Εννοείς βαθύτερη πατούρα θαλάμης - μεγαλύτερο headspace από το κανονικό ... Αν ήταν δικό μου το όπλο θα μπορούσα να σου πω με σιγουριά!
Όμως σκέφτομαι ότι για να γίνεται αυτό που λες, θα έπρεπε το headspace να είναι τόσο μεγάλο, που πιθανόν τότε να μην έφτανε η βελόνα να πυροδοτήσει το καψούλι. Εξάλλου το φούσκωμα του πάφυλα γινόταν κυρίως στο εμπρός τμήμα του, πάνω από το πυθμένιο (base wad), δηλαδή ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν η πυρίτιδα.
Εγώ σκέφτομαι και το άλλο: Μήπως το κλείστρο ξεκλειδώνει πρόωρα, πριν η πίεση των αερίων μέσα στην κάννη πέσει σε ασφαλή επίπεδα (στο βαθμό που θα έπρεπε δηλαδή). Οπότε, αυτή η πίεση κρατά τον κάλυκα ισχυρά προσκολλημένο στα τοιχώματα της θαλάμης και δεν τον αφήνει να οπισθοχωρήσει, ενώ συγχρόνως πετάει το καψούλι, καθώς ανοίγει το κλείστρο. Αν ισχύει αυτό που λέω, και πάλι έχει ως αιτία πολύ υψηλές πιέσεις των φυσιγγίων. Πόσο μάλλον που ο μηχανισμός αερίων της 1100 δεν διαθέτει ρυθμιστική βαλβίδα εκτόνωσης των υπερβολικών αερίων.
Σε αυτή την περίπτωση ίσως ένα λίγο πιο σκληρό επανατατικό ελατήριο να έλυνε το πρόβλημα (μαζί με ένα γυάλισμα της θαλάμης) ...
Τέλος πάντων, πολύ το "κουράσαμε", όποιος έχει τα γένια ας βρει και τα χτένια !!!
Καλά το λέει ο φίλος μου ο Ευρυπίδης, μηχανολόγους μηχανικούς θα μας κάνει αυτή η Remington !!!