Καλορίζικο Παναγιώτη,να είσαι γερός να το χαρείς!Από σήμερα κάτοχος κι εγώ fabarm classis 12 .Το είχα στο πρόγραμμα για το μέλλον ,αλλά όταν το είδα στην αγγελία κόλλησε το μυαλό μου. Η κατάσταση πολύ καλή και όπως το ήθελα ,αυτό που χρειάζεται είναι κλίση αριστερή και ένα πέλμα. Μερικές φωτογραφίες..View attachment 88981View attachment 88982View attachment 88983View attachment 88984
Με ζέσταμα στη πρεσα ,λίγο αριστερό η και ίσιο να γίνει δεν έχω πρόβλημα και το baikal που έχω σχεδόν ίσιο είναι.Με το θεμα κλισης τι θα κανεις Παναγιωτη;
Πως θα το λυσεις;
Συγχαρητήρια!!Μακάρι με αυτό να κυνηγήσεις μέχρι και δεινόσαυρους!Από σήμερα κάτοχος κι εγώ fabarm classis 12 .Το είχα στο πρόγραμμα για το μέλλον ,αλλά όταν το είδα στην αγγελία κόλλησε το μυαλό μου. Η κατάσταση πολύ καλή και όπως το ήθελα ,αυτό που χρειάζεται είναι κλίση αριστερή και ένα πέλμα. Μερικές φωτογραφίες..View attachment 88981View attachment 88982View attachment 88983View attachment 88984
Απλά τέλειο!! Καλορίζικο φίλεΚαλορίζικο και καλοτούφεκο Παναγιώτη. Να το χαρείς και να είσαι γερός να το λιώσεις.
Η προσωπική μου γνώμη ( ισως και να μην έχει σημασία και ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων ) είναι να απευθυνθείς στονΜε ζέσταμα στη πρεσα ,λίγο αριστερό η και ίσιο να γίνει δεν έχω πρόβλημα και το baikal που έχω σχεδόν ίσιο είναι.
Αυτή η κίνηση θα γίνει αν κάτι δεν πάει καλά με το στραβωμα (χτυπα ξύλο).Η προσωπική μου γνώμη ( ισως και να μην έχει σημασία και ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων ) είναι να απευθυνθείς στον
μαστρο-Γιάννη μήπως μπορεί να σου φέρει το κοντάκι ακριβώς στα μέτρα σου. Αξίζει ο κόπος για αυτό το όπλο. Είναι άψογο από ότι φαίνεται.
Έχω θα κάνω δοκιμή κάποια στιγμή.Αλφαδι με λειζερ θελει και στησιμο στον τοιχο.
Ευκολο γρηγορο τεστ για κλισεις δεξια αριστεραΕπειδή με τις ξηρές προπονήσεις το κοντάκι μου φαίνεται πολύ οικείο κάτι που πιστεύω ότι με το πελμα πίτσ θα είναι ακόμα καλύτερα (εκτός και αν είμαι προσαρμοστικος θα δείξει με τις πρώτες εξορμήσεις και βολές σε θήραμα) ,έκανα ένα μπακαλιστικο τεστ και μου φαίνεται η ράχη ίσια και αν έχει λίγη δεξιά κλίση είναι στο κάτω μέρος του κοντακιου. Αν κάνω λάθος μην βαράτε. Μπηκε καλαμακι στο κέντρο του πέλματος και τραβηξα σχοινί απο την ακίδα στο κέντρο της ριγας και μέχρι το καλαμακι και ηρθε ακριβώς. View attachment 88993View attachment 88994View attachment 88992View attachment 88995
Επίτρεψε μου να πω κι εγώ τη γνώμη μου (μάλλον τί θα έκανα εγώ) ... Κατ' αρχήν, τί δεν θα έκανα εγώ: ποτέ στράβωμα, με ζέσταμα και πρέσες κλπ. Το συγκεκριμένο αν δεν κάνω λάθος έχει τζαβέτα, οπότε κανονικά θα ήθελε και διεύρυνση της τρύπας, προς τη μια πλευρά τουλάχιστον, και μετά το στράβωμα μια έκκεντρη ροδέλα κάτω από το παξιμάδι. Αλλιώς θα στραβώσει μαζί και η τζαβέτα, που το θεωρώ απαράδεκτο ... Προς το παρόν μην πειράξεις τίποτα (εκτός ίσως το μήκος και το pitch, αν το θεωρείς απαραίτητο) αν δεν το δοκιμάσεις με πραγματικά πυρά. Κάνε μερικά τεστ Τσώρτσιλ, καλό θα ήταν να ρίξεις και μερικές πούλες στο σκοπευτήριο. Αλλιώς, κυνήγησε το λίγο καιρό, με ικανό αριθμό φυσιγγίων, και αν διαπιστώσεις ότι δεν ρίχνεις ίσια, ότι οι αποδόσεις σου απέχουν αρκετά από τις συνήθεις αποδόσεις με τα άλλα όπλα σου, τότε πήγαινε στο Γιάννη να σου φτιάξει ένα καινούργιο κοντάκι ακριβώς στα μέτρα σου. Αυτή πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση.Επειδή με τις ξηρές προπονήσεις το κοντάκι μου φαίνεται πολύ οικείο κάτι που πιστεύω ότι με το πελμα πίτσ θα είναι ακόμα καλύτερα (εκτός και αν είμαι προσαρμοστικος θα δείξει με τις πρώτες εξορμήσεις και βολές σε θήραμα) ,έκανα ένα μπακαλιστικο τεστ και μου φαίνεται η ράχη ίσια και αν έχει λίγη δεξιά κλίση είναι στο κάτω μέρος του κοντακιου. Αν κάνω λάθος μην βαράτε. Μπηκε καλαμακι στο κέντρο του πέλματος και τραβηξα σχοινί απο την ακίδα στο κέντρο της ριγας και μέχρι το καλαμακι και ηρθε ακριβώς. View attachment 88993View attachment 88994View attachment 88992View attachment 88995
Αυτό θα κάνω για αρχή μήκος , πελμα, πιτσ και αν χρειαστεί καστ θα πάει για στραβωμα παγκόσμια πρακτική είναι και όπως ξανάγραψα αν δεν πετύχει τότε θα πάω για νέο κοντάκι.Επίτρεψε μου να πω κι εγώ τη γνώμη μου (μάλλον τί θα έκανα εγώ) ... Κατ' αρχήν, τί δεν θα έκανα εγώ: ποτέ στράβωμα, με ζέσταμα και πρέσες κλπ. Το συγκεκριμένο αν δεν κάνω λάθος έχει τζαβέτα, οπότε κανονικά θα ήθελε και διεύρυνση της τρύπας, προς τη μια πλευρά τουλάχιστον, και μετά το στράβωμα μια έκκεντρη ροδέλα κάτω από το παξιμάδι. Αλλιώς θα στραβώσει μαζί και η τζαβέτα, που το θεωρώ απαράδεκτο ... Προς το παρόν μην πειράξεις τίποτα (εκτός ίσως το μήκος και το pitch, αν το θεωρείς απαραίτητο) αν δεν το δοκιμάσεις με πραγματικά πυρά. Κάνε μερικά τεστ Τσώρτσιλ, καλό θα ήταν να ρίξεις και μερικές πούλες στο σκοπευτήριο. Αλλιώς, κυνήγησε το λίγο καιρό, με ικανό αριθμό φυσιγγίων, και αν διαπιστώσεις ότι δεν ρίχνεις ίσια, ότι οι αποδόσεις σου απέχουν αρκετά από τις συνήθεις αποδόσεις με τα άλλα όπλα σου, τότε πήγαινε στο Γιάννη να σου φτιάξει ένα καινούργιο κοντάκι ακριβώς στα μέτρα σου. Αυτή πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση.
Καλοντουφεκο, να'σαι γερός να το χαρείς.Από σήμερα κάτοχος κι εγώ fabarm classis 12 .Το είχα στο πρόγραμμα για το μέλλον ,αλλά όταν το είδα στην αγγελία κόλλησε το μυαλό μου. Η κατάσταση πολύ καλή και όπως το ήθελα ,αυτό που χρειάζεται είναι κλίση αριστερή και ένα πέλμα. Μερικές φωτογραφίες..View attachment 88981View attachment 88982View attachment 88983View attachment 88984
Καλοτουφεκο και καλορίζικο!Από σήμερα κάτοχος κι εγώ fabarm classis 12 .Το είχα στο πρόγραμμα για το μέλλον ,αλλά όταν το είδα στην αγγελία κόλλησε το μυαλό μου. Η κατάσταση πολύ καλή και όπως το ήθελα ,αυτό που χρειάζεται είναι κλίση αριστερή και ένα πέλμα. Μερικές φωτογραφίες..View attachment 88981View attachment 88982View attachment 88983View attachment 88984