Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Έχω πάρει τσίχλα που γεράκωσε στα 83 βήματα.
Έχουμε και λέμε...
Το ότι γεράκωσε τα προσπερνάμε, τα βήματα τα κάνουμε μέτρα, οπότε η ιστορία έχει ως εξής.
Πήρα τσίχλα στα 83 μέτρα! :cool::cool::cool:

Ακριβως....κανουνε τα βηματα μετρα....και καπως ετσι βγαινουν οι μυθοι...και οι κουβεντες του καφενειου
για τρυπες στον λαγο στα 100 μετρα !!! :cool:

Είστε τυχεροί που έχετε τέτοιες στιγμές και εμπειρίες.Εγω έχω βαρεθεί πλέον. 23 με 24 πουλιά στο κουτί,έχω ξενερώσει. Σκέφτομαι σοβαρά να πιάσω το ψάρεμα :cool:
Εγώ τα τελευταία 40 χρόνια κάτω από 90% δεν πέφτω.... αλλά ρίχνω μέχρι 60 μέτρα παραπάνω δύσκολα θα πατήσω σκανδάλη.

Γιάννη εγώ μίλησα για την άποψη ότι ρίχνουμε όπου βγει το πουλί ή ο λαγός..... δηλαδή αν ο λαγός βγει στα 100 μέτρα θα του ρίξω; Ή αν περνά μία τσίχλα που φαίνεται σαν σπουργίτι θα της ρίξω επειδή δεν θα την ξαναδώ; Πάνω σε αυτό τοποθετήθηκα.....να παίρνει ο καθένας μας ένα όπλο να κάθεται σε ένα καρτέρι και να ρίχνει σε ότι εμφανίζεται στον ορίζοντα..... αυτός θέλει να λέγεται κυνηγός; Αν αυτή την εικόνα θέλουμε να προωθήσουμε ( του φέρω ένα όπλο και ρίχνω σε ότι θήραμα εμφανίζεται , σε οποιαδήποτε απόσταση.....)...... Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δίνουμε άλλη εικόνα από αυτή του διαχειριστή, γνώστη της υπαίθρου και των συνηθειών των θηραμάτων..... αυτή είναι η εικόνα του τυφεκιοφορου...... καλημέρα σε όλους.....
Καλά αυτό είναι αυτονόητα αν ότι βλέπεις ρίχνεις καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο.

Η σωστή απάντηση είναι όχι, αλλά αν η οπλάρα βάλει με απλό φυσίγγι Χ σκάγια νούμερο Υ στα Ζ μέτρα, τότε και το χρέπι με άλλο απλό φυσίγγι και άλλο τσοκ θα βάλει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια σκάγια, στα ίδια μέτρα.
Άρα αλλάζοντας το φυσίγγι και τα τσοκ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Απλά οι "μάγκες" ξέρουν τι φυσίγγι πάει σφιχτά και τι όχι ... οι άλλοι κάνουν κώνους ... και αυτή είναι όλη η ιστορία. 🤣

Αν αγοράσεις ακριβότερο συνήθως φυσίγγι το χρέπι θα βάλει πολλάααααα περισσότερα σκάγια και θα κεράσει τσάγια σε πολλές οπλάρες.
Αλλά θέλουμε φθηνό και σφιχτό και καλό ... εεε όλα δεν γίνονται.
Ο χωροφύλακας είναι όργανο,το μπουζούκι όργανο άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι.........
Ωραία τα λες........

Αφού είναι έτσι γιατί δεν αγοράζεται την πιο φθηνή αδράνειας με ένα 500 άρικο και τα μαμά τσοκ και αγοράστε ακριβά φυσιγγια και τελείωσε το θέμα μην αναλώνεστε σε ψαξιματα και δοκιμές.Ολες ίδιες είναι .
Είδαμε και τα φθηνά φυσίγγια πως τα πάνε οι οπλάρες βρε Γιάννη ...
Δοκιμές θα συνεχίσουμε να κάνουμε για να βλέπει ο κόσμος τι γίνεται.

Είδαμε και τα φθηνά φυσίγγια πως τα πάνε οι οπλάρες βρε Γιάννη ...
Δοκιμές θα συνεχίσουμε να κάνουμε για να βλέπει ο κόσμος τι γίνεται.
Από αυτά που γράφετε ορισμένοι 2 συγκεκριμένα και τη δυσπιστία σας να πιστέψετε τι κάνουν τα εμπορικά φυσιγγια στο πραγματικό κυνηγι μάλλον δεν έχετε και συχνή επαφή με θηράματα αλλά έχετε μείνει στα χαρτιά

Σωστή εν μέρει διότι κανείς δεν κυνηγά για το φαγητό.Αλλά υπάρχουν δύο αντιλήψεις.Η μια λεει θα ντουφεκίσω αυτά που θεωρώ σίγουρα και η άλλη λέει ότι εγώ χάνω ένα φυσίγγι και αυτό τη ζωή του (το θήραμα) αν ακολουθήσουμε όλοι την πρώτη μην ασχολείστε με τίποτα αγοράστε ότι φθηνότερο υπάρχει από όπλο και φυσίγγι όλα μέχρι τα 37 μέτρα σκοτώνουν σίγουρα .Είναι άτοπη οποιαδήποτε συζήτηση περί όπλων και φυσιγγίων και τσοκ όπως και των όπλων μαγκουμ είναι άχρηστα εάν ντουφεκάς μέχρι 37 μέτρα.
Μερικές φορές αργούμε να τουφεκίσουμε και μπαίνουν στην απομακρυσμένη ζώνη των 36,5-45m.
Χώνουμε και καμιά εκεί ... δυστυχώς.
Για αυτό κάνουμε κουβέντα.

Εμένα μου αρέσουν όλα τα όπλα. Είμαι οπλολατρης. Αλλά ότι και να πούμε τα benelli είναι τα ομορφότερα και τα πιο φινετσατα. Είναι και τα πιο αξιόπιστα μακράν.
Τώρα τη τουφέκια αν δε μας αρέσει τη φτιάχνουμε.

Εμένα μου αρέσουν όλα τα όπλα. Είμαι οπλολατρης. Αλλά ότι και να πούμε τα benelli είναι τα ομορφότερα και τα πιο φινετσατα. Είναι και τα πιο αξιόπιστα μακράν.
Τώρα τη τουφέκια αν δε μας αρέσει τη φτιάχνουμε.
Τα benelli είναι συνώνυμο της εμπλοκής τώρα αν εσένα σου αρεσουν είναι άλλο θέμα αλλά μην λέμε και το άσπρο μαύρο

Όχι δεν τα βλέπω στον αέρα αλλά βλέπω από που παίρνω εγώ τις τσίχλες
30? 35 ?

Εξαρτάται...😁
... από το τσοκ ... αν έχεις Kicks πέφτει σε τοίχο και μετά κατακόρυφα. :p

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δίνουμε άλλη εικόνα από αυτή του διαχειριστή, γνώστη της υπαίθρου και των συνηθειών των θηραμάτων..... αυτή είναι η εικόνα του τυφεκιοφορου...... καλημέρα σε όλους.....
👏
Θα συμπληρώσω ότι αν τουφεκάμε σε νορμάλ αποστάσεις, δεν θα μπορούμε να καυχιόμαστε για το όπλο μας και πιθανόν τις μετατροπές που έχουμε κάνει για να σκοτώνει μακρύτερα από τα άλλα (ασχέτως αν έχουν πετύχει τίποτα ουσιαστικό ή όχι).
Μετά θα πέσουμε σε κατάθλιψη, γιατί θα έχουμε ένα φυσιολογικό όπλο, όπως όλοι οι άλλοι.
Και αυτό είναι πρόβλημα ...

Οι πολύ μακρινές τουφεκιές τραυματίζουν πάντα πολύ περισσότερα θηράματα.
Αυτό είναι δεδομένο.

Ο χωροφύλακας είναι όργανο,το μπουζούκι όργανο άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι.........
Ωραία τα λες........
Που κολάει αυτό ?

Βαγγέλη μέτρα σωστά αποστάσεις και σκάγια στο φυσίγγι !!! ... το 85% δεν είναι πατατάκια.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-δοκιμές.4204/page-282#post-857982

Και δεν έχω ρίξει με ένα μόνο όπλο, ούτε με πέντε, ούτε με 10.
Φιλικά στο λέω ...

Είμαι σίγουρος εδώ ο άλλος έλεγε για καρλαφτηδες και μας έδειχνε το αυτοκίνητο του χαχαχα
Μην ασχολείσαι μαζί μας τότε ... πέρα από όλα τα άλλα είσαι και ασεβής προς έναν άνθρωπο 70 χρονών.
Ignore list για αυτόν και μόνο τον λόγο και μίλα μόνος σου.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back