Pointer

Εμείς έχουμε 4 είδη οχιάς και τον σαπιτη που έχουν δηλητήριο, του σαπιτη δεν σκοτώνει είναι το δηλητήριο στα πίσω δόντια και πονάει μόνο, όλα τα άλλα είναι ακίνδυνα.
Ο μπάρμπας λέει τα τσοπανοσκυλα και τα πρόβατα τα τσιμπάνε συνέχεια... και τα τρυπανε με ΓΚΟΡΤΣΙΑ και ΑΘΑΝΑΤΟ

Ο μπάρμπας λέει τα τσοπανοσκυλα και τα πρόβατα τα τσιμπάνε συνέχεια... και τα τρυπανε με ΓΚΟΡΤΣΙΑ και ΑΘΑΝΑΤΟ
Για δωσε ρε φιλε παραπανω αναλυση τι εννοεις
Δεν ξερω εκει τι οχιες εχετε εδω ενα ειδος εχουμε παντως και τετοιο πραμα δεν ξερω και δεν ξανακουσα
Και επειδη εχω δουλεψει με φιδια με ενδιαφερει να μαθω τι εννοεις και τι κανουν
Και σκυλια εχω δει σκοτωμενα απο οχι αλλα και προβατα
Προβατα ομως η αληθεια μετρημενες φορες σε αμελητεο βαθμο αναφορας
ο παππους μου εκεγε οτι η οχια συχενεται την μυρωδια απο το κατουρο του προβατου και δεν μπαινει στην στανη
Ομως στην βρυση της στανης πολλες φορες βρηκαμε οχια
Η οχια στηνει ενεδρα για το θηραμα της δεν το κυνηγαει οπως τα αλλα φιδια
Γιαυτο και θα την δεις σε μονοπατια και σε νερα
Στην στανη παει για τα ποντικια οχι για τα προβατα

Για δωσε ρε φιλε παραπανω αναλυση τι εννοεις
Δεν ξερω εκει τι οχιες εχετε εδω ενα ειδος εχουμε παντως και τετοιο πραμα δεν ξερω και δεν ξανακουσα
Και επειδη εχω δουλεψει με φιδια με ενδιαφερει να μαθω τι εννοεις και τι κανουν
Και σκυλια εχω δει σκοτωμενα απο οχι αλλα και προβατα
Προβατα ομως η αληθεια μετρημενες φορες σε αμελητεο βαθμο αναφορας
ο παππους μου εκεγε οτι η οχια συχενεται την μυρωδια απο το κατουρο του προβατου και δεν μπαινει στην στανη
Ομως στην βρυση της στανης πολλες φορες βρηκαμε οχια
Η οχια στηνει ενεδρα για το θηραμα της δεν το κυνηγαει οπως τα αλλα φιδια
Γιαυτο και θα την δεις σε μονοπατια και σε νερα
Στην στανη παει για τα ποντικια οχι για τα προβατα
Τον πειρα τηλέφωνο και μου λέει αφού έβγαλε υγρό ήταν το δηλητήριο εκεί που τρυπισα..
Το τρύπημα κάνει καλό και η κορτιζόνη αλλά συνήθως στο βουνό το καναν με ΓΚΟΡΤΣΙΑ και λεει η ΓΚΟΡΤΣΙΑ και το ΑΘΑΝΑΤΟ βρισκαν..
Την άνοιξη είναι λεει επικίνδυνη η οχια το καλοκαίρι έχει κυνηγήσει θηράματα και δεν είναι το ίδιο δυνατό όπως όταν ξυπνάει..
Και στα ζεστά μέρη είναι ποιο δυνατές ίσως σε εσάς για αυτό να ειναι όπως λές

Last edited:
Την άνοιξη είναι λεει επικίνδυνη η οχια το καλοκαίρι έχει κυνηγήσει θηράματα και δεν είναι το ίδιο δυνατό όπως όταν ξυπνάει..
Εντάξει δεν ισχύουν αυτά, αλλά ωραίο είναι να ακούς πως τα λένε η παλιοί.

Όταν ξυπνάνε από την χειμερία νάρκη και έχουν ανάγκη από φαγητό και το δηλητήριο τους δεν έχει χρησιμοποιηθεί για καιρό η ποσότητα που εκρινουν είναι μεγάλη οπότε είναι και πιο επικίνδυνα.....γι αυτό τον Απρίλη και Μάιο είναι επικίνδυνα ..... επίσης κάποιες περιοχές ειδικά πετρωδεις,κρατάνε παραδοσιακά οχιές..... και σε κάποια σημεία έχουν κάνει απελευθέρωση οι ..... οικολόγοι......

...το δηλητήριο τους δεν έχει χρησιμοποιηθεί για καιρό η ποσότητα που εκρινουν είναι μεγάλη οπότε είναι και πιο επικίνδυνα.....γι αυτό τον Απρίλη και Μάιο είναι επικίνδυνα .....
Kαι επειδη ειναι σχετκα ¨παγωμενα¨και δυσκολευονται να απομακρυνθουν. δαγκωνουν ( και οχι τσιμπανε ) σχετικα πιο ευκολα γιατι νιωθουν οτι απειλουνται περισσοτερο απο τι το κατακαλοκαιρο.

Last edited:
Τον πειρα τηλέφωνο και μου λέει αφού έβγαλε υγρό ήταν το δηλητήριο εκεί που τρυπισα..
Το τρύπημα κάνει καλό και η κορτιζόνη αλλά συνήθως στο βουνό το καναν με ΓΚΟΡΤΣΙΑ και λεει η ΓΚΟΡΤΣΙΑ και το ΑΘΑΝΑΤΟ βρισκαν..
Σου ειπε αρκετα σωστα πραγματα
Δες πιο πισω που ειπες οτι εβγαλε πυον
Σου εγραψα οτι δεν ηταν
Πυον ειναι το δηλητηριο
Αν το δεις πως ειναι σε ενα ποτηρι μεσα θα καταλαβεις

Η οχια κυνηγα με ενεδρα και αναλογα το θηραμα βαζει αναλογη
Ποσοτητα δηλητηριου για να μην μενει απροστατευτη αλλα και χωρις φαι
Αν για εναν αρουραιο που θα την κρατησει χορταμενη 2-3 μερες βαλει οσο εχει μετα μενει ευαλωτη
Γιαυτο και οι μικρες ειναι πιο επικινδυνες απο τις μεγαλες πολλε φορες
Γιατι λογο απειριας οσο εχουν το βαζουν
Για να καταλαβεις οταν ειμουν στα σοου με τα φιδια ειχαμε μια αφρικανικη
Ζυγιζε γυρω στα 11 κιλα
Την ταιζα ενα κουνελι τον μηνα!
Οταν
Φαει κατι μεγαλο περνει πολλες μερες να το χωνεψει
Και ειναι πολυ ευαλωτη τοτε
Την ανοιξη ειναι πιο επικινδυνες γιατι ξυπνουν ειναι νηστικες και μπαινουν αμεσως σε οιστρο

Και οταν εχουν μικρα

Την πληγη η παλιοι ελεγαν πολλα
Την τρυπας την δενεις την ρουφας κλπ
Οχι δεν την δενεις
Οχι σε
Καμια περιπτωση δεν την ρουφας για να βγαλεις το δηλητηριο
Αυτα στα υπογραφω
Για το τρυπημα δεν ξερω τι να σου πω
Σε εμας ειναι τοσο τοξικο το δηλητηριο που αν δεις τετοιες πληγες θα καταλαβεις γιατι το λεω
Οποταν αυτο που ξερω εγω και ενδυκνυετε ειναι
Αναγνωριση φιδιου
Αμεση προσβαση στο νοσοκομειο και οσο το δυνατον χωρις αγχος και με τις λιγοτερες κινησεις στο ζωο και στον ανθρωπο
Απο θεμα φαρμακου στα ζωα ξερω να σου πω
Στον ανθρωπο δεν θελω να πω γιατι δεν ειμαι γιατρος και δεν θελω να παρω τετοια ευθυνη

Επειδή συνήθως στα σκυλιά τα τσιμπήματα είναι κοντά στο λαιμό και κατά συνέπεια και την καρδιά υπάρχει περίπτωση να κάνουμε την κορτιζόνη σε μικρές δόσεις περιμετρικά του δηγματος..... πάντα σε συννενόηση με τον κτηνίατρο μας....η πρώτη ενέργεια είναι να βγει το κολάρο και να κρατήσουμε το σκυλί ήρεμο ώστε να μειωθεί η κινητικότητα του και να αυξηθεί η πίεση του αίματος και κατά συνέπεια να φτάσει γρηγορότερα το δηλητήριο στην καρδιά.....

Επειδή συνήθως στα σκυλιά τα τσιμπήματα είναι κοντά στο λαιμό και κατά συνέπεια και την καρδιά υπάρχει περίπτωση να κάνουμε την κορτιζόνη σε μικρές δόσεις περιμετρικά του δηγματος..... πάντα σε συννενόηση με τον κτηνίατρο μας....η πρώτη ενέργεια είναι να βγει το κολάρο και να κρατήσουμε το σκυλί ήρεμο ώστε να μειωθεί η κινητικότητα του και να αυξηθεί η πίεση του αίματος και κατά συνέπεια να φτάσει γρηγορότερα το δηλητήριο στην καρδιά.....
Πολύ σημαντική η ακινητοποίηση του ζώου.
Πολλά σκυλιά, τα έχουν δαγκώσει στη γλώσσα.

και σε κάποια σημεία έχουν κάνει απελευθέρωση οι ..... οικολόγοι......
Ρε Bill, εννοείται ότι το έχω ακούσει χρόνια τώρα,απο πολλούς!
Μπορεί να ισχύει? Δηλαδή τι? Κάνουν εκτροφή???
Δε το πολύ πιστεύω να πω την αμαρτία μου....
Από την άλλη,φίλος τσοπάνης, φυσιοδίφης μέγας, μου ορκίζεται ότι έχει βρει φίδια που δεν τα αναγνωριζει...
Ο άνθρωπος έχει βιωματική εμπειρία, μισού αιώνα και...
Δε ξέρω...

Από την άλλη,φίλος τσοπάνης, φυσιοδίφης μέγας, μου ορκίζεται ότι έχει βρει φίδια που δεν τα αναγνωριζει...
Δε ξέρω...
Σε μέρος κοντά στο Φίλυρο .... ανεβαίνοντας δεξιά....κοντα στα κοιμητήρια των Πεύκων γνωστός μου βρήκε τσουβαλι με φίδια..... οχιές...... στην περιοχή ήξερα ότι κρατάει από παλιά οχιές...... επίσης η πλαγιά πάνω από τα νοσοκομεία......424 και το Παπαγεωργίου κρατάνε από παλιά οχιές.... είναι αρκετά πετρώδεις...... όπως και από την πίσω πλευρά προς τα αυθαίρετα....τον οικισμό των Δραμινων ... Όλα αυτά τα μέρη είναι δίπλα στην πόλη......

Σε μέρος κοντά στο Φίλυρο .... ανεβαίνοντας δεξιά....κοντα στα κοιμητήρια των Πεύκων γνωστός μου βρήκε τσουβαλι με φίδια..... οχιές...... στην περιοχή ήξερα ότι κρατάει από παλιά οχιές...... επίσης η πλαγιά πάνω από τα νοσοκομεία......424 και το Παπαγεωργίου κρατάνε από παλιά οχιές.... είναι αρκετά πετρώδεις...... όπως και από την πίσω πλευρά προς τα αυθαίρετα....τον οικισμό των Δραμινων ... Όλα αυτά τα μέρη είναι δίπλα στην πόλη......
Να το πιάσω ανάποδα....
Το δίπλα στη πόλη,δε λέει τίποτα... Συμβαίνει!
Κ εδώ όπου έχει πετρώδη εδάφη, εκβολές ποταμών,που πλέον είναι ξεριάδες και άνετα είναι κοντά σε οικισμούς-πόλεις-χωριά εχει φίδια και οχιές!
Με προβληματίζει το τσουβάλι με τα φίδια που λες!
Προφανώς δηλαδή, κάποιος-οι εκτρέφουν οχιές?????
Τι να πω?

Να το πιάσω ανάποδα....
Το δίπλα στη πόλη,δε λέει τίποτα... Συμβαίνει!
Κ εδώ όπου έχει πετρώδη εδάφη, εκβολές ποταμών που πλέον είναι ξεριάδες και άνετα είναι κοντά σε οικισμούς-πόλεις-χωριά εχει φίδια και οχιές!
Με προβληματίζει το τσουβάλι με τα φίδια που λες!
Προφανώς δηλαδή, κάποιος-οι εκτρέφουν οχιές?????
Τι να πω?
Ναι Δημήτρη..... εκτρέφονται.... όπως και τα υβρίδια των λύκων.......

Δε ξέρω...
Εδω εχει ποινικοποιηθει η θανατωση τους
Και εχουν απαγορευθει τα δικτυα προστασιας κλπ περιμετρικα στους φρακτες
Στην ουσια αν βρω μια οχια ύποτιθετε πρεπει να καλεσω να ερθουν-συχνα επι πληρωμη- να την παρουν για να την απεκευθερωσουν αλλου

Η αληθεια ειναι οτι εχουν πολυ σημαντικη προσφορα στο οικοσυστημα
Το κυριο τους θηραμα ειναι οι μεγαλοι αρουραιοι
Οι οχιες εχουν ανεξαρτητες σιαγονες
Ανοιγουν οσο θελουν αυτες γιατι δεν ειναι συνδεδεμενες
Γιαυτο και τρωνε θηραματα μεγαλα σε συγκριση με αυτες
Μπορουν να φανε ανετα ενα μεγαλο λαγο
Οι μεγαλοι αρουραιοι συχνα δεν μπορουν να καταναλωθουν απο τα πληστε υπολοιπα φιδια λογο αυτου του περιορισμου
Οποταν ναι εχουν χρησιμοτητα στο οικοσυστημα οπως και καθε ειδος
Απο την αλλη εαν βρεθει στον χωρο μας η των σκυλιων μας πρεπει να λαβουμε μετρα…..

Η αλλαγή του κλίματος τα τελευταία χρόνια..... έχει μπερδέψει και τα φίδια...... δεν έχουμε δραματικες αλλαγές στη θερμοκρασία οπότε σε κάποιες περιοχές δεν κοιμούνται....... έχω δει οχιά αρχές Δεκεμβρίου να λιαζεται σε μονοπάτι.....σε υψόμετρο 650 μέτρα κυνηγώντας μπεκατσα.....

Η αλλαγή του κλίματος τα τελευταία χρόνια..... έχει μπερδέψει και τα φίδια...... δεν έχουμε δραματικες αλλαγές στη θερμοκρασία οπότε σε κάποιες περιοχές δεν κοιμούνται....... έχω δει οχιά αρχές Δεκεμβρίου να λιαζεται σε μονοπάτι.....σε υψόμετρο 650 μέτρα κυνηγώντας μπεκατσα.....
Ετσι ειναι!

Back