GPS Σκύλων

Eχω δει στο YouTube ότι καί τό άλφα 10 συνδέεται με το κινητό.Και το x30 δουλεύει χωρίς ίντερνετ με τον δορυφόρο (μόνο βελάκια) η κάνω λάθος??
Εδώ είναι ένα παράδειγμα πως φένεται απ το κινητό το κίτρινο είμαι εγώ το κόκκινο είναι το σκυλί! Και αυτή τη κίνηση μπορείς να τη παρακολουθείς live για να δεις αν έμεινε παράδειγμα κάτι άψαχτο!

Attachments

• IMG_8893.png
    IMG_8893.png
    1,5 MB · Προβολές: 25
όταν είχα κατεβάσει την εφαρμογή για να αποφασίσω ποιο θα πάρω νομίζω έλεγε ότι χρειάζεται συνδρομή για κάποιους χάρτες και δείχνει μόνο τους topo τους οποίους εγώ δε κατανοώ με τπτ ενώ οι χάρτες της google που δίνει το άλλο μου αρέσουν πιο πολύ!
Η εφαρμογή είναι αυτή της Garmin, όπου μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και συνδέοντας τη συσκευή Α50,Α100,Α10 κτλ να δεις την διαδρομή. Οι συσκευές στην αρχική τους αγορά σου δίνουν την δυνατότητα να έχεις δωρεάν ένα χρόνο τους χάρτες της Topo drive. Μπορείς όμως να κατεβάσεις περιοχές της Ελλάδας (αεροφωτογραφίες)που σε ενδιαφέρουν, συνήθως τις περιοχές που κυνηγάς και να τις φορτώσεις σε μια κάρτα μνήμης και να δουλεύεις αυτής της μορφής τους χάρτες. Αυτό όμως δεν ισχύει νομίζω για το Α-10 καθώς δεν έχει χάρτες αλλά δουλεύει μόνο σαν πυξίδα....

Εδώ είναι ένα παράδειγμα πως φένεται απ το κινητό το κίτρινο είμαι εγώ το κόκκινο είναι το σκυλί! Και αυτή τη κίνηση μπορείς να τη παρακολουθείς live για να δεις αν έμεινε παράδειγμα κάτι άψαχτο!
Μα και αυτό το κάνει και το Α50 και το Α100 που έχω εγώ

To x30t έχω! Ακόμα δεν παρατήρησα ποτέ να χάνετε το σήμα βέβαια πίσω από ράχες δε ξέρω ακόμα γτ όπως σ πα κάτι εκπαιδευτικά έχω πάει που δεν έτυχε να φτάσω στα πολύ ψηλά!
Πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει gps για σκυλιά που να μη χάσει κάποια στιγμή το σήμα έστω για λίγο!
Όσο για τους χάρτες που είπε ο φίλος ο pointerman έχεις τη δυνατότητα να τους κάνεις λήψη και δουλεύει χωρίς δεδομένα! Δηλαδή ο δέκτης συνδέεται με Bluetooth στο κινητό και το gps του κινητού φέρνει στο χάρτη τη «πινεζα» τη δική σου και του σκύλου!

Γενικά δε θα λεγα ότι είναι δύσκολο αλλά ούτε και εύκολο μηχάνημα, ανάλογα τι σχέση έχει κ ολας ο κάθε χρήστης με τη τεχνολογία! Εμένα που θεωρώ ότι έχω καλές σχέσεις με τη τεχνολογία μου πήρε σχεδόν μια μέρα να το κατανοήσω! Λιγο το μανουαλ λίγο τα βιντεάκια στο ίντερνετ.. Έγινε δουλίτσα!
Έχει μενού καί στα ελληνικά ΤοΧ30?

Η εφαρμογή είναι αυτή της Garmin, όπου μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και συνδέοντας τη συσκευή Α50,Α100,Α10 κτλ να δεις την διαδρομή. Οι συσκευές στην αρχική τους αγορά σου δίνουν την δυνατότητα να έχεις δωρεάν ένα χρόνο τους χάρτες της Topo drive. Μπορείς όμως να κατεβάσεις περιοχές της Ελλάδας (αεροφωτογραφίες)που σε ενδιαφέρουν, συνήθως τις περιοχές που κυνηγάς και να τις φορτώσεις σε μια κάρτα μνήμης και να δουλεύεις αυτής της μορφής τους χάρτες. Αυτό όμως δεν ισχύει νομίζω για το Α-10 καθώς δεν έχει χάρτες αλλά δουλεύει μόνο σαν πυξίδα....
Ναι είναι και αυτές οι «πολυπλοκότητες» ( για μένα) με τον υπολογιστή που δεν έχω ενώ το άλλο το δουλεύω απ ευθείας στο κινητό!
Αν θυμάμαι καλά όταν το έψαχνα για να το αγοράσω το a10 είχε το ίδιο σύστημα με το Dogtrace (πυξιδα)
Και η garmin έχει δώσει την εφαρμογή αυτή για τα κινητά ώστε να κάνεις την ίδια δουλειά που κάνω εγώ τώρα με το τσέχικο μέσω της εφαρμογής στο κινητό! Αυτή την εφαρμογή είχα κατεβάσει!
Τωρα όπως μου τα εξηγείς εσύ μπορεί και να κατάλαβα λάθος

Σημα δεν χάνουν αν είναι σε ευθεία και σε 50μ τα σκυλιά...
Αν περάσει πίσω από λόφο τι γίνεται εκει;;;
Πρέπει να βγεις στην κορυφή; ;;
Στην κορυφή πιάνει και το ίντερνετ από το τηλέφωνο.
Αρα μόνο στο πυκνό βολεύει προς τα που να πας..
Αν περάσει πίσω ο σκυλος αστα

Σημα δεν χάνουν αν είναι σε ευθεία και σε 50μ τα σκυλιά...
Αν περάσει πίσω από λόφο τι γίνεται εκει;;;
Πρέπει να βγεις στην κορυφή; ;;
Στην κορυφή πιάνει και το ίντερνετ από το τηλέφωνο.
Αρα μόνο στο πυκνό βολεύει προς τα που να πας..
Αν περάσει πίσω ο σκυλος αστα
Ίσως και παραπάνω από 50! Έχω δει σε έναν κυνηγό που είχα συναντήσει στο βουνό εκείνη τη στιγμή που του έδειχνε το τσέχικο 300 μέτρα
Δε ξέρω όμως μετά που το βρήκε το σκυλί!

Ίσως και παραπάνω από 50! Έχω δει σε έναν κυνηγό που είχα συναντήσει στο βουνό εκείνη τη στιγμή που του έδειχνε το τσέχικο 300 μέτρα
Δε ξέρω όμως μετά που το βρήκε το σκυλί!
Και σε 1.5 χιλιόμετρο πιάνει...
Το θέμα είναι μετά το λόφο χάθηκε το σήμα..
Αν έπιανε δορυφόρο δεν θα έχανα κύριος επικοινωνούν μεταξύ τους πομπός με δεκη.
Με το κινητό στην εικόνα έχει 20 δορυφόρους
Αλλα με ίντερνετ..

Και σε 1.5 χιλιόμετρο πιάνει...
Το θέμα είναι μετά το λόφο χάθηκε το σήμα..
Αν έπιανε δορυφόρο δεν θα έχανα κύριος επικοινωνούν μεταξύ τους πομπός με δεκη.
Με το κινητό στην εικόνα έχει 20 δορυφόρους
Αλλα με ίντερνετ..
Οχι ρε συ νομίζω το χεις κτλβει λάθος!
Το gps δουλεύει μόνο του όπως όλα τα gps
Ή μεταφορά απ το δέκτη στο κινητό γίνεται με Bluetooth και στο χάρτη του κινητού που έχεις βλέπεις το στίγμα που λαμβάνεις μέσω Bluetooth απ το δέκτη! Το ίντερνετ το θες μόνο για να δουλεύει ο χάρτης στο κινητό τον οποίο όταν είσαι σπίτι τον κάνεις download και δε χρειάζεσαι ίντερνετ καθόλου μετά στο βουνό!

Αυτή για παράδειγμα είναι η σημερινή κίνηση των σκύλων...... απλά εγώ δεν δουλεύω τις αποθηκευμένες εικόνες αλλά το χάρτη με τις ισοϋψείς και τους χωματόδρομους, δρόμους κτλ. Αν και συνήθως το έχω στην πυξίδα και βλέπω τα σκυλιά και τον συγκυνηγο από το ρολόι Screenshot_2024-09-22-22-19-09-357_com.miui.gallery-edit.jpgIMG_20240922_223026.jpg

Last edited:
Στη φερμα Γιάννη έχεις μπιπερ; Επειδή απ' ότι ξέρω κάτω από τα 10 μέτρα δε γράφει απόσταση το x20 ...... λέει μόνο κοντά......
Βασίλη τη πρώτη χρονιά είχα μόνο το x20 , χωρίς Μπίμπερ, επειδή κυνηγάω κυρίως σε πολλή πυκνά, όντως έχανα τη σκυλίτσα γιατί είναι και μαύρη, τη λύση έδωσε ένα πορτοκάλι γιλέκο. Πέρυσι δοκίμασα και με μπιμπερ,( κυρίως όμως για να μην είμαι αθόρυβος και φάω καμιά αδέσποτη). Όσο και να μου αρέσε η ησυχία στη φύση, προέχει η ασφάλεια μας , εμένα και της Βινας μου.

Και το κατάλαβα πολλή καλά όταν πέρσι στην Ήπειρο εκεί που περπατούσα αμέριμνος έπεσα πάνω σε έναν γουρουνα που ήταν μόνος του....μου κόπηκαν τα πόδια όταν βγήκε ξαφνικά πίσω από ένα κορμό.....

. Αν και συνήθως το έχω στην πυξίδα και βλέπω τα σκυλιά και τον συγκυνηγο από το ρολόι
Έτσι το χω κ εγώ, απ το ρολοι κοιτάω,το κινητό το βγάζω μόνο για να δω αν υπάρχει κάτι άψαχτο!
Απ το ρολόι αυτό είσαι ικανοποιημένος;

Και το κατάλαβα πολλή καλά όταν πέρσι στην Ήπειρο εκεί που περπατούσα αμέριμνος έπεσα πάνω σε έναν γουρουνα που ήταν μόνος του....μου κόπηκαν τα πόδια όταν βγήκε ξαφνικά πίσω από ένα κορμό.....
Συμφωνώ Γιάννη αλλά εμείς στα μέρη που κυνηγάμε έχει λύκους.....το μπιπερ στο σκυλί είναι σα να φωνάζει..... φάε με, φάε με.... οπότε κυνηγάμε μόνο με το GPS απολαμβάνοντας την ησυχία, γνωρίζοντας πάντα που είναι τα σκυλιά μας. Επίσης εγώ προσωπικά αποφεύγω να κυνηγάω Τετάρτη και Σάββατο ειδικά σε μέρη που κυνηγάνε παρέες γουρουναδων.... Κυριακή αναγκαστικά με τον συγκυνηγο μου αποφεύγουμε τα μέρη με γουρουναδες και σε όσα μέρη είναι εκεί ,επειδή τα κυνηγάμε χρόνια, έχουμε τις συχνότητες στα VHF και ακούμε αν έχουν κλείσει μέρος κοντά μας......

Έτσι το χω κ εγώ, απ το ρολοι κοιτάω,το κινητό το βγάζω μόνο για να δω αν υπάρχει κάτι άψαχτο!
Απ το ρολόι αυτό είσαι ικανοποιημένος;
Ναι είναι το δεύτερο που έχω το πρώτο στην εγγύηση έβγαλε θέμα με την μπαταρία, πήγε στο Μεϊμάρη και αντικαταστάθηκε με καινούργιο και ανανέωση εγγύησης για άλλα δύο χρόνια. Είναι το ηλιακό και μου αρέσει πολύ που είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και με καλύπτει απόλυτα σαν smart watch.

Πάντως να πω την αλήθεια δεν έχω πάρει ακόμη την απόφαση ποίο gps θα πάρω είμαι ανάμεσα στο a10 καί Χ30t... παρόλα αυτά σάς ευχαριστώ όλους για το χρόνο που αφιερώσατε καί για την βοήθεια σάς!!!

Back