Epagneul Breton

Σημερα το πρωι κατεβηκα Μαραθωνα μαζι με τον Μακη και πηρα και την κουταβα να δω πως θα κανει ακουγοντασ τουφεκιες την πρωτη κοιτουσε δεξια αριστερα οταν επεσαι και η δευτερη
βλεπωντας τον φυσιγγη να πεταγεται απο την καραμπινα του Μακη εκανε απορτ και σε πεταγμα πετρας με τουφεκια στο πυκνο ορμηξε μεσα να την πιασει
γενικα πολυ χαρηκα που δεν φοβηθηκε τους θορυβους και η συμπεριφορατης ειναι παραπολυ καλη μου ειπε ο Μακης
Τζιμη πετρα γιατι;;;; δεν το θες για φερμα μονο απορτ;

Τοτε περπατατο και δωστου εντολες χωρις πετρα φυσικα. Τα επανιελ μπαινουν και στου βοδιου τι κερατο. Να το χαιρεσαι.

Γιατί δεν του ''γεμίζει'' το μάτι του κ. Νίκου;
Μορφολογικά ή δεν του κάνει για το κυνήγι;
'Ετσι όπως την βλέπω φαίνεται να είναι πιο μακρύ το σώμα απ΄ότι πρέπει και το κεφάλι
λίγο πιο μακρύ το ρύγχος αλλά είναι λεπτομέρειες αν το σκυλάκι είναι μυαλωμένο και το 'χει το κυνήγι.
Μου 'χε δώσει κάποτε ένας συνάδερφος ένα επανιέλ με εμφανή την διασταύρωση με σπάνιελ.
Ήταν φοβερό σκυλί με πείσμα και πολύ καλό απόρτ σε ότι κι αν έπεφτε.
Από τρυγόνι μέχρι παπί το απόρταρε και ήταν εξπέρ στο ορτύκι.

Αγγελε μορφολογικά μιλάμε, για το αν ειναι καθαρόαιμο ή όχι. Εγώ προσωπικά δεν είμαι απόλυτος με τις γενεολογίες. Αλλά οπως και να έχει καλό είναι να ξέρεις το τι και πως

Αν δει ο κ. Γιάννης με την τεράστια εμπειρία του στα σκυλιά και κυρίως στα σπάνιελς θα λύση το μυστήριο 100%.
Αν δεν του αρέσει του κ Νίκου προσφέρομαι:D:D να το πάρω μιας και δεν έχω ακόμα τίποτα!!!!!!

Σημερα το πρωι κατεβηκα Μαραθωνα μαζι με τον Μακη και πηρα και την κουταβα να δω πως θα κανει ακουγοντασ τουφεκιες την πρωτη κοιτουσε δεξια αριστερα οταν επεσαι και η δευτερη
βλεπωντας τον φυσιγγη να πεταγεται απο την καραμπινα του Μακη εκανε απορτ και σε πεταγμα πετρας με τουφεκια στο πυκνο ορμηξε μεσα να την πιασει
γενικα πολυ χαρηκα που δεν φοβηθηκε τους θορυβους και η συμπεριφορατης ειναι παραπολυ καλη μου ειπε ο Μακης
δημητρη οτι της μαθεις φιλε μαθε της το χωρις πετρα. μονο με κατευθυνση του χεριουειτε γι αλλαγη κατευθυνσης στο ψαξιμο ειτε για απορτ

Αυτή την σκύλα την δώσανε στον κυρ. Νίκο για επανιελ αλλά δεν τον έχει πείσει..xm.
Ακούω γνώμες και απόψεις γιατί οι δικές μου γνώσεις είναι μηδαμινές.
Είναι ενός έτους η σκύλα

Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω κανέναν, μου φαίνεται πως έχει και κάτι άλλο η σκυλίτσα, κυρίως από το κεφάλι (μάτια και ρυγχος). Τώρα πόσο πίσω σε γενεές μπορεί να έγινε κάποια διαστάυρωση, δεν το γνωρίζω.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγει καλή στο κυνήγι, εφ'όσον ασχοληθεί το αφεντικό και είναι τυχερή να έχει αρκετές συναντήσεις.
Δες για παράδειγμα αυτό που είναι εξαίρετο (θεωρώ) μορφολογικά:
WEB_CHEMIN_18523_1345275683.jpg

Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά;

Τα τηλέφωνα μου είναι γνωστά και απαντώ ευχαρίστως όταν μπορώ, αλλά μερικές φορές θα ήταν καλύτερα η ανοικτή συζήτηση εφόσον το θέμα αφορά ότι έγραψα δημόσια και πιθανόν να ενδιαφέρει περισσότερους. Μεταφέρω, λοιπόν, την ερώτηση όπως την άκουσα και διατηρώ την ανωνυμία αυτού που την υπέβαλε.
"Αλήθεια πιστεύετε πως τα "χαρτιά" αποδεικνύουν την καθαροαιμία; Αποκλείεται να κυνηγά καλά αυτό το σκυλί;"
Όχι δεν το αποκλείω, μπορεί να κυνηγά καλά αλλά όχι σαν Επανιέλ, όμως δεν το ρισκάρω ούτε και αν μου το χαρίσουν. Εξ άλλου από τον κυνηγητικό μου σύντροφο θέλω να κρατήσω παιδί του, που να του μοιάζει και να κυνηγά το ίδιο καλά ή και καλύτερα. Επίσης δεν αποκλείω να έχει "χαρτιά" αν και πολύ θα λυπόμουν.
Στην προκειμένη περίπτωση της φωτογραφίας του κ. Νίκου πρότεινα την επιστροφή όχι γιατί δεν είναι ή δεν θα γίνει καλό κυνηγόσκυλο (κάτι που ούτε καν αναφέρθηκε από τον Alex.308) αλλά γιατί δεν είναι Επανιέλ. Όπως κατάλαβα η επιθυμία του ήταν να κυνηγά με Επανιέλ και όχι με ένα οποιοδήποτε (καλό ή κακό) κυνηγόσκυλο.
Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για συγκεκριμένη φυλή, πιστεύω, πως πρέπει να ξεκινήσει από το "από ποιον θα το προμηθευτεί" και "από ποια σκυλιά του". Οι αρχάριοι θα πρέπει πρώτα να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται και μετά να ψάξουν με τη βοήθεια φίλου τους που έχει εμπειρίες. Έτσι οι πιθανότητες για "μαϊμού χαρτιά" θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες.
Όταν έχεις ένα γενεαλογικό χάρτη στο χέρι σου μπορείς να βρεις τους ιδιοκτήτες 2-3 γενεών προγόνων, μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες των σκύλων τους από θέματα υγείας, μορφολογίας, φυσικών κυνηγητικών προσόντων, κυνηγητικών επιδόσεων και πολλά άλλα.
Αξιόπιστοι ιδιοκτήτες σκύλων υπάρχουν πολλοί ενώ "μαϊμουδιάριδες" λίγοι, στο χέρι μας είναι να μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε. Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία (δυστυχώς μεγάλη) που διασταυρώνει, τους καθαρόαιμους μεν αλλά χαμηλής κυνηγητικής αξίας δε, σκυλάκους τους, πιστεύοντας εσφαλμένα πως έχουν ΤΟ κυνηγόσκυλο , πως σαν και αυτό δεν υπάρχει άλλο. Γιατί; γιατί οι κυνηγητικές απαιτήσεις τους είναι ελάχιστες. Όταν τους "γνωρίσετε" θα καταλάβετε πως είναι καλοπροαίρετοι αλλά "φτωχοί" από ποιότητα σκύλων. Ε, μέσω τηλεφώνου και γνωστό γνωστού δεν πρόκειται να τους "γνωρίσετε".

Συμφωνώ σε όλα με τον κύριο Γιάννη. Ειδικά στα επανέλ έχεις πολλές και καλές επιλογές να κάνεις στην Ελλάδα. Όσο αφορά το συγκεκριμένο σκυλί στην φώτο εμένα καθαρόαιμο μου φαίνεται

Να πω και γω την ιστορία μου. Απελευθέρωθηκαν φασιανοί πριν κάτι μέρες, ήξερα που, λέω που θα βρω καλύτερη ευκαιρία για την κουτάβα μου πριν τις μπεκάτσες; Μεγάλο λάθος...

Πάω εκεί τα βρίσκω τα πουλιά, τα κοτόπουλα δηλαδή... Τα περισσότερα ήταν στο καθαρό δεν έδιναν καμία σημασία. Χωρίς προσδοκίες πήγα, φέρμα δεν πήρα αν και είδε πολλά πουλιά, τέλος πάντων.
Στα θετικά: Ενθουσιάστικα πολύ με την μύτη της, σήκωνε το κεφάλι πάνω μερικές φορές και στα δύο πόδια έπαιρνε την μυρωδιά και όσο μπορούσε ακολούθαγε μέχρι που έπεφτε πάνω του και αυτός πέταγε. :p Γενικά πολύ καλό ψάξιμο.

Στα αρνητικά: Δυστυχώς κατάφερε και έπιασε δύο... Έτρεξα μήπως προλάβω και δεν τους κόψει αλλά μάταια. Δεν θα την έλεγα και πρόθυμη να μου το δώσει αλλά μετά από λίγο βαρέθηκε και τον άφησε. Στον δεύτερο με στεναχώρησε πολύ γιατί πήγε και τον έχωσε και ίσα που πρόλαβα να δω που. Εκεί κρατήθηκα πολύ...
Δεν πιστεύω να ξαναπάω εκεί βέβαια, θα περιμένω τις μπεκάτσες και ότι γίνει. Αυτά από μένα...

Καλησπερα σε ολους,
εχει λιγες μερες που μπηκε στην οικογενεια νεο μελος.
Εξηγουμε, ειναι επανιελ(νικησε στο νημα ενα σεττερ) φυσικα αρρεν
κοντα 2,5 χρονων, τρικολορε με προγονους πολυ σημαντικους και με μεγαλες διακρισεις.
Καλος κυνηγος και καλος χαρακτηρας φαινεται, και ειναι.
Τα ορτυκια δεν τα πολυπρολαβαινουμε αλλα...
στην μπεκατσα θα ειμαστε ετοιμοι και δεμενοι.

Back