Δεν νομίζω φίλε ότι υπάρχουν επιλογές σε αυτό που ψάχνεις, πέρα από τους 3 γνωστούς αμερικάνους: Remington, Federal & Winchester.καλημερα παιδια καλο μηνα,
ψαχνω φυσιγγια απλά high brass (δηλ 16mm το μεταλικο μερος του κάλυκα αλλα οχι magnum) σε νουμερα 7 , 8 και 9 αλλα βλεπω πολύ περιορισμενες επιλογές. καμια πρόταση ?
Ευχαριστω παιδιά, και γω απο μια γυρα στο web αυτο διαπίστωσα. Μπάμ και ευρω ειναι οι τιμες. Βρήκα απο καταστημα στην κομοτηνη winchester απλα high brass σε Νο7,5 παρήγγειλα ενα κουτι για δοκιμη (υπόψιν 19,90 /25τμχ )Δεν νομίζω φίλε ότι υπάρχουν επιλογές σε αυτό που ψάχνεις, πέρα από τους 3 γνωστούς αμερικάνους: Remington, Federal & Winchester.
Που δεν ξέρω αν, και πόσοι τύποι φυσιγγίων από αυτά, εισάγονται και σε τι νούμερα σκαγιών. Και που ούτως ή άλλως είναι πανάκριβα και επομένως ασύμφορα !!!
Δυστυχώς, τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά 36άρια φυσίγγια, τα απλά γεμίζονται όλα σε κάλυκες με 8mm μέταλλο, και μόνο τα magnum με 16mm. Και μάλλον αυτή η τακτική είναι των (ευρωπαίων) κατασκευαστών καλύκων. Δηλαδή ακόμη κι αν θελήσεις να ιδιογομώνεις, δεν βρίσκεις κοντούς κάλυκες με 16mm μέταλλο. Παρά μόνο να πάρεις magnum κάλυκες και να τους κόβεις στα 63,5 ή 65 mm ...
εμενα το πρόβλημα ειναι οτι τα απλά φυσιγγια σε 8mm μεταλλο το οπλο δεν τα "βγαζει" κολάει το φυσιγγι μεσα στη θαλάμη μετα τον πυροβολισμο. Αντιθετα με τα magnum που εχουν 16αρι μέταλλο δεν εχω προβλημα. 76αρα ειναι η θαλάμη μου αλλα προτιμαω τα απλά γι'αυτο τα ψαχνω σε high brass.Αυτα τα διαμετρηματα ειναι μονο ιδιογομωση να ξερεις. Δυστυχως τα ετοιμα δεν συμφερουν, ειδικα τωρα με τις αυξησεις δε θα συμφερουν ακομα παραπανω
Δυστυχώς οι κάλυκες με 8 mm μέταλλο είναι προβληματικοί (από πολλές απόψεις) σε όλα τα διαμετρήματα, κι όχι μόνο στο 36αρι. Ειδικά αν πρόκειται να ρίχνονται από καραμπίνες καλό είναι να αποφεύγονται.εμενα το πρόβλημα ειναι οτι τα απλά φυσιγγια σε 8mm μεταλλο το οπλο δεν τα "βγαζει" κολάει το φυσιγγι μεσα στη θαλάμη μετα τον πυροβολισμο. Αντιθετα με τα magnum που εχουν 16αρι μέταλλο δεν εχω προβλημα. 76αρα ειναι η θαλάμη μου αλλα προτιμαω τα απλά γι'αυτο τα ψαχνω σε high brass.
Για ιδιογομωση ουτε γνωσεις εχω ουτε θελω να μπω σε τετοιο τρυπάκι. ειδωμεν
Γι' αυτό δικαννάκι και άγιος ο θεός!!!Δυστυχώς οι κάλυκες με 8 mm μέταλλο είναι προβληματικοί (από πολλές απόψεις) σε όλα τα διαμετρήματα, κι όχι μόνο στο 36αρι. Ειδικά αν πρόκειται να ρίχνονται από καραμπίνες καλό είναι να αποφεύγονται.
Γιατί δεν προτιμάς τα magnum; Μια χαρά τουφεκιές βγάζουν και διπλασιάζεις και τις πιθανότητες επιτυχίας.εμενα το πρόβλημα ειναι οτι τα απλά φυσιγγια σε 8mm μεταλλο το οπλο δεν τα "βγαζει" κολάει το φυσιγγι μεσα στη θαλάμη μετα τον πυροβολισμο. Αντιθετα με τα magnum που εχουν 16αρι μέταλλο δεν εχω προβλημα. 76αρα ειναι η θαλάμη μου αλλα προτιμαω τα απλά γι'αυτο τα ψαχνω σε high brass.
Για ιδιογομωση ουτε γνωσεις εχω ουτε θελω να μπω σε τετοιο τρυπάκι. ειδωμεν
Στις κοντινες βολες για τσιχλοκοτσυφα τα μαγκνουμ ειναι νομιζω υπερβολή. Αλλα δεν εχεις κι'αδικο. εκει θα καταληξω τελικά. μονοδρομος.Γιατί δεν προτιμάς τα magnum; Μια χαρά τουφεκιές βγάζουν και διπλασιάζεις και τις πιθανότητες επιτυχίας.
Για εμενα καμία απολύτως υπερβολή..Στις κοντινες βολες για τσιχλοκοτσυφα τα μαγκνουμ ειναι νομιζω υπερβολή.
Κώστα με τι όπλο τα ρίχνεις; Καραμπίνα σίγουρα, από ότι έχω καταλάβει, αλλά τι ;;; Ημιαυτόματη ή επαναληπτική ;;; Δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές ... Έβγαζε η Remington την 1100 σε .410, κούκλα, και η Mossberg το mod. 500 χράπα-χρούπα, επίσης πολύ καλό !! Δε μού'ρχεται τώρα στο μυαλό κάποια άλλη καραμπίνα σε .410 ... αλλά πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες ...Στις κοντινες βολες για τσιχλοκοτσυφα τα μαγκνουμ ειναι νομιζω υπερβολή. Αλλα δεν εχεις κι'αδικο. εκει θα καταληξω τελικά. μονοδρομος.
Ονομαστικά είναι 19 γρ. αλλά στην πράξη τις περισσότερες φορές λιγότερα !!! ...Για εμενα καμία απολύτως υπερβολή..
Έτσι κ αλλιώς 19 γραμμαριακια είναι αυτά....
Εκοψε καλυκες στα 65μμ ενας φιλος και γεμησε με Μ,Β 36 Φοφερα φυσιγγια για το winchesterΔεν νομίζω φίλε ότι υπάρχουν επιλογές σε αυτό που ψάχνεις, πέρα από τους 3 γνωστούς αμερικάνους: Remington, Federal & Winchester.
Που δεν ξέρω αν, και πόσοι τύποι φυσιγγίων από αυτά, εισάγονται και σε τι νούμερα σκαγιών. Και που ούτως ή άλλως είναι πανάκριβα και επομένως ασύμφορα !!!
Δυστυχώς, τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά 36άρια φυσίγγια, τα απλά γεμίζονται όλα σε κάλυκες με 8mm μέταλλο, και μόνο τα magnum με 16mm. Και μάλλον αυτή η τακτική είναι των (ευρωπαίων) κατασκευαστών καλύκων. Δηλαδή ακόμη κι αν θελήσεις να ιδιογομώνεις, δεν βρίσκεις κοντούς κάλυκες με 16mm μέταλλο. Παρά μόνο να πάρεις magnum κάλυκες και να τους κόβεις στα 63,5 ή 65 mm ...
Αυτό έκανα κι εγώ, αλλά εγώ έκοψα τα έτοιμα Lambro magnum, και τα ξαναγέμισα με την ίδια πυρίτιδα που έχουν (Sp3) μειώνοντας λίγο τη δόση (από 1,15 στο 1,05 γρ.) κι έβαλα συγκεντρωτήρες Gualandi mini container 27mm , που τους είχα πάρει παλαιότερα, και 14 γρ. σκάγια 10αράκια. Κι εγώ για το καραμπινάκι Winchester 9410 τα έκανα, που δεν παίρνει μάγκνουμ. Ελπίζω να τα δοκιμάσω φέτος στις τσίχλες σε απογευματινό που περνάνε σχετικά κοντά. 355-357 σκάγια είναι (14 χ 25,5), πιστεύω μέχρι τα 20-25 μέτρα θα είναι μια χαρά.Εκοψε καλυκες στα 65μμ ενας φιλος και γεμησε με Μ,Β 36 Φοφερα φυσιγγια για το winchester
Καλημέρα, Στέλιο το 9410 τι λέει; δεν το έχω δει παρά μόνο σε φωτογραφίες, όπως και ο Victor το έχω όνειρο για τα ορτυκια, με 2ιντσο κάλυκα, 10 ή 11 γραμμάρια νο 10.Αυτό έκανα κι εγώ, αλλά εγώ έκοψα τα έτοιμα Lambro magnum, και τα ξαναγέμισα με την ίδια πυρίτιδα που έχουν (Sp3) μειώνοντας λίγο τη δόση (από 1,15 στο 1,05 γρ.) κι έβαλα συγκεντρωτήρες Gualandi mini container 27mm , που τους είχα πάρει παλαιότερα, και 14 γρ. σκάγια 10αράκια. Κι εγώ για το καραμπινάκι Winchester 9410 τα έκανα, που δεν παίρνει μάγκνουμ. Ελπίζω να τα δοκιμάσω φέτος στις τσίχλες σε απογευματινό που περνάνε σχετικά κοντά. 355-357 σκάγια είναι (14 χ 25,5), πιστεύω μέχρι τα 20-25 μέτρα θα είναι μια χαρά.
Μπαϊκαλα μονοκανο Στελιο, το κλασικο.. 36αρι χαχα! Αρχικα το πήρα για τα επιβλαβη στο χωριο, αλλα μου καλοάρεσε και ψηνομαι για κανα δικανακι 20αρι πλέον..Κώστα με τι όπλο τα ρίχνεις; Καραμπίνα σίγουρα, από ότι έχω καταλάβει, αλλά τι ;;; Ημιαυτόματη ή επαναληπτική ;;; Δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές ... Έβγαζε η Remington την 1100 σε .410, κούκλα, και η Mossberg το mod. 500 χράπα-χρούπα, επίσης πολύ καλό !! Δε μού'ρχεται τώρα στο μυαλό κάποια άλλη καραμπίνα σε .410 ... αλλά πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες ...
Ονομαστικά είναι 19 γρ. αλλά στην πράξη τις περισσότερες φορές λιγότερα !!! ...
Π.χ. το Lambro Field Magnum είναι γύρω στα 17,5 γρ.
View attachment 35265
Αλλά και το Club Magnum του Κύργια, το είχα βρει ακόμη λιγότερο, γύρω στα 16,5 γρ. από όσο θυμάμαι.
Και το Δορκάς ΑΑΑ Magnum επίσης, δε θυμάμαι τώρα ακριβώς, αλλά κι αυτό γύρω στα 17-18 γρ. πρέπει να ήταν.
Ο ιταλος ο SIARMS εχει ετοιμους καλυκες 2ιντζουςΑυτό έκανα κι εγώ, αλλά εγώ έκοψα τα έτοιμα Lambro magnum, και τα ξαναγέμισα με την ίδια πυρίτιδα που έχουν (Sp3) μειώνοντας λίγο τη δόση (από 1,15 στο 1,05 γρ.) κι έβαλα συγκεντρωτήρες Gualandi mini container 27mm , που τους είχα πάρει παλαιότερα, και 14 γρ. σκάγια 10αράκια. Κι εγώ για το καραμπινάκι Winchester 9410 τα έκανα, που δεν παίρνει μάγκνουμ. Ελπίζω να τα δοκιμάσω φέτος στις τσίχλες σε απογευματινό που περνάνε σχετικά κοντά. 355-357 σκάγια είναι (14 χ 25,5), πιστεύω μέχρι τα 20-25 μέτρα θα είναι μια χαρά.
0,60χ12Εκοψε καλυκες στα 65μμ ενας φιλος και γεμησε με Μ,Β 36 Φοφερα φυσιγγια για το winchester
Καλησπέρα Λευτέρη. Τι να σου πω. Καθαρά από τρέλα το πήρα, και το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Όταν πρωτοβγήκε το είδα σε αμερικάνικα περιοδικά (Guns & Ammo) και το έβαλα αμέσως στο μάτι, αν και πίστευα ότι δεν θα το έφερναν ποτέ στην Ελλάδα. Μόλις όμως έμαθα ότι ήρθε, πήγα αμέσως και το πήρα (αρχές του 2003), πληρώνοντάς το σχεδόν διπλάσια τιμή από την τιμή λιανικής στην Αμερική (950 €, εν γνώσει μου ότι στις ΗΠΑ πουλιόταν μόλις 540 $ !!!!).Καλημέρα, Στέλιο το 9410 τι λέει; δεν το έχω δει παρά μόνο σε φωτογραφίες, όπως και ο Victor το έχω όνειρο για τα ορτυκια, με 2ιντσο κάλυκα, 10 ή 11 γραμμάρια νο 10.