Fabarm Team

Καμία ιδέα πως να το πινελιασω με μαύρο χρώμα να μην φαίνεται τόσο?
Ρωτα σε οπλοπωλεια αν εχουν κατι, ειχα παρει πιο παλια απο Καλκατζακο, τυπου στιλο, αλλα πλεον δεν το βλεπω στο σαιτ. Αλλιως μαρκαδορο μπογιας.

https://kalkantzakos.com/el/oplopoleion/katharismos-syntirisi/bafes-oploy-antiskoriaka

https://www.bestprice.gr/cat/2755/markadoroi.html?q=μαυρο+μπογια

Αφού λοιπόν βρήκαμε το paradox το βιδώνουμε πάνω στο όπλο και ξεκινάμε τουφέκιες στις μαύρες....
(Στις οδηγίες λέει ότι το πολύ στις 10 τουφέκιες ξεσφιγγουμε το τσοκ με το κλειδί που περιέχει η συσκευασία ...λέω εγώ και το συζητάω με τον φίλο...τι βλακειες είναι αυτές ,θα περνάνε τα πουλιά και εμείς θα ξεβιδωνουμε το τσοκ ) να μην πολυλογώ, το τσοκ κάθε 4-5 τουφέκιες παλευαμε να το ξεσφιξουμε και όταν κάποια στιγμή ρίξαμε γύρω στις 10 τουφέκιες μαζεμένες τότε απελπιστηκαμε να το ξεβιδώσουμε.
Έχω αγοράσει πάρα πολλά τσοκ,ποτε όμως τέτοιου τύπου και δεν γνώριζα ότι συμβαίνει αυτό το φαινομενο λογω ραβδωσεων.

Εάν κάποιος συνάδελφος έχει βρει κάποια λύση να μην σφίγγει τουφεκωντας, θα με έβγαζε από το αδιέξοδο.
Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι γράσο για σπειρώματα όπως το permatex 80078. Αν αποτύχει και αυτό δεν νομίζω ότι θα υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξεβιδωνεις διαρκώς.

καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι να παρω το ένα fabarm xlr είτε το columba είτε το Waterfowler. καμιά γνώμη από κατόχους? βγάζουν κανα πρόβλημα?
Ομορφα οπλα, απο τα οποια δεν εχουν διαφορές, παρα μονο στην εμφανηση....ολη η σειρα XLR δεν εχει βγαλει το παραμικρο εως τωρα, απο 3 ατομα που γνωριζω προσωπικα τουλάχιστον...στηβαρότατο οπλο, που τινει, να του τεριαζει περισσοτερο κατα τη γνώμη μου το καρτερι, λογο τουωυποτηθέμενου "βάρους" ας πούμε....

ΥΓ.
Στηβαρό ειναι κ οχι βαρύ..

Ομορφα οπλα, απο τα οποια δεν εχουν διαφορές, παρα μονο στην εμφανηση....ολη η σειρα XLR δεν εχει βγαλει το παραμικρο εως τωρα, απο 3 ατομα που γνωριζω προσωπικα τουλάχιστον...στηβαρότατο οπλο, που τινει, να του τεριαζει περισσοτερο κατα τη γνώμη μου το καρτερι, λογο τουωυποτηθέμενου "βάρους" ας πούμε....

ΥΓ.
Στηβαρό ειναι κ οχι βαρύ..
Καλήμερα Κώστα, δυστυχώς δεν έχω κανένα φίλο που να έχει κάποιο από αυτά τα όπλα.

Καλήμερα Κώστα, δυστυχώς δεν έχω κανένα φίλο που να έχει κάποιο από αυτά τα όπλα.
Ελαφρώς εμπρός το βάρος καλές τουφεκιες καλή ποιότητα δεν κλωτσάει.
Και ωραίο κοντάκι

Θέλει καθαρίσματα παραπάνω από τις μπερετες Για να δουλεύει ρολόι και λίγο λαδάκι παραπάνω

καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι να παρω το ένα fabarm xlr είτε το columba είτε το Waterfowler. καμιά γνώμη από κατόχους? βγάζουν κανα πρόβλημα?
Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αγοράσει 2 XLR western.
Γιατί πούλησα την πρώτη και μετά ξαναπήρα θα σου πω...
Ξεφλουδιζει το φιλμ παραλλαγής εύκολα,ξεβαψε η βάση της ... και κούναγε η κάννη δεξιά αριστερά εάν την έστριβες με το χέρι.
Την στέλνω Ιταλία ,ερχεται πισω και την αγοράσει ο φίλος μου σαν καινούρια.

αγοράζω α400 LITE αλλά το σήκωμα που είχε η FABARM λόγω της συγκεκριμένης ρίγας ήταν εξαιρετικό για εμένα.
Τελικά πηγαίνω και την αγοράζω ξανά σε 76CM ,την κυνήγησα φέτος αλλά ξεκίνησε να ξεβαφει ήδη η βάση.
Δεν ξέρω εάν θα μπω στη διαδικασία να την στείλω Ιταλία ή θα την αφήσω όπως είναι.
Εμπλοκή καμία.
Ότι θέλεις στη διαθεση σου.

Σου επεσε το οπλο;
Όχι, δεν μου επεσε. Όταν ξεκίνησα το περπατητό δεν υπήρχε και το είδα όταν γύρισα στο αμάξι. Ή έγινε όταν το ακούμπησακατω να δέσω τα κορδόνια ή το χτύπησα από κάπου που πέρασα.

Όχι, δεν μου επεσε. Όταν ξεκίνησα το περπατητό δεν υπήρχε και το είδα όταν γύρισα στο αμάξι. Ή έγινε όταν το ακούμπησακατω να δέσω τα κορδόνια ή το χτύπησα από κάπου που πέρασα.
Καινούργιο το όπλο;

Kαθαρισε το σημείο με καθαρή βενζίνη.
Πάρε ένα σπρέι μαύρο αυτοκινητοχρωμα satin ,ψεκασε σε μια μπατονετα και κάλυψε το σημείο.
Μπορεί να χρειαστεί να βάλεις δεύτερη και τρίτη φορά.
Κράτα το σπρέι μήπως ξαναξεβαψει.
Δύσκολο,μπορεί να συμβεί όμως.

Επειδή το χτύπημα είναι πολύ μικρό, η δική μου άποψη είναι να μην το πειράξεις καθόλου. Η απόχρωση που έχει το μαύρο του όπλου σου με την όποια βαφή βάλεις,μπορεί να έχει διαφορά, πράγμα που αισθητικά θα είναι πολύ χειρότερο. Καταλαβαίνω την στεναχώρια σου, αλλά πρέπει να αποδεχθούμε ότι από τη στιγμή που βγαίνουν στο κυνήγι τα όπλα, θα αποκτήσουν παράσημα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα προσέχουμε ώστε τα παράσημα αυτά να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.

Επειδή το χτύπημα είναι πολύ μικρό, η δική μου άποψη είναι να μην το πειράξεις καθόλου. Η απόχρωση που έχει το μαύρο του όπλου σου με την όποια βαφή βάλεις,μπορεί να έχει διαφορά, πράγμα που αισθητικά θα είναι πολύ χειρότερο. Καταλαβαίνω την στεναχώρια σου, αλλά πρέπει να αποδεχθούμε ότι από τη στιγμή που βγαίνουν στο κυνήγι τα όπλα, θα αποκτήσουν παράσημα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα προσέχουμε ώστε τα παράσημα αυτά να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.
Γι'αυτό του πρότεινα ματ βαφη και με μπατονετα για να βάψει ελεγχόμενα μόνο το σημείο της γρατσουνιας.

Ξεφλουδιζει το φιλμ παραλλαγής εύκολα,ξεβαψε η βάση της ... και κούναγε η κάννη δεξιά αριστερά εάν την έστριβες με το χέρι.

αγοράζω α400 LITE αλλά το σήκωμα που είχε η FABARM λόγω της συγκεκριμένης ρίγας ήταν εξαιρετικό για εμένα.
Τελικά πηγαίνω και την αγοράζω ξανά σε 76CM ,την κυνήγησα φέτος αλλά ξεκίνησε να ξεβαφει ήδη η βάση.
Δεν ξέρω εάν θα μπω στη διαδικασία να την στείλω Ιταλία ή θα την αφήσω όπως είναι.
Εμπλοκή καμία.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Εμπλοκή καμία.
Τέλος Μαρτίου θα φέρει ο Τουρης xlr συνθετική με cerakote.

Έχω την xlr5 την ξύλινη απο το 2009 ,τα τελευταία χρόνια δε την πολυχρησιμοποιώ γιατί έχω αγοράσει 2 πιο καινούργια όπλα, επειδή έχω μια παλαβομάρα με τις νέες αγορές. Αν ήμουν νορμαλ θα την κυνηγούσα μέχρι να γίνει βίδες… Εξαιρετικό όπλο ελαφρώς μπροστόβαρο με κοντάκι που εμένα μου κουμπώνει άριστα, με τουφεκιές που δεν ψάχνεσαι ποιό aftermarket τσοκ να βάλεις και χωρίς-τουλάχιστον η δικιά μου- καμμία εμπλοκή. Έχοντας την ξύλινη δεν έχω και τα θέματα του να ξεβάψει κάποιο φιλμ, αλλά απ όσο ξέρω δεν ξαναβγαίνει ξύλινη.

Back