Browning Team

Αυτό σε παραξένεψε ή η ... καλή κατανομή; :D
Στα 5 μέτρα μετρήσαμε..πρέπει κ στα 15 ?θα το δοκιμάσω την Κυριακή.δεν με παρεξςνεψε τπτ μόνο αυτά που διάβασα στο φόρουμ που λένε οι περισσότεροι στον διευρυμένο αυλό να αλλάζετε τα τσοκ....

Φίλε Γιώργο το τεστ Τσώρτσιλ που σου γράφουν παραπάνω τα παιδιά δεν είναι για να ελέγξεις τις κατανομές των φυσιγγιων. Είναι μόνο για να δεις αν το όπλο τουφέκισει εκει που βλέπεις. Αφού ρίχνει εκει που κοιτάς έπειτα μπορείς να τσεκάρεις κατανομές με τους τύπους φυσιγγιων που δουλεύεις και με τα τσοκ που θα χρησιμοποιείς.

Φίλε Γιώργο το τεστ Τσώρτσιλ που σου γράφουν παραπάνω τα παιδιά δεν είναι για να ελέγξεις τις κατανομές των φυσιγγιων. Είναι μόνο για να δεις αν το όπλο τουφέκισει εκει που βλέπεις. Αφού ρίχνει εκει που κοιτάς έπειτα μπορείς να τσεκάρεις κατανομές με τους τύπους φυσιγγιων που δουλεύεις και με τα τσοκ που θα χρησιμοποιείς.
Ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση ...άντε να δούμε!!!

Φυσικά δεν έχω προβλημα..μου έβαλε ένας φίλος στα 5 μέτρα ένα στόχο κ μου είπε να κάνω γρήγορες επωμισείς κ να ρίξω στο κέντρο...είχαμε καλή κατανομή.επισης το είδα κ στο σκοπευτήριο στο skeet που έκανα..αυτά !!
Γιώργο βρήκα πρόχειρα αυτο αλλά αν ψάξεις στο φόρουμ έχουν κάνει τα παιδιά πολλές σχετικές αναρτήσεις... στο "φερτο στα μέτρα σου"
https://www.ihunt.gr/γνωρίστε-το-οπλο-σας

Γιώργο βρήκα πρόχειρα αυτο αλλά αν ψάξεις στο φόρουμ έχουν κάνει τα παιδιά πολλές σχετικές αναρτήσεις... στο "φερτο στα μέτρα σου"
https://www.ihunt.gr/γνωρίστε-το-οπλο-σας
Ευχαριστώ πολύ...πιστεύω θα με αφήσουν να κάνω τέτοιες δοκιμές στο σκοπευτήριο την Κυριακή!!!νομίζω εσύ είσαι που έχεις κάνει πολλές δοκιμές με browning με διευρυμένος αυλούς στο φόρουμ???θύμισε μου ποια τσοκ σου έχουν δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα???

Ευχαριστώ πολύ...πιστεύω θα με αφήσουν να κάνω τέτοιες δοκιμές στο σκοπευτήριο την Κυριακή!!!νομίζω εσύ είσαι που έχεις κάνει πολλές δοκιμές με browning με διευρυμένος αυλούς στο φόρουμ???θύμισε μου ποια τσοκ σου έχουν δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα???
ναι εχω κάνει αρκετές Γιώργο .
εγώ επέλεξα τα midas για το δικό μου (δεν δοκίμασα άλλα). καλή απόδοση Χωρίς έντονα κέντρα, αυτό έψαχνα και έμενα μου αρέσει .
τα μαμά τσοκ ήθελαν ενα νούμερο κάτω και έτσι ήταν αποδεκτά , κάνεις άνετα την δουλειά σου .
σίγουρα υπάρχουν τσοκ που μπορεί έχουν καλύτερη απόδοση απο τα midas (τα κατασκευάζει η μπριλει) αλλά εγώ δεν θα έβαζα στο όπλο μου κάτι που δεν θα μου έκανε και στο ματι !
Γιώργο όπως σου εχω ξανά πει όταν ήταν να κάνεις την αγορά .. ρίξε το βάρος στα μέτρα .. και μετά βλέπεις !

ναι εχω κάνει αρκετές Γιώργο .
εγώ επέλεξα τα midas για το δικό μου (δεν δοκίμασα άλλα). καλή απόδοση Χωρίς έντονα κέντρα, αυτό έψαχνα και έμενα μου αρέσει .
τα μαμά τσοκ ήθελαν ενα νούμερο κάτω και έτσι ήταν αποδεκτά , κάνεις άνετα την δουλειά σου .
σίγουρα υπάρχουν τσοκ που μπορεί έχουν καλύτερη απόδοση απο τα midas (τα κατασκευάζει η μπριλει) αλλά εγώ δεν θα έβαζα στο όπλο μου κάτι που δεν θα μου έκανε και στο ματι !
Γιώργο όπως σου εχω ξανά πει όταν ήταν να κάνεις την αγορά .. ρίξε το βάρος στα μέτρα .. και μετά βλέπεις !
Ευχαριστώ πολυ!!!!

Mε αφορμη την παραπανω κουβεντα για τα τσοκ, εγω προσωπικα θα παροτρυνω τον οποιονδηποτε πριν προβει σε καποια αγορα τσοκ να δοκιμασει τα δικα του να δει αν τον καλυπτουν...
Η αληθεια ειναι πως ναι τα τσοκ της Browning ειναι κατα ενα νουμερο πιο ανοιχτα απο το αναγραφομενο συνηθως, αυτο όμως δεν τα καθιστα αχρηστα για μενα...
Στο 725 Sporter που εχω κ φοραει τα Invector DS που εχουν φαει πολυ κραξιμο, ναι οντως η συσφιξη ειναι αρκετα πιο ανοιχτη απο την αναγραφομενη, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλα...
Εριξα σημερα με τα DS τρεις τουφεκιες κ συγκεκριμενα με το IM DS, υποτιθεται δυο αστρα, που ομως εχει εξοδο στομιου μολις 18,3, στο δικο μου δηλαδη 725 που εχει 18,7 αυλο, εχει συσφιξη 4/10, η αλλιως LM, η αλλιως κατι ανάμεσσα σε 3 κ 4 αστρα...
Τουφεκισα απο τα 40 μετρα ακριβως τρεια φυσιγγια, ενα πολυ συγκεντρωτικο 7αρι 33 γρ, ενα φυσιολογικο 33,5αρι με 7-8 αναμικτα σκαγια κ ενα σκοπευτικο κενταυρος 28γ ν8
Τα συμπερασματα δικα σας...

33g n7

33,5gr n7-8

kentauros 28g n8

Για τουφεκιες απο τα 40 μετρα κ πανω οντως δεν με καλυπτε αλλο αυτο το τσοκ σταθερα, αλλα για καποιον που δεν ενδιαφερεται για τουφεκιες πανω απο αυτη την αποσταση μια χαρα ειναι τα DS... ;)
Κανονικα θα επρεπε να μετρησω κ τα σκαγια για να μπορω να βγαλω συμπερασμα, αλλα βαριεμαι αυτη τη στιγμη, το εχω κανει πολλες φορες στο παρελθον, ισως τις ξανανεβασω καποια αλλη στιγμη... :)

Mε αφορμη την παραπανω κουβεντα για τα τσοκ, εγω προσωπικα θα παροτρυνω τον οποιονδηποτε πριν προβει σε καποια αγορα τσοκ να δοκιμασει τα δικα του να δει αν τον καλυπτουν...
Η αληθεια ειναι πως ναι τα τσοκ της Browning ειναι κατα ενα νουμερο πιο ανοιχτα απο το αναγραφομενο συνηθως, αυτο όμως δεν τα καθιστα αχρηστα για μενα...
Στο 725 Sporter που εχω κ φοραει τα Invector DS που εχουν φαει πολυ κραξιμο, ναι οντως η συσφιξη ειναι αρκετα πιο ανοιχτη απο την αναγραφομενη, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλα...
Εριξα σημερα με τα DS τρεις τουφεκιες κ συγκεκριμενα με το IM DS, υποτιθεται δυο αστρα, που ομως εχει εξοδο στομιου μολις 18,3, στο δικο μου δηλαδη 725 που εχει 18,7 αυλο, εχει συσφιξη 4/10, η αλλιως LM, η αλλιως κατι ανάμεσσα σε 3 κ 4 αστρα...
Τουφεκισα απο τα 40 μετρα ακριβως τρεια φυσιγγια, ενα πολυ συγκεντρωτικο 7αρι 33 γρ, ενα φυσιολογικο 33,5αρι με 7-8 αναμικτα σκαγια κ ενα σκοπευτικο κενταυρος 28γ ν8

33g n7

33,5gr n7-8

kentauros 28g n8

Για τουφεκιες απο τα 40 μετρα κ πανω οντως δεν με καλυπτε αλλο αυτο το τσοκ σταθερα, αλλα για καποιον που δεν ενδιαφερεται για τουφεκιες πανω απο αυτη την αποσταση μια χαρα ειναι τα DS... ;)
Κανονικα θα επρεπε να μετρησω κ τα σκαγια για να μπορω να βγαλω συμπερασμα, αλλα βαριεμαι αυτη τη στιγμη, το εχω κανει πολλες φορες στο παρελθον, ισως τις ξανανεβασω καποια αλλη στιγμη... :)
Πολύ καλός!!!ελπίζω και τα invector plus που θα δοκιμάσω την Τετάρτη να είναι εξίσου καλά!!!

33g n7

33,5gr n7-8

kentauros 28g n8

Αρη πολύ καλή δουλειά μπράβο. Κι εγώ για το 525 μου αγόρασα τα Carlson και Brilay σε Inventor plus - από αυτές τις δύο μάρκες έχω τώρα ένα πλήρες σετ με τους περισσότερους δυνατούς συνδυασμούς συσφίξεων - και μετά από δοκιμές στον πίνακα διαπίστωσα ότι και τα εργοστασιακά έδιναν παρόμοιες κατανομές. Το μόνο κέρδος η γρήγορη εναλλαγή και η προστασία των κανών δεδομένου ότι προεξέχουν 19mm από τις κάννες. Μου τα' λεγε ο Κυπρίδημος αλλά εγώ εκεί ... λες και μου τρώγανε την τσέπη τα λεφτά.
Σχετικά με την μέτρηση των σκαγιών , ο Dr Jones έχει ένα προγραμματάκι που τρέχει σε win πολύ απλό και πάρα πολύ βολικό. Βάζεις μία φωτογραφία της τουφεκιάς όπως αυτές που έχεις ανεβάσει σε μορφή . jpg , το πρόγραμμα την σκανάρει και σου βγάζει με την μία συνολικό αριθμό σκαγιών, σε κάθε κύκλο από το κέντρο πόσα σκάγια έχεις και μάλιστα καμπύλες Gauss των κατανομών και άλλα κουφά. Ασε που έχει και θέσεις για να καταγράψεις μάρκα φυσιγγίου, όπλου, τσοκ, ημερομηνία , γραμμάρια και πολλά άλλα οπότε κάνεις και αρχείο με τις δοκιμές σου. Εγω είχα αγοράσει το βιβλίο του και του έστειλα ένα mail στο οποίο του έλεγα οτι και καλά απογοητεύτηκα που μέσα στο βιβλίο δεν βρήκα ένα cd με το πρόγραμμα.Επίσης του είχα πεί πόσο κάνει ρε παιδί μου το πρόγραμμα να το αγοράσω. Και ο τύπος μου το έστειλε με mail στο οποίο μου έγραφε κι όλας οτι δεν σκέφτηκε να το δεί εμπορικά και γι αυτό το δίνει τσάμπα. Αν θες στείλε μου σε pm το mail σου να στο προωθήσω (αν το βρώ γιατί από τότε πέρασε πολύς καιρός). Το έχω και σωσμένο στo pc μου αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να στείλω .exe αρχείο με mail. Παλιά θυμάμαι κάπου κολλούσε ...
Τωρα σχετικά με τα 40m που γράφεις κάπου διάβασα οτι πέρα από τα 50m δεν μιλάμε για τουφεκιά αλλά για κυνηγετική ουτοπία οπότε μια χαρά τα βρίσκω τα αποτελέσματά σου για τέτοια απόσταση.

Last edited:

33g n7

33,5gr n7-8

kentauros 28g n8

Πολύ καλές οι κατανομές σου Άρη

Καλησπερα συναδελφοι! Εκ μερους ενως φιλου που εχει στην κατοχή του μια maxus θα ηθελα να ρωτησω εαν εχετε στα υποψιν σας καποιο καλο τσοκ 3*** για το συγκεκριμένο οπλο.ευχαριστω!
anaconda mid range δοκιμασμένο πολύ καλό και φθηνό αν το φέρει από εξωτερικό
με αυτό το τσοκ αντικατέστησα 2 briley 3*** και 2** :)

Καλησπερα συναδελφοι! Εκ μερους ενως φιλου που εχει στην κατοχή του μια maxus θα ηθελα να ρωτησω εαν εχετε στα υποψιν σας καποιο καλο τσοκ 3*** για το συγκεκριμένο οπλο.ευχαριστω!
Και γω φίλε μου το ανακοντα μιντλ ρειντζ θα σου πρότεινα. Ίσως Να βρεις και μεταχειρισμένο. Εγώ και το μιντλ και το λονγκ ρειντζ τα βρήκα μεταχειρισμένα

Back