Remington Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εσείς που έχετε μ2 απορώ πως ρίχνεται τέτοιες συγκεντρώσεις που ανεβάζετε ενώ το όπλο από μαμα είναι όρτσα τέρμα πάνω δε μπορώ να καταλάβω.

Από τα ιταλικά που αδράνειας και κορυφαία στην τιμή 1000 1300 είναι η Μπρέντα η πλαστικια η καινούργια.απο βάψιμο μέχρι κάννη αλλά κάποιοι είναι τόσο κολλημένοι που τα κόκκινα που βλέπουν είναι μόνο τα φτερουγιαρικα τα ματωμένα τους και η κόκκινη κορδέλα μπενελι Τιμ στις Κάννες τους.
Ο άλλος ανέβασε σχόλια και καλή κριτική και μάλιστα χαλιά σχόλια για κυνήγια κλπ,ενώ από τις λίγες κοντινές φωτός,το όπλο φαινόταν στην έξοδο φυσιγγίων,στην βαφή,σα να μην έχει ρηξει ούτε ένα φυσιγγιο

Και εκείνοι θα ασχολούταν εάν δε κλωτσαγαν τα θηράματα να σηκωθούν και αν δε μετρούσαν τα φυσίγγια λόγο φτώχειας .Αν και δεν υπήρχε πρόσβαση στη γνώση.Επςιδη ο Τόλης ανέφερε παραπάνω λένε για τις Ρεμί και δεν έχουν Ρεμί θα πω όλοι ξέρουν ότι καλύτεροι κινητήρες είναι οι ιαπωνεζικοι αλλά παίρνουν άλλες μάρκες αυτοκινήτων ακριβώς όπως όλοι ξέρουν ποια είναι η καλύτερη κανη αλλά δεν παίρνουν το όπλο που την έχει.
Με 18,2 αυλο κυνηγουσαν οι περισσοτεροι και ενα μοτερ σε ενα αυτοκινητο για να βγαλει ζημια πρεπει να το πιεσεις και αν πιεσεις ενα Ιαπωνεζικο το πιο πιθανο ειναι να αγορασεις κανενα οικοπεδο(αν και το θεμα με τα αυτοκινητα ειναι ασχετο με τα οπλα).

Με 18,2 αυλο κυνηγουσαν οι περισσοτεροι και ενα μοτερ σε ενα αυτοκινητο για να βγαλει ζημια πρεπει να το πιεσεις και αν πιεσεις ενα Ιαπωνεζικο το πιο πιθανο ειναι να αγορασεις κανενα οικοπεδο(αν και το θεμα με τα αυτοκινητα ειναι ασχετο με τα οπλα).
Συμφωνούμε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ένα μοτέρ αλλά ένα σύνολο! Audi forever .love..exciting.

Εγώ πιστεύω ότι η βλητική των λειόκαννων είναι πολύ απλή. Για τα ραβδωτά είναι κάπως πιο σύνθετη, με τις ίδιες αρχές όμως. Πάντως σε όλα τα πυροβόλα όπλα (πολιτικά και στρατιωτικά) ανεξαρτήτου διαμετρήματος και τύπου, το πυρομαχικό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο.
Πχ. Από το ίδιο πυροβόλο πυροβολικού βάλλονται διαφορετικά βλήματα με διαφορετικό αποτέλεσμα. Ομοίως από την ίδια κάννη μιας καραμπίνας βάλλονται διαφορετικά φυσίγγια με διαφορετικό αποτέλεσμα.
Συμφωνω

Όσο ζεις μαθαίνεις και αποκτάς βιώματα και συγκινήσεις η αίσθηση του ακαριαιου σκοτωματος είναι μοναδική και το πανιασμα του θηράματος στον αέρα ακόμη μοναδικοτερο.Σταματξσα με τα όπλα.Μεχρι να τεστάρω τη guerini .Και πρέπει να πάρω και κατάλληλο αυτοκίνητο τζιπ δηλαδή γιατί αρκετό καιρό έμεινα εκτός από την κυνηγετική ζωή όπως τη γουστάρω ξαναμπαινω σταδιακά δυναμικά αν και δύο ταξίδια κυνηγετικής φύσεως για φασα και μπεκάτσα θα γίνουν πριν τελειώσει η σεζόν .
Γιαννάκο όπως την βλέπει ο καθένας.
Ρίξε ένα φθηνό και ασφαλές (cip) πορδοφύσιγγο #6 με την Guerini και τα Seminol και αν δεν περάσει τον τενεκέ σουβλάκι ψάξε για κάνη που να τον τρυπάει.

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν σου ζήτησε φωτό από τα κυνήγια σου.

Εγώ γενικώς ζητάω σωστές δοκιμές σε πίνακα σε σωστές αποστάσεις.
Επίσης δοκιμές διάτρησης έστω και σε τενεκέ, άστα τα χαρτιά Α4.

Τώρα η καινούργια μόδα των "ψαγμένων" (για εμένα άσχετων με την βλητική) είναι να βλέπουν την απόδοση στο πραγματικό κυνήγι και στα πήλινα πιατάκια του σκοπευτηρίου !!!

Ας την βλέπουν όπου θέλουν και ας λένε ότι θεωρία σκεφτούν.

Αν κάποιος μου πει θήραμα-τρόπο κυνηγιού, απόσταση και μου δείξει μια κατανομή με συγκεκριμένο νούμερο σκάγια και gr γόμωσης μπορώ να καταλάβω αν είναι επαρκής για την δουλειά που την προορίζει.
Μπορεί κάποια άλλη να είναι λίγο πιο σφιχτή και κάποια άλλη πιο αραιή αλλά και οι 2 να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά.
Κάποια άλλη με το ένα τρίτο των σκαγιών ή το 100% των σκαγιών να μην κάνει δουλειά.

Για την διάτρηση έχω ακούσει άπειρες μπαρούφες ακόμα και από μεγάλα και γνωστά ονόματα του χώρου.
Εγώ όμως είμαι κλασσικός.
Προτιμώ τους τενεκέδες ή το χαρτί Α4.
Όταν βλέπω λοιπόν τέτοιες διαφορές με σκάγια ίδιου μεγέθους καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να καταναλώσεις πολύ φαιά ουσία ή ακόμα χειρότερα να ρίξεις 1000 φυσίγγια σε θηράματα ή να κυνηγάς το όπλο έναν ολόκληρο χρόνο για να καταλάβεις "πως πάει".
Αλλά οκ, όλοι έχουν δικαίωμα στον μαζοχισμό.

View attachment 84833

View attachment 84834

Ας μπω πάλι στο καβούκι μου.
Τρεις τενεκέδες ελαιόλαδο ;;; Μεγαλοεπενδυτής !!!

Εσείς που έχετε μ2 απορώ πως ρίχνεται τέτοιες συγκεντρώσεις που ανεβάζετε
Μη δίνεις σημασία στις συγκεντρώσεις.
Στο κυνήγι πρέπει να βλέπεις τι κάνει το όπλο, μετά από 1000 φυσίγγια σε θηράματα.
Αν δεν ρίξεις 1000 φυσίγγια τον χρόνο, τα συμπληρώνεις τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο ... δεν χάθηκε ο κόσμος.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-δοκιμές-Αρχείο.4204/page-320#post-862921
ενώ το όπλο από μαμα είναι όρτσα τέρμα πάνω δε μπορώ να καταλάβω.
Πόσο όρτσα δηλαδή ? (όρτσα = σκοπευτική διάλεκτος)
Το έχεις μετρήσει ή στο είπανε.
Το όπλο σου το έχεις μετρήσει που ρίχνει ή απλά το βλέπεις στο κυνήγι ?
Μπορεί να έχετε αποκλίνουσες στραβομάρες και το αποτέλεσμα να είναι μηδενικό.
Μέτρα το με σταθερό όπλο και πες μου τι βρήκες (με φωτό).
Θα σου δείξω μετά πόσο όρτσα είναι η Μ2 (με φωτό).
Κατόπιν θα σου υπολογίσω πόσο όρτσα είναι το κάθε όπλο στα 40m.

Από τα ιταλικά που αδράνειας και κορυφαία στην τιμή 1000 1300 είναι η Μπρέντα η πλαστικια η καινούργια.
Αν λες για αυτή με τον 7cm κώνο έχει δοκιμαστεί ... τίποτα το ιδιαίτερο.
Βέβαια στο κυνήγι μπορεί να γαζώνει αλλά δεν έχω την υπομονή να ρίξω 1000 φυσίγγια για να την δοκιμάσω.

Last edited:
Άσε να έχω άλλη άποψη για το θέμα μοτέρ αυτοκινήτων και το τι θα πάθει ποίο δεν τα ξέρεις καλά επειδή συχνά πυκνά πήγαινα όλες τις ταχύτητες στο κόφτη μέχρι και 4 αρτη και έχω αλλάξει καμιά δεκαριά αυτοκίνητα ξέρω πολύ καλά τι ρόλο παίζει ο κινητήρας κάθε χώρας..Πληροφοριακά έκανα καμία 20000 Χιλ για όλα κα το χρόνο και τα περισσότερα ήταν για κυνήγια μέχρι πριν λίγα χρόνια .Το 18.2 ήταν ιδανικό για τα φυσίγγια λίγων γραμμαρίων και τις Μάλινες τάπες της εποχής παραμένει καλό αλλά θέλει μεγάλο κώνο πλέον για να έχεις ομοιομορφία και να θέλεις οδοντίατρο ειδικά στα δίκανα με τη μαγκουμίτιδα που επικρατεί και το πάτημα που κάνουν κάποιοι στα φυσίγγια για να κρατήσουν αξιοπρέπεια με λίγα και φθηνά υλικά.Οσο για το μοτέρ και το όπλο σίγουρα δεν έχουν σχέση αλλά και ένα Ρεμί εάν δε το πιέσεις και ρίχνεις 300 φυσίγγια το 6 μήνο πιθανόν δε θα κάνει ποτέ εμπλοκή και θα κρατάς ένα όπλο με τη καλύτερη κανη.

Γιαννάκο όπως την βλέπει ο καθένας.
Ρίξε ένα φθηνό και ασφαλές (cip) πορδοφύσιγγο #6 με την Guerini και τα Seminol και αν δεν περάσει τον τενεκέ σουβλάκι ψάξε για κάνη που να τον τρυπάει.
Στα πόσα μέτρα και με τι τσοκ έχω skeet/3*/1*

Μη δίνεις σημασία στις συγκεντρώσεις.
Στο κυνήγι πρέπει να βλέπεις τι κάνει το όπλο, μετά από 1000 φυσίγγια σε θηράματα.
Αν δεν ρίξεις 1000 φυσίγγια τον χρόνο, τα συμπληρώνεις τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο ... δεν χάθηκε ο κόσμος.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-δοκιμές-Αρχείο.4204/page-320#post-862921

Πόσο όρτσα δηλαδή ? (όρτσα = σκοπευτική διάλεκτος)
Το έχεις μετρήσει ή στο είπανε.
Το όπλο σου το έχεις μετρήσει που ρίχνει ή απλά το βλέπεις στο κυνήγι ?
Μπορεί να έχετε αποκλίνουσες στραβομάρες και το αποτέλεσμα να είναι μηδενικό.
Μέτρα το με σταθερό όπλο και πες μου τι βρήκες (με φωτό).
Θα σου δείξω μετά πόσο όρτσα είναι η Μ2 (με φωτό).
Κατόπιν θα σου υπολογίσω πόσο όρτσα είναι το κάθε όπλο στα 40m.

Αν λες για αυτή με τον 7cm κώνο έχει δοκιμαστεί ... τίποτα το ιδιαίτερο.
Βέβαια στο κυνήγι μπορεί να γαζώνει αλλά δεν έχω την υπομονή να ρίξω 1000 φυσίγγια για να την δοκιμάσω.
Mε πλαστικα λεμε με ξυλο δε βαραει και γω κανη πηρα αλλα η διαφορα εγινε οταν εβαλα τα κομφορτ το οτι δε ξερει για πιο μοντελο λεει το αφηνω στην ακρη

Στα πόσα μέτρα και με τι τσοκ έχω skeet/3*/1*
Γιαννη και βασιλη χωρις παρεξηγηση και βαζω και μενα μεσα τι να το κανω αν εγω ριξω στα 15 μετρα και πω εριξα στα 50 σε μια φοτο πιος θα με καταλαβει αν κλεψω και γι αυτο και δε βαζω οταν ομως μαζευτουνε καμια 10 ατομα και σε κοιτανε δε μπορεις να κλεψεις οπως και για παραδειγμα οπιος παει με γκρουπακι στο κυνηγι και μετα μαζεψουν τα θυραματα για φοτο δε μπορει να τα παρουσιασει για δικα του

Καταλάβετε ότι τα όπλα δοκιμάζονται πρώτα στον πίνακα και σε διάτρηση και μετά στο κυνήγι.
Όπλο που τα πάει καλά στις στατικές δοκιμές και δεν τα πάει καλά στο κυνήγι σημαίνει ότι δεν ρίχνει εκεί που πρέπει ή χρησιμοποιείτε πορδοφύσιγγα στο κυνήγι και καλά φυσίγγια στις δοκιμές.
Δεν φταίει η κάνη.
Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε με εκατοντάδες ή χιλιάδες φυσίγγια σε θηράματα και σε διάφορες καιρικές συνθήκες για να καταλάβετε πως τα πάει Η ΚΑΝΗ.
Τόσα φυσίγγια εξάλλου μόνο σε τσίχλες ή σε πήλινο στόχο μπορείς να ρίξεις ...

Τα όπλα τα δοκιμάζουμε συνήθως όταν τα αγοράζουμε, όχι για να κάνουμε κόντρες με άλλα αλλά για να δούμε αν υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα στο εσωτερικό της κάνης.

Τα Rem ρίχνουν φυσιολογικά, σαν όλα τα μη προβληματικά όπλα, ... όλα τα άλλα είναι υπερβολές.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας υπέρμαχος της βλητικής ανωτερότητας των Rem δεν έχει ποστάρει ούτε μια δοκιμή διάτρησης ή συγκέντρωσης ονομάζοντας και το φυσίγγι.
Και όσοι έχουν ποστάρει, φυσιολογικές τουφεκιές βλέπω.

Πως γίνεται τώρα 2 όπλα να βάζουν ίδια σκάγια στο θήραμα με την ίδια διάτρηση και το ένα να το σκοτώνει ενώ το άλλο να το τραυματίζει, δεν το έχω καταλάβει.
Μην σας δουλεύει κανένας ... δεν γίνεται αυτό.

Last edited:
Γιαννη και βασιλη χωρις παρεξηγηση και βαζω και μενα μεσα τι να το κανω αν εγω ριξω στα 15 μετρα και πω εριξα στα 50 σε μια φοτο πιος θα με καταλαβει αν κλεψω και γι αυτο και δε βαζω οταν ομως μαζευτουνε καμια 10 ατομα και σε κοιτανε δε μπορεις να κλεψεις οπως και για παραδειγμα οπιος παει με γκρουπακι στο κυνηγι και μετα μαζεψουν τα θυραματα για φοτο δε μπορει να τα παρουσιασει για δικα του
Αν καταλάβω ότι οι δοκιμές είναι ψεύτικες θα στους στείλω σε εσένα για πρακτική επί του πεδίου. 🤣
Έτσι όπως τουφεκάς εσύ τους βλέπω να πουλάνε τα σιδερικά επιτόπου και να αγοράζουν την 153.

Εσείς που έχετε μ2 απορώ πως ρίχνεται τέτοιες συγκεντρώσεις που ανεβάζετε ενώ το όπλο από μαμα είναι όρτσα τέρμα πάνω δε μπορώ να καταλάβω.

Από τα ιταλικά που αδράνειας και κορυφαία στην τιμή 1000 1300 είναι η Μπρέντα η πλαστικια η καινούργια.απο βάψιμο μέχρι κάννη αλλά κάποιοι είναι τόσο κολλημένοι που τα κόκκινα που βλέπουν είναι μόνο τα φτερουγιαρικα τα ματωμένα τους και η κόκκινη κορδέλα μπενελι Τιμ στις Κάννες τους.
Ο άλλος ανέβασε σχόλια και καλή κριτική και μάλιστα χαλιά σχόλια για κυνήγια κλπ,ενώ από τις λίγες κοντινές φωτός,το όπλο φαινόταν στην έξοδο φυσιγγίων,στην βαφή,σα να μην έχει ρηξει ούτε ένα φυσιγγιο
Δεν ξέρω τι κάνει η Μ2 γιατί δεν το ξέρω το όπλο, πάντως η δική μου Μ1 δεν ψηλοντουφεκαει καθόλου. Ίσα ίσα και την τουφεκιά κεντραει στο χαρτί στα 37 μέτρα και λίγα μονόβολα που έριξα τα πάει καρφί. Νομίζω τελικά ότι όλα είναι θέμα κοντακιου παρά κάννης. Επίσης πέρυσι με Ναβάρο 30 είχα κι εγώ ζωντανές τσίχλες. Φέτος με Λάμπρο Α1 32, euromix 8+9 και super tordo 32 με sipe όλες ξερές. Στα ορτύκια είχα πάθει πλάκα γιατί δεν μπορούσα να βαρεσω με τίποτα με τη M1 αλλά μόλις κυνήγησα λίγο τσίχλα και το δουλεψα το όπλο μια χαρά έριχνα. Να ξεκαθαρίσω όμως ότι ντουφεκαω σε λογικές ( τουλάχιστον για εμένα) αποστάσεις 20 το πολύ 40 μέτρα. Στα 40 συνήθως ρίχνω από λάθος εκτίμηση όχι από επιλογή. Με όλα μου τα όπλα σε αυτές τις αποστάσεις σηκώνω όπλο. Έχω ξανά γράψει, σε δοκιμές που έχω ανεβάσει αλλά και άλλες που δεν έχω ανεβάσει, η Ρεμί με 66 πόντους κάννη και 3* βάζει μερικά σκάγια παραπάνω σε σχέση με την M1 61ποντους κάννη 3* ( από 10 -50 σκάγια παραπάνω η Ρεμί) εννοείται μαμά τσοκ. Όμως και η μπενελα κάνει ωραία κατανομή χωρίς κενά, οπότε για μένα και τα κυνήγια που κάνω είναι εντάξει.IMG_20231217_164519.jpgΕδω τουφεκιά στα 30+ μέτρα ( δεν είμαι και λέιζερ περίπου λέω) 28 γραμμάρια νούμερο 9 και φυσίγγι φίλου ιδιογομωτη. Βρήκα την τσίχλα χωρίς κεφάλι.

Last edited:
Βέβαια θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι Ιταλοί φτιάχνουν καλά ζυμαρικά, για όπλα απευθυνθείτε στην υπερδύναμη! Έτσι; Να ξέρουμε και τι λέμε 😂
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ιταλοί και έδωσαν αρκετά στο κυνηγετικό οπλο και ειδικά στης καραμπίνες γιατί ακόμη θα είχαμε της ατσουμπαλες αμερικανικές και βέλγικες

Βέβαια θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι Ιταλοί φτιάχνουν καλά ζυμαρικά, για όπλα απευθυνθείτε στην υπερδύναμη! Έτσι; Να ξέρουμε και τι λέμε 😂
Δεν διευρινιζεις ποια υπερδύναμη .Σε κάποια δίκανα η μία υπερδύναμη πήρε από την άλλη υπερδύναμη και απλώς έβαλε το όνομα της .Να μην πούμε για αυτά που φτιάχνει για λογαριασμό της ο σουλτάνος.

Status
Not open for further replies.
Back