Epagneul Breton

Καλησπερα σε ολους,
εχει λιγες μερες που μπηκε στην οικογενεια νεο μελος.
Εξηγουμε, ειναι επανιελ(νικησε στο νημα ενα σεττερ) φυσικα αρρεν
κοντα 2,5 χρονων, τρικολορε με προγονους πολυ σημαντικους και με μεγαλες διακρισεις.
Καλος κυνηγος και καλος χαρακτηρας φαινεται, και ειναι.
Τα ορτυκια δεν τα πολυπρολαβαινουμε αλλα...
στην μπεκατσα θα ειμαστε ετοιμοι και δεμενοι.
να τον χαιρεσαι. θα τον καταευχαριστηθεις

Σωστά, δεν τα προλαβαίνεις. Θέλεις 2-3 Εβδομάδες για προσαρμογή. Μη βιαστείς, καλύτερα να γνωριστείτε πρώτα και να σε "σέβεται" σαν αρχηγό κ υ ν α γ ω γ ό παρά να σε βάλει σε δεύτερη μοίρα και να κάνει ότι προτιμά. Καλορίζικο, καλή συμβίωση και αξέχαστα κυνήγια.

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές.
Έχετε δίκιο κ. Γιάννη για τον χρόνο προσαρμογής.
Θέλει παραπάνω χρόνο να σε κάνει ''αφεντικό'' το νέο ενήλικο σκυλί που αλλάζει τόπο και προστάτη.
Εμείς όμως είμαστε ανυπόμονοι και μετά λέμε γιατί δεν μας ακούει ο σκύλος.
Και εγώ βέβαια μέσα στο κακό σύνολο είμαι για να λέμε την αλήθεια.
Γιατί αν είχε καλά περάσματα θα έμπαινα στον πειρασμό να τον βγάλω νωρίτερα.

how to use print screen
image share
Αυτή την σκύλα την δώσανε στον κυρ. Νίκο για επανιελ αλλά δεν τον έχει πείσει..xm.
Ακούω γνώμες και απόψεις γιατί οι δικές μου γνώσεις είναι μηδαμινές.
Είναι ενός έτους η σκύλα
χωρις παρεξηγηση φιλεμου το σκυλι μωνο επανιελ δεν ειναι,,,τωρα τη διασταβρωση εχη μεσατου μωνο ο θεος το ξερη και πρωτα ο κατοχως του ζωουυυυυ,,ειναι κριμα εστω και να δωριζωνται τετεια ζωα

Καλησπερα σε ολους,
εχει λιγες μερες που μπηκε στην οικογενεια νεο μελος.
Εξηγουμε, ειναι επανιελ(νικησε στο νημα ενα σεττερ) φυσικα αρρεν
κοντα 2,5 χρονων, τρικολορε με προγονους πολυ σημαντικους και με μεγαλες διακρισεις.
Καλος κυνηγος και καλος χαρακτηρας φαινεται, και ειναι.
Τα ορτυκια δεν τα πολυπρολαβαινουμε αλλα...
στην μπεκατσα θα ειμαστε ετοιμοι και δεμενοι.
Καλότυχο να είναι και να το χαρείς με υγεία!!!

Αν και προσωπικά, δεν είχα ποτέ Επανιέλ Μπρετόν είχα γνωστό κυνηγό, που είχαμε κάνει πολλά κυνήγια μαζί, λάτρη της φυλής και έχω δει και αρκετά άλλα στη διάρκεια των κυνηγιών μου...
Η άποψη μου για αυτή τη φυλή είναι η καλύτερη και η εκτίμησή μου απεριόριστη...
Το μεγαλύτερο ποσοστό σκυλιών της φυλής που έχω δει, ήταν κυνηγόσκυλα αρκετά πάνω από το μέσο όρο, με κάποια που ξεχώριζαν και ''παίρναν μάτια'' που λέμε...
Μεθοδικότατα, υπάκουα, συνεργάσιμα, με πολύ λεπτομερή και έξυπνη ερευνά, τρύπωναν παντού, με ωφέλιμη -για το ντουφέκι- φέρμα, με πολύ καλό απόρτ...πραγματικά διαβολάκια...
Βέβαια...η συντριπτική πλειοψηφία των Ε.Μ που έχω δει ήταν σε μπεκατσοκυνήγια, και η άποψη που έχω περιορίζεται μόνο σ΄ αυτο το κυνήγι...

Θα έλεγα...μπορεί το κόκκινο Ιρλανδέζικο Σεττερ να είναι το σκυλί της καρδιάς μου... το Επανιέλ Μπρετον σίγουρα όμως, είναι το σκυλί της λογικής μου...

Last edited:
Μα για την μπεκάτσα δημιουργήθηκε η φυλή όπως θα γνωρίζεις
και γι αυτό και αγαπήθηκε.
Πιστεύω πως δεν έχει επηρεαστεί η φυλή από τους αγώνες, με φτιαγμένους σκύλους να τρέχουν
πολύ, και αν βρεθεί κάτι μπροστά τους να το φερμάρουν (αν το καταλάβουν).
Είναι πιο κυνηγόσκυλα από άλλα.

εδω παντως τα ρπανιελ που γνωριζω τρωνρ τος περδικες μρ το κοθταλι λαο μιλαμε για βουνα κακα οχι αστεια με αποτελεσμα οταν τσ πανε στη μπεκσυσα να τους φαινεται βολυα στο παρκο
Μετάφραση:
εδω παντως τα επανιελ που γνωριζω τρωνε τις περδικες με το κουταλι και μιλαμε για βουνα κακα οχι αστεια με αποτελεσμα οταν τα πανε στη μπεκατσα να τους φαινεται βολτα στο παρκο .yelling..sarcastic..shake hands.

Μετάφραση:
εδω παντως τα επανιελ που γνωριζω τρωνε τις περδικες με το κουταλι και μιλαμε για βουνα κακα οχι αστεια με αποτελεσμα οταν τα πανε στη μπεκατσα να τους φαινεται βολτα στο παρκο .yelling..sarcastic..shake hands.

Σε προλάβαμε κ. Σπύρο αλλά ευχαριστώ πολύ!!.congrats..well done.

αντε ρε δεν ειστε εσεις για σοβαρες συζητησεις.αποχωρω διαμαρτυρομενος μεχρι να επιστρεψω δριμυτερος
.fool.
Σοβαρές συζητήσεις;;;;
" .....τα επανιελ που γνωριζω τρωνε τις περδικες με το κουταλι και μιλαμε για βουνα κακα οχι αστεια...."
Κρατάτε Τούρκοι τ' άλογα. .ha ha ha..ha ha.

Σοβαρές συζητήσεις;;;;
" .....τα επανιελ που γνωριζω τρωνε τις περδικες με το κουταλι και μιλαμε για βουνα κακα οχι αστεια...."
Κρατάτε Τούρκοι τ' άλογα. .ha ha ha..ha ha.
Πλάκα κάνω, φυσικά. Τα εκτιμώ, και αν δεν έχω αυτή τη στιγμή Σέττερ είναι επειδή σκέφτομαι σοβαρά το Επανιέλ.

εδω παντως τα επανιελ που γνωριζω τρωνε τις περδικες με το κουταλι και μιλαμε για βουνα κακα οχι αστεια με αποτελεσμα οταν τα πανε στη μπεκατσα να τους φαινεται βολτα στο παρκο
Όταν κυνηγουσα περδικα με το επανιελ θυμάμαι μια φορά ένας φίλος μου πρότεινε να πάμε για μπεκάτσες στην Αρκαδία. Μόλις το είδε να ψάχνει μου λέει το σκυλί πετάει...πραγματικά του φαινόταν σαν βόλτα στο πάρκο...

Λοιπόν έχω και ένα "επανιέλ" 14 μηνών. Η κόρη το βάφτισε Λίλη.
Μου το έδωσε φίλος κουτάβι 3 μηνών, από πολύ ξακουστά αίματα της περιοχή μας. Προσωπικά τους γονείς δεν τους είχα δει, είχα ακούσει πάντως τα καλύτερα...
Το δέχτηκα διότι πάντα ήθελα ένα επανιέλ και για λαγό αλλά πιο πολύ για μπεκάτσα.
Όσο μεγάλωνε έβλεπα κάποια θεματάκια στην μορφολογία του αλλά δεν ήμουν και τόσο σίγουρος, τώρα είμαι!
Με λίγα λόγια, του έκανα την βασική εκπαίδευση στο βαθμό που μπορώ και γνωρίζω.
Έτσι απέκτησε πολύ καλή υπακοή, πολύ καλό απόρτ , φέρμα κ.α
Όμως είναι εμφανές ότι τελικά δεν είναι 100% επανιέλ Βρετάνης ούτε μορφολογικά αλλά το κυριότερο ούτε εργασιακά.
Προσέχω πάρα πολύ να μην έχουμε κανένα ατύχημα ζευγαρώματος και όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν θα της κάνω στείρωση οπωσδήποτε.
Ξέρω ότι σε 1 χρόνο ακόμα, θα είναι ένας καλός σκύλος για λαγό σε ανοιχτά μέρη, για τσίχλα σε πέρασμα και ίσως για μπεκατσίνια. Αλλά μέχρι εκεί.
Για μπεκάτσα ούτε λόγος...
Τελικά με το ιδιοκτήτη των γονιών γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι.
Οι γονείς πράγματι είναι φοβεροί λαγουδόσκυλοι για αυτό είναι και ξακουστοί, αλλά δεν είναι επανιέλ 100% από καμία άποψη.
Εγώ όμως δεν ήθελα λαγόσκυλο, είχα! Επανιέλ ήθελα...
Συνεπώς δεν παίρνουμε γουρούνι στο σακί ποτέ, άμα δεν δούμε με τα μάτια μας...

Last edited:
Λοιπόν έχω και ένα "επανιέλ" 14 μηνών. Η κόρη το βάφτισε Λίλη.
Μου το έδωσε φίλος κουτάβι 3 μηνών, από πολύ ξακουστά αίματα της περιοχή μας. Προσωπικά τους γονείς δεν τους είχα δει, είχα ακούσει πάντως τα καλύτερα...
Το δέχτηκα διότι πάντα ήθελα ένα επανιέλ και για λαγό αλλά πιο πολύ για μπεκάτσα.
Όσο μεγάλωνε έβλεπα κάποια θεματάκια στην μορφολογία του αλλά δεν ήμουν και τόσο σίγουρος, τώρα είμαι!
Με λίγα λόγια, του έκανα την βασική εκπαίδευση στο βαθμό που μπορώ και γνωρίζω.
Έτσι απέκτησε πολύ καλή υπακοή, πολύ καλό απόρτ , φέρμα κ.α
Όμως είναι εμφανές ότι τελικά δεν είναι 100% επανιέλ Βρετάνης ούτε μορφολογικά αλλά το κυριότερο ούτε εργασιακά.
Προσέχω πάρα πολύ να μην έχουμε κανένα ατύχημα ζευγαρώματος και όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν θα της κάνω στείρωση οπωσδήποτε.
Ξέρω ότι σε 1 χρόνο ακόμα, θα είναι ένας καλός σκύλος για λαγό σε ανοιχτά μέρη, για τσίχλα σε πέρασμα και ίσως για μπεκατσίνια. Αλλά μέχρι εκεί.
Για μπεκάτσα ούτε λόγος...
Τελικά με το ιδιοκτήτη των γονιών γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι.
Οι γονείς πράγματι είναι φοβεροί λαγουδόσκυλοι για αυτό είναι και ξακουστοί, αλλά δεν είναι επανιέλ 100% από καμία άποψη.
Εγώ όμως δεν ήθελα λαγόσκυλο, είχα! Επανιέλ ήθελα...
Συνεπώς δεν παίρνουμε γουρούνι στο σακί ποτέ, άμα δεν δούμε με τα μάτια μας...
Λετε ισως για μπεκατσινια που θεωρω οτι ενα σκυλί που κυνηγά οπως προβλεπετε και μπλοκαρει αυτο το πουλί στις αποστασεις ποθ το καθηλωνουν χωρίς να το σηκωνουν ειναι πραγματικό φερμαροσκυλο.....αλλα οχι για μπεκατσες?
Για ποιο λογο?
Δεν λεω οτι ειναι ευκολη η μπεκατσα για να μην παρεξηγουμαι...λεω ομως οτι ειναι πολυ δυσκολο το μπεκατσινι...επομενως εαν ανραποκριθει εκει γιατι να μην δοκιμασετε μπεκατσα?

Λετε ισως για μπεκατσινια που θεωρω οτι ενα σκυλί που κυνηγά οπως προβλεπετε και μπλοκαρει αυτο το πουλί στις αποστασεις ποθ το καθηλωνουν χωρίς να το σηκωνουν ειναι πραγματικό φερμαροσκυλο.....αλλα οχι για μπεκατσες?
Για ποιο λογο?
Δεν λεω οτι ειναι ευκολη η μπεκατσα για να μην παρεξηγουμαι...λεω ομως οτι ειναι πολυ δυσκολο το μπεκατσινι...επομενως εαν ανραποκριθει εκει γιατι να μην δοκιμασετε μπεκατσα?
Έχει φοβίες το σκυλί όπως και τα περισσότερα αδερφάκια του, πχ δεν εργάζεται σε κλαδί αν δεν με βλέπει, οπότε οτιδήποτε θήραμα είναι σε δάσος δεν θα το βρει...
Από την άλλη μπαίνει φουλ σε κλαδί (μέχρι και βάτα) για απόρτ αν του δώσω εντολή.
Δεν θέλει να βλέπει άλλους ανθρώπους εκτός από μένα, ούτε τα παιδιά μου δεν μπορούν να το χαιδέψουν που τα βλέπει τώρα 10 μήνες...
Το μπεκατσίνι επειδή είναι σε σχετικά ανοιχτά μέρη πιστεύω πως ίσως θα το μπλοκάρει.
Γενικά είναι ένα κλασικό ημίαιμο με πολύ καλή μύτη αλλά πάρα πολλές ιδιοτροπίες...

Back