Τόλη δεν σε βρίσκω σωστα ενημερωμένο για τις τιμες των τσοκ.....τα Carlson's τα πήρα 45 δολλάρια με τα μεταφορικά όπως και τα midas.....τα kicks και τα pattrnmaster code black είναι στις ίδιες τιμες με το brain ενω το ανακόντα είναι πιο φθηνό....όσον αφορα τις αγγελίες με τα kicks ως κάτοχος να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου και να πω οτι μπορεί αυτοι που τα βαλαν αγγελία να μην τους αρέσουν τα πυκνά κέντρα που βγάζουν.....εμένα για παράδειγμα μου αρέσουν τα κέντρα και όχι η περιφέρεια που δίνουν τα brain αυτό δεν σημαίνει όμως οτι τα brain δεν είναι καλά τσοκακια.....
Φίλε Grieko13,
Επειδή γίνεται κατά καιρούς λόγος για τις τιμές των διαφόρων τσοκ που κυκλοφορούν παγκοσμίως θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το κόστος των BRAIN.
Είναι αλήθεια ότι και εγώ θα μπορούσα να σκεφτώ πως μα, Ελληνικό προiϊόν, δεν θα έπρεπε να είναι κάπως πιό προσιτό; Όμως, η αλήθεια είναι (και θεωρώ υποχρέωσή μου να την μοιραστώ με όλους τους φίλους εδώ) πως η τιμή σε αυτή την περίπτωση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το κόστος (κάτι που δεν συμβαίνει πάντοτε δυστυχώς).
Κατ΄αρχάς, εγώ χρησιμοποιώ το ποιοτικότερο στον κόσμο αλλά και πολύ ακριβότερο σουηδικό ατσάλι UDDEHOLM - BOEHLER όταν ΟΛΟΙ οι Αμερικάνοι συνάδελφοι χρησιμοποιούν το σαφώς υποδεέστερο και πολύ φτηνότερο 17-4 PH, που όμως δεν έχει σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά του δικού μου, ούτε σε αντοχή, ούτε σε ομογενοποίηση, ούτε σε σταθερότητα συμπεριφοράς σε ακραίες συνθήκες αλλά ούτε και σε αλλαγές θερμοκρασίας. Πίατεψέ με, εγώ πληρώνω την μπάρα για ένα τσοκ χονδρική τιμή όσο πουλάει λιανική κάποια τσοκ του ο Carlson's!
Επιπλέον είμαι ο μόνος παγκοσμίως που κάνει θερμικού τύπου απόταση - απαλλαγή από συστροφικές τάσεις - με τεράστιο κόστος ανά τσοκ, όμως τα BRAIN θα είναι πάντα τέλεια κυλινδρικά όσα χρόνια και αν περάσουν, μετρήστε με παχύμετρο πολλά άλλα και θα δείτε πως, με τον καιρό, έχουν γίνει οβάλ! Επιπλέον, αυτό το stress relief έχει σαν αποτέλεσμα η διάδραση του τσοκ BRAIN με την γόμωση την στιγμή της διέλευσής της μέσα από αυτό να είναι τέλεια.
Επίσης, και μόνο η διαδικασία διαμόρφωσης του εσωτερικού CHOKE-IN-CHOKE ανεβάζει το κόστος τουλάχιστον επί τέσσερα από ότι των συμβατικής μορφής, με ειδικής παραγγελίας και κατασκευής πανάκριβα εργαλεία, στα συμβατικά τα αντίστοιχα είναι κοινού τύπου και η μηχανούργησή τους απλή και σύντομη
Να αναφέρω και το κόστος της κατοχύρωσης της εφεύρεσης που είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ...Και έλλοι κατασκευαστές αναφέρουν περί πατεντών αλλά ...δεν τις έχω βρει πουθενά (και όχι περίεργο αφού όλοι έχουν απλά εσωτερικό με ένα κωνικό και ένα παράλληλο, πολλοί λένε για "ειδική γεωμετρία" κλπ αλλά δεν εξηγούν τι το ειδικό έχουν!)
Και ναι, συμφωνώ πως υπάρχουν και πολύ φτηνότερα τσοκ (τα εργοστασιακά BERETTA, BENELLI κλπ κατασκευάζονται με κόστος κάτω από 4 ευρώ, όμως η ποιότητα είναι επιεικώς χάλι (με οξειδούμενο ατσάλι, επινικέλωση κλπ). Υπάρχουν όμως και πολύ ακριβότερα πχ Briley Helix, Muller Waterfowl (ο μόνος εκτός από εμένα που κάνει κεραμική επίστρωση και πουλάει 125 δολλάρια εκεί, 150 ευρώ εδώ!).
Μετά, η τιμή των BRAIN επιβαρύνεται με 24% ΦΠΑ, κάτι που στην Αμερική δεν υπάρχει! Μπορεί κάποια πράγματα που έρχονται ταχυδρομικά να μην περνάνε πάντα τελωνειακό έλεγχο αλλά, έτσι απλά, η σύγκριση τιμής δεν γίνεται σωστά.
Έχοντας ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ του κόστους κατασκευή ενός τσοκ, έχω υπολογίσει πως, εάν τα BRAIN τα κατασκεύαζε αλλά και τα τιμολογούσε με τα δικά του ποσοστά κέρδους κάποιος συνάδελφος εξ Αμερικής, η τιμή θα κυμαινόταν μεταξύ 135 - 155 δολλάρια ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ. Αυτά ως προς τις τιμές των τσοκ...
Τέλος να πω και αυτό: Τα τσοκ είναι πράγματα που κάποιος παίρνει για πολύχρονη χρήση. Πιστεύω πως το βασικό κριτήριο δεν είναι μερικά ευρώ διαφορά στην αρχική τιμή του τσοκ αλλά το εάν τα αποστελέσματά του θα πολλαπλασιάσουν ή όχι την απόδοση των χιλιάδων ευρώ που θα ξοδευτούν παράλληλα κατά την χρήση του. Και μην μετράμε μόνο το οικονομικό γιατί υπάρχει το κύριο και βασικό, η αυξημένη ικανοποίηση του κυνηγού!
Ελπίζω να δικαιολόγησα επαρκώς τα 88 ευρώ συνδέοντας τα με την αντίστοιχη ποιότητα των BRAIN.