Το 92Χ Performance το έχει ρίξει κανένας;
Πέρυσι το Πάσχα Γιώργο... Ωραίο όπλο, πολύ όμορφο (περί ορέξεως...), γι' αυτό και το προτιμούν πολύ στο χόλυγουντ (μαζί με το Desert Eagle). Γράφει καλά στην κάμερα!!
Noμίζω όμως ότι δεν τ' αξίζει τα λεφτά του... είναι ακριβό γι αυτά που προσφέρει, αλλά και γι αυτά που δεν προσφέρει...
Θα σου πω τι μου άρεσε και τι μ' ενόχλησε... Μ' αρέσει η σκανδάλη του -όχι η καλύτερη της κατηγορίας (πχ το CZ shadow 2 στα ίδια χρήματα έχει σαφώς καλύτερη), αλλά είναι πολύ καλή! Μ' αρέσει η έλλειψη ανάκρουσης -πολύ σημαντικό για όπλο competition (έτσι πλασάρεται από την εταιρεία). M' αρέσει πως ταιριάζει στο χέρι μου -το γκριπ είναι απίστευτα βολικό και το δάκτυλο βρίσκει τη σκανδάλη εκεί που πρέπει.
Όμως, ο λόγος που έγραψα και στην αρχή ότι νομίζω πως δεν αξίζει τα λεφτά του, είναι ότι δεν το ένιωσα ποτέ να είναι εύστοχο!
Τι εννοώ... Καταρχήν με το που το πιάσεις και το κουνήσεις πέρα-δώθε, ακούγεται σαν ξεχαρβαλωμένο... Άπειροι τζόγοι παντού!!!
Fitting κάνης με κλείστρο είναι ότι να 'ναι. Και ως αποτέλεσμα αυτών, είναι άστοχο! ποτέ δεν θα πάει η 2η βολή κοντά στην 1η -παρόλο που λείπει η ανάκρουση και κάθεται και πολύ καλά στην παλάμη, όπως έγραψα πιο πάνω... Θα έπρεπε να βρίσκει το στόχο μόνο του με τέτοια χαρακτηριστικά! Το δοκίμασα επίσης και σταθερό σε bench και τα αποτελέσματα ήταν εξίσου απογοητευτικά !
...και νομίζω αυτό του το μειονέκτημα, δεν μπορεί να βελτιωθεί -ή αν μπορούσε (φίτινγκ στο χέρι σε οπλουργο κλπ), θα ανέβαζε πολύ το κόστος του...
Εδώ νομίζω πως η Μπερέτα έχει κάνει βλακεία... πήρε μια πλατφόρμα που έχει πουλήσει άπειρα όπλα (beretta 92) από το 1978 (νομίζω...) που πρωτοπαρουσιάστηκε και με ελάχιστες παρεμβάσεις, την βάπτισε performance και προσπάθησε να την βγάλει φθηνά και να γεμίσει περισσότερο τις τσέπες της... Θα μπορούσε να βάλει το r&d της να δουλέψει σε ένα νέο όπλο στηριγμένο στο 92 και όχι να πασάρει μια απ΄τα ίδια με καλούδια κι ευκολίες του σήμερα (σκανδάλη, σκοπευτικά, γκριπς, κλπ)... Το ίδιο έκανε η CZ με το 75, αλλά πόσο μοιάζει το πρώτο cz75 του '75 με το cz75 ts2, που είναι και το competition πιστόλι της σήμερα; Καθόλου όμως!
Την παρατράβηξα την ανάρτηση...