Cocker Spaniel

Ομορφη Γιαννη...
Μεγαλος κλεφτρακος η συγκεκριμενη ρατσα... Θυμαμαι παλιοτερα που ειχαμε ενα, σε απογευματινα καρτερια τσιχλας ετρεχε κ βουταγε κ τα πουλια των διπλανων καρτεριων κ μας τα εφερνε... Ξεροντας μαλιστα οτι κανει πονηρια, επιανε την τσιχλα χωρις να γυρισει καν να κοιταξει πισω, τις εφερνε σε μας κ μετα κρυβοταν μεχρι να περασει η μπορα που λενε, κ να επιστραφει η τσιχλα στον κανονικο της ιδιοκτητη... :)

Για τα χαμένα πουλιά αποφάσισα (προ πολλών χρόνων) μαζί με τα Σέττερς μου να έχω και Κόκερ. Ο λόγος; έχω δυσχρωματοψία, αν το πουλί ήταν "ξερό" δεν υπήρχε περίπτωση να το δω, εκτός και αν ήταν διαφορετικό χρώμα από το περιβάλλον.

Εγώ εδώ και δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια δεν πάω ούτε για τσιχλα χωρίς το απορταδορικο σκυλί μου.Ακόμα και το πρώτο μου ποιντερ τις μαζευε και όχι μόνο αυτό, αλλά έμπαινε στο πυκνο και πέταγε τους κοτσυφες έξω προς τη μεριά μου. Αυτό μετά το εφαρμοζε και στις μπεκατσες που τις φερμαρε από την απέναντι μεριά, χωρίς να αφήνει περιθώρια ποδαρωματος. Και η Επανιελ μου εξαιρετική στο απορτ και πιο ανοιχτή στο ψάξιμο από την κόκκερ, όμως μου εδιωχνε πιο μακριά τα πουλιά στο περπατητο από ότι ήθελα. Εδώ η κόκκερ έχει πλεονεκτημα.
Η Επανιελ είχε μάθει ότι στο απογευματινο καρτέρι τα πουλιά έπεφταν κυρίως πίσω στα πουρνάρια,καθόταν λοιπόν πίσω μου με την πλατη της να ακουμπάει πίσω στη γαλοτσα μου,έτσι άκουγε περίπου που έπεφτε το πουλί και το έψαχνε με ακρίβεια και με λιγοτερο κόπο.
Το κάθε σκυλάκι σαν κι εμάς έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Αν κατάλαβα καλά από τα ερωτηματικά, ζητάς να συμβάλλω για να του βρεις νύφη, σωστά;
Αν όντος αυτό θέλεις, στείλε μου με π.μ. ή ανάρτησε εδώ το pedigree του σκύλου σου και όποια άλλη πληροφορία θα έκανε τον ιδιοκτήτη της θηλυκής να προτιμήσει τον Λέοντα. Πληροφορίες όπως: για το κυνηγητικό του πάθος, για το μυαλό του, για την μύτη του, για τον χαρακτήρα του, για το είδος της έρευνας του, για την ικανότητα του (όχι το επίπεδο εκπαίδευσης) στο απόρτ, για την εκπαιδευσιμότητα του κλπ.

Για να μην έχω απάντηση μάλλον δεν κατάλαβα σωστά, μάλλον ψάχνεις για μια σκύλα για να του κάνει παρέα μονίμως.

Για να μην έχω απάντηση μάλλον δεν κατάλαβα σωστά, μάλλον ψάχνεις για μια σκύλα για να του κάνει παρέα μονίμως.
καλημερα και καλη εβδομαδα.οχι απλα εψαχνα να βρω τα χαρτια του αλλα δυστυχως ο ιδοκτητης των γονιων του οι οποιοι ειναι αριστοι σε λαγο και μπεκατσα εχει χαρτια μονο για τους προγονους του οι οποιοι αν θυμαμαι καλα εχουν ερθει απο σερβια και ουγγαρια.ετσι υπεθεσα οτι τοσα χρονια που ειστε εκτροφεας κι εχετε φτιαξει ονομα δεν θα θελατε ν ασχοληθειτε μ ενα σκυλο χωρις πιστοποιηση.εγω παντως απο τη μερια μου θα ηθελα να σας ευχαριστησω εστω και για την προταση σας.τωρα λοιπον καταλαβα γιατι πιο πριν ενω ειχα διαφορα σκυλια τετοιο κουταβι με τοσο παθος και ενστικτα δεν ειχα ποτε στα χερια μου γιατι πρεπει ειδικα τετοια σκυλια να εχουνε πιστοποιητικα.εγω παντως θα επικοιν.και τηλεφωνικα μαζι σας για να σας ευχαριστησω και προσωπικα

Last edited:
καλημερα και απο εμενα. εχω ενα cocker εργασιακο και ψαχνω ενα θυλικο. εαν εχει καποιος και ενδιαφερεται για γενα ας με παρει ενα τηλ 6932925246 γιατι δυσκολο να βρεις αυτα τα σκυλια.

Γεια σου Σάββα, αν θέλεις να βρεις νύφη για το σκύλο σου, θα σου πρότεινα να αναρτήσεις το πεντιγκρί του, να βάλεις μερικές φωτογραφίες του, να περιγράψεις τις ικανότητες και τα προτερήματα του. Έτσι θα βοηθήσεις όποιον έχει θηλυκό να κάνει την επιλογή του μεταξύ άλλων.

ευχαριστω που απαντησες καταρχας.το θεμα ειναι να βρεις καθαρα εργασιακο και εαν βρεις τοτε συζητας και τα αλλα.ευχαριστω εκ τον πρωτεον.
εαν παντως εχεττε κατι στο νου σας θα με ενδιεφερε.

καλημερα και απο εμενα. εχω ενα cocker εργασιακο και ψαχνω ενα θυλικο. εαν εχει καποιος και ενδιαφερεται για γενα ας με παρει ενα τηλ 6932925246 γιατι δυσκολο να βρεις αυτα τα σκυλια.
Οταν λες εργασιακο τι αιματα forkei??βαλε μας φωτο να δουμε τον δικο σου!!

ειναι απο εξωτερικο το σκυλι ειναι 6 χρονων κυνιγι αριστο σε απορτ πυκνο, ανοιχτο, απο νερο , και επαναφορα με pedigree και ψαχνω ιδιο για ζευγαρωμα δεν εχω βρει πουθενα εδω.

Προφανώς είναι από εξωτερικό αφού στην Ελλάδα είναι σπάνιο εώς αδύνατον να βρεις εργασιακό κόκερ....και να πω την αλήθεια εντυπωσιάστηκα που υπάρχει έστω και αρσενικό.Αν μπορείτε να βάλετε το πεντιγκρί και κάποιο βίντεο με την εργασία του σκύλου θα ήταν πολύ ενδιαφέρον

Last edited:
Back