Remington Team

Το wd40 είναι πολύ ισχυρό διεισδυτικό και ύποπτο για αποχρωματισμους, αποχρωμιωσεις, διαβρώσεις κολλησεων, κα.
Το wd40 κάνει για καθάρισμα στο κοίλο της κάνης και μετά καλό ΣΚΟΎΠΙΣΜΑ!
Για προστασία υπάρχουν άφθονα άλλα λάδια,φτηνότερα η ακριβότερα.
Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αυτό που θέλουμε με λιγότερο κατάλληλα η ακατάλληλα προϊόντα.

Το wd40 είναι πολύ ισχυρό διεισδυτικό και ύποπτο για αποχρωματισμους, αποχρωμιωσεις, διαβρώσεις κολλησεων, κα.
Γι'αυτο τα οπλα μου μετα απο τοσα χρονια ριχνουν σαν αχρωμιοτα...
Περα απο την πλακα για τους αποχρωματισμους να το δεχτω,αλλα μιλαμε χρωματα που ειναι χημικες ενωσεις,η βαφη της καννης δεν ειναι τετοιου ειδους ειναι ενα ειδος φωσφατωσης που το χρωμα προερχεται απο χημικη αντντιδραση της επιφανειακης στιβαδας του μεταλου με το χημικο που χρησιμοποιουμε για την αντιδραση και ως αποτελεσμα εχουμε την αναλογη αποχρωση αναλογα με το χημικο που θα χρησιμοποιησουμε(παρομοια διαδικασια γινεται και στις μαυρες βιδες του εμποριου...)Τωρα οσον αφορα για τις διαβρωσεις κολλησεων και τις αποχρωμιωσεις δυσκολο μου φαινεται να ισχυει κατι τετοιο αλλα ισως και να γινεται...Εγω παντα βεβαια μετα την χρηση του και εσω και εξω της καννης το σκουπιζω μετα καλα και χρησιμοποιω και λαδι singer το οποιο κι αυτο το σκουπιζω απλως μενει ενα λεπτο φιλμ μετα πανω στην επιφανεια...παντως ειδικα καθαριστικα για τα οπλα δεν χρησιμοποιω εκτος απο το Hoppe's 9 που το χρησιμοποιω καμμια φορα για τοn εσωτερικο καθαρισμο της καννης...Ξερω οτι καποιοι φτιαχνουν και χειροποιητα hoppe's 9 απο φωτιστικο πετρελαιο και λαδι μεταδοσης αλλα δεν το εχω δοκιμασει μαλιστα ειχε ξαναγινει συζητηση και καποιος ειχε αναφερει και υγρα φρενων τα οποια ομως ειναι ακρως διαβρωτικα οποτε ουτε καν...

Αν σου μυρίζει άσχημα το WD40 που να δεις το ballistol
Αναφερομουν στην μυρωδια του πετρελαιου και οχι του WD40,η μυρωδια του WD40 δεν με ενοχλει καθολου ιδιαιτερα σε ανοιχτο χωρο και μετα απο λιγο φευγει αμεσως...ballistol δεν εχω δοκιμασει...αλλα την θεωρω αρκετα καλη εταιρεια καθαριστικων και γενικα χημικων προιοντων για χρηση σε οπλα...

Ακριβώς αυτό.
Είναι διαβρωτικο.
Το βάζουμε άφοβα μέσα στην κάνη, στο κλείστρο, σε μέρη με τριβή αλλά αποφεύγουμε εξωτερικά στην κάννη.
Βέβαια από το να αφήνεις το λίπος από τα χέρια επάνω ή βροχή, ένα λεπτό ψεκασμα και ελαφρύ σκούπισμα είναι προτιμότερο.

Κάποια στιγμή όμως θα ξεβαψει.

Λίγο λεπτό λάδι είναι προτιμότερο.

Ρε παιδιά αφού ότι και να χρησιμοποιεί ο κάθε ένας στο τέλος όλοι πιστεύω σκουπίζουν τη μεταλλική επιφάνεια και αν είναι να αφήσεις κάτι επάνω λαδακι θα αφήσεις οχι καθαριστικό ,μη κάνουμε θέμα το τίποτε, αυτά είναι όλα καλά για ψεκασματα επειδή καθαρίζουν καλά και σκούπισμα καλο είναι αυτονόητο συντήρηση για όποιον τονίζω αφήνει επάνω και είναι μόνο λαδάκι .

Ακριβώς αυτό.
Είναι διαβρωτικο.
Το βάζουμε άφοβα μέσα στην κάνη, στο κλείστρο, σε μέρη με τριβή αλλά αποφεύγουμε εξωτερικά στην κάννη.
Βέβαια από το να αφήνεις το λίπος από τα χέρια επάνω ή βροχή, ένα λεπτό ψεκασμα και ελαφρύ σκούπισμα είναι προτιμότερο.

Κάποια στιγμή όμως θα ξεβαψει.

Λίγο λεπτό λάδι είναι προτιμότερο.
Εγω παντως που το χρησιμοποιω και εξωτερικα της καννης 25 χρονια δεν εχει παθει τιποτα,οχι συνεχεια αλλα μετα απο βροχη ή μερες που ειναι τα παντα μουσκεμα απο υγρασια(αρκετα συχνα...) σιγουρα...μετα σκουπισμα,μετα λαδι χαμηλου ιξωδους(ακομη και για κινητηρες...αν μου εχει τελειωσει το singer)και μετα παλι σκουπισμα...κι ολα κομπλε.Το σιγουρο ειναι οτι η καννη θα ξεβαψει στα σημεια που θα πεταξει σκουρια,εκει ακομη κι αν την αφαιρεσουμε θα εχει χαθει πλεον το blueing...Και στο τελος της σεζον επαλειψη με λαδι και πολυ ελαφρυ σκουπισμα ωστε να μεινει πιο χοντρο φιλμ λαδιου στα μεταλλικα μερη και σε πλαστικη θηκη...και πολυ τους ειναι...

Εγω παντως που το χρησιμοποιω και εξωτερικα της καννης 25 χρονια δεν εχει παθει τιποτα,οχι συνεχεια αλλα μετα απο βροχη ή μερες που ειναι τα παντα μουσκεμα απο υγρασια(αρκετα συχνα...) σιγουρα...μετα σκουπισμα,μετα λαδι χαμηλου ιξωδους(ακομη και για κινητηρες...αν μου εχει τελειωσει το singer)και μετα παλι σκουπισμα...κι ολα κομπλε.Το σιγουρο ειναι οτι η καννη θα ξεβαψει στα σημεια που θα πεταξει σκουρια,εκει ακομη κι αν την αφαιρεσουμε θα εχει χαθει πλεον το blueing...Και στο τελος της σεζον επαλειψη με λαδι και πολυ ελαφρυ σκουπισμα ωστε να μεινει πιο χοντρο φιλμ λαδιου στα μεταλλικα μερη και σε πλαστικη θηκη...και πολυ τους ειναι...
Λάδι singer στο όπλο … και μετά δουλεύει σαν ραπτομηχανή !

Back