Μακελειό έγινε με την λαπορδα?Δε μου το λεγες νωριτεραView attachment 60489
Με αυτό φτιάχνεις όχι μόνο κοντάκι αλλά κ παπιάΔε μου το λεγες νωριτεραView attachment 60489
Τα υδροβια ειναι αλλου μαστορα!Με αυτό φτιάχνεις όχι μόνο κοντάκι αλλά κ παπιά
Φίλε και εγώ με μεγαλη προκαταληψη πηρα 1 ψαρι, του 1,5 κιλου που βγαλαμε στα παραγαδια στην 10 μερες. Πεταξα κεφαλι και το εκοψα φετες, 3 ωρες μετα το πιασιμο και στο τηγανι 2 ωρες μετα. Ηταν πολυ καλο, παρα τις επιφυλάξεις μου. Οσο έμεινε το εφαγα το βραδυ ελαφρα ζεσταμενο χωρίς καμία μυρουδια. Θυμιζε λουτσο. Αν εχω να διαλεξω θα παρω τονακι ή ακομη και παλαμηδι, το πιο σκουρο (οχι παλαμιδα, νομιζω αλλου το λενε καρβουνι???) Καθως το τρωμε παραδοσιακα απο ...κουνια. Στην φωτο τα ψαρια απο 250 αγγιστρια χοντρο παραγαδι με φρισσα. Μαζι και ενα τονακι του 1,5 κιλου και σκαθαρακια και στηρεςΜακελειό έγινε με την λαπορδα?
Ρε Γιώργο ωμό το έφαγες?Το καλό ξεμάτωμα γίνεται όσο το ψάρι είναι ζωντανό (δουλεύει η καρδιά) ενώ προηγουμένως έχει νεκρωθεί ο εγκέφαλος με το μαχαίρι.
Γέροντα αν ήσουν κοντά, θα σε κέρναγα ένα μεζέ από το χθεσινό ...
Medium rare λέγε,βλάχο!Ρε Γιώργο ωμό το έφαγες?
Δεν τα ξέρω εγώ αυτά φουλη μου! Εγώ το θέλω να κριτσαναει!!!Medium rare λέγε,βλάχο!
Φίλε Τάσο πολύ ωρεα ψάρια πες μου αν μπορείς το stylo 210 έχει εύκολο wtd η κουράζει ?Ξαναβρεθηκα το απόγευμα στα γνωστά λημέρια....
Οι πρωτες βολές με το stylo δεν άργησαν να μου φανερώνουν "αναταραχές"...
Δυο συνεχόμενα stop and go κ ο λουτσάκος ήταν πανω...
Αλλά λίγο πριν φτάσει στα βράχια μου την κοπάνησε...
Γρήγορα η επόμενη βολη κ μετα απο 5-6 μανιβελιες ένας κιλισιος ήρθε στο χέρι μου...
View attachment 59253
Συνεχίζω με το ίδιο τεχνητό κ βλέπω ένα λουτσο να κάνει ένα άλμα από πισω του...
Κόβω ταχυτητα... Αλλά τίποτα...
Μετά από 2-3 ριξιές πιαστηκε αλλά κ αυτός είχε την τυχη με το μέρος του κ κατάφερε να δραπετεύσει....
Το πάλεψα.....
Και δεν άργησε να έρθει κ ο επόμενος (1400γρ)....
View attachment 59254
Πλέον είχε νυχτώσει κ εβαλα το savage gear jerk minnow 175f(pink head)..
Που μου εδωσε ένα ακόμα ψαράκι για φωτο κ απελευθέρωση......
View attachment 59255
Στις 19:00 τα μαζεψα κ έφυγα....
Δεν ήθελα κ κάτι αλλο...
Όμορφες στιγμές με λίγη αδρεναλίνη.....
Πανευκολο κ ωραίο wtd..Φίλε Τάσο πολύ ωρεα ψάρια πες μου αν μπορείς το stylo 210 έχει εύκολο wtd η κουράζει ?
Πολύ ωρεο μου ακούγετε με το εξοπλισμό τα δουλεβειςτα συγκεκριμένα φίλε ?Πανευκολο κ ωραίο wtd..
Γενικά είναι ένα τεχνητό χωρίς ιδιαιτερες απαιτήσεις, ακόμα κ ένας αρχάριος δεν θα δυσκολευτεί...
Δεν έχει σημασία κ ουτε πρόκειται να σε ωφελήσει...Πολύ ωρεο μου ακούγετε με το εξοπλισμό τα δουλεβειςτα συγκεκριμένα φίλε ?
Με κατάλαβες ...χαχαχα ενταξι φίλε θα το αγοράσω και θα το δουλέψω να δω αν τα αξίζει τα λεφτά του ...Δεν έχει σημασία κ ουτε πρόκειται να σε ωφελήσει...
Και αυτό στο λέω γιατί ξέρω προς τα που το πας.........
Στον έχω ξαναπεί ότι δεν έχει σημασία τι εξοπλισμο χρησιμοποιεί ο καθένας....
Δες το παρα πολυ απλά..........
Τι βάρος έχει το stylo 210? Είναι στα 30γρ...
Το καλαμι 8-42γρ που έχεις είναι μια χαρά κ θα βγάζεις κ εξαιρετική βολή......
Δεν θες κάτι άλλο......
Σε χρώμα ποιο stylo προτείνεις ? η δε παίζει και τόσο ρόλο?Δεν έχει σημασία κ ουτε πρόκειται να σε ωφελήσει...
Και αυτό στο λέω γιατί ξέρω προς τα που το πας.........
Στον έχω ξαναπεί ότι δεν έχει σημασία τι εξοπλισμο χρησιμοποιεί ο καθένας....
Δες το παρα πολυ απλά..........
Τι βάρος έχει το stylo 210? Είναι στα 30γρ...
Το καλαμι 8-42γρ που έχεις είναι μια χαρά κ θα βγάζεις κ εξαιρετική βολή......
Δεν θες κάτι άλλο......
Εγώ ήθελα ένα φυσικό χρωματισμό για να μοιάζει όσο το δυνατόν με το ψάρι το οποίο μιμείται αυτό το τεχνητό, δλδ την ζαργανα...Σε χρώμα ποιο stylo προτείνεις ? η δε παίζει και τόσο ρόλο?
Ενταξει φίλε μκάποιο θα τσιμπισωΕγώ ήθελα ένα φυσικό χρωματισμό για να μοιάζει όσο το δυνατόν με το ψάρι το οποίο μιμείται αυτό το τεχνητό, δλδ την ζαργανα...
Έτσι επέλεξα το green .....
Παρεπιπτόντως έχει γίνει καταπληκτική δουλειά, άλλο να το βλεπεις από φωτο κ άλλο να το επεξεργάζεσαι από κοντά....
Αλλά μην τρέξεις να παρεις το.......ιδιο.....
Όλοι οι χρωματισμοι δουλευουν......
Πάρε ότι σου αρέσει η οτι νομίζεις....
Όπως ειπα έχουν πολύ καλή πλευση κ μάλλον αυτό είναι που μετράει περισσοτερο απο ολα.....
Στο ξεμάτωμα είναι το μυστικό.Είπα απόψε να δοκιμάσω με ένα μικρό τεχνητό πριν ψαρέψω για καλαμάρια...
View attachment 60432
Έχει κανείς καμιά καλή ιδέα πως να το φτιάξω ;
Στο ξεμάτωμα είναι το μυστικό.
Γιώργη, δες παρακάτω κάποιες δοκιμές που είχα κάνει πέρυσι και μου άρεσαν (για το επόμενο που θα πιάσεις).
www.hunterslife.gr/forums/threads/shore-jigging.122/post-662923
Μαχαίρι φιλεταρίσματος πήρες?
Τώρα κοιτάζω για σεβίτσε...αν έχει κάποιος κάτι δοκιμασμένο και με δοσολογιες υλικών...