L.R.F.

Μέχρι τώρα τρεις φορές μου έχει κοπεί κατά την φάση της ρίψης. Σίγουρα το έκανα άγαρμπα αλλά με 5 γραμμάρια τεχνητό περίμενα να αντέχει περισσότερο.
Δεν κόβεται τόσο εύκολα το νήμα ακόμα και με αγαρμπες ρίψεις.Μηπως στην ένωση νήμα παράμαλλο σου κόβεται?

Μέχρι τώρα τρεις φορές μου έχει κοπεί κατά την φάση της ρίψης. Σίγουρα το έκανα άγαρμπα αλλά με 5 γραμμάρια τεχνητό περίμενα να αντέχει περισσότερο.
Σε ποιο σημείο σου κόβεται, νήμα, παράμαλλο, κόμπο ?
Αν είναι στο νήμα πριν τον κόμπο, τότε μιλάμε για "καμένο" νήμα ή δαχτυλίδι κορυφής που το κεραμικό έχει ελάττωμα , αν στο παράμαλλο μετά τον κόμπο τότε "καμένο" νάιλον και αν είναι στον κόμπο, τότε λάθος δέσιμο-σφίξιμο
Έχε στο μυαλό σου, ειδικά στο lrf ,να μην βάζεις τον κόμπο της ένωσης μέσα στους οδηγούς

Κόβεται το νήμα σε άσχετο σημείο.
Φροντίζω πάντα ο κόμπος να είναι μετά το τελευταίο δαχτυλίδι.
Εχτές πήγα πάλι για ψάρεμα, τρεις ώρες. Είχα δύο χτυπήματα με τεχνητό που είναι λούτσος, και τις δύο φορές πιάστηκε και μετά ξαγκιστρώθηκε.
Κοίταξα την σαλαγκιά και μάλλον είναι μικρή. Έβαλα μεγαλύτερη.
Ειδομεν.....

Κόβεται το νήμα σε άσχετο σημείο.
Φροντίζω πάντα ο κόμπος να είναι μετά το τελευταίο δαχτυλίδι.
Εχτές πήγα πάλι για ψάρεμα, τρεις ώρες. Είχα δύο χτυπήματα με τεχνητό που είναι λούτσος, και τις δύο φορές πιάστηκε και μετά ξαγκιστρώθηκε.
Κοίταξα την σαλαγκιά και μάλλον είναι μικρή. Έβαλα μεγαλύτερη.
Ειδομεν.....
Τότε το νήμα είναι μάλλον καμμένο από την πολυκαιρία.Γενικα η σαλαγκια δεν έχει το καλύτερο πιάσιμο στο στόμα του λουτσου.Ξεψαριζει σχετικά εύκολα.Αλλοι αντικαθιστούν τις σαλαγκιες με αγκίστρι στα τεχνητα.Ενα νούμερο μεγαλύτερη σαλαγκια έβαλες?

Τότε το νήμα είναι μάλλον καμμένο από την πολυκαιρία.Γενικα η σαλαγκια δεν έχει το καλύτερο πιάσιμο στο στόμα του λουτσου.Ξεψαριζει σχετικά εύκολα.Αλλοι αντικαθιστούν τις σαλαγκιες με αγκίστρι στα τεχνητα.Ενα νούμερο μεγαλύτερη σαλαγκια έβαλες?
ναι.
γιατί δεν βαζουμε αντι για νημα ολο fluorocarbon; πέρα από την αίσθηση οτι το νήμα ειναι πιο άκαμπτο χωρίς ελαστικότητα άρα έχουμε άμεση αντίληψη του χτυπηματος. καλύτερο απο πετονιά είναι και σχεδόν αόρατο.

ναι.
γιατί δεν βαζουμε αντι για νημα ολο fluorocarbon; πέρα από την αίσθηση οτι το νήμα ειναι πιο άκαμπτο χωρίς ελαστικότητα άρα έχουμε άμεση αντίληψη του χτυπηματος. καλύτερο απο πετονιά είναι και σχεδόν αόρατο.
Είναι πολλοί οι λόγοι.Μεινε στο νήμα.Ενα καλό και σχετικά οικονομικό νήμα είναι της wanted strike και λίγο πιο ακριβό το silky.
Και ένα ακόμα πιο φθηνό που για τα λεφτά του είναι πολύ καλό είναι της major craft dangan.

Εγώ ξεκίνησα το spinning με πετονιά για ένα χρόνο και είχα ως πρωτάρης τις επιτυχίες μου.
Αφου πήρα μια ιδέα πως λειτουργούν όλα μαζί πέρασα σε νήμα. , αξιοποιώντας σιγά σιγά τις δυνατότητες που σου παρέχει.
Εννοείται πως δεν το αλλάζω.
Σχετικά με το νήμα που σου κόβεται, κοίτα όπως αναφεραν παραπάνω το τελευταίο δακτυλίδι αλλά και στο μηχανισμό σου αν έχει γδαρθεί το πάνω μέρος της μπομπίνας. Συμβαίνει όταν 'πεταμε' το καλάμι στα βράχια. Διορθώνεται εφόσον δεν έχει κάνει βαθύ αυλάκι με ψιλό γιαλοχαρτο.

Εγώ ξεκίνησα το spinning με πετονιά για ένα χρόνο και είχα ως πρωτάρης τις επιτυχίες μου.
Αφου πήρα μια ιδέα πως λειτουργούν όλα μαζί πέρασα σε νήμα. , αξιοποιώντας σιγά σιγά τις δυνατότητες που σου παρέχει.
Εννοείται πως δεν το αλλάζω.
Σχετικά με το νήμα που σου κόβεται, κοίτα όπως αναφεραν παραπάνω το τελευταίο δακτυλίδι αλλά και στο μηχανισμό σου αν έχει γδαρθεί το πάνω μέρος της μπομπίνας. Συμβαίνει όταν 'πεταμε' το καλάμι στα βράχια. Διορθώνεται εφόσον δεν έχει κάνει βαθύ αυλάκι με ψιλό γιαλοχαρτο.
Ωραίος, άσχετο με το θέμα αλλά κανά μανιτάρι είδαμε-θα δούμε;

Από το Σεπτέμβρη δεν έχω ξαναβγεί για μανιτάρια.
Εσύ τα βλέπεις καλύτερα....
Από βδομάδα λέω να κάνω καμιά περιπολία.
Μπα, τιποτα δεν ξερω...Δεν εχω ανεβει ουτε μια φορα ελατα.Για χαμηλα το πρωτο χερι πηγε ακλαφτο χωρις βροχες, τωρα να δουμε αν θα ριξει και ποσο ισως βγαλει χαμηλα.

Last edited:
Back