Cal.20

Γιάννη οπότε έχεις ώρα και όρεξη γράψε μας δύο λόγια φίλε τι έχεις παρατηρήσει με την χρήση αυτού του διαμετρήματος σε ένα κυνήγι όπως τής πέρδικας του λαγού, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα (αν υπάρχουν) . Γιατί αν περιμένουμε από τους αρθρογραφους ζήτω που καήκαμε.

Και εγώ για benelli πήγαινα. Η ομορφιά της είναι απαράμιλλη . Μου κάθησε στην επωμιση καλύτερα η sx3 και έτσι πήρα αυτή.
Η benelli είναι όντως πολύ όμορφη αλλά φίλε Γιάννη και η δική σου SX3 μου φαίνεται κούκλα! Ελπίζω το φινίρισμα να κρατάει όμως...

Λοιπόν φίλε Κώστα θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία από αυτά τα κυνήγια. Στο λαγό κάθομαι στο πόστο και αν βγάλουν τα σκυλιά λαγό και περάσει από το καρτέρι μου η απόσταση βολής είναι 10-25 μέτρα. 28γρμ φυσίγγια νο 5 και τσοκ 3 είναι ικανά να πάρουν το θήραμα. Στην πέρδικα τώρα έχει τα εξής πλεονεκτήματα. Λίγο βάρος τα φυσίγγια Ρίχνω 10 στο γιλέκο και φεύγω. Λόγω μικρότερων διαστάσεων το όπλο σε σχέση με το cal12 είναι πιο μανιτζεβελο στο χειρισμό . Εδώ να πω ότι στην πέρδικα πάω χωρίς σκύλο γιατί δεν έχω. Την κυνηγάω σε νησί σε μέρη που ξέρω ότι έχει. Περπατάω ώρες στο λιοπύρι. Άρα Όταν σηκώσω πουλιά με ξαφνιάζουν το έδαφος είναι δύσκολο και εδώ το cal20 για εμένα υπερέχει γιατί είναι πολύ γρήγορο στην επωμιση. Το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι η πιο σφιχτή τουφεκια. Αν και αυτό σε κάνει πιο ικανό σκοπευτή. Εγώ είμαι μέτριος. Πάντως μέχρι τα 35 μεγάλα βήματα με 4αρι τσοκ και νο6 φυσίγγια την πέρδικα την χτυπάει κεραυνός. Και έχω πάρει αρκετές. Εν κατακλείδι μόνο υπερέχει το 20αρι για εμένα πάντα με τον τρόπο που κυνηγάω Εγώ. Άλλος συνάδελφος μπορεί να έχει άλλη άποψη.

Λοιπόν φίλε Κώστα θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία από αυτά τα κυνήγια. Στο λαγό κάθομαι στο πόστο και αν βγάλουν τα σκυλιά λαγό και περάσει από το καρτέρι μου η απόσταση βολής είναι 10-25 μέτρα. 28γρμ φυσίγγια νο 5 και τσοκ 3 είναι ικανά να πάρουν το θήραμα. Στην πέρδικα τώρα έχει τα εξής πλεονεκτήματα. Λίγο βάρος τα φυσίγγια Ρίχνω 10 στο γιλέκο και φεύγω. Λόγω μικρότερων διαστάσεων το όπλο σε σχέση με το cal12 είναι πιο μανιτζεβελο στο χειρισμό . Εδώ να πω ότι στην πέρδικα πάω χωρίς σκύλο γιατί δεν έχω. Την κυνηγάω σε νησί σε μέρη που ξέρω ότι έχει. Περπατάω ώρες στο λιοπύρι. Άρα Όταν σηκώσω πουλιά με ξαφνιάζουν το έδαφος είναι δύσκολο και εδώ το cal20 για εμένα υπερέχει γιατί είναι πολύ γρήγορο στην επωμιση. Το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι η πιο σφιχτή τουφεκια. Αν και αυτό σε κάνει πιο ικανό σκοπευτή. Εγώ είμαι μέτριος. Πάντως μέχρι τα 35 μεγάλα βήματα με 4αρι τσοκ και νο6 φυσίγγια την πέρδικα την χτυπάει κεραυνός. Και έχω πάρει αρκετές. Εν κατακλείδι μόνο υπερέχει το 20αρι για εμένα πάντα με τον τρόπο που κυνηγάω Εγώ. Άλλος συνάδελφος μπορεί να έχει άλλη άποψη.
πραγματικά τα είπες όλα,κατανοητά χωρίς περιττά λόγια και κορώνες
αλήθειες μέσα από κυνηγητική πραγματικότητα .RESPECT.

Παιδιά καλησπέρα!
Σκέφτομαι να πάρω μια μηχανή ιδιογομωσης με 350 ευρώ!
Θα τα καταφέρω λέτε να βγάζω φυσιγγι όχι σε ποιότητα Β&Ρ αλλά κάτι που να αξίζει;
Έχω βαρεθεί να πληρώνω 9ευρα και 10ευρα!
Αν την πάρω (που θα την πάρω) θα μου δώσετε τα φώτα σας;
Σας παρακαλώ δηλαδή!

Παιδιά καλησπέρα!
Σκέφτομαι να πάρω μια μηχανή ιδιογομωσης με 350 ευρώ!
Θα τα καταφέρω λέτε να βγάζω φυσιγγι όχι σε ποιότητα Β&Ρ αλλά κάτι που να αξίζει;
Έχω βαρεθεί να πληρώνω 9ευρα και 10ευρα!
Αν την πάρω (που θα την πάρω) θα μου δώσετε τα φώτα σας;
Σας παρακαλώ δηλαδή!
Θα κανεις καλύτερα φυσίγγια από την b&p. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά εδώ θα σε βοηθήσουν με τις γνώσεις τους οποτε προχωρά!!! Έχεις βρει κάποια συγκεκριμένη μηχανή ή αυτά είναι τα χρήματα που διαθέτεις;

Back