Remington Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και προφανώς αυτό με τα μέταλλα είναι εμπορικό. Η Μπερέτα αυτή την στιγμή το πασάρει ανάλογα με την τιμολογιακή κλίμακα και την προσφορά των μοντέλων της, με τα + και τα - στην αγορά.
Η μπενελι ξεκίνησε στις γεωμετρίες πλέον ,μιας και το φεισλιφτ πάει περίπατο πλεον.
ο μεγάλος ανταγωνιστής ,η Μπράουνινγκ κατερηψε το κομμάτι της αξιοπιστίας ανάμεσα σε αέρια και αδράνεια και η Μπερέτα αν θέλετε.

Browning mossberg remington από την πιο φθηνή ως την πιο ακριβή έκδοση ίδια μεταλλα και σαφώς ανακοινώνοται τα διαφορετικά μέτρα στα κοντακια (σσ ρεμινγκτον )για να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της αγοράς.

Αυτό που έγραψε ο ΚΥΝΗΓΟΣ πιο πάνω είναι μεγάλη διαπίστωση,"τη μία μέρα σκοτώνει - την άλλη όχι". Υπάρχει τέτοια εμπειρία από γνωστό μοντέλο της Μπερέτα,όχι μόνο ανάμεσα σε καλές και κακές ημέρες αλλά και μέσα σε μια μερα
Δεν συμφωνώ ότι η browning έχει καλύτερο και ποιο αξιόπιστο σύστημα αερίων από την beretta! Πιστεύω ότι η beretta είναι στην κορυφή σε αυτόν τον τομέα και η browning είναι αξιόπιστη αλλά όχι όσο ο μηχανισμός της beretta που επειδή είχα και Α391 και Α400 και maxus sporting μπορώ να εκφέρω άποψη. Η beretta μπορείς να ρίξεις όσα φυσίγγια θέλεις για όλο τον χρόνο χωρίς πρόβλημα καθαρισμού η browning δυστηχως δεν μου έβγαλε την χρονιά ακαθάριστη όπως και του φίλου μου.

Δεν έχω πει τίποτα ποτέ σε κανένα θέμα για τα κυνήγια μου ούτε θα πω γιατί έτσι μιλάνε ορισμένοι.εγω έχω την οικονομική δυνατότητα ακόμα ,όχι να πάω στο βουνό και να γυρνάω αν" δεν "είχε" ,αλλά να πηγαίνω στο γκρουπ μου να βαραω 50 60 πουλιά,φασσες χήνες υδροβια και να γυρνάω,αφού επιμένει κάποιος και με εμένα και με τα όπλα μου και τα έχει βγάλει χαλασμένα.
εμενα αυτά μου δοσαμε θηράματα και επιτυχίες και ούτε μια φωτο δεν ανέβασα γιατί τα έχω δει λάιβ.

Δεν τα θεωρώ σωστά όλα αυτά,αλλά δεν θα το έπαιζα όπως και κανένας που πάει ταξίδια ,αφ' υψηλού στους υπόλοιπους.

Όχι σ αυτό το φόρουμ το διάβασες. Η βαφή που αναφέρεται αφορά το εξωτερικό της κάννης.μεσα είναι αχρωμιωτο
Δημήτρη δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βάλω λινκ άλλου φόρουμ αν όχι ζητώ συγγνώμη και ας διαγράφει, εδώ το είχα διαβάσει:
https://www.shotgunworld.com/threads/versamax-barrel-cleaning.280212/

Δεν ξέρω Δημήτρη να σου πω...διαβάζω στα αγγλικά δεν κάνω translate και βάση όσων λένε χρωμιωμενα είναι τώρα τα ποστ είναι παλιά και μπορεί να λένε και μλκς τι να σου πω, δεν έτυχε να πιάσω Versa και δεν έχω άποψη.

Εγώ πιστεύω ότι η βλητική των λειόκαννων είναι πολύ απλή. Για τα ραβδωτά είναι κάπως πιο σύνθετη, με τις ίδιες αρχές όμως. Πάντως σε όλα τα πυροβόλα όπλα (πολιτικά και στρατιωτικά) ανεξαρτήτου διαμετρήματος και τύπου, το πυρομαχικό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο.
Πχ. Από το ίδιο πυροβόλο πυροβολικού βάλλονται διαφορετικά βλήματα με διαφορετικό αποτέλεσμα. Ομοίως από την ίδια κάννη μιας καραμπίνας βάλλονται διαφορετικά φυσίγγια με διαφορετικό αποτέλεσμα.

Δεν έχω πει τίποτα ποτέ σε κανένα θέμα για τα κυνήγια μου ούτε θα πω γιατί έτσι μιλάνε ορισμένοι.εγω έχω την οικονομική δυνατότητα ακόμα ,όχι να πάω στο βουνό και να γυρνάω αν" δεν "είχε" ,αλλά να πηγαίνω στο γκρουπ μου να βαραω 50 60 πουλιά,φασσες χήνες υδροβια και να γυρνάω,αφού επιμένει κάποιος και με εμένα και με τα όπλα μου και τα έχει βγάλει χαλασμένα.
εμενα αυτά μου δοσαμε θηράματα και επιτυχίες και ούτε μια φωτο δεν ανέβασα γιατί τα έχω δει λάιβ.

Δεν τα θεωρώ σωστά όλα αυτά,αλλά δεν θα το έπαιζα όπως και κανένας που πάει ταξίδια ,αφ' υψηλού στους υπόλοιπους.
Το θέμα είναι ότι κανένας δεν σου ζήτησε φωτό από τα κυνήγια σου.

Εγώ γενικώς ζητάω σωστές δοκιμές σε πίνακα σε σωστές αποστάσεις.
Επίσης δοκιμές διάτρησης έστω και σε τενεκέ, άστα τα χαρτιά Α4.

Τώρα η καινούργια μόδα των "ψαγμένων" (για εμένα άσχετων με την βλητική) είναι να βλέπουν την απόδοση στο πραγματικό κυνήγι και στα πήλινα πιατάκια του σκοπευτηρίου !!!

Ας την βλέπουν όπου θέλουν και ας λένε ότι θεωρία σκεφτούν.

Αν κάποιος μου πει θήραμα-τρόπο κυνηγιού, απόσταση και μου δείξει μια κατανομή με συγκεκριμένο νούμερο σκάγια και gr γόμωσης μπορώ να καταλάβω αν είναι επαρκής για την δουλειά που την προορίζει.
Μπορεί κάποια άλλη να είναι λίγο πιο σφιχτή και κάποια άλλη πιο αραιή αλλά και οι 2 να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά.
Κάποια άλλη με το ένα τρίτο των σκαγιών ή το 100% των σκαγιών να μην κάνει δουλειά.

Για την διάτρηση έχω ακούσει άπειρες μπαρούφες ακόμα και από μεγάλα και γνωστά ονόματα του χώρου.
Εγώ όμως είμαι κλασσικός.
Προτιμώ τους τενεκέδες ή το χαρτί Α4.
Όταν βλέπω λοιπόν τέτοιες διαφορές με σκάγια ίδιου μεγέθους καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να καταναλώσεις πολύ φαιά ουσία ή ακόμα χειρότερα να ρίξεις 1000 φυσίγγια σε θηράματα ή να κυνηγάς το όπλο έναν ολόκληρο χρόνο για να καταλάβεις "πως πάει".
Αλλά οκ, όλοι έχουν δικαίωμα στον μαζοχισμό.

1.jpg

2.jpg

Ας μπω πάλι στο καβούκι μου.

Last edited:
Αυτό ήξερα και εγώ Γιάννη με mod και πάνω, δεν ήξερα ότι υπάρχουν φουλ τσοκ που ρίχνουν ατσάλινα, είχα την εντύπωση ότι ήταν modified και απλά τα ονόμαζαν full για τα μολύβδινα.
Υπάρχουν αλλά εγώ προσωπικά τα φοβαμε αν δεις πόσες φωτο από Αμερική με ανοιγμένες κάνες στο στοκ από ατσάλινα

Εγώ πιστεύω ότι η βλητική των λειόκαννων είναι πολύ απλή. Για τα ραβδωτά είναι κάπως πιο σύνθετη, με τις ίδιες αρχές όμως. Πάντως σε όλα τα πυροβόλα όπλα (πολιτικά και στρατιωτικά) ανεξαρτήτου διαμετρήματος και τύπου, το πυρομαχικό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο.
Πχ. Από το ίδιο πυροβόλο πυροβολικού βάλλονται διαφορετικά βλήματα με διαφορετικό αποτέλεσμα. Ομοίως από την ίδια κάννη μιας καραμπίνας βάλλονται διαφορετικά φυσίγγια με διαφορετικό αποτέλεσμα.
Ωχ ωχ ωχ έπιασες τα πυροβόλα τώρα σε βλέπω να αγοράζεις και Α/Α πυροβόλο😂😂😂

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν σου ζήτησε φωτό από τα κυνήγια σου.

Επίσης δοκιμές διάτρησης έστω και σε τενεκέ, άστα τα χαρτιά Α4.

Τώρα η καινούργια μόδα των "ψαγμένων" (για εμένα άσχετων με την βλητική) είναι να βλέπουν την απόδοση στο πραγματικό κυνήγι και στα πήλινα πιατάκια του σκοπευτηρίου !!!

Ας την βλέπουν όπου θέλουν και ας λένε ότι θεωρία σκεφτούν.

Αν κάποιος μου πει θήραμα-τρόπο κυνηγιού, απόσταση και μου δείξει μια κατανομή με συγκεκριμένο νούμερο σκάγια και gr γόμωσης μπορώ να καταλάβω αν είναι επαρκής για την δουλειά που την προορίζει.
Μπορεί κάποια άλλη να είναι λίγο πιο σφιχτή και κάποια άλλη πιο αραιή αλλά και οι 2 να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά.
Κάποια άλλη με το ένα τρίτο των σκαγιών ή το 100% των σκαγιών να μην κάνει δουλειά.

Για την διάτρηση έχω ακούσει άπειρες μπαρούφες ακόμα και από μεγάλα και γνωστά ονόματα του χώρου.
Εγώ όμως είμαι κλασσικός.
Προτιμώ τους τενεκέδες ή το χαρτί Α4.
Όταν βλέπω λοιπόν τέτοιες διαφορές με σκάγια ίδιου μεγέθους καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να καταναλώσεις πολύ φαιά ουσία ή ακόμα χειρότερα να ρίξεις 1000 φυσίγγια σε θηράματα ή να κυνηγάς το όπλο έναν ολόκληρο χρόνο για να καταλάβεις "πως πάει".
Αλλά οκ, όλοι έχουν δικαίωμα στον μαζοχισμό.

View attachment 84833

View attachment 84834

Να δούμε που θα βάλουμε το λάδι φέτος αυτός εδώ έχει τουφεκίσει όλλους τους τενεκέδες 😂😂

Επίσης δοκιμές διάτρησης έστω και σε τενεκέ....
Προτιμώ τους τενεκέδες
Όταν βλέπω λοιπόν τέτοιες διαφορές με σκάγια ίδιου μεγέθους καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να καταναλώσεις.....

View attachment 84833

View attachment 84834

και έψαχνα για τενεκέδες!!! (όχι άτομα!!!)
Από τις παραπάνω φωτο προκύπτει οτι αυτοί με τα εγγλέζικα γραμματα είναι σκληρότεροι ??? .big smile.
Που θα τους βρώ?

Δεκτό αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι και άλλοι κυνηγάνε τσίχλες αλλά δεν βλέπουν τις διαφορές που βλέπετε εσείς.
Ούτε στο χαρτόνι, ούτε στον τενεκέ, ούτε στον κυνηγότοπο.
Ειδικά με την Rem που την κυνηγούσα 23 χρόνια.

Πραγματικά πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο που έχεις αλλάξει 20 όπλα και ακόμα ψάχνεσαι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ψάχνεις.
Όσο ζεις μαθαίνεις και αποκτάς βιώματα και συγκινήσεις η αίσθηση του ακαριαιου σκοτωματος είναι μοναδική και το πανιασμα του θηράματος στον αέρα ακόμη μοναδικοτερο.Σταματξσα με τα όπλα.Μεχρι να τεστάρω τη guerini .Και πρέπει να πάρω και κατάλληλο αυτοκίνητο τζιπ δηλαδή γιατί αρκετό καιρό έμεινα εκτός από την κυνηγετική ζωή όπως τη γουστάρω ξαναμπαινω σταδιακά δυναμικά αν και δύο ταξίδια κυνηγετικής φύσεως για φασα και μπεκάτσα θα γίνουν πριν τελειώσει η σεζόν .

Last edited:
Οταν ξαναβγεις(απο το καβουκι), μιας και εχεις και remi και benelli, αν εχεις ζυγαρια και αν τα οπλα σου εχουν το ιδιο μηκος καννης, ζυγησε σκετες τις καννες.
Και οποιος αλλος βεβαια μπορει να το κανει.

Οταν ξαναβγεις(απο το καβουκι), μιας και εχεις και remi και benelli, αν εχεις ζυγαρια και αν τα οπλα σου εχουν το ιδιο μηκος καννης, ζυγησε σκετες τις καννες.
Και οποιος αλλος βεβαια μπορει να το κανει.
Γιώργο ασχολούμαστε με κάνες,τσοκ,κωνους ποιος την έχει βαρύτερη και ποιος φτάνει μακρύτερα γιατί δεν έχει πουλιά αν είχε πουλιά δεν θα ασχολούμασταν με τέτοια όπως δεν ασχολιόντουσαν και οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας.

Γιώργο ασχολούμαστε με κάνες,τσοκ,κωνους ποιος την έχει βαρύτερη και ποιος φτάνει μακρύτερα γιατί δεν έχει πουλιά αν είχε πουλιά δεν θα ασχολούμασταν με τέτοια όπως δεν ασχολιόντουσαν και οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας.
Καθαρα απο θεμα τεχνικης αποψεως και περιεργειας το εγραψα.

Και εκείνοι θα ασχολούταν εάν δε κλωτσαγαν τα θηράματα να σηκωθούν και αν δε μετρούσαν τα φυσίγγια λόγο φτώχειας .Αν και δεν υπήρχε πρόσβαση στη γνώση.Επςιδη ο Τόλης ανέφερε παραπάνω λένε για τις Ρεμί και δεν έχουν Ρεμί θα πω όλοι ξέρουν ότι καλύτεροι κινητήρες είναι οι ιαπωνεζικοι αλλά παίρνουν άλλες μάρκες αυτοκινήτων ακριβώς όπως όλοι ξέρουν ποια είναι η καλύτερη κανη αλλά δεν παίρνουν το όπλο που την έχει.

Status
Not open for further replies.
Back