραμε ότι είχε πρόβλημα.
Το φτιάξαμε αμέσως μετά.
Ο πατέρας μου πλάγια και δεξιά στα 2-3μ ... θυμάμαι ακόμα την σκηνή μετά από 30 χρόνια.

3. Δίνει ένας φίλος το όπλο του σε κάποιον άλλο (μη κυνηγό) και εγώ πάω να μαζέψω μια τσίχλα.
Σε άσχετη φάση πατάει την σκανδάλη όπως το περιεργαζόταν και εκπυρσοκρότησε (προφανώς).
Απόσταση 10-15μ.

4. Όπλο γεμάτο μέσα σε αυτοκίνητο, πάει κάποιος να το πιάσει ακούμπησε σκανδάλη ... μπαμ.
Απόσταση 5μ ευτυχώς από την αντίθετη μεριά.

5. Ένας μαλάκας τουφέκισε μισό μέτρο από τα αυτί μου ... πάει η μισή ακοή. 🤣

6. Ένας άλλος μαλάκας κουβαλούσε γεμάτο όπλο με φυσίγγι στην ΘΑΛΑΜΗ μέσα σε θήκη και στο αυτοκίνητο.

και άλλα πιο ψιλά που βαριέμαι να τα γράφω .. αν αρχίζω να γράφω τι έχω ακούσει θα χρειαστεί βιβλίο :cool:

Αυτά που θυμάμαι και τα έχω δει με τα μάτια μου...

1. Στο Μεσολόγγι κατεβάζει ένας το όπλο από τον ώμο, περνάει κατακόρυφα έναν δεύτερο σε απόσταση 3μ από το κεφάλι προς τα κάτω, το όπλο εκπυρσοκροτεί και τα σκάγια περνάνε μέσα από τα λίγο ανοιχτά πόδια του και σκάνε πίσω του.
Ήμουν σε απόσταση 2-3 μέτρων.
Παρατήσαμε το κυνήγι στην μέση και φύγαμε όλοι.

2. Για πέρδικες με τον πατέρα μου με το κοκοροτούφεκο ακούμπησα απλά την μια σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε.
Το ξέραμε ότι είχε πρόβλημα.
Το φτιάξαμε αμέσως μετά.
Ο πατέρας μου πλάγια και δεξιά στα 2-3μ ... θυμάμαι ακόμα την σκηνή μετά από 30 χρόνια.

3. Δίνει ένας φίλος το όπλο του σε κάποιον άλλο (μη κυνηγό) και εγώ πάω να μαζέψω μια τσίχλα.
Σε άσχετη φάση πατάει την σκανδάλη όπως το περιεργαζόταν και εκπυρσοκρότησε (προφανώς).
Απόσταση 10-15μ.

4. Όπλο γεμάτο μέσα σε αυτοκίνητο, πάει κάποιος να το πιάσει ακούμπησε σκανδάλη ... μπαμ.
Απόσταση 5μ ευτυχώς από την αντίθετη μεριά.

5. Ένας μαλάκας τουφέκισε μισό μέτρο από τα αυτί μου ... πάει η μισή ακοή. 🤣

6. Ένας άλλος μαλάκας κουβαλούσε γεμάτο όπλο με φυσίγγι στην ΘΑΛΑΜΗ μέσα σε θήκη και στο αυτοκίνητο.

και άλλα πιο ψιλά που βαριέμαι να τα γράφω .. αν αρχίζω να γράφω τι έχω ακούσει θα χρειαστεί βιβλίο :cool:
Σαν με πολλούς μαλακες δεν κάνεις παρέα?

Το κουβαλάς στο κυνήγισπ
Σπασμένο το βάζεις στον ώμο χωρίς αορτηρα μια χαρά εάν είναι κάπως καλό το έδαφος......βλέπε ορτύκια ,μπεκάτσες κλπ.......
Συμφωνώ.

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...η benelli, έχει καλύτερο σύστημα λειτουργίας, καλύτερο ζύγισμα, είναι πιο εμφανίσιμη, η beretta, απλά έχει τις κάννες
Η Beretta έχει και γαμώ τα μάρκετινγκ! Έχει το πιο δυναμικό μάρκετινγκ από όλους. Για αυτό έχει κυριαρχήσει. Τα αυτογεμή της είναι πατάτες. Τα δίκαννα φανταστικά.
Και το μάρκετινγκ δεν είναι σποτάκια. Είναι σπονσορινγκ αθλητών/ομάδων, όμορφα, κλασάτα και ποιοτικά ρούχα με τη φίρμα της, αξεσουάρ, πιστόλια και ραβφωτά. Πολύ δραστήρια εταιρεία. Κάποια στιγμή θέλω να αγοράσω ένα Beretta σουπερ ποζε.

Δες εδώ μάρκετινγκ σοβαρό, όχι παίξε-γέλασε:
Έτσι φτιάχνει το μύθος της, το Brand Name της δηλαδή.

Status
Not open for further replies.
Back