Spinning

Επόμενο βήμα να ασχοληθώ με τα πιο ψιλά εργαλεία. Φαντάζομαι Γιώργη την ένταση που θα είχες με αυτό το καρβούνι.
Νίκο καλησπέρα, τα ψιλά εργαλεία έχουν τη χάρη τους και το ρόλο τους. Όσο για αυτό το ψάρι, τα λεπτά εργαλεία είναι μάλλον ακατάλληλα αλλά με πολύ τράβηγμα και με υπομονή όλα γίνονται. Ξαναμάζεψα 2 φορές τα 100 και πλέον μέτρα που είχε πάρει και περίμενα μέχρι να κουραστεί ... όταν έφτασε στα 30 μέτρα περίπου ούτε έπαιρνε ούτε μπορούσα να το φέρω, πήγαινε δεξιά αριστερά ... τελικά το έβγαλα τελείως σκασμένο!

Παιδια αγορασα ενα καλαμι το alpha tackle crazee wind max 21gr υψος 2,53 βαρος 126 γρ ετσι οπως το βλεπω ειναι ολυ λεπτοκαμομενο κορμος 10χιλ και απανω 1,6χιλ εγω το πηρα για λαυρακια εσεις τι πιστευετε ρε παιδια αν θα μου κατσει κανενα τερας λαυρακι η ακομα και κανενας λουτσος ,λιτσα μεγαλη να μου το σπασει κοματακια η θα αντεξει ?
Γενικα σπανε τα καλαμια ευκολα σε μια μαχη με το ψαρι ? Με εχει ανχωσει λιγο αυτη η κατασταση ο κατασκευαστης λει να ρυθμισω τα φρενα στο 1/3 της αντοχης του νηματος για καλυτερη αποδοση του καλαμιου εσεις τι λετε σπαει??? Πολυ λεπτοκαμομενο ρε παιδια .....

Παιδια αγορασα ενα καλαμι το alpha tackle crazee wind max 21gr υψος 2,53 βαρος 126 γρ ετσι οπως το βλεπω ειναι ολυ λεπτοκαμομενο κορμος 10χιλ και απανω 1,6χιλ εγω το πηρα για λαυρακια εσεις τι πιστευετε ρε παιδια αν θα μου κατσει κανενα τερας λαυρακι η ακομα και κανενας λουτσος ,λιτσα μεγαλη να μου το σπασει κοματακια η θα αντεξει ?
Γενικα σπανε τα καλαμια ευκολα σε μια μαχη με το ψαρι ? Με εχει ανχωσει λιγο αυτη η κατασταση ο κατασκευαστης λει να ρυθμισω τα φρενα στο 1/3 της αντοχης του νηματος για καλυτερη αποδοση του καλαμιου εσεις τι λετε σπαει??? Πολυ λεπτοκαμομενο ρε παιδια .....
Αν ρυθμίσεις σωστά τα φρένα σου δεν έχεις κανένα θέμα!Αυτό ισχύει σε όλα τα καλάμια ψαρέματος.Αναφερει πάνω το εύρος για νήμα?Πχ pe 0.8-1.5

Αν ρυθμίσεις σωστά τα φρένα σου δεν έχεις κανένα θέμα!Αυτό ισχύει σε όλα τα καλάμια ψαρέματος.Αναφερει πάνω το εύρος για νήμα?Πχ pe 0.8-1.5
Λει μεχρι pe 1.2 και εγω θα βαλω 1 pe
Και λει για καλυτερη αποδοση της ραβδου (καλμιου) ρυθμιστε τα φρενα στο 1/3 της αντοχης του νηματος αλλα αυτο αναλογει περιπου σε 2.5κιλα φρενα τα οποια μου φενοντε παρα πολλα εσυ φιλε πως θα το ρυθμιζες στα ποσα κιλα?

Λει μεχρι pe 1.2 και εγω θα βαλω 1 pe
Και λει για καλυτερη αποδοση της ραβδου (καλμιου) ρυθμιστε τα φρενα στο 1/3 της αντοχης του νηματος αλλα αυτο αναλογει περιπου σε 2.5κιλα φρενα τα οποια μου φενοντε παρα πολλα εσυ φιλε πως θα το ρυθμιζες στα ποσα κιλα?
Πολλά είναι τα 2.5 εγώ πιο κάτω θα έπαιζα.
Αλλά αυτό το 1/3 του ορίου θραυσης γενικά ισχύει

Πολλά είναι τα 2.5 εγώ πιο κάτω θα έπαιζα.
Αλλά αυτό το 1/3 του ορίου θραυσης γενικά ισχύει
Καλα ναι και εγω ετσι πιστευω αυτοι γραψαν ετσι για να εκμεταλευτο στο επακρο το καλαμι να ξερω μαλλον τα ορια του αλλα καλυτερα 1.5κιλο φρενα το πολυ δυο και ας παρει οσα μετρα θελει το ψαρι

Με την παρέα χθές για καλαμάρια από νωρίς, οπότε το έριξα στο spinning χωρίς να φανεί κάτι.
Βάζω ένα πλανακι 5cm,15 gr και με βολές στα βαθειά πήρα το πρώτο μου κοκκαλι. Ωραίο τράβηγμα έχουν!
Μετά από λίγο και δεύτερο πιασμένο από την κοιλιά και ένα τρίτο που ξεψαρισε στα μισά.320 και 350 gr ήταν,γενικά νόμιζα πως είναι μικρότερα τα κοκκαλια σαν ψάρια!
Έπιασα και αυτή την κυρία,αλλά μου φάνηκε μικρή,σίγουρα κάτω από κιλό!Ξέρω πως γίνονται πολύ μεγαλύτερες και την επέστρεψα στη θάλασσα.
Και στα καλαμάρια μετά κάτι κάναμε...
Αναμνηστική φωτογραφία με τα υπόλοιπα βγήκε στο νεροχύτη, οπότε μονάχα αυτή.

Attachments

• IMG_20221221_174550.jpg
    IMG_20221221_174550.jpg
    267,8 KB · Προβολές: 38
Γεια σας φιλοι καλες γιορτες σε ολους
Οταν ενα καλαμι λει πχ. Max 28gr μπορω να του βαλω τεχνιτο 27gr χωρις να εχει φοβο να σπασει ? η ειμαι οριακα και δεν πρεπει?
Δεν έχει θέμα, απλά όσο πλησιάζεις το όριο μην κάνεις νευρικές βολές, μαλακά και με μεγάλη καμπύλη.

Βολή με προσοχή μπορείς να κανεις φυσικά αλλα όταν είσαι όριο στο cw του καλαμιού δεν ξέρω κατά πόσο θα ακούει το τεχνητό σε
χτυπήματα που θα του κανεις.Αν θα "δουλεύει"
Καλησπέρα Λουκά, αυτό ακριβώς που λες είναι θέμα. Ειδικά στα jerkbait, το καλάμι δεν έχει τη δύναμη να προκαλέσει σωστή κίνηση στο τεχνητό, στα τεχνητά που δουλεύουν με απλή ανάκτηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έχω δει στην πράξη.
Όταν με ρώτησες για το Crostage δεν σου είπα ένα "θεματάκι" που έχω βρει. Με μεγαλύτερα minnow δεν καρφώνει εύκολα, ειδικά ψάρια που έχουν σκληρά σαγόνια (λούτσοι). Αλλά δεν ειναι αυτή η δουλειά αυτού του καλαμιού (δεν είναι fast) ... εγώ απλά δοκίμασα και με minnow των 12-15 gr και διαπίστωσα το πρόβλημα.

12-15γρ είναι μικρά, μήπως έφταιγαν οι μικρές σαλαγγιες;
Καλησπέρα Γιάννη, το καλάμι που με είχε ρωτήσει ο Λουκάς είναι καλάμι HRF με c.w. 1,5-20gr είναι regular και εξειδικευμένο για ψάρεμα με πλανάκια. Εγώ το έχω ψαρέψει και με σιλικόνες και με καλαμαριέρες και με μικρά minnow (8-10gr) και μερικές φορές με μεγαλύτερα minnow όταν φοβόμουν κοψίματα από λούτσους. Παρατήρησα λοιπόν ότι ενώ με πλάνους 15gr δεν υπήρχε θέμα στα καρφώματα, με τα minnow των 15gr αν δεν κάρφωνα με αρκετή δύναμη, οι λούτσοι ξεκαρφώνονταν.

Καλησπέρα Λουκά, αυτό ακριβώς που λες είναι θέμα. Ειδικά στα jerkbait, το καλάμι δεν έχει τη δύναμη να προκαλέσει σωστή κίνηση στο τεχνητό, στα τεχνητά που δουλεύουν με απλή ανάκτηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έχω δει στην πράξη.
Όταν με ρώτησες για το Crostage δεν σου είπα ένα "θεματάκι" που έχω βρει. Με μεγαλύτερα minnow δεν καρφώνει εύκολα, ειδικά ψάρια που έχουν σκληρά σαγόνια (λούτσοι). Αλλά δεν ειναι αυτή η δουλειά αυτού του καλαμιού (δεν είναι fast) ... εγώ απλά δοκίμασα και με minnow των 12-15 gr και διαπίστωσα το πρόβλημα.
Κυριε Γιωργο,εμενα φιλος με το Crostage,περσυ το καλοκαιρι εβγαλε καμια 100αρια λουτσους με τεχνητα των 17-20 εκ.
Τους ταραξε...
Δεν ειχε θεμα με το καρφωμα...

Κυριε Γιωργο,εμενα φιλος με το Crostage,περσυ το καλοκαιρι εβγαλε καμια 100αρια λουτσους με τεχνητα των 17-20 εκ.
Τους ταραξε...
Δεν ειχε θεμα με το καρφωμα...
Γεια σου Θοδωρή, μπορείς να μάθεις αν είναι με το ίδιο μοντέλο καλάμι ; ( CRX-T902MH είναι το μοντέλο)

Γεια σου Θοδωρή, μπορείς να μάθεις αν είναι με το ίδιο μοντέλο καλάμι ; ( CRX-T902MH είναι το μοντέλο)
Θα το μαθω απο εβδομαδα που θα ειδωθουμε,αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν ειναι αυτο.
Διαβασα απλα crostage.
Δεν καταλαβα οτι εχετε το micro jig.
Πιθανων να εχει ενα εκ των 902Μ ή 962Μ της κατηγοριας seabass

Back