Cal.20

Ο δικηγόρος που σε συμβουλευε δεν εβλεπε οτι ο χρονος περνουσε και πως θα έπρεπε να κανεις μήνυση;
Και βέβαια το γνώριζα αυτό. Αλλά ακούγοντας τις υποσχέσεις και τις παρακλήσεις από τον έμπορο για να μη φτάσουμε στα δικαστήρια, νόμιζα πως τα εννοούσε και δεν έκανα. Απλά με έπιασε κορόιδο γιατί στηρίχθηκα στο λόγο του. Τον οποίο δεν τίμησε βέβαια...

Το συμβάν αν ειναι αληθινό εχει αντιμετώπιστει απο το μέρος του καταναλωτή πέρα για πέρα λάθος, θα έπρεπε να εχει τα απαρετητα στοιχεία που να αποδεικνειουν το αληθές του περιστατικού ( φωτο, δελτίο αποστολής στον καλκατζακο , αντιγράφω απο το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας , αντίγραφα απο τα Mail κ.τ.λ. ) άφου δεν έκανες τιποτα απο τα παραπάνω κακός το αναφέρεις και μάλιστα δημόσια γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς απο κατω.
Απο τη άλλη εμείς σαν καταναλωτές έχουμε την πίτα και το μαχαίρι όποτε μπορούμε να πράττουμε ανάλογος ιδιαίτερα σε συμπεριφορές απος την προαναφερωμενη

Ήσουν πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία σου ευτυχως που δεν έπαθες καμία ζημιά,Ελλαδιστάν αν ήταν στη ν Αμερική αυτό το συμβάν να δεις εκεί δε παίζουν με τις αποζημιώσεις...

Λοιπόν το 620 που έβαλα από την αγγελία έχει βάρος 2900 νομίζω ότι είναι αρκετά βαρύ για 20αρι οι καραμπινες μου αν θυμάμαι καλα είναι στα 3 κιλά
Δεν είναι βαρύ;

Και βέβαια το γνώριζα αυτό. Αλλά ακούγοντας τις υποσχέσεις και τις παρακλήσεις από τον έμπορο για να μη φτάσουμε στα δικαστήρια, νόμιζα πως τα εννοούσε και δεν έκανα. Απλά με έπιασε κορόιδο γιατί στηρίχθηκα στο λόγο του. Τον οποίο δεν τίμησε βέβαια...
Τι ακριβώς ήταν αυτό που σου υποσχόταν και δεν έκανε;

Λοιπόν το 620 που έβαλα από την αγγελία έχει βάρος 2900 νομίζω ότι είναι αρκετά βαρύ για 20αρι οι καραμπινες μου αν θυμάμαι καλα είναι στα 3 κιλά
Δεν είναι βαρύ;
Τα εικοσάρια τα έχουμε λίγο πολύ υπερελαφρύνει, σύμφωνα πάντα με τα 12 άρια! Αλλά δεν είναι έτσι! Ένα 20άρι σε σχέσει με ακριβώς το ίδιο όπλο σε 12άρι η διαφορά του είναι συν πλην 200-300 γραμμάρια και αυτά μόνο από την μικρότερη λίγο βάση και τα ξύλα! Τώρα μας έχουν πει ότι το 12 αν είναι πάνω από 3 κιλά είναι πάνβαρο, που το κανονικό του είναι 3,2-3,3 και εμείς αναζητάμε μετά 20άρια κάτω από 2,5 κιλά αλλά να ρίχνουμε δυναμίτες των 28+ γραμμαρίων!!!!
Το βάρος του είναι μια χαρά!
Θα ζυγίσω την AL 48 και θα σας πω πόσο είναι.

Έχω πιάσει στα χέρια μου αρκετά ποιοτικά και μη 20άρια τόσο εδώ όσο και στα ταξίδια μου στο εξωτερικό. Από πρωτοκλασάτα εγκλέζικα και ιταλικά μέχρι και ότι κυκλοφορεί στην εδώ αγορά. Τα κυνηγετικού τύπου όπλα έπαιζαν μεταξύ 2,7 - 3 κιλά, τα σκοπευτικού τύπου perazzi κτλ. λίγο πάνω από 3 κιλά! Το όπλο που μου άφησε την ωραιότερη αίσθηση στο χέρι και ήταν και το πιο ελαφρύ 2,5-2,6 κιλά που έχω πιάσει και έχω πιάσει αρκετά από δαύτα είναι το Beretta as 20 των δεκαετιών 50&60 που δυστυχώς δεν παράγεται άλλο, αλλά όλα τους είχαν πολύ λεπτά κοντάκια-πάπια που τις περισσότερες φορές η παλάμη μου υπεραγκάλιαζε το κοντάκι. Και δεν έχω και τεράστια παλάμη.

Το συμβάν αν ειναι αληθινό εχει αντιμετώπιστει απο το μέρος του καταναλωτή πέρα για πέρα λάθος, θα έπρεπε να εχει τα απαρετητα στοιχεία που να αποδεικνειουν το αληθές του περιστατικού ( φωτο, δελτίο αποστολής στον καλκατζακο , αντιγράφω απο το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας , αντίγραφα απο τα Mail κ.τ.λ. ) άφου δεν έκανες τιποτα απο τα παραπάνω κακός το αναφέρεις και μάλιστα δημόσια γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς απο κατω.
Απο τη άλλη εμείς σαν καταναλωτές έχουμε την πίτα και το μαχαίρι όποτε μπορούμε να πράττουμε ανάλογος ιδιαίτερα σε συμπεριφορές απος την προαναφερωμενη
ΜΗ βιαζεσαι να πεις πως δεν το αποδεικνύω. ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ααπό τις φωτογραφίες με το σφινωμένο φυσίγγι και την τρύπα επάνω του,με τα αίματα και τα καμμένα μαλλιά, από τα μηνύματα του εμπόρου που παραδέχεται το λάθος του, μέχρι τα mail από το συνήγορο του καταναλωτή και του Καλκαντζάκου. Επίσης αποδεικτικά από την ασφάλεια και από το νοσοκομείο. Επίσης, όλα τα έγγραφα που έστειλε ο συνήγορος στον έμπορο και στα οποία δεν απάντησε ποτέ. Προτείνω λοιπόν, πρώτα να ρωτάς και μετά να λες ''δεν έχεις αποδείξεις''. Αποδείξεις λοιπόν υπάρχουν. Απλά στο Ελλάδα ήταν άχρηστες...

Last edited:
Τι ακριβώς ήταν αυτό που σου υποσχόταν και δεν έκανε;
Αντικατάσταση του όπλου με ίδιο καινούριο, καθώς ήταν στην εγγύηση για άλλα 4 χρόνια και το είχα αγοράσει από αυτόν που μου έδωσε το φυσίγγι(αγορά 1300 ευρώ, μισό χρόνο πριν από το συμβάν).Ή οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση έκρινε αυτός πως μπορούσε να αποζημιώσει τα όσα τράβηξα, ήταν συζητήσιμη. Επίσης, υποσχόταν πολλά... Αλλά ας μην το αναλύσουμε άλλο.

Αν δεν κατάλαβες καλα σου λέω να προσεχείς γιατί αυτή η τύποι δεν παίζουν. Με της απόδειξης που εχεις λοιπόν καντα πακέτο και στείλτε στον εισαγγελέα και δεις για ποτέ βγάζεις άκρη. Αλλα πάρε γνώμες και απο άλλους δικηγορους

Σε τέτοια σοβαρά θέματα δεν υπάρχει η τρεις μήνες υπάρχει πεντε χρονια
Αυτό που έγραψες μόλις, δεν το έχει πει κανείς άλλος. Θα πάω αύριο κιόλας στον εισαγγελέα να το ρωτήσω και μέχρι το απόγευμα θα σου έχω την απάντηση. Μόνο να έχεις δίκιο θέλω. Τίποτε άλλο....

Αναλυω το θεμα σου με νομικο τωρα. Θα επανελθω.
Αλλαξε δικηγορο.
Εχεις πατημα να ξερεις
Μετεφερα το ''σενάριο'' όπως το διαβασα εδω.
Με την μήνυση το μόνο που θα καταφερεις είναι να διωχθεί ποινικά ο έμπορος-κατασκευαστςη των φυσσιγίων. Εσυ θα π΄ρέπει να με τα αποδεικτικά στοιχεια που εχεις απο νοσοκομειο, φωτογραφιες και την εγγραφη απάντηση του καλκατζακου να κάνεις αγωγή για υλική και σωματική βλάβη.Εαν ειχε συμβει κατι χειρότερο η κατηγορία θα ηταν αυταπάγγελτη κατι που ευτχώς δεν έτυχε.Μπορείς να ζητησεις χρηματική αποζημίωση και για ηθική βλάβη (στρεςς απο το συμβαν) όπως και πολλά ακόμα ''δικηγοριστικα'' που ένας νομικος μπορεί να σε συμβουλέψει. Το μέγεθος της αποζημίωσης ενδεχομένως να μην είναι πολύ υψηλό χωρις αυτο που σου λέω να είναι και de facto. Ψαξτω καλύτερα, καθώς ή όποια νομική κινητοποίηση απο μέρους σου έχει υπόσταση.
Ολα ειναι θέμα απόδειξης για αυτο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις σου.
Αυτα μου είπε.

Back