To συμβάν έγινε με φυσίγγι εικοσάρι το οποίο λόγω κακής γόμωσης (1,4-30) ξεράγη και προς τα πίσω (σπαζοντας το πίσω μέρος του πάφυλα δίπλα στο καψύλι) και βγάζοντας φωτιά από το σημείο του κλείστρου,η οποία πέρασε δίπλα από το δεξί μου μάτι (μου έκαψε τα μαλλιά), άλλο μέρος της φωτιάς πέρασε κάτω από το κλείστρο (από τη ''γλώσσα'' που σπρώχνει το φυσίγγι προς τη θαλάμη) και μου έκαψε λίγο το αριστερό μου χέρι. Ο κάλυκας έμεινε κολλημένος στη θαλάμη και το κλείστρο ακινητοποιήθηκε πάνω στον κάλυκα. Αυτή είναι η περιγραφή τοπυ συμβάντος. Αμέσως ειδοποίησα το Ρουμελλιώτη ο οποίος μου έγραψε (κι αργοτερα μου είπε τριάντα φορές κατ ιδίαν), να μην ανησυχώ, οτι αναλαμβάνει την ευθύνη και θα λυθούν όλα. Στείλαμε το όπλο στον Καλκαντζάκο (kalco) ο οποίος το καθάρισε και βεβαίωσε πως το όπλο δεν έπαθε τίποτε. Μόλις γύρισε το όπλο, και για περίπου δύο μήνες ακόμη, ο Ρουμελιώτης, μου ζητούσε συνεχώς παράταση για προσωπικούς λόγους και υποσχόταν πως θα με αποζημιώσει. Εγώ απευθύνθηκα σε δικηγόρο, στην ΠΕΒΕΚΕ και στον συνήγορο του καταναλωτή μέσα σ'εκείνπ το διάστημα, αλλά μήνυση δεν έκανα.Ο ρ δεν απάντησε στο συνήγορο και στις δύο επιστολές που στείλαμε. Μόλις πέρασαν τρεις μήνες, και εξέπνευσε η προθεσμία που είχα για να κάνω μήνυση, ξαφνικά αναίρεσε τα πάντα και είπε πως δεν έχει καμία ευθύνη. Ενώ την ευθύνη του, την είχε αποδεχθει και προφορικά μπροστά σε μάρτυρες, και γραπτώς σε μηνύματα. Αυτή είναι η όλη ιστορία κι ελπίζω να μην έχει ακόμη κάποιος απορίες. Η ουσία όπως είπε κι ο φίλος πιο πάνω, είναι πως τελικά δεν έπαθα τίποτε. Κρατάω αυτό και απλά δεν ξαναπαίρνω από εκεί ούτε προσπέκτους... Ενώ ήμουν πελάτης κι ο πατέρας μου πριν από εμένα, κι έχουμε αγοράσει συνολικά 7 όπλα από εκεί.