L.R.F.

και εγω στο κλαμπ του lrf πρωτη φορα σπο σημερα
Ειχα πολυ στενο μπατζετ ομως κ για αρχη προτιμησα να ξεκινησω οικονομικα κ βλεπουμε

Ευχαριστω απειρως τον Αρη @aris_kalamata για το χρονο που μου αφιερωσε και τον Μυρο @Μυρος.

Και τον Βασιλη @Vasilis επισης που μου ελυσε καποιες αποριες ωστε να αποφασισω να το ψαξω παραπανω (ειχα απορια αν μπορω να ξεκινησω με το σπινοκαλαμο10-30) και να ψηθω για νεο εξοπλισμο

Το καλαμι ειναι ενα JAXON 2.28 2-12
Δεν υπηρχε διαθεσιμο η προταση που μου ειχε κανει ο Αρης

Μηχανισμο θα βαλω αυτον που ειχα ατο σπινοκαλαμο εναν quantum 20

Και στο σπινοκαλαμο θα βαλω εναν που ειχα καινουργιο απο χρονια στο κουτι 3000

Απο νημα ενω ζητησα pe 0.4 με απετρεψαν το φιλαρακι στο μαγαζι
Ειχαν ενα μονο αλλα μου ειπαν να παω σε pe 0.6 και δεν θα εχω θεμα
Ελπιζω να ειναι ετσι

Για παραμαλο πηρα fluorocarbon .018
Με απετρεψαν απο το 0.16

Θα στησω σιγα σιγα και τα τεχνητα μου και ανυπομονω να ξεκινησω
Καλή αρχή φίλε! Καλή εποχή να ξεκινήσεις τώρα που καλοκαιριάζει.

Καλημέρα παίδες.Εγινε μια αναγνωριστική σήμερα προς Χαλκίδα για κοκκάλια.Αναμενομενα τα αποτελέσματα.Ακρα του τάφου σιωπή.

Άλλαξα 2 σημεία και πήρα ένα κοκκαλι στο καθένα.Γονος ελάχιστος.
Μετά το γύρισα σε μολυβοκεφαλες και βιοδιασπωμενα οπου έχασα μια πολύ καλή τσιπούρα σε magbite aminomushi.Ανοιξε το αγκίστρι τις μολυβοκεφαλής και χαιρέτησε.Αυτα

Καλημέρα παίδες.Εγινε μια αναγνωριστική σήμερα προς Χαλκίδα για κοκκάλια.Αναμενομενα τα αποτελέσματα.Ακρα του τάφου σιωπή.

Μετά το γύρισα σε μολυβοκεφαλες και βιοδιασπωμενα οπου έχασα μια πολύ καλή τσιπούρα σε magbite aminomushi.Ανοιξε το αγκίστρι τις μολυβοκεφαλής και χαιρέτησε.Αυτα
FB_IMG_1744010786724.jpg

IMG_0183.jpeg

Ετσι κι εγώ σήμερα ,κοκκαλια ούτε για δείγμα σε αντίθεση που την περασμένη Κυριακή επιτέλους είδα 2 μπάλες Κοκκαλίων να κυνηγάνε, πήρα δύο strike αλλά κανένα δεν μπήκε αποχή.
Ετσι κι εγώ το γύρισα σε βιοδιασπώμενα και έκατσε η έκπληξη για τον τόπο που πάω , λιθρίνι δεν έχω ξαναπάρει στο LRF . Τρομερά κεφάλια ,φοβερή αίσθηση.
IMG_0205.jpegIMG_0204.jpeg

Ετσι κι εγώ σήμερα ,κοκκαλια ούτε για δείγμα σε αντίθεση που την περασμένη Κυριακή επιτέλους είδα 2 μπάλες Κοκκαλίων να κυνηγάνε, πήρα δύο strike αλλά κανένα δεν μπήκε αποχή.
Ετσι κι εγώ το γύρισα σε βιοδιασπώμενα και έκατσε η έκπληξη για τον τόπο που πάω , λιθρίνι δεν έχω ξαναπάρει στο LRF . Τρομερά κεφάλια ,φοβερή αίσθηση.
View attachment 96819View attachment 96820
Άμα το έβγαλες εκεί που νομίζω σκέπασε το με 5 κιλά κάρβουνα και βάλε φωκο να ψήσεις προβατίνα .yel.

Άμα το έβγαλες εκεί που νομίζω σκέπασε το με 5 κιλά κάρβουνα και βάλε φωκο να ψήσεις προβατίνα.
Εκεί που νομίζεις είναι πιο καθαρα από πολλές άλλες περιοχές που θεωρούνται αμόλυντες. Χίλιες φορές εκεί παρά στα λιμάνια που τα ψάρια έχουν φάει πολλά κιλά μουράβια(=δηλητήριο) πετρέλαιο και λάδια

Εκεί που νομίζεις είναι πιο καθαρα από πολλές άλλες περιοχές που θεωρούνται αμόλυντες. Χίλιες φορές εκεί παρά στα λιμάνια που τα ψάρια έχουν φάει πολλά κιλά μουράβια(=δηλητήριο) πετρέλαιο και λάδια
Το τελευταίο λαυράκι που έβγαλα το βιδωσα στο ντουι της εξώπορτας.Ακομα ανάβει!

Το τελευταίο λαυράκι που έβγαλα το βιδωσα στο ντουι της εξώπορτας.Ακομα ανάβει!
Εγώ το τελευταίο, αφού βγήκε εντελώς εξαντλημένο και άδειο ,του έβαλα λίγο βενζίνη για να ζήσει και το ξαναέριξε μέσα.
IMG_0209.jpeg

Παραδίδω μαθήματα σε παραδοσιακά : σε καρούλες, καθετή, συρτή, διχτυα μανωμένα (ριξιμο - ξεψάρισμα!) παραγαδια (φτιάξιμο, δόλωμα, ρίξιμο, νετάρισμα !).
Ανταλλάσονται με μαθήματα σε ...μοντέρνα LRF, εγκλέζικο, Eging (επιλογή υλικών)
Για ...δόλωμα οι παρακάτω του τελευταίου μηνα. 1.170 η μεγαλύτερη

Attachments

• viber_image_2025-04-12_22-50-51-297.jpg
    viber_image_2025-04-12_22-50-51-297.jpg
    242,7 KB · Προβολές: 46
  • viber_image_2025-04-12_22-49-16-441.jpg
    viber_image_2025-04-12_22-49-16-441.jpg
    236,7 KB · Προβολές: 46
  • viber_image_2025-04-12_22-49-01-870.jpg
    viber_image_2025-04-12_22-49-01-870.jpg
    242 KB · Προβολές: 46
Last edited:
View attachment 96819View attachment 96820
Ωραίο ψάρι μπράβο φίλε Σπύρο.Να σε ρωτήσω..στα βιοδιασπωμενα αν βάλεις πχ ολόκληρο τοποθετείς κλέφτη?

Έχει δίκιο ο alex τα γνωστά μεροι που κρατάνε κοκκαλια δεν είναι και τόοοοσο καθαρά.πχ Νότιος Ευβοϊκός πλησίον Χαλκίδας και γύρω περιοχές όπως και κόλπος Μεγάρων είναι χαβούζα αλλά και αυτά τα κωλοψαρα(κοκκαλια) εκεί γυρνάνε ως επί το πλείστον.

Ωραίο ψάρι μπράβο φίλε Σπύρο.Να σε ρωτήσω..στα βιοδιασπωμενα αν βάλεις πχ ολόκληρο τοποθετείς κλέφτη?
Παλιότερα έβαζα ,αλλά πλέον βαριέμαι την διαδικασία και τα λιανόψαρα που πιάνονται. Πλέον μόνο jighead και πάντα σε ολόκληρο σκουλήκι(large) και αν πάει να το φάει μεγαλύτερο, κατά 99% θα βαρέσει "κεφάλι", τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εγώ με κάποιες λίγες συλλήψεις.
Ότι τσιπούρες έχω πάρει πιάστηκαν με το πρώτο χτύπημα και το βιοδιασπώμενο σε άριστη κατάσταση. Βέβαια δεν το αφήνω ποτέ ακίνητο, το έχω σε συνεχή πολύ μικρά χτυπηματάκια και πολύ αργή ανάκτηση.
Πιστεύω η τσιπούρα θέλει κίνηση για να την τσιγκλήσεις και να φάει αμέσως χωρίς να το επεξεργαστεί.
Μια μεγαλουτσικη που είχα πάρει,ενώ έχω ρίξει και περιμένω να πατώσει ,ξεκινάω να στρίψω και τσιγάρο ,οπότε έμεινε παραπάνω ώρα ακίνητο το δόλωμα χωρις ίχνος τσιμπιας. Με το που παίρνω τα μποσικα απ το νήμα ξεκινάω την κίνηση και στο τρίτο jerk χτύπησε βίαια.
IMG_0213.jpeg

Έχει δίκιο ο alex τα γνωστά μεροι που κρατάνε κοκκαλια δεν είναι και τόοοοσο καθαρά.πχ Νότιος Ευβοϊκός πλησίον Χαλκίδας και γύρω περιοχές όπως και κόλπος Μεγάρων είναι χαβούζα αλλά και αυτά τα κωλοψαρα(κοκκαλια) εκεί γυρνάνε ως επί το πλείστον.
Για λαβράκια, τσιπούρες ,κέφαλους κτλ που διαχειμάζουν στα λιμάνια και τους κόλπους, ναι είναι πολύ επιβαρυμένα με την μόλυνση του τόπου. Αλλά τα κοκκάλια και τα ψάρια που μπαίνουν την άνοιξη είναι αλλιώς πιστεύω, έρχονται μεταναστεύοντας απ την ανοιχτεί θάλασσα. Βέβαια τώρα θα μου πεις που ξέρεις εκεί που έγινε η αναπαραγωγή τι ήταν...δεν ξέρεις αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι δεν γεννήθηκε στην Ελευσίνα 😁

Παλιότερα έβαζα ,αλλά πλέον βαριέμαι την διαδικασία και τα λιανόψαρα που πιάνονται. Πλέον μόνο jighead και πάντα σε ολόκληρο σκουλήκι(large) και αν πάει να το φάει μεγαλύτερο, κατά 99% θα βαρέσει "κεφάλι", τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εγώ με κάποιες λίγες συλλήψεις.
Ότι τσιπούρες έχω πάρει πιάστηκαν με το πρώτο χτύπημα και το βιοδιασπώμενο σε άριστη κατάσταση. Βέβαια δεν το αφήνω ποτέ ακίνητο, το έχω σε συνεχή πολύ μικρά χτυπηματάκια και πολύ αργή ανάκτηση.
Πιστεύω η τσιπούρα θέλει κίνηση για να την τσιγκλήσεις και να φάει αμέσως χωρίς να το επεξεργαστεί.
Μια μεγαλουτσικη που είχα πάρει,ενώ έχω ρίξει και περιμένω να πατώσει ,ξεκινάω να στρίψω και τσιγάρο ,οπότε έμεινε παραπάνω ώρα ακίνητο το δόλωμα χωρις ίχνος τσιμπιας. Με το που παίρνω τα μποσικα απ το νήμα ξεκινάω την κίνηση και στο τρίτο jerk χτύπησε βίαια.
View attachment 96845
Ε συνήθως εκεί βαράνε σε χτυπήματα ελαφρά με αργή ανάκτηση.
Αν δεν έχεις δοκιμάσει τα marukyu σε χρώμα πορτοκαλί πάρε να δεις απόδοση.Μερα με την νύχτα σε σχέση με τα κλασσικά καφέ κόκκινα κτλ.
Επίσης κάνε ένα κόπο και δοκίμασε τα maximus spiro tail σιλικονακια με γεύση.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τα marukyu σε χρώμα πορτοκαλί πάρε να δεις απόδοση.Μερα με την νύχτα σε σχέση με τα κλασσικά καφέ κόκκινα κτλ.
Έλα ρε...?? Θα τα πάρω άμεσα τότε, αφού μέσα εβδομάδας έχει εξόρμηση!
Αυτό λες, το τρίτο ? Που το ονομάζει κόκκινο ?

Attachments

• marukyu-power-mini-isome.jpg
    marukyu-power-mini-isome.jpg
    77,6 KB · Προβολές: 30
Back