Μπραβο Γιαννη, υπεροχα ψαρια. Παντα τετοια.
Μπραβο Γιαννη, υπεροχα ψαρια. Παντα τετοια.
Αντε ρε Παπαθανασιάκια....
Το ρόδι το πρόσεξες?Αντε ρε Παπαθανασιάκια....
Και εκεί μερακλής, νοικοκυρεμένα κ στην πενα, σαν να μην ψάρεψαν ποτε.......
Οχι, τώρα που το είπες το είδα...Το ρόδι το πρόσεξες?
... άμα σου πω!Οχι, τώρα που το είπες το είδα...
Έχεις κ τα καθαριστικά στον κουβά βλέπω, azax κάνει τα καλάμια αόρατα..
Κανονικά έτσι πρεπει, αλλά ποιος το κάνει....... άμα σου πω!
Απεσταγμένο νερό για πλύσιμο των καλαμιών...
Κανεις ντους κ στον μηχανισμό?Μετά από κάθε ψάρεμα πλύσιμο με γλυκό νερό τα πάντα.
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο Τάσο. Το αλάτι κάνει μεγαλύτερη ζημιά νομίζω.Κανεις ντους κ στον μηχανισμό?
Αρκετοί σπιναδόροι υποστηρίζουν ότι το νημα δεν πρεπει να ξεπλένεται με γλυκό νερό γιατί σαπίζει..
Δεν ξέρω αν όντως έχουν δίκιο, ωστόσο το αποφευγω...........
Βασίλη πόσο χρόνο είναι λογικό να έχει διάρκεια ζωής ένα νήμα (με σχετικά συχνή χρήση) ;Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο Τάσο. Το αλάτι κάνει μεγαλύτερη ζημιά νομίζω.
2 χρόνια το μέγιστο! Το γυρίζεις ανάποδα και βγάζεις άλλα 2!Βασίλη πόσο χρόνο είναι λογικό να έχει διάρκεια ζωής ένα νήμα (με σχετικά συχνή χρήση) ;
Η αλήθεια είναι Γιώργο ότι κανείς κατασκευαστής δεν έχει αναφέρει την διάρκεια ζωής νημάτων (κ πετονιας)..Βασίλη πόσο χρόνο είναι λογικό να έχει διάρκεια ζωής ένα νήμα (με σχετικά συχνή χρήση) ;
Όπως τα λες είναι Τάσο. Εγώ που τους κάνω πολύ χρήση με βγάζουν 2 χρόνια το πολύ.Η αλήθεια είναι Γιώργο ότι κανείς κατασκευαστής δεν έχει αναφέρει την διάρκεια ζωής νημάτων (κ πετονιας)..
Ο καθένας πορευεται όπως νομίζει, αλλοι τουμπαρουν το νημα στο εξάμηνο κ στον χρόνο το πετανε,άλλοι το κρατάνε παραπανω...
Ο Βιδάλης έλεγε ότι τα τουμπαρει ανά τετράμηνο αλλά θα μου πεις ότι αυτός δεν κάνει τίποτα αλλο από το να ψαρευει.......
Εγώ γυρω στα τρία χρόνια το κραταω, οχι πως δεν θα κράταγε παραπανω...
Ψυχολογικοι λόγοι............
Τόσο κάνω και με τις μισινέζες, κάθε δεύτερο μπάρκο περίπου τουμπάρισμα, περίπου 1,5 χρόνο - με 2 το πολύ...Όπως τα λες είναι Τάσο. Εγώ που τους κάνω πολύ χρήση με βγάζουν 2 χρόνια το πολύ.
Άκου κ ενα άλλο παραδειγμα..Υ.Γ...και ένα tip απο τα...παθήματα ()....κάθε ψάρεμα το 1-1,5 μέτρο του τελευταίου άκρου τις μισινέζας κόψιμο και πέταγμα...!!!
Επίσης,με τα πιασίματα κλπ(Σκάλωματα)μικραίνει η διάμετρος της πετονιάς ,καθότι ελαστικήεγώ θα έλεγα κόψιμο 2-3 οργιέςΆκου κ ενα άλλο παραδειγμα..
Καρουλια με 40αρες πετονιες που έχουν ψαρευτει αλλά εχουν μείνει σε απραξία για μεγάλο χρονικό διάστημα....
Απλός κόμπος στην άκρη της πετονιας, τράβηγμα κ σπάσιμο, παρακατω το ίδιο..
Μετά από 2-3 μέτρα δεν σπάει, κ όσο κ αν προσπαθεις παρακατω είναι γερή.....
Τα πρωτα μέτρα ειναι σημαντικά, αναλόγως την διάμετρο κ τα θηράματα καλό είναι να αφαιρουνται...
Το να φυγει ένα ψάρι από τα αγκίστρια του ψαρά είναι λίγο το κακο....... Παντα θα συμβαίνει....
Αλλά να χαθεί γιατί δεν φρόντισε να ελεγξει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες ποναει πολυ περισσοτερο.......
Μια φωτογραφική "συμβουλή" φωτογράφιζε τα πριν τα καθαρίσεις !!! θα φαίνονται ομορφότεραΚαλημέρα στους φίλους!
Δεν πήγε άσχημα το πρωινό...
Τρεις το πρωί έστησα, εφτά τα χα μαζέψει...
View attachment 56047
Σωστός!!!Μια φωτογραφική "συμβουλή" φωτογράφιζε τα πριν τα καθαρίσεις !!! θα φαίνονται ομορφότερα
(ελπίζω να μη γίνομαι υπερβολικός!!)