Τωρα το μαμησες ρε φιλαρακι...ειπαμε...
Η συσκευασια στο patternmaster anaconda εγραφε πως απαγορευεται να ριξεις μονοβολο.
Λογικο το βρισκω. Το φρενο επιβραδυνει τον συγκεντρωτηρα αλλα τα οχι την μαζα των σκαγιων πογ εχει τρομερη ενργεια κατα την εξοδο της. Στο μονοβολο η επιβραδυνση του βλημματος φανταστειτε τι καταπονηση θα προκαλεσει στην ενωση τσοκ -αυλου (σπειρωμα) .
Οπως το σκεφτομαι τουλαχιατον
Άλλο Anaconda και άλλο Kicks ... εντελώς διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία.Δεν ξερω φιλε, εχω ριξει 10 μεχρι τωρα πηγαν ολα μια χαρα, δεν παω για γουρουνια απλα εχω τρια στη ζωνη μηπως χρειαστουν
Μπερέτα?αυτά είναι άχρηστα ρε.καμμια σχέση με τη μυθική v3.και σκότωνε με το μπερετα?είσαι σίγουρος?
Υποθέτω οτι το σκυλί είναι εκεί για να σου θυμίζει που έβαλες το όπλο. Με τέτοια παραλλαγή εύκολα το χάνεις μέσα στα καλάμια. .
Ωραίο κυνήγι μπράβο ...
ΥΓ: Ερώτηση: καλοκαιρινός καιρός και παπιά δεν συνδυάζονται εύκολα. Που είναι περίπου αυτός ο κυνηγότοπος; όχι λεπτομέρεια, έτσι στο περίπου περιοχή, νομό, περιφέρεια ότι να' ναι για να ξέρουμε κι εμείς που για να πάρουμε ένα παπί τρώμε το κρύο της αρκούδας στα ρύζια στα Κύμηνα.
Αν θα πρέπει να αποδείξω πως δεν έχει σχέση ο τύπος λειτουργίας ενός λείοκαννου και η διάτρηση των σκαγιών, θα χρειασθεί ξεχωριστό θέμα. Ωστόσο για δικούς μου λόγους, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.Έριξες την ζάρια κ έφερες ασοδυο
Μπορείς να μου εξηγήσεις το γιατί σε άλλο θέμαΑν θα πρέπει να αποδείξω πως δεν έχει σχέση ο τύπος λειτουργίας ενός λείοκαννου και η διάτρηση των σκαγιών, θα χρειασθεί ξεχωριστό θέμα. Ωστόσο για δικούς μου λόγους, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
ΔΕΝ ωφελείται κάποιος που ΔΕΝ επιθυμεί τη γνώση. Let him alone ... που έλεγε και ένας καθηγητής βλητικής στην Οκλαχόμα μια φορά ...
Tα λίγα αέρια που τα εκμεταλλεύεται η 870Αν θα πρέπει να αποδείξω πως δεν έχει σχέση ο τύπος λειτουργίας ενός λείοκαννου και η διάτρηση των σκαγιών, θα χρειασθεί ξεχωριστό θέμα. Ωστόσο για δικούς μου λόγους, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
ΔΕΝ ωφελείται κάποιος που ΔΕΝ επιθυμεί τη γνώση. Let him alone ... που έλεγε και ένας καθηγητής βλητικής στην Οκλαχόμα μια φορά ...
Λογική η ερώτηση, αλλά ας σκεφτούμε πιο τεκμηριωμένα:Tα λίγα αέρια που τα εκμεταλλεύεται η 870
'εναντι της 1100 δεν βοηθούν καθόλου στην διάτρηση?τεστ δεν έχω κάνει.Δεν είναι λογικό να έχει καλύτερα αποτελέσματα?
άρα μια κάννη αδρανείας χωρίς διαφυγή αερίων έχει πλεονέκτημα ;
Σε ότι αφορά τη διάτρηση, είναι τελείως άσχετη με τον τύπο της κάννης και σχετίζεται με πλήθος διαφορετικών παραγόντων, με κύριους: Το ειδικό βάρος, σκληρότητα και σχήμα σφαιριδίου κατά την κρούση, τη μένουσα ταχύτητα και τη πυκνότητα του αέρα. Όλες οι μετρήσεις γίνονται σε βαλλιστικό gelTα λίγα αέρια που τα εκμεταλλεύεται η 870
'εναντι της 1100 δεν βοηθούν καθόλου στην διάτρηση?τεστ δεν έχω κάνει.Δεν είναι λογικό να έχει καλύτερα αποτελέσματα?
Με μια σειρά διαδοχικών απαντήσεων που δίνω θα βγάλεις συμπέρασμα σίγουραΜπορείς να μου εξηγήσεις το γιατί σε άλλο θέμα
Πραγματικά Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου
Αρα ισχύει το ίδιο και στα δίκαννα?Λογική η ερώτηση, αλλά ας σκεφτούμε πιο τεκμηριωμένα:
Που ακριβώς ευρίσκονται οι οπές αερίων στην 1100 ? (1 οπή για την 1100 magnum και 2 οπές για την 1100 classic). Η απόσταση λοιπόν από κώνο μέχρι τις οπές είναι της τάξεως των 7'' (18 εκατ περίπου) δηλαδή μαζί με το φυσίγγι υπερβαίνουμε τα 20 εκατ.
Στην απόσταση αυτή, το 99% των φυσιγγίων έχουν κάψει τη πυρίτιδα και πλέον τα αέρια ΔΕΝ ωθούν τη γόμωση, αλλά ακολουθούν και μόνο. Αυτό σημαίνει πως η λειτουργία της 1100, ΔΕΝ απορροφά μέρος της πρόωσης των αερίων σε σχέση με μιά άλλη κλειστή κάννη (π.χ. λειτουργίας αδράνειας, επαναληπτική, κλπ.)
Ισχύει σε ολα τα όπλα, με εξαίρεση το σύστημα versaport της Remington. Αλλά ακόμη και εκεί, τα αέρια που εκτονώνονται διά των οπών, δεν αποφέρουν ελλάτωση της βλητικής ισχύος (πρόωσης), διότι ακόμη έχουμε καύση πυρίτιδας που αναπληρωνει τις απώλειες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΗ η συνάρτηση ΑΕΡΙΑ - ΤΑΧΥΤΗΤΑΑρα ισχύει το ίδιο και στα δίκαννα?
Σε ότι αφορά τη διάτρηση, είναι τελείως άσχετη με τον τύπο της κάννης και σχετίζεται με πλήθος διαφορετικών παραγόντων, με κύριους: Το ειδικό βάρος, σκληρότητα και σχήμα σφαιριδίου κατά την κρούση, τη μένουσα ταχύτητα και τη πυκνότητα του αέρα. Όλες οι μετρήσεις γίνονται σε βαλλιστικό gel
Δηλαδή λες ότι η κανη δεν παίζει κανένα απόλυτος ρόλο στην διατριση...λίγο τραβηγμένο μου ακούγετε. Αφού ακόμα και το μήκος επηρεάζει έστω και λίγο τις ταχύτητες ..δεν επηρεάζει ο αυλός το μέταλλο ο κονος... τίποτα? καθόλου?
Δηλαδή αν ρίξουμε ίδια φυσίγγια γεμισμένα στο χέρι με δέκα διαφορετικές κανες θα πάρουμε ακριβώς ίδια διατριση? Έστω από 5 σε κάθε κάνη κατά μέσο όρo την ίδια?
Δηλαδή λες ότι η κανη δεν παίζει κανένα απόλυτος ρόλο στην διατριση...λίγο τραβηγμένο μου ακούγετε. Αφού ακόμα και το μήκος επηρεάζει έστω και λίγο τις ταχύτητες ..δεν επηρεάζει ο αυλός το μέταλλο ο κονος... τίποτα? καθόλου?
Δηλαδή αν ρίξουμε ίδια φυσίγγια γεμισμένα στο χέρι με δέκα διαφορετικές κανες θα πάρουμε ακριβώς ίδια διατριση? Έστω από 5 σε κάθε κάνη κατά μέσο όρo την ίδια?
Αν και χαλαμε το θεμα, σε καποια εισαι πολυ σωστος αλλα στο θεμα κανης κωνος-αυλος-γεωμετρια-μεταλλα δεν συμφωνω, παιζουν μεγαλο ρολο στη διατρηση.Όταν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα σε μια αλληλουχία (σειρά) που είναι μια πλήρης βολή, τότε είναι φυσικό να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα. Παραθέτω παραδείγματα συνηθισμένων λαθών:
Το μήκος της κάννης επηρεάζει τη ταχύτητα μιας γόμωσης. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Το σωστό είναι: ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΝΝΗΣ επηρεάζει τη ταχύτητα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΓΟΜΩΣΗΣ. Θα πρέπει δηλαδή να κόβεις την ΙΔΙΑ ΚΑΝΝΗ και το τεστ γίνεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΥΛΙΝΔΡΟ, ενώ η ακρίβεια των φυσιγγίων θα πρέπει να αναφέρεται σε θερμοκρασίες, πιστοποίηση καψυλίων, υγρασίες, μερίδες, κλπ. Αφού λοιπόν ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ πως τα υλικά του πειράματος έχουν την ανώτερη δυνατή ακρίβεια (την οποία θα υπολογίσεις), τότε και μόνο τότε θα πάρεις μετρήσεις ΜΕ ΑΝΟΧΕΣ όσο και η ακρίβεια που υπολόγισες.
Ο αυλός επηρεάζει τη διάτρηση. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ, ΟΤΑΝ δεν χρησιμοποιούμε το κατάλληλο φυσίγγι σε κάθε αυλό. Το σωστό είναι να λέμε ότι ΑΥΤΟΣ Ο ΑΥΛΟΣ σε συνδυασμό με ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ, φαίνεται να επηρεάζει θετικότερα ....κλπ. ΦΥΣΙΚΑ σημαίνει ότι θα έχεις εξασφαλίσει ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ πυκνότητας αέρα, ανέμου, ρεμού (ρεύματος στροβιλισμού), θερμοκρασίας, υψομέτρου, κλπ. Επίσης κάθε άλλο τμήμα της κάννης θα πρέπει να είναι πανομοιότυπο, γωνιες εισόδου σε κώνους, γωνίες σε τσοκαρίσματα, λειάνσεις, μέταλλα, ιδιοσυντονισμοί , κλπ.
Αν και χαλαμε το θεμα, σε καποια εισαι πολυ σωστος αλλα στο θεμα κανης κωνος-αυλος-γεωμετρια-μεταλλα δεν συμφωνω, παιζουν μεγαλο ρολο στη διατρηση.