Έμα και εσύ πού πας με αυτά τα παλιοberetta χαχα!!!!!!!!!!!!!Μακάρι νάταν και των beretta έτσι..2 zero άρπαξα το Σαββατοκύριακο με το 692.
Έμα και εσύ πού πας με αυτά τα παλιοberetta χαχα!!!!!!!!!!!!!Μακάρι νάταν και των beretta έτσι..2 zero άρπαξα το Σαββατοκύριακο με το 692.
Oxi.Αλλα΄όταν ανοίγεις το όπλο κάποιες φορές παρασύρεις με τον αντίχειρα τον επιλογέα και πάει δεξιά..Έφταιγε ο επιλογέας;
Το κακο σε εμένα είναι ότι το ατα και το φαμπαρμ ρίχνουν αντίθετα την κάτω κανη.Oxi.Αλλα΄όταν ανοίγεις το όπλο κάποιες φορές παρασύρεις με τον αντίχειρα τον επιλογέα και πάει δεξιά..
Στο επόμενο μονό πιάτο που βάζεις αναγκαστικά ένα φυσιγγι..κλείνεις.. πατάς..κλικ = zero..
To batista rizzini δεξιά ρίχνει πρώτα την κάτω.
Ο ποιό εύχρηστος επιλογέας που έχω δεί είναι σto αλληλεπίθετο reminghton 3200.
Δεξια όπως είναι στην φωτό ρίχνει την κάτω (δεξιά πλαγιόκαννου) ,στην μέση είναι ασφαλισμένο και αριστερά την πάνω.
Σε αλλαγή βατήρα δεν την έχω πατήσει ποτέ ,μέσα στο βατήρα όμως συνέχεια την πατάω και ρίχνω στον ντουμπλε πρώτα με την πάνω κάννη ,ευτυχώς η διαφορά του 5* με το skeet είναι μικρή οπότε και τα δισκάκια που χάνω δεν είναι από αυτό τα χάνω από άλλες λαλακιες που κάνω .Oxi.Αλλα΄όταν ανοίγεις το όπλο κάποιες φορές παρασύρεις με τον αντίχειρα τον επιλογέα και πάει δεξιά..
Στο επόμενο μονό πιάτο που βάζεις αναγκαστικά ένα φυσιγγι..κλείνεις.. πατάς..κλικ = zero..
Δεξια όπως είναι στην φωτό ρίχνει την κάτω (δεξιά πλαγιόκαννου) ,στην μέση είναι ασφαλισμένο και αριστερά την πάνω.
Σε βατηρα δεν την έχω πατήσει ποτέ.Σε αλλαγή βατήρα δεν την έχω πατήσει ποτέ ,μέσα στο βατήρα όμως συνέχεια την πατάω και ρίχνω στον ντουμπλε πρώτα με την πάνω κάννη ,ευτυχώς η διαφορά του 5* με το skeet είναι μικρή οπότε και τα δισκάκια που χάνω δεν είναι από αυτό τα χάνω από άλλες λαλακιες που κάνω .
Ο πιο βολικός επιλογέας είναι πάνω στη σκανδάλη, εντελώς ανεξάρτητος από την ασφάλεια. Και μακριά από το μοχλό ανοίγματος ... Όπως π.χ. στα SKB (... αν δεν παινέσουμε το δικό μας ... ), στα παλιά Franchi alcione, και άλλα. Με απλό άγγιγμα με την άκρη του δάχτυλου (δείκτη) καταλαβαίνεις ανά πάσα στιγμή σε ποια θέση βρίσκεται, χωρίς να κοιτάξεις. Και με ένα μικρό σπρώξιμο δεξιά ή αριστερά επιλέγεις την κάννη που θέλεις να ρίξει πρώτη. Βέβαια αν κάποιος έχει πολύ χοντρά δάχτυλα, θα δυσκολεύεται ...Oxi.Αλλα΄όταν ανοίγεις το όπλο κάποιες φορές παρασύρεις με τον αντίχειρα τον επιλογέα και πάει δεξιά..
στο Ηράκλειο δεν έχουμε σκοπευτήριο, στα Χανιά που είναι ο @ΣΤΕΛΙΟΣ έχει εδώ και χρόνιαΣε βατηρα δεν την έχω πατήσει ποτέ.
Δεν έχω πάει ποτέ σκοπευτήριο.
Χαχαχα!!!
Εγώ έχω καταγωγή και σπίτι στο ζαρο αλλά δεν έχω ασχοληθεί με σκοπευτήριο.στο Ηράκλειο δεν έχουμε σκοπευτήριο, στα Χανιά που είναι ο @ΣΤΕΛΙΟΣ έχει εδώ και χρόνια
μόνο στο Ζαρό έχει φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια ένα, αλλά μας πέφτει κάπως μακριά
ακριβούτσικο χομπιΕγώ έχω καταγωγή και σπίτι στο ζαρο αλλά δεν έχω ασχοληθεί με σκοπευτήριο.
Και τώρα τα τραπ κ σκητ είναι χωρίς επιλογέα.Ο πιο βολικός επιλογέας είναι πάνω στη σκανδάλη, εντελώς ανεξάρτητος από την ασφάλεια. Και μακριά από το μοχλό ανοίγματος ... Όπως π.χ. στα SKB (... αν δεν παινέσουμε το δικό μας ... ), στα παλιά Franchi alcione, και άλλα. Με απλό άγγιγμα με την άκρη του δάχτυλου (δείκτη) καταλαβαίνεις ανά πάσα στιγμή σε ποια θέση βρίσκεται, χωρίς να κοιτάξεις. Και με ένα μικρό σπρώξιμο δεξιά ή αριστερά επιλέγεις την κάννη που θέλεις να ρίξει πρώτη. Βέβαια αν κάποιος έχει πολύ χοντρά δάχτυλα, θα δυσκολεύεται ...
Τέλος πάντων, όπως και νά 'ναι ο επιλογέας, είναι κάτι που συνηθίζεται. Εξάλλου στο skeet (και στο trap) είναι προφανές ότι δεν έχει κανένα νόημα να τον πειράζεις. Γι' αυτό παλιότερα, αν δεν κάνω λάθος, πολλά σκητοτούφεκα και τραποτούφεκα δεν είχαν καν επιλογέα.
Στο κυνήγι επίσης, μπορείς να τον έχεις σε μια από τις 2 θέσεις μόνιμα, ανάλογα με το είδος κυνηγίου, π.χ. σε περπατητό και φέρμας να ρίχνει πρώτα η κάτω κάννη, σε καρτέρια όταν τα πουλιά είναι "εισερχόμενα" και φαίνονται από μακριά προεπιλέγεις εξαρχής να ρίνει πρώτα η πάνω κάννη. Σε ελάχιστες περιστάσεις θα χρειαστεί να αλλάξεις επιλογή τη στιγμή κάποιας κυνηγετικής φάσης.
Μόνο στο sporting, με τη μεγάλη ποικιλία πιάτων τροχιών και αποστάσεων, είναι απαραίτητη η συχνή χρήση του επιλογέα. Εκεί εγώ πράγματι "παίζω" συνέχεια με τον επιλογέα, μπορεί και 2 και 3 φορές στον ίδιο βατήρα, ανάλογα με το πιάτο ή το ντουμπλέ που έχω κάθε φορά να αντιμετωπίσω.
Καλά κυνήγια να έχεις πολύ ωραία επιλογή
τωρα θα γουσταρης τουφεκιεςςςςς στελιο καλοντουφεκοοο
Καλοτουφεκο με Υγεια ΣτελιοΕιμαι 99% ότι όταν έκανα τον επιλογέα αριστερά ότι έριξε την κάτω καννη.
View attachment 33645
Κάτι μου λέει ότι εσύ έχεις δίκιο ... και στις οδηγίες τα έχουν γράψει ανάποδα !!!Ειμαι 99% ότι όταν έκανα τον επιλογέα αριστερά ότι έριξε την κάτω καννη.
View attachment 33645