Breda Team

Δημήτρη περιμένω να επισκευαστεί η Remington , μόλις την πάρω θα μετρήσω με τον ταχογραφο ταχύτητες. Η Remington έχει αυλό 18.8 φτιαγμένο στον Ήφαιστο
Για να μην πιστεύουμε σε μαγικές κάνες και μαγικούς αυλούς υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος για τις "αυξημένες ταχύτητες" στις διευρυμένες κάνες.

Αυλός 18,2 βύσμα 19,2 διαφορά 1mm άρα το βύσμα πρέπει να συμπιεστεί κατά 1mm στον αυλό και 2mm στο στόμιο αν έχουμε πχ full τσοκ.
Αυλός 18,8 βύσμα 19,2 διαφορά 0,4mm άρα το βύσμα πρέπει να συμπιεστεί κατά 0,4mm στον αυλό και 1,4mm στο στόμιο αν έχουμε πχ full τσοκ.
Προφανώς οι τριβές θα είναι μεγαλύτερες στον στενό αυλό άρα οι ταχύτητες μεγαλύτερες στον διευρυμένο.

Πάμε τώρα
Αυλός 18,8 βύσμα 19,8 διαφορά 1mm άρα το βύσμα πρέπει να συμπιεστεί κατά 1mm στον αυλό και 2mm στο στόμιο αν έχουμε πχ full τσοκ.
Ίδια δηλαδή συμπίεση του βύσματος όπως και στον στενό αυλό.
Θα έχουμε δηλαδή τις ίδιες τριβές με τον στενό αλλά μειωμένες ταχύτητες λόγω μεγαλύτερου όγκου καύσης.

όποιος κατάλαβε κατάλαβε ...
Οι αρχικές ταχύτητες δεν είναι ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερες στους διευρυμένους αυλούς.
ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ.
Αν το βύσμα είναι στενό υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στον διευρυμένο.
Οι φυσιγγάδες φροντίζουν να μην βάζουν τέτοια βύσματα.
Στην τελική το κέρδος σε ταχύτητα είναι ελάχιστο (άνευ πρακτικής αξίας).

Το πως γίνεται τώρα τα σπασμένα κέντρα των διευρυμένων να οδηγούν σε αύξηση του "ωφέλιμου βεληνεκούς" ακόμα η επιστήμη το ψάχνει ...
Αν θεωρήσουμε ότι είναι σωστό, τότε η φονικότητά τους οφείλεται στην αυξημένη σε πυκνότητα περιφέρεια κάτι που μπορείς να το πετύχεις με μείωση της σύσφιξης σε όπλα στενού αυλού.

That's all.

Πάντα το φυσίγγι θα κάνει την διαφορά, παίδες ... καταλάβετέ το !!!

Δημήτρη περιμένω να επισκευαστεί η Remington , μόλις την πάρω θα μετρήσω με τον ταχογραφο ταχύτητες. Η Remington έχει αυλό 18.8 φτιαγμένο στον Ήφαιστο
Τζάμπα θα ιδρωσεις, θα δεις τουλάχιστον + 15 μ/δ μεγαλυτερη ταχυτητα με την Ρεμί

Δεν πάνε να λένε ότι θέλουν στα βίντεο, έφαγα τα νιάτα μου με τα τουφέκια φίλε, τους αυγολεμονους θα ακουσω ;;
Διάβασε παραπάνω ...

Και σε παραδέχομαι ... έκανα λάθος σε αυτό (ταχύτητα στομίου διευρυμένου) πριν καιρό ...
Δεν είναι κάτι ανεξήγητο όμως ... ούτε απόλυτο

Να είσαι καλά Τάσο με έφτιαξε η διάθεση.

Θα βάλω ένα φανταστικό σενάριο για να σου φτιάξω παραπανω την διάθεση......

Έχουμε ένα καλό σκοπευτη κ τον βάζουμε σε ένα καρτέρι φασσας(μιας που είναι κ το θήραμα σου), αυτός έχει μαζί του τρία όπλα...
18,2- 18,5- 18,8 αυλό...

Εμείς απομάκρυνομαστε κ βλέπουμε τις βολές του χωρίς να ξέρουμε τι οπλο ριχνει κάθε φορα!!

Μπορουμε να βρουμε το σωστό οπλο σε κάθε βολη?

Μπορουμε να καταλάβουμε η κάθε μακρινή τουφέκια από τι αυλό βγήκε?

Μπορουμε να βρουμε τον αυλό σε κάθε τουφεκια που θα είναι σαν να διαπερναει ηλεκτροπληξία το θήραμα?

Και στο τέλος μπορουμε να βρουμε ποιος ήταν ο αυλος που χτυπησε κ τις περισσότερες φάσσες?

Θα στοιχημάτιζαμε???????

Μηπως τελικά πανω απο ολα παιζει ρόλο το μάτι κ το χέρι του κυνηγου, μετά το φυσίγγι, κ μετα ο αυλος??
Μπα...η ιδέα μου θα είναι...........

Last edited:

Έχουμε ένα καλό σκοπευτη κ τον βάζουμε σε ένα καρτέρι φασσας(μιας που είναι κ το θήραμα σου), αυτός έχει μαζί του τρία όπλα...
18,2- 18,5- 18,8 αυλό...

Εμείς απομάκρυνομαστε κ βλέπουμε τις βολές του χωρίς να ξέρουμε τι οπλο ριχνει κάθε φορα!!

Μπορουμε να βρουμε τον αυλό σε κάθε τουφεκια που θα είναι σαν να διαπερναει ηλεκτροπληξία το θήραμα?

Και στο τέλος μπορουμε να βρουμε ποιος ήταν ο αυλος που χτυπησε κ τις περισσότερες φάσσες?

Θα στοιχημάτιζαμε???????

Μηπως τελικά πανω απο ολα παιζει ρόλο το μάτι κ το χέρι του κυνηγου, μετά το φυσίγγι, κ μετα ο αυλος??
Είσαι Μέγιστος

Για να μην πιστεύουμε σε μαγικές κάνες και μαγικούς αυλούς υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος για τις "αυξημένες ταχύτητες" στις διευρυμένες κάνες.

Αυλός 18,2 βύσμα 19,2 διαφορά 1mm άρα το βύσμα πρέπει να συμπιεστεί κατά 1mm στον αυλό και 2mm στο στόμιο αν έχουμε πχ full τσοκ.
Αυλός 18,8 βύσμα 19,2 διαφορά 0,4mm άρα το βύσμα πρέπει να συμπιεστεί κατά 0,4mm στον αυλό και 1,4mm στο στόμιο αν έχουμε πχ full τσοκ.
Προφανώς οι τριβές θα είναι μεγαλύτερες στον στενό αυλό άρα οι ταχύτητες μεγαλύτερες στον διευρυμένο.

Πάμε τώρα
Αυλός 18,8 βύσμα 19,8 διαφορά 1mm άρα το βύσμα πρέπει να συμπιεστεί κατά 1mm στον αυλό και 2mm στο στόμιο αν έχουμε πχ full τσοκ.
Ίδια δηλαδή συμπίεση του βύσματος όπως και στον στενό αυλό.
Θα έχουμε δηλαδή τις ίδιες τριβές με τον στενό αλλά μειωμένες ταχύτητες λόγω μεγαλύτερου όγκου καύσης.

όποιος κατάλαβε κατάλαβε ...
Οι αρχικές ταχύτητες δεν είναι ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερες στους διευρυμένους αυλούς.
ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ.
Αν το βύσμα είναι στενό υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στον διευρυμένο.
Οι φυσιγγάδες φροντίζουν να μην βάζουν τέτοια βύσματα.
Στην τελική το κέρδος σε ταχύτητα είναι ελάχιστο (άνευ πρακτικής αξίας).

Το πως γίνεται τώρα τα σπασμένα κέντρα των διευρυμένων να οδηγούν σε αύξηση του "ωφέλιμου βεληνεκούς" ακόμα η επιστήμη το ψάχνει ...
Αν θεωρήσουμε ότι είναι σωστό, τότε η φονικότητά τους οφείλεται στην αυξημένη σε πυκνότητα περιφέρεια κάτι που μπορείς να το πετύχεις με μείωση της σύσφιξης σε όπλα στενού αυλού.

That's all.

Πάντα το φυσίγγι θα κάνει την διαφορά, παίδες ... καταλάβετέ το !!!
Παλι λαθος εισαι στο θεμα κανης, οσο και να μη θες να το πιστεψεις καποιες κανες υπερτερουν

Παλι λαθος εισαι στο θεμα κανης, οσο και να μη θες να το πιστεψεις καποιες κανες υπερτερουν
Που υπερτερούν ?
Σε συγκέντρωση, ισοκατανομή, διάτρηση, κενά, με όλα τα φυσίγγια, με όλες τις γομώσεις, με όλα τα βύσματα, παντού και πάντα ...

Αν την ξέρεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος πείτε την να την αγοράσω αύριο, χωρίς πλάκα.

Last edited:
Που υπερτερούν ?
Σε συγκέντρωση, ισοκατανομή, διάτρηση, κενά, με όλα τα φυσίγγια, με όλες τις γομώσεις, με όλα τα βύσματα, παντού και πάντα ...

Αν την ξέρεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος πείτε την να την αγοράσω αύριο, χωρίς πλάκα.
Σε συγκεντρωση ταχυτητα διατρηση και το πιο σημαντικο, στις μενουσες ταχυτητες που παιζουν τον μεγαλυτερο ρολο.
Το καναμε αχταρμα παλι κι αυτο θεμα...

Σε συγκεντρωση ταχυτητα διατρηση και το πιο σημαντικο, στις μενουσες ταχυτητες που παιζουν τον μεγαλυτερο ρολο.
Το καναμε αχταρμα παλι κι αυτο θεμα...
Εμ αφού με τσιγκλάτε ....
Όταν ρωτάω για συγκεκριμένη κάνη μου αρχίζετε τις θεωρίες ....

Πείτε μου μια κάνη που κάνει όλα τα παραπάνω να την αγοράσω ΑΥΡΙΟ ....
Πόσο πιο απλή ερώτηση από αυτή ;

Εμ αφού με τσιγκλάτε ....
Όταν ρωτάω για συγκεκριμένη κάνη μου αρχίζετε τις θεωρίες ....

Πείτε μου μια κάνη που κάνει όλα τα παραπάνω να την αγοράσω ΑΥΡΙΟ ....
Πόσο πιο απλή ερώτηση από αυτή ;
Δεν πωλειται φιλε

18,2- 18,5- 18,8 αυλό...

Θα στοιχημάτιζαμε???????

Πράγματι!!!!

Η εσωτερική γεωμετρία της κάνης ,αν μελετήσουμε βήμα βήμα από την θαλάμη έως το στόμιο τις διαστάσεις, γωνίες κλπ, και αν την συσχετισουμε με τις διαστάσεις των βυσμάτων, μας οδηγεί σε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα για την καταλληλοτητα ή όχι κάθε αυλου.

Οι διαστάσεις των πλαστικών βυσμάτων παίζουν από 18,0 σε 18,6 και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των βυσματωσεων. Για παραδοσιακά φυσίγγια χωρίς πλαστικό δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι στενοί αυλοι 18,2 και 18,3 είναι μονόδρομος. Στα φυσίγγια με πλαστικό βύσμα ή και μονο πλαστική couvette, η ιδανική διάμετρος αυλου, είναι αυτή που συνδυάζει τέλεια εμφραξη με την μικρότερη τριβή. Κάποια βύσματα έχουν την ικανότητα να κάνουν τέλεια εμφραξη ακόμη και σε αυλό 19+ χιλιοστά, τα περισσότερα όμως, ειδικά στο κρύο παρουσιάζουν διαφυγες αερίων όταν η φούστα τους << κολυμπάει >> στην κάνη. Όσο για τις τριβες, πέρα από την αχρείαστη παραπανίσια καταπόνηση όπλου και βύσματος, προκαλούν απώλεια ενέργειας, ταχύτητας, χωρίς να προσφέρουν κάτι χρήσιμο. Λογικά όσο φαρδύτερος ο αυλός τόσο λιγότερη τριβή, ( για ίδιο επίπεδο λείανσης και ευθύτητας κάνης), ομως εμφραξη με τριβες είναι αντικρουομενα μεγέθη, από ένα σημείο και μετά αρχίζει να χάνεται το ένα από τα δύο. Αν προσθέσουμε και την τρίτη παράμετρο που είναι η πίεση των αεριων, ( οσο μεγαλώνει η διάμετρος τόσο μειώνεται η πίεση), καταλήγουμε κάπου στη μέση. Νομίζω ότι μια διάμετρος αυλου δεν μπορεί να είναι ιδανική για ολα τα βύσματα, αλλά για συγκεκριμενη διάμετρο βυσμάτων.

Σίγουρα υπάρχει κανη που πηγαίνει πιο αξιοπρέπει μεγαλύτερη γκάμα φυσιγγίων αλλά ποιοα είναι δεν νομίζω να μπορεί να την υποδείξει κάποιος εκτός αν του έχει τύχει και την κατέχει και πάλι το φυσίγγι που έχω ταιριάξει εγώ για φάσα ας πούμε στη δική μου θεωρητικά κατώτερη κανη αν το ρίξει μπορεί να μη φτάνει τη δική μου γι'αυτό υπάρχει η υποκειμενικότητα πάντα είπαμε η Ρεμ έχει κατά κανόνα δείξει ότι έχει καλή κανη ο μεγάλος αυλός έχει δείξει ότι βοηθάει λίγο λογο καλύτερης κατανομής η μπενελι κατά κόρον δεν σκοτώνουν μόνο μετά κώνου οι Μπερέτες οπτιμα είναι πολύ καλές και ο Νίκος π με τη απλή 390 που δεν έχει τίποτα από τις παραπάνω με τα φυσίγγια που ταιριάζει αν σκοπεύει καλά τις πηδάει όλες μαζί για πλάκα σε όλες τις αποστάσεις τώρα τι θα αγοράσουμε Ρεμ / μπενελι με κώνο/γουινστιστερ / μπραουνιγκ /Μπερέτα οπτιμα ή το Νίκο να φτιάξει κάτι παραγγελία φυσιιγια όταν θα βρούμε άκρη μου λέτε .Το πρώτο είναι ο σκοπευτής μετά το φυσίγγι και τρίτον το όπλο πάντα .Άποψη μου .

Back