Εγινε θα το κοιταξω
καλησπέρα. θέλω να αποκτήσω ένα κουτάβι Λαμπραντόρ να το εκπαιδεύσω για επαναφορά . Και επειδή δεν γνωρίζω κάποιο εκτροφείο θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας και που μπορώ να βρω και τι να προσέξω.
Καλησπέρα σας.Όπως αναφέρετε φυσικά και το έχουν στο αίμα τους όπως και όλα τα ριτρίβερς άλλωστε,όμως θεωρώ πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται εκπαίδευση και στον τομέα αυτό.Είναι σκυλιά όντως πολυχρηστικά και μπορούν να κανουν το οτιδήποτε, για αυτό χρησιμοποιούνται και σε τόσες άλλες δραστηριότητες εκτός του κυνηγίου.Όσο αφορά το αν χαλάνε στο διαμέρισμα ή όχι θα αναφέρω πως πιστεύω ότι δεν χαλάνε.....ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.Αυτό βέβαια το θεωρώ πολύ δύσκολο να συμβεί στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα του καθενός.Το χαλάνε δεν εννοώ πως δεν θα κυνηγάει ή δεν θα κάνει κάποια επαναφορά....αλλά σίγουρα δεν θα είναι το αντιπροσωπευτικό σκυλί της φυλής.Προφανώς και δεν αντιπροτείνω βαρέλι και αλυσίδα ή σκύλος με καλές συνθήκες διαβίωσης αλλά να τον βλέπουμε μια φορά την ημέρα στο τάισμα.Στο τελευταίο όμως που αναφέρετε θα διαφωνήσω...είμαι υπέρμαχος της καθαροαιμίας...είμαι υπέρμαχος των γεννεαλογικών πιστοποιητικών....αλλά οι γονείς ΠΡΕΠΕΙ να κυνηγούν και μάλιστα με αξιώσεις και αντιπροσωπευτικά.Θα μου επιτρέψετε να πω και εγω την γνωμη μου....
Μεσα απο τα σκυλια γνώρισα το κυνήγι, και οχι μεσα απο το κυνήγι γνωρισα τα σκυλια .....
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρωτα ειχα και εχω λαμπραντορ μεσα στο σπιτι, και μετα ασχολήθηκα με το κυνηγι.
Οτι ρατσα σκυλου και να επιλέξεις πρεπει να ασχοληθείς αρκετα....αλλα στην συγκεκριμένη φυλη αν ασχοληθείς μπορουν να σου κάνουν οτι θελεις !!!!
Η δικια μου η θηλύκια αρχισε να κυνηγαει πρωτη φορα 3.5χρονων και 1.5 ο αρσενικος.....:!!!!
Ειναι σκυλια που το απορτ δεν τους το μαθαίνεις, αλλα σου το μαθαίνουν....το εχουν στο αιμα τους.
Εχουν ΤΡΕΛΑ με το νερο ..... τρελαίνονται για παπιά, τσιχλα, τρυγωνια, φασσες,μπεκάτσα, λαγο ακομη και γουρουνι....γενικα οτι χτυπήσεις θα σου το φερουν.
Το μονο ακομη που δεν εχουν καταφέρει να κανουν ειναι να ΦΕΡΜΑΡΟΥΝ
Εχουν τρελα με την οικογενεια, οπως καθε ρατσα σκυλου που συνυπάρχει μεσα σε μια οικογενεια.
Γι΄αυτο και ειμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος σε οσους λενε οτι τα κυνηγοσκυλα οταν τα εχεις μεσα στο διαμερισμα..... χαλανε
Αντιθετος μαλιστα μαθαίνουν και δένονται πολυ πιο γρηγορα απ΄ότι ενα σκυλι μεσα στο κουμάσι . . . . . .(οσες εξοδους και να του κανουμε)
Οι εντολες και τα ερεθίσματα που περνει καθημερινά απο εμας ειναι πολλαπλάσια.
Γι΄άυτο και απο ενας σκυλος του σαλονιου(καναπεους) μεταλλάσσετε πολυ ευκολα σ΄ενα αλλο εργαλειο(κυνηγητικό) του αλωνιού.
Αν σε ενδιαφερη η συγκεκρημενη φυλη και βρεις ενα καθαροαιμο με χαρτια που να σου κανει το κλικ, παρτο με κλειστα τα ματια .....
Δεν θα το μετανιώσεις,και ας μην εχει γονεις κυνηγους.
Προφανώς!Απλά ο γεννεαλογικός χάρτης πρώτα απ'όλα είναι η ταυτότητα του.Σου δείχνει από που έρχεται...και πιθανότατα που μπορεί να πάει!Όχι σίγουρα...αλλά πιθανότατα.Και μια διευκρίνηση εδώ σημαντική...τα χαρτιά δεν σημαίνουν πως θα πάει κάπου,ίσα ίσα που μπορεί να δείχνουν ότι δεν θα πάει πουθενά.Επίσης ένας σκύλος χωρίς χαρτιά...είναι αυτοτελής....εκτροφικά δεν μπορεί να κάνει κάτι δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια.Ο σκύλος αποτελείται από μύες,κόκκαλα,νεύρα,όργανα,έχει αισθήσεις κλπ κλπ.Όλα αυτά είναι κληρονομικά...και εκεί μας βοηθά πολύ το πεντιγκρί.Το μαλινουά της φωτογραφίας είναι ένα τυπικό δείγμα εργασιακού μαλινουά...και σίγουρα θεωρώ πως για να βγεί αυτο το ζώο...να γεννηθεί εννοώ έχει υπάρξει υπέυθυνη προσπάθεια.Όλα αυτά που αναφέρω σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν πως ένας σκυλος χωρίς γεννεαλογικό χάρτη δεν θα κυνηγάει ή δεν θα κυνηγάει καλά.Σίγουρα τα καλά αίματα παίζουν ρόλο στην εξέλιξη ενός σκύλου,πιο εύκολα και πιο γρήγορα θα κυνηγήσει με αξιώσεις
Υπάρχουν σκυλιά χωρίς χαρτιά που έχουν γράψει ιστορία στα χέρια πολλών κυνηγών
Θεωρώ ότι η συνεχής ενασχόληση με τον σκύλο στα 2 πρώτα χρόνια της ζωής του είναι πάρα πολύ θετικό για την εξέλιξη του
Επίσης ο κορυφαίος παράγων σε συνδυασμό με την συνεχή ενασχόληση είναι ΘΗΡΑΜΑΤΑ
Ένας σκύλος όσα χαρτιά κι αν έχει όση εκπαίδευση κι αν έχει πάρει όσες εξόδους κι αν έχει κάνει,χωρίς θηράματα παραμένει Μισός
Μακάρι να ήταν έτσι...αλλά πάρα πολλά λάμπραντορ πλέον δεν έχουν κανένα κυνηγετικό ένστικτο.Μπορεί να κάνουν απόρτ..αλλά ένστικτα μηδέν!το λαμπραντόρ είναι γεννημένος κυνηγός κι αν ασχοληθεί κάποιος μαζί του όπως και όσο πρέπει θα κυνηγήσει είναι δεν είναι γαλαζοαίματο
<<το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις>> έλεγαν οι παλιοί
Καλησπέρα φίλε μου σ'ευχαριστώ που απάντησες. Ξανά είχα κυνηγόσκυλα όσο ζούσα επαρχία .Τώρα που μένω Αθήνα θέλω ένα σκυλί και για παρέα (Για το σπίτι) και νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση το λαμπραντορ .Θα μου επιτρέψετε να πω και εγω την γνωμη μου....
Μεσα απο τα σκυλια γνώρισα το κυνήγι, και οχι μεσα απο το κυνήγι γνωρισα τα σκυλια .....
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρωτα ειχα και εχω λαμπραντορ μεσα στο σπιτι, και μετα ασχολήθηκα με το κυνηγι.
Οτι ρατσα σκυλου και να επιλέξεις πρεπει να ασχοληθείς αρκετα....αλλα στην συγκεκριμένη φυλη αν ασχοληθείς μπορουν να σου κάνουν οτι θελεις !!!!
Η δικια μου η θηλύκια αρχισε να κυνηγαει πρωτη φορα 3.5χρονων και 1.5 ο αρσενικος.....:!!!!
Ειναι σκυλια που το απορτ δεν τους το μαθαίνεις, αλλα σου το μαθαίνουν....το εχουν στο αιμα τους.
Εχουν ΤΡΕΛΑ με το νερο ..... τρελαίνονται για παπιά, τσιχλα, τρυγωνια, φασσες,μπεκάτσα, λαγο ακομη και γουρουνι....γενικα οτι χτυπήσεις θα σου το φερουν.
Το μονο ακομη που δεν εχουν καταφέρει να κανουν ειναι να ΦΕΡΜΑΡΟΥΝ
Εχουν τρελα με την οικογενεια, οπως καθε ρατσα σκυλου που συνυπάρχει μεσα σε μια οικογενεια.
Γι΄αυτο και ειμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος σε οσους λενε οτι τα κυνηγοσκυλα οταν τα εχεις μεσα στο διαμερισμα..... χαλανε
Αντιθετος μαλιστα μαθαίνουν και δένονται πολυ πιο γρηγορα απ΄ότι ενα σκυλι μεσα στο κουμάσι . . . . . .(οσες εξοδους και να του κανουμε)
Οι εντολες και τα ερεθίσματα που περνει καθημερινά απο εμας ειναι πολλαπλάσια.
Γι΄άυτο και απο ενας σκυλος του σαλονιου(καναπεους) μεταλλάσσετε πολυ ευκολα σ΄ενα αλλο εργαλειο(κυνηγητικό) του αλωνιού.
Αν σε ενδιαφερη η συγκεκρημενη φυλη και βρεις ενα καθαροαιμο με χαρτια που να σου κανει το κλικ, παρτο με κλειστα τα ματια .....
Δεν θα το μετανιώσεις,και ας μην εχει γονεις κυνηγους.
Εεεε τότε εγώ πρέπει να είμαι πολύ τυχερός...Μακάρι να ήταν έτσι...αλλά πάρα πολλά λάμπραντορ πλέον δεν έχουν κανένα κυνηγετικό ένστικτο.Μπορεί να κάνουν απόρτ..αλλά ένστικτα μηδέν!
Μάκη αυτό πιστεύω και εγώ ότι τίποτα δεν χαρίζεται. . .το λαμπραντόρ είναι γεννημένος κυνηγός κι αν ασχοληθεί κάποιος μαζί του όπως και όσο πρέπει θα κυνηγήσει είναι δεν είναι γαλαζοαίματο
<<το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις>> έλεγαν οι παλιοί
Καλησπέρα φίλε μου σ'ευχαριστώ που απάντησες. Ξανά είχα κυνηγόσκυλα όσο ζούσα επαρχία .Τώρα που μένω Αθήνα θέλω ένα σκυλί και για παρέα (Για το σπίτι) και νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση το λαμπραντορ .