Από την οικογένεια πέρασαν 3 δεκαεξαρια πλαγιοκαννα, 2 Ισπανικά κ ένα Γαλλικό.
Καλημέρα Στέλιο!Από την οικογένεια πέρασαν 3 δεκαεξαρια πλαγιοκαννα, 2 Ισπανικά κ ένα Γαλλικό.
Το γαλλικό πουλήθηκε από τον παππού μου για να αγοράσει 20αρι κ ένας Ισπανός πουλήθηκε πρόσφατα από τον ξάδερφο (δεν είπε κουβέντα ο κερατάς κ το έχασα)
Το τελευταίο υπάρχει αλλά είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Παρόλα αυτά είναι πανέμορφο λόγω της ντελικάτης κατασκευής του.
Όλα είχαν φαρμακερή τουφεκιά με τα ποσοστά επιτυχίας / Βολή σε θηραμα να είναι πολύ υψηλά.
Με το τελευταίο ( Καραϊσκάκη το ελεγε χαϊδευτικά ο θείος μου) έχω δει απίθανες τουφεκιες σε όλες τις αποστάσεις κ θηραματα, ιδιαίτερα σε πέρδικες.
Ο θείος σπάνια γύρισε από κυνήγι πέρδικας κ να έχει χτυπήσει κάτω από το όριο.
Απορώ με τους οπλοκατασκευαστες που άφησαν στην άκρη αυτό το διαμετρημα κ δεν με πείθουν εξηγήσεις του τύπου ήταν πολύ κοντά στο 12αρι κτλπ.
2 πράγματα σκέφτομαι.
Τη μόδα made in USA
Και τη βλητικη ανωτερότητα του συγκεκριμένου διαμετρηματος που μπορεί να ήταν τελικά αυτή που το εξαφάνισε τότε.
Υπάρχει και αυτό το Ugartechea Cal.16 , με 66 πόντους κάννες, καινούργιο, και προσωπικά το θεωρώ αξιόλογο...το ζαχάρωνα πριν πάρω το VC....για ρίξε μια μάτια...Καλημέρα Γιάννη
Αυτό εννοώ στο τέλος. Για τα συμφέροντα.
Τρομερά τα κέρδη
Κανένα οπλο δεν έχει την ομορφιά κ τις αρμονικές γραμμές του - ζύγισμα.
Το καλό είναι ότι σήμερα αρκετές εταιρείες παράγουν πανέμορφα δικαννα
Μπες fair, Antonio zoli, rizini, zabala κ αλλες έχουν πολύ ωραία πλάγια κ ποζε.
Προσωπικά τα ποζε δεν....
Θα προσπαθήσω να βρω ένα ισπανικό sarriugarte, φθηνό αλλά ζυγισμενο με καλές κάννες κ ωραίο προφίλ.
Το έχω σε cal 20
Αν όχι θα ψάξω σε aya.
Έχω κόλλημα με τα ισπανικά δικαννα
Επίσης θα ήθελα κάτι σε ρωσικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ελαφρύνει.
Πιστεύω όλα γίνονται
Για πες Γιάννη και άλλα, εσύ που το έπιασες κιόλας...Και εγώ το σκεφτόμουν για αγορά πριν καταλήξω στο M.A.S.,
είχα επισκεφτεί και το κατάστημα και είχε ωραίο ζύγισμα στα χέρια..
Έχει και βάση αντίστοιχη του διαμετρήματος ενώ το mpaikàl όχι..
Είναι αλήθεια ότι τα διαμετρήματα που βρίσκονται κοντα-κοντα, το ένα θα εκτοπίσει το άλλο...Απορώ με τους οπλοκατασκευαστες που άφησαν στην άκρη αυτό το διαμετρημα κ δεν με πείθουν εξηγήσεις του τύπου ήταν πολύ κοντά στο 12αρι κτλπ.
Σωστα ΤάσοΕίναι αλήθεια ότι τα διαμετρήματα που βρίσκονται κοντα-κοντα, το ένα θα εκτοπίσει το άλλο...
Σκέφτομαι...
Οτι το cal.20 magnum, εξαφάνισε το cal.24 που δεν ήταν....
Το cal.36 magnum, εξαφάνισε το cal. 32 που δεν ήταν...
Το 12αρι magnum, εξαφάνισε το cal.16 που δεν ήταν....
Και η θαλαμες magnum στα οπλα εξαφάνισαν τις απλές.....
Όμως, τα magnum φυσιγγια δεν εξαφάνισαν τα απλά.....
Όλα αυτά μας δείχνουν ότι εδώ κ πολλά χρόνια παγκοσμιως ζουμε σε μια magnumιτιδα,χωρίς να χρειαζόμαστε τα magnum.........
Ήταν καλό,αλλά το MAS ήταν αρκετά πιο οικονομικό,117ευρώ συν 250 μεταφορικά από ΓερμανίαΓια πες Γιάννη και άλλα, εσύ που το έπιασες κιόλας...
Εγώ από ψάξιμο στο ιντερνέτ σε διαφορές πήγες, βλέποντας το σε φωτογραφίες μόνο, και συγκρινόμενο με το δικό μου VC κατέληξα ότι πρέπει να είναι γύρω στο 2,700 (όχι πάντως πάνω από 2,800), με πολύ καλό ζύγισμα, με το μήκος καννών (66 πόντοι) το ιδανικότερο ίσως για γενικό κυνήγι για όλα τα πτερωτά-τριχωτά που κυνηγάμε με το διαμέτρημα...
Τι λές?
Καλημέρα Λευτέρη!Γιάννη, σε ένα πράγμα θα διαφωνήσω μαζί σου. Αντί να ξεκινάει κάποιος από το διαμετρημα που έχει και να κάνει αναγωγές στο 12αρι για να δει πόσο επαρκές είναι για ένα συγκεκριμένο κυνήγι, εγώ θα εξεταζα πρώτα τι απαιτήσεις έχει το θήραμα στα μέρη και τον τρόπο που κυνηγάω, και κατόπιν θα ασχολούμουν με το να πετύχω τις επιδόσεις που απαιτούνται με το διαμετρημα μου. Πχ βλέπω ότι σε ενδιαφέρει πρωτίστως η νησιωτική πέρδικα και το αγριοκουνελο, στα Δωδεκάνησα. Μιλάμε για βολές από πολύ κοντινές έως 30 ,35 μέτρα, και σπανίως 40 μέτρα. Και στα δύο αυτά θηράματα, ένα φυσίγγι με 24 έως 28 γραμμάρια Ν 7,5 ή Ν 7 , με αρχική 365 μέχρι 390 μ/δ ,είναι επαρκεστατο. Το Ν 7,5 ( 2,4mm), σχεδόν άγνωστο στους Έλληνες κυνηγούς, είναι το πιο συνηθισμένο σε Ευρώπη και Αμερική για θηράματα μέχρι και πάνω από μισό κιλό. Ένα φυσίγγι ακόμη και 24 γραμμάρια Ν 7,5 έχει ίδιο αριθμό σκαγιων με 35 γραμμάρια σε 6αρι ιταλικό ή 38 γραμμάρια σε 6αρι αμερικανικό, αφού λοιπόν η διάτρηση του είναι αποδεδειγμένα ικανή να σκοτώνει ΆΝΕΤΑ τα θηράματα αυτά, άρα ακόμη και το 20αρι είναι μια πολύ καλή επιλογή, πολύ περισσότερο το 16αρι, και ίσως λόγω των αναλογιών των όπλων και φυσιγγίων του 16αριου, να είναι προτιμότερο από το 12αρι για αυτή την δουλειά.