Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εσύ να πας στο brow να μας μιλήσεις για τη μίξη βενζίνης που χρησ στα βαλβιδοπιστονα και τις τσιμουχες της καπνιαρας και τα υγρά φρένων μπας και ρίξει δευτερη
Θέλεις να σου στείλω μια τορπίλι με την μαξους μα δεις την Κρήτη από την κατο μερια μαζη με την Ιταλίδα σου!!!!!!!

Άρα....
Τις κανες μπορούμε να τις εξομοιωσουμε στην απόδοση τους,με το φυσιγγι....
Το 5-10% διαφορά,"χειρότερη" με"καλύτερη"υφίσταται....
Δηλ,αν ταιριάξουμε ένα φυσιγγι στην "χειρότερη",θα φτάσει την "καλυτερη"....
Αν όμως ταιριάξουμε ένα φυσιγγι στην "καλύτερη",θα ξαναφύγει μπροστά...
Το οποίον συνεπάγεται πως η "καλύτερη",είναι ..."καλύτερη"!
Σωστά??
.cofee. .fff.

Άρα....
Σωστά??
Ωχ έμπλεξες! Και το λέω με την καλή έννοια! Πριν αρκετό καιρό πάλι είχαμε ίδια συζήτηση σε κάποιο τοπικ και λέω και πάλι, πως φυσικά και πιστεύω πως ισχύει αυτό που λές. Είναι και ο λόγος που θέλω να ρίξω με 3* με ιδιο εμπορικό φυσίγγι απο το ιδιο κουτι αν ειναι δυνατον και απο 2 τουφεκιες με τα 3 μου οπλα. Αλλά κάποιες φορές λέω αστο γιατι μετα μπορεί να αρχίσουμε τα , δεν είναι σωστή η δοκιμή, επρεπε να ρίξεις απο 4 φυσίγγια, μπορει τελικά να έπεσες σε αστάθεια φυσιγγίου, οποτε οτι βλέπεις το κρατάς για σένα και...σχόλασες!

Άρα....
Σωστά??

Ελα βρε Μαστορα μου....Ψαχνουμε το 5-10% στα οπλα και στα φυσιγγια....Οταν ο ''αλλος'' σημαδευει τον
γαιδαρο και πεφτει ο μπακαλης....ειτε γιατι δεν ξερει να επωμισει...ειτε γιατι το κοντακι δεν ειναι στα μετρα του ??
Και δεν θελω βεβαια να θιξω κανεναν συναδελφο !!!
Και φερνω παραδειγμα τον εαυτο μου...Με ''εσωσαν'' τα καλα φυσιγγια που φτιαχνω ???
Και βεβαια ΟΧΙ....
Μαλαματενιο φυσιγγιο να δωσεις στον αστοχο...χαραμι θα παει...
Ας μαθουμε πρωτα να σημαδευουμε... και τι φταιει οταν δεν το ''εχουμε''....και οι καννες τα φυσιγγια και
υπολοιπα επονται...
Ας ειχα σωστο οπλο ( στα μετρα μου κοντακι )...και χεστηκα για το 5-10% διαφορα !!!
Συγνωμη για το ''χεστηκα''....αλλα διυλιζουμε τον κωνωπα και καταπινουμε την καμηλον!!!
Αν δεν σκοπευεις....τι να τα κανεις ολα τα αλλα βρε φιλαρα μου ??
Απλα...σε κουβεντα να βρισκομαστε !!! :) :cool:

Ελα βρε Μαστορα μου....Ψαχνουμε το 5-10% στα οπλα και στα φυσιγγια....Οταν ο ''αλλος'' σημαδευει τον
γαιδαρο και πεφτει ο μπακαλης....ειτε γιατι δεν ξερει να επωμισει...ειτε γιατι το κοντακι δεν ειναι στα μετρα του ??
Και δεν θελω βεβαια να θιξω κανεναν συναδελφο !!!
Και φερνω παραδειγμα τον εαυτο μου...Με ''εσωσαν'' τα καλα φυσιγγια που φτιαχνω ???
Και βεβαια ΟΧΙ....
Μαλαματενιο φυσιγγιο να δωσεις στον αστοχο...χαραμι θα παει...
Ας μαθουμε πρωτα να σημαδευουμε... και τι φταιει οταν δεν το ''εχουμε''....και οι καννες τα φυσιγγια και
υπολοιπα επονται...
Ας ειχα σωστο οπλο ( στα μετρα μου κοντακι )...και χεστηκα για το 5-10% διαφορα !!!
Συγνωμη για το ''χεστηκα''....αλλα διυλιζουμε τον κωνωπα και καταπινουμε την καμηλον!!!
Αν δεν σκοπευεις....τι να τα κανεις ολα τα αλλα βρε φιλαρα μου ??
Απλα...σε κουβεντα να βρισκομαστε !!! :) :cool:
Μπράβο Νίκο, χαίρομαι που παρά τις συνεχείς δοκιμές σου είσαι πάντα προσγειωμένος στη γη.
Και εγώ τείνω να μη δίνω πολύ σημασία στη λεπτομέρεια γιατί πιστεύω ότι είναι χαζό. Είναι για κάποιον που δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το ειδικό βάρος που έχει η κάθε παράμετρος και ιδίως η ευστοχία/αστοχία που είναι το 90% των αιτιών της αποτυχίας.

Διαφωνώ μόνο λίγο στο χλευασμό του κυνηγού λόγω της αστοχίας (δεν αναφέρομαι σε εσένα) και στην αναζήτηση της "αιτίας". Τις περισσότερες φορές η αιτία δεν είναι ούτε καν ο κυνηγός-σκοπευτής, αλλά η ικανότητα του θηράματος για επιβίωση. Είναι ΚΙΝΗΤΟ το θήραμα και στη πραγματικότητα ούτε καν στοχεύουμε. Μία κίνηση κάνουμε και ελπίζουμε να το πετύχουμε. Αν πετάξει πολύ γρήγορα το χάσαμε χωρίς να προλάβουμε καν να ολοκληρώσουμε την επώμιση, αν χρησιμοποιήσει τον ήλιο ή τα δέντρα που υπάρχουν τριγύρω προς όφελός του μας περιορίζει δραματικά το χρόνο και η χώρο που έχουμε για να το δούμε, αν μας αντιληφθεί στο έδαφος θα αλλάξει ρότα και ούτε καν στο βεληνεκές μας δε μπαίνει. Γενικά πιστεύω ότι μία αποτυχία οφείλεται: 70% στη νικηφόρο στρατηγική του θηράματος, 25% στην ανεπάρκεια του κυνηγού-σκοπευτή, 4,9% η καταλληλόλητα των πυρομαχικών του, 0.1% όλα τα άλλα.

Μπράβο Νίκο, χαίρομαι που παρά τις συνεχείς δοκιμές σου είσαι πάντα προσγειωμένος στη γη.
Και εγώ τείνω να μη δίνω πολύ σημασία στη λεπτομέρεια γιατί πιστεύω ότι είναι χαζό. Είναι για κάποιον που δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το ειδικό βάρος που έχει η κάθε παράμετρος και ιδίως η ευστοχία/αστοχία που είναι το 90% των αιτιών της αποτυχίας.

Διαφωνώ μόνο λίγο στο χλευασμό του κυνηγού λόγω της αστοχίας (δεν αναφέρομαι σε εσένα) και στην αναζήτηση της "αιτίας". Τις περισσότερες φορές η αιτία δεν είναι ούτε καν ο κυνηγός-σκοπευτής, αλλά η ικανότητα του θηράματος για επιβίωση. Είναι ΚΙΝΗΤΟ το θήραμα και στη πραγματικότητα ούτε καν στοχεύουμε. Μία κίνηση κάνουμε και ελπίζουμε να το πετύχουμε. Αν πετάξει πολύ γρήγορα το χάσαμε χωρίς να προλάβουμε καν να ολοκληρώσουμε την επώμιση, αν χρησιμοποιήσει τον ήλιο ή τα δέντρα που υπάρχουν τριγύρω προς όφελός του μας περιορίζει δραματικά το χρόνο και η χώρο που έχουμε για να το δούμε, αν μας αντιληφθεί στο έδαφος θα αλλάξει ρότα και ούτε καν στο βεληνεκές μας δε μπαίνει. Γενικά πιστεύω ότι μία αποτυχία οφείλεται: 70% στη νικηφόρο στρατηγική του θηράματος, 25% στην ανεπάρκεια του κυνηγού-σκοπευτή, 4,9% η καταλληλόλητα των πυρομαχικών του, 0.1% όλα τα άλλα.

Θαλη μου αυτην την ''νικηφορο στρατηγικη '' του θηραματος την εχουμε μειώσει πολυ με τα μεσα που
διαθετουν οι κυνηγοι....και τις τριπλετες που ριχνουν !!
Αστο...τουλαχιστον με τις τριπλετες...ποναει το θεμα !!
Βρε 3 τουφεκιες σε μια τσιχλα ??? 1500 ΣΚΑΓΙΑ ?? Ελεος δλδ !!!

Σε δουλειά να βρισκόμαστε...πάντως και γω πιστεύω ότι υπάρχουν διάφορες σε κάννες...και είναι λογικό.. η κάθε εταιρία χρησιμοποιεί τα δικά της ατσαλια με τις οποίες προσμίξεις και κάνει την δική της επεξεργασία σε αυλουε, κώνος κτλ...το θέμα είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη...εε καλύτερη ήθελα να πω

Θαλη μου αυτην την ''νικηφορο στρατηγικη '' του θηραματος την εχουμε μειώσει πολυ με τα μεσα που
διαθετουν οι κυνηγοι....και τις τριπλετες που ριχνουν !!
Αστο...τουλαχιστον με τις τριπλετες...ποναει το θεμα !!
Βρε 3 τουφεκιες σε μια τσιχλα ??? 1500 ΣΚΑΓΙΑ ?? Ελεος δλδ !!!
Αν δεις ντοκιμαντέρ στη φύση με άλλα ζώα θηρευτές θα δεις ότι πολύ συχνά τα νεαρά άτομα κάνουν πολλά λάθη στα κυνήγια τους μέχρι να τελειοποιήσουν την τακτική τους και να καταφέρουν να έχουν αποτέλεσμα. Η εξάσκηση του θηρευτή στο πραγματικό πεδίο είναι επιβεβλημένη.
Τα όπλα μας δεν είναι τίποτα το αφύσικο, αντιθέτως είναι προϊόν του δικού μας ως είδους όπλου που είναι το μυαλό μας. Το λιοντάρι έχει τα δόντια του, η αρκούδα τα νύχια της κλπ...

Σωστά??
Λάθος ... πάλι .yel.
Το καλό φυσίγγι είναι πάντα καλό φυσίγγι σε όλες τις κάνες ...
Όταν λέω καλό εννοώ ότι ΣΚΟΤΩΝΕΙ αποτελεσματικά.
Γι αυτό όλοι ψάχνουν φυσίγγια και λίγοι τρελλαμένοι κάνες.

Οι διαφορές που βλέπουμε είναι μέσα στις διακυμάνσεις του φυσιγγίου και των συσφίξεων.
Ίδιο ακριβώς όπλο από όπλο και ίδιο τσοκ από τσοκ μπορεί να έχουν διαφορές σχεδόν +1*.
πχ έχει ένας μια 391 με αυλό 18,6 και τσοκ με στόμιο 18,1 (σύσφιξη 0,5mm = 3*) και ένας άλλος άλλη 391 με αυλό 18,5 και τσοκ με στόμιο 18,2 (σύσφιξη 0,3mm ~ 4*), ... υπάρχει ποτέ περίπτωση να ρίξουν το ίδιο ?
Ποτέ !!!
3* θα γράφουν και τα 2 τσοκ !!!
Πάντα η πρώτη θα είναι μπροστά αν δοκιμάζεις με τα ίδια τσοκ.
Η μόνη περίπτωση να την φτάσει είναι να βάλει πιο σφιχτό τσοκ.

Τα όπλα μας δεν είναι τίποτα το αφύσικο, αντιθέτως είναι προϊόν του δικού μας ως είδους όπλου που είναι το μυαλό μας. Το λιοντάρι έχει τα δόντια του, η αρκούδα τα νύχια της κλπ...
Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι θηρευτες τα"όπλα"τους,τα φέρουν.
Είναι αναπόσπαστα από το σώμα τους.

ΠΟΥ μπερδευτικες Μαστορα ?? Μια χαρα και κατανοητα αυτα που λεει...!!
Οι διαφορες που εχουν τα οπλα και οι καννες ειναι μεχρι 5%....και φτανει στο 10% αναλογα στο τι θα
βαλεις στην θαλαμη του καθε οπλου...
Αυτο πιστευω εγω....χωρις να διεκδικω το αλαθητο !!!

Τωρα για εναν ιδιογομωτη το 5% το καλυπτει με το φυσιγγιο του...και για αυτον ολες οι καννες
ειναι ΄΄ιδιες''.... ;) :)
Πέστα βρε ΑΡΧΟΝΤΑ των δοκιμών ... βάλτους λίγο μυαλό στο τσεφάλ' ... εγώ απηύδησα.
.sarcastic.
Παρεπιπτόντως το ατσάλι έχει να κάνει με την αντοχή στον χρόνο, καμία σχέση με την βλητική γατάκια.
Νιάουουουου ?
.yel.

Πέστα βρε ΑΡΧΟΝΤΑ των δοκιμών ... βάλτους λίγο μυαλό στο τσεφάλ' ... εγώ απηύδησα.
.yel.
Δηλαδη Βασιλη συμφωνείς με αυτο που ειπε ο Νικος;
Το ΒΟΙΤΟ...Οσο και να κτυπαει τον κωλο του κατω...Την Α-390 - Δεν την φτανει !!!:cool:

Προσπαθώ να το δω...😕
Μετρήστε αυλούς και συσφίξεις και κάντε πολλές δοκιμές με διαφορετικά όπλα, πανομοιότυπα φυσίγγια ιδιογόμωσης, ΙΔΙΑ ΜΑΡΚΑ ΤΣΟΚ και παραπλήσια σύφιξη (όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά).
Αν δεν κάνετε τα παραπάνω δύσκολα θα βγάλετε άκρη γιατί
1. Μερικά τσοκ μπορεί να σκορπίζουν λίγο για την σύσφιξή τους
2. Μερικά τσοκ μπορεί να πάνε λίγο πιο σφιχτά για την σύσφιξή τους
3. Στην περιοχή των 3* οι συγκεντρώσεις κάνουν σκαλί δηλαδή μια ελάχιστη διαφορά στην σύσφιξη μπορεί να αλλάξει σημαντικά το ποσοστό.
Αυτό το είχε παραδεχθεί και ο Λεό αν θυμάμαι καλά.
Αυτά έχω παρατηρήσει εγώ αλλά δεν διεκδικώ το αλάθητο.

Η κάνη και το τσοκ αποδίδουν σαν σύνολο μαζί με το φυσίγγι.
Το να απομονώνεις ένα χαρακτηριστικό πχ αυλό ή κώνο και να προσπαθείς να γενικεύσεις είναι τεράστιο λάθος.
Οι διευρυμένοι αυλοί και οι επιμηκυμένοι κώνοι δεν είναι νέα ανακάλυψη ...

Για αυτό ΠΑΝΤΑ ζητάω από όσους κάνουν δοκιμές να αναζητούν την μέγιστη (και την ελάχιστη) "απόδοση" της κάνης με συγκεκριμένο φυσίγγι ...
Τα ενδιάμεσα όλοι τα πιάνουν αλλάζοντας φυσίγγι ή τσοκ.
Το +5-10% δεν μου κάνει καμία εντύπωση από το +15% και πάνω έχει ενδιαφέρον.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back