Τρικυμία εν κρανίω!Δεν πήγε με την βάρκα και δυχτια,τα καλύτερα ψαρέματα κάστινγκ με φεγγάρι τα έχω κάνει,με φοσφοριζε βαρίδια και ιριδίζον δολώματα.
Τρικυμία εν κρανίω!Δεν πήγε με την βάρκα και δυχτια,τα καλύτερα ψαρέματα κάστινγκ με φεγγάρι τα έχω κάνει,με φοσφοριζε βαρίδια και ιριδίζον δολώματα.
Σωστός!Δεν πήγε με την βάρκα και δυχτια,τα καλύτερα ψαρέματα κάστινγκ με φεγγάρι τα έχω κάνει,με φοσφοριζε βαρίδια και ιριδίζον δολώματα.
Αμα δεν μπορεις να παρεις αυτον που θες παρε ενα τετοιον και πας μετα σε αυτον που γιυσταρεις ρεΓια πείτε ρε παιδιά κάνα μηχανισμό του κάστινγκ 50-60 ευρώ. Έχω σταμπαρει τον prejio range 8000 , τον oceanic atom 10000 και τον toubertini ionic 9000. Τι προτείνετε;;
Υ.γ ναι ξέρω είναι χαμηλό το μπάτζετ και τα σχετικά,αυτά μπορώ να διαθέσω τώρα!
Μα δε θέλω χρυσανθε να πάρω κάτι ακριβότερο μετά,έχω ακριβότερα στα τρισπαστα καλάμια, αγόρασα πριν δύο μέρες ένα τηλεσκοπικό,το ολυμπους μάγκνουμ που κάθε φορά που έμπαινα στο μαγαζί μου έκλεινε το μάτι και το πήρα απόφαση να το αγοράσω και ψάχνω μηχανισμό αντίστοιχων χρημάτων για να το σεταρω.Αμα δεν μπορεις να παρεις αυτον που θες παρε ενα τετοιον και πας μετα σε αυτον που γιυσταρεις ρε
https://share.temu.com/6aJI0RIcNQA
Ποιος ο λογος να δωσεις τα διπλα ενω θες κατι αλλο
Α οκ λαθος καταλαβα τοτε φιλεΜα δε θέλω χρυσανθε να πάρω κάτι ακριβότερο μετά,έχω ακριβότερα στα τρισπαστα καλάμια, αγόρασα πριν δύο μέρες ένα τηλεσκοπικό,το ολυμπους μάγκνουμ που κάθε φορά που έμπαινα στο μαγαζί μου έκλεινε το μάτι και το πήρα απόφαση να το αγοράσω και ψάχνω μηχανισμό αντίστοιχων χρημάτων για να το σεταρω.
Η χειρότερη μου χρονιά χρυσανθε..δε μπορώ να πάω Σάββατο φέτος,μόνο Κυριακές και αυτές όχι όλες...ελάχιστες συναντήσεις,πολύ μακριά φεύγουν τα όποια πουλιά υπάρχουν..θέλω να ξεχάσω αυτή χρονιά όσο το δυνατόν νωρίτερα, το μόνο που λυπάμαι περισσότερο είναι η κουταβα που έχει δαγκώσει ελάχιστα και στα τελευταία 4 κυνήγια έχω φύγει βολα και να με κοιτά απορημένη,τι σκατα με τραβάς εδωνά πάνω..άσε σου λέω,προσπαθώ να το ξεχάσω πραγματικά! Λαγούς έχει,κάθε χρόνο έχει εδώ. Δύο έχω κάμει..Πως παει η περδικα;
Κανας λαγος;
Θα σου στειλω μυνημαΗ χειρότερη μου χρονιά χρυσανθε..δε μπορώ να πάω Σάββατο φέτος,μόνο Κυριακές και αυτές όχι όλες...ελάχιστες συναντήσεις,πολύ μακριά φεύγουν τα όποια πουλιά υπάρχουν..θέλω να ξεχάσω αυτή χρονιά όσο το δυνατόν νωρίτερα, το μόνο που λυπάμαι περισσότερο είναι η κουταβα που έχει δαγκώσει ελάχιστα και στα τελευταία 4 κυνήγια έχω φύγει βολα και να με κοιτά απορημένη,τι σκατα με τραβάς εδωνά πάνω..άσε σου λέω,προσπαθώ να το ξεχάσω πραγματικά! Λαγούς έχει,κάθε χρόνο έχει εδώ. Δύο έχω κάμει..
Καλοφάγωτα Μάνο ... και στα ταίρια τουςView attachment 93400
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του ψαρέματος! Για ένα περίεργο λόγο κάθε χρόνο, 16 του Νοέμβρη στο surf casting ανεξαρτήτως καιρού και φάση σελήνης, βγάζουμε ψάρια! Ανάλογα το καιρό πηγαίνουμε σε συγκεκριμένα σημεία, χθές πήγαμε νοτιοδυτική Χίο σε δύσκολα προσβάσιμη παραλία που κρατάει τσιπούρες μικρές και μεγάλες,όπως και φυσικά σαργούς! Εγω ,ο γαμπρός μου και ο αδελφός του. Χθες και τρεις μέρες τώρα έκανε κάποιες βροχές που επιτέλους μας ξέπλυνε,το πρόβλημα ήταν ότι επεφταν και κεραυνοί και το σκεφτόμασταν να παμε. Ευτυχώς μας έκανε την χάρη!Από τις 5 το απόγευμα που έφθασα μέχρι τις 12 χτύπαγαν ψάρια κάποια τα βγάλαμε,κάποια ξαγκιστρωνοντουσαν και πολλά τα απελευθερωναμε λόγω μεγέθους. Στις 12 είπαμε να αλλάξουμε σημείο και πήγαμε στον λιμένα των Μεστών γνωρίζοντας σημεία που κρατάει κόκκινα και σκαθάρια. Εκεί έπιασε ο γαμπρός μου δύο μεγάλα σκαθάρια και δύο μεγάλους σαργούς του κιλού και 4-5 καλούς κακαρελους. Εγώ με διπλαρι έβγαλα τους δύο σουλουβαρδους, ψάρια που δεν είχε τύχη να ξαναβγαλω στο surf όπως και το κόκκινο που μου έδωσε μια μάχη που δε θα ξεχάσω ποτέ! 1,600 !! Ο αδελφός του γαμπρού μου δεν είχε βγάλει όλο το βράδυ τίποτα παραμονο δύο μικρά σκαθάρια που τα απελευθέρωσε και έναν μικρό κακαρελο που τον έφερε μισό πάνω..! Άσχημη φάση να βλέπεις τους άλλους συνέχεια να τρέχουν και εσύ να χρησιμοποιείς τις ίδιες αρματωσιες και τα ίδια δολώματα και να μη παίρνεις τσιμπια. Του εφεξε όμως στο σπινινγκ! Κατά τις 5:30 γνωρίζοντας ότι κρατάει και λουτσους, παλαμίδες και λαυράκια το μέρος ,άφησε τα καλάμια μόνα τους να ψαρεύουν και ξεκίνησε να σπιναρει, πιάνοντας τελικά δύο λουτσους λίγο πάνω από κιλό. Έσωσε τη βολα που λέμε τελευταία στιγμή!
Κάτι που ήθελα να επισημάνω είναι ότι παλιά αν δεν αγοράζαμε Φαραώ , ακροβάτη, μάνες ή κόκκινο άγριο , ψάρεμα δεν πηγαίναμε. Επειδή οι τιμές έχουν ξεφτιλιστει στα σκουλίκια αρχίσαμε να δοκιμάζουμε θεωρητικά "δεύτερα" δολώματα,που συνήθως βάζαμε στο απικο όπως γαρίδα, καλαμάρι, σουπιά.. χθες για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι αυτά τα δολώματα είναι κορυφαία και αν τα ψάρια πεινάνε και κεφτεδακι να τους πετάξεις θα τα φάνε!! Χρησιμοποιήσαμε σουπιά καθαρισμένη και στο σκόρδο εμποτισμένη σε ροδελες , γαρίδες παστές στο αλάτι, και σαρδέλες μικρές,ίσα ίσα για δύο αγκιστρακια. Το μόνο αγοραστό δόλωμα ας πούμε ήταν το καραβιδακι που έβγαλε και το φαγκρι μου και το έναν μεγάλο σαργο του γαμπρού μου. Βγάλαμε και οι τρείς μας τα ψάρια μας και το χαρήκαμε πολύ! Πολλά από τα ψάρια έτρωγαν το δόλωμα και δε χτύπαγαν, πιθανότατα είναι αυγομενα . Για εμάς η 16 Νοεμβρίου είναι σαν να λέμε στις τσίχλες η 28η Οκτωβρίου...κάπως έτσι έχει αποδειχθεί. Για την ιστορία η δική μου ψάρια είναι 3 κιλά.
Η γαρίδα, τα ασπροδόλια όπως κ άλλα παρεξηγημένα δολώματα μια χαρά δουλεύουν....Κάτι που ήθελα να επισημάνω είναι ότι παλιά αν δεν αγοράζαμε Φαραώ , ακροβάτη, μάνες ή κόκκινο άγριο , ψάρεμα δεν πηγαίναμε. Επειδή οι τιμές έχουν ξεφτιλιστει στα σκουλίκια αρχίσαμε να δοκιμάζουμε θεωρητικά "δεύτερα" δολώματα,που συνήθως βάζαμε στο απικο όπως γαρίδα, καλαμάρι, σουπιά.. χθες για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι αυτά τα δολώματα είναι κορυφαία και αν τα ψάρια πεινάνε και κεφτεδακι να τους πετάξεις θα τα φάνε!!
Ναι αλλά αν πας και δεν τσιμπάνε άντε μετά να πειστείς ότι φταίει η μέρα και όχι το δόλωμα...Η γαρίδα, τα ασπροδόλια όπως κ άλλα παρεξηγημένα δολώματα μια χαρά δουλεύουν....
Οι ψαράδες είναι αυτοί που κακομαθαίνουν τα ψάρια....