Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πριν πολλά χρόνια (15 και βάλε) γνώρισα έναν άνθρωπο ο οποίος πλήρωνε δάσκαλο σκοποβολής, έκανε δύο τρεις φορές την εβδομάδα προπόνηση στο σκοπευτήριο, είχε κοντάκι στα μέτρα του και έσπαγα περισσότερα πιάτα από αυτόν με ένα Baikal..... δεν το παίζω σκοπευταρας ή κυνηγαρας..... αλλά όταν ρίχνω ξέρω αν πήρα ή όχι το θήραμα......

Σταυρε πιστεύεις πραγματικά ότι έφταιγαν τα όπλα;
Ναι γιατί οι δύο από αυτούς που τα έπιασαν είναι παιχταρες και στοιχηματίζω πάνω τους ότι έχω τα έφεραν στα μετρα τους δοκίμασαν πολλά φυσιγγια σε διαφορετικές μέρες αλλά τα τουφεκια ήταν κατώτερα του μετρίου

Ναι γιατί οι δύο από αυτούς που τα έπιασαν είναι παιχταρες και στοιχηματίζω πάνω τους ότι έχω τα έφεραν στα μετρα τους δοκίμασαν πολλά φυσιγγια σε διαφορετικές μέρες αλλά τα τουφεκια ήταν κατώτερα του μετρίου
Δε νομίζω ότι κανένα όπλο από όσα κυκλοφορούν στην αγορά είναι κάτω του μετρίου..... ακόμα και τα πιο φθηνά..... τέλος πάντων άποψη σου και τη σέβομαι

Δε νομίζω ότι κανένα όπλο από όσα κυκλοφορούν στην αγορά είναι κάτω του μετρίου..... ακόμα και τα πιο φθηνά..... τέλος πάντων άποψη σου και τη σέβομαι
Για εμένα προτιμότερο ένα baikal από τα συγκεκριμένα με αυτά που είδα o ένας από τους δύο είχε και έχει ακόμα μια φθηνή Brenda Altair και της εχει βάλει βάρος όπου μπορεί με την συγκεκριμένη δεν έχει δεύτερη όπου και να δει την τσίχλα και το τρυγονι με τα browning τα ξεχνούσε αυτά το άτομο κυνηγάει τωρα 40 χρόνια δεν νομιζω οτι χρειάζεται να πω κάτι άλλο

Βλέπω από αυτά που έχεις δηλώσει ότι είσαι 25 ετών και κατάγεσαι από την ένδοξη και αγαπημένη Κρήτη..... εγώ θα ήθελα να σε συμβουλέψω σαν μεγαλύτερος να μην είσαι απόλυτος και εγωιστής..... διαβάζω όλα σου τα μηνύματα..... έχω μεγαλώσει μέσα στα κυνήγια..... από τρυγόνια, ορτύκια, λαγό, πέρδικα, φάσσα, παπί,μπεκατσα,μπεκατσινι, τσίχλες,γουρούνια..... είμαι 47.... βγάζω άδεια από το 1993.... κυνηγάω τα 10 τελευταία χρόνια σχεδόν αποκλειστικά μπεκάτσα..... πάντα κάτι υπάρχει να μάθουμε.... εντελώς φιλικά....

Όλα τα πράγματα δεν είναι για όλους δυστυχώς παρόλο την τόση ενημέρωση υπάρχει μια τεράστια πλειοψηφία που δεν μπορεί να κατανοήσει πολλά επάνω στο θέμα όπλου πυρομαχικού αφήνω έξω το σημαντικότερο σταθερή σκόπευση αφήνω έξω και το σωστή σκόπευση μιλά μόνο για όπλο και τι μπορεί να βάλει αυτό

Όλα τα πράγματα δεν είναι για όλους δυστυχώς παρόλο την τόση ενημέρωση υπάρχει μια τεράστια πλειοψηφία που δεν μπορεί να κατανοήσει πολλά επάνω στο θέμα όπλου πυρομαχικού αφήνω έξω το σημαντικότερο σταθερή σκόπευση αφήνω έξω και το σωστή σκόπευση μιλά μόνο για όπλο και τι μπορεί να βάλει αυτό
Γιάννη είμαι σύμφωνος σε όλα.... αλλά ένα λειοκανο ρίχνει εκεί που "βλέπει" αυτός που το κρατάει..... όπως το κρατάει και το επωμιζει.....αν το κρατάει λάθος ή το επωμιζει όπως να ναι φταίει το όπλο;

Αυτό είναι αυτονόητο,αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη που έχει να κάνει με το τι κάνη έχουμε και τι βάζουμε μέσα .π.χ Αν πάρουμε ένα Baikal η ένα παλιό γαλλικό όπλο με 18.2 και τον κλασικό κώνο 1/ 1.5εκ είναι μεγάλος λάθος να περιμένουμε ότι θα δούμε κατανομές σωστές αν ρίχνουμε με 34γρ και παραπάνω όπως αν έχουμε 18.8 και περιμένουμε να σκοτώνουμε με 28αρια στα 40 μέτρα θα το κάνουν και τα 2 αλλά τα όπλα δεν βοηθούν θα χρειαστούν χέρια πολύ δυνατά .Ενώ αν ρίχνουμε ανάποδα στον 18.2 με 28αρια και στον 18.8 με 34γρ τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.Εφερα ένα απλό παράδειγμα όπως και τα πολύ στενά τσοκ που δεν θέλουν πολλά γρ και ψιλά σκακια .Κάποια πράγματα είναι απλά αλλά δυστυχώς δεν είναι κατανοητά από την πλειοψηφία.Σκεψου τι είναι η τετράγωνη γόμωση και σε τι αυλό έχει μετρηθεί να αναλογεί .Είναι αυτονόητο ότι νουμ ένα είμαστε οι πίσω από το όπλο νουμ δύο το κοντάκι νουμ τρία ο σωστός συνδυασμός φυσιγιου τσοκ με τον αυλό την κάνης που η τελευταία έχει και αυτή μερίδιο ευθύνης σαν κανη αλλά λιγότερο από τα υπόλοιπα το οποίο γίνεται κατανοητό σε αυτούς που είναι απαιτητικοί πρώτον από τον εαυτό τους και έπειτα από το όπλο τους.Που και το απαιτητικοί από τον εαυτό τους ερι και άλλες παραμέτρους όχι μόνο του καλού σκοπευτή αλλά αυτού που υπολογίζει σωστά τις αποστάσεις που επιλέγει ανάλογο νουμ σκαγιων, βάρος γόμωσης, τσοκαρισμα και τέλος παρατηρεί παρατηρεί συνεχώς για να κατανοήσει το κάθε γιατί όταν κάτι δεν πάει όπως πρέπει.

Όταν θα τις αγοράσουν κυνηγοι και θα δοκιμαστούν στο πεδίο γιατι από παχιά λόγια και διαφημιστικά κόλπα έχουμε δει πολλά
Σταύρο είναι αρκετά χρόνια στην αγορά. Εγώ έχω την Α400 ,το 686 , που έχουν την ίδιας τεχνολογίας κανη , (steelium optima hp)και πέρσι αγόρασα το 694 optima steelium plus hp.

Φίλε μου τα ίδια έλεγαν και για τους τέρμα διευρυμένους αυλους και πολλοί που τα πίστευαν έπαιρναν κάτι browning καταμπινες και δίκανα και την επόμενη βδομάδα τα πούλαγαν όσο όσο
Κι όμως Σταυρο δεν έφταιγαν τα όπλα. Η BROW ήταν πολύ μπροστά τότε. Με 18..8 ήταν μπροστά από την εποχή της. Τα στησίματα τών τότε φυσιγγίων έφταιγαν . Δεν κάνανε σωστή έμφραξη και υπήρχε μεγάλη διαφυγή αερίων . Αγόρασα την GOLD HUNDER ίσως απ'τους πρώτους..... και πέντε πράγματα τα είδα από πρώτο χέρι.

το άτομο κυνηγάει τωρα 40 χρόνια δεν νομιζω οτι χρειάζεται να πω κάτι άλλο
Και σε αυτούς που κυνηγάνε παραπάνω από 40 χρόνια και έχουν browning ή winchester που είναι παρόμοιες τι λέμε;
Κυνηγούς παλιούς που έχουν προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία θα βρείς πολλούς, δεν σημαίνει κάτι αυτό
Εάν είδες εσύ κάτι που δεν σου άρεσε είναι άλλο πράγμα

@gvp9000 απόψε κερνάει ο @Aristos 🤣😂🤣
🤣
Μόνο εσύ όμως τόλμησες να ρίξεις εμπορικά ... γι αυτό είσαι αστέρι. .RESPECT.
Είναι σφιχτές τουφεκιές το παραδέχομαι ... αλλά το σκάγι παίζει πάντα ρόλο ...
@Aristos σκάγι ημίσκληρο απλό ή κανένα σπέσιαλ ?

Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα,προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να πω πως ότι γράφω είναι καθαρά προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση '''επιθεση"'στον Σταύρο. Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις του

Και σε αυτούς που κυνηγάνε παραπάνω από 40 χρόνια και έχουν browning ή winchester που είναι παρόμοιες τι λέμε;
Κυνηγούς παλιούς που έχουν προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία θα βρείς πολλούς, δεν σημαίνει κάτι αυτό
Εάν είδες εσύ κάτι που δεν σου άρεσε είναι άλλο πράγμα
Ναι δεν μου άρεσε που διάλεγε τα φυσιγγια και ήθελε βάρος σε γραμμάρια και πιέσεις για να βγάλει μέτριες τουφεκιες

Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα,προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να πω πως ότι γράφω είναι καθαρά προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση '''επιθεση"'στον Σταύρο. Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις του
Φίλε μου γνώμες ανταλλάσουμε δεν έχουμε και σύνορα να παρεξηγηθουμε οποίος δεν μιλάει με εμπάθεια δεν παρεξήγητε ότι και να πει τουλάχιστον από εμένα

Κι όμως Σταυρο δεν έφταιγαν τα όπλα. Η BROW ήταν πολύ μπροστά τότε. Με 18..8 ήταν μπροστά από την εποχή της. Τα στησίματα τών τότε φυσιγγίων έφταιγαν . Δεν κάνανε σωστή έμφραξη και υπήρχε μεγάλη διαφυγή αερίων . Αγόρασα την GOLD HUNDER ίσως απ'τους πρώτους..... και πέντε πράγματα τα είδα από πρώτο χέρι.
Δεν μιλάω για τόσο παλιά και δεν ήταν και λίγα τα φυσιγγια που δοκίμαζαν τις ίδιες μέρες με τα ίδια φυσιγγια φτηνό lanber και breda θεριζαν με τα ίδια άτομα οδηγούς τώρα αυτα τα τουφεκια μπορεί να είναι χρήσιμα σε παπιοκυνηγια που μπορείς να χρησιμοποιείς βαρυτερα φυσιγγια αν και πάλι αμφιβάλω

Ναι δεν μου άρεσε που διάλεγε τα φυσιγγια και ήθελε βάρος σε γραμμάρια και πιέσεις για να βγάλει μέτριες τουφεκιες
Πόσα γραμμάρια παραπάνω ήθελε για να βγάλει έστω και αυτές τις μέτριες τουφεκιές;
Πάνω από 32-34-36

Στην αρχή των διευρυμένων μάλλον θα μιλάει .. τα όπλα ποτέ δεν φταίνε ... τα φυσίγγια έφταιγαν.
Όταν κρατάμε 10 λογίων φυσιγγια πως το ριχνεις στα φυσιγγια ? Και ας υποθέσουμε ότι ήταν έτσι τι έπρεπε να γίνει δηλαδή να κάνουμε τίποτα ειδικές παραγγελίες η να συνεχισουμε με όπλα που χωνευουν τα πάντα?

Status
Not open for further replies.
Back