Επόμενο βήμα να ασχοληθώ με τα πιο ψιλά εργαλεία. Φαντάζομαι Γιώργη την ένταση που θα είχες με αυτό το καρβούνι.
Νίκο καλησπέρα, τα ψιλά εργαλεία έχουν τη χάρη τους και το ρόλο τους. Όσο για αυτό το ψάρι, τα λεπτά εργαλεία είναι μάλλον ακατάλληλα αλλά με πολύ τράβηγμα και με υπομονή όλα γίνονται. Ξαναμάζεψα 2 φορές τα 100 και πλέον μέτρα που είχε πάρει και περίμενα μέχρι να κουραστεί ... όταν έφτασε στα 30 μέτρα περίπου ούτε έπαιρνε ούτε μπορούσα να το φέρω, πήγαινε δεξιά αριστερά ... τελικά το έβγαλα τελείως σκασμένο!Επόμενο βήμα να ασχοληθώ με τα πιο ψιλά εργαλεία. Φαντάζομαι Γιώργη την ένταση που θα είχες με αυτό το καρβούνι.
Αν ρυθμίσεις σωστά τα φρένα σου δεν έχεις κανένα θέμα!Αυτό ισχύει σε όλα τα καλάμια ψαρέματος.Αναφερει πάνω το εύρος για νήμα?Πχ pe 0.8-1.5Παιδια αγορασα ενα καλαμι το alpha tackle crazee wind max 21gr υψος 2,53 βαρος 126 γρ ετσι οπως το βλεπω ειναι ολυ λεπτοκαμομενο κορμος 10χιλ και απανω 1,6χιλ εγω το πηρα για λαυρακια εσεις τι πιστευετε ρε παιδια αν θα μου κατσει κανενα τερας λαυρακι η ακομα και κανενας λουτσος ,λιτσα μεγαλη να μου το σπασει κοματακια η θα αντεξει ?
Γενικα σπανε τα καλαμια ευκολα σε μια μαχη με το ψαρι ? Με εχει ανχωσει λιγο αυτη η κατασταση ο κατασκευαστης λει να ρυθμισω τα φρενα στο 1/3 της αντοχης του νηματος για καλυτερη αποδοση του καλαμιου εσεις τι λετε σπαει??? Πολυ λεπτοκαμομενο ρε παιδια .....
Λει μεχρι pe 1.2 και εγω θα βαλω 1 peΑν ρυθμίσεις σωστά τα φρένα σου δεν έχεις κανένα θέμα!Αυτό ισχύει σε όλα τα καλάμια ψαρέματος.Αναφερει πάνω το εύρος για νήμα?Πχ pe 0.8-1.5
Πολλά είναι τα 2.5 εγώ πιο κάτω θα έπαιζα.Λει μεχρι pe 1.2 και εγω θα βαλω 1 pe
Και λει για καλυτερη αποδοση της ραβδου (καλμιου) ρυθμιστε τα φρενα στο 1/3 της αντοχης του νηματος αλλα αυτο αναλογει περιπου σε 2.5κιλα φρενα τα οποια μου φενοντε παρα πολλα εσυ φιλε πως θα το ρυθμιζες στα ποσα κιλα?
Καλα ναι και εγω ετσι πιστευω αυτοι γραψαν ετσι για να εκμεταλευτο στο επακρο το καλαμι να ξερω μαλλον τα ορια του αλλα καλυτερα 1.5κιλο φρενα το πολυ δυο και ας παρει οσα μετρα θελει το ψαριΠολλά είναι τα 2.5 εγώ πιο κάτω θα έπαιζα.
Αλλά αυτό το 1/3 του ορίου θραυσης γενικά ισχύει
Και στο ψάρεμα με 32γρ πάμε εμείς.Γεια σας φιλοι καλες γιορτες σε ολους
Οταν ενα καλαμι λει πχ. Max 28gr μπορω να του βαλω τεχνιτο 27gr χωρις να εχει φοβο να σπασει ? η ειμαι οριακα και δεν πρεπει?
Δεν έχει θέμα, απλά όσο πλησιάζεις το όριο μην κάνεις νευρικές βολές, μαλακά και με μεγάλη καμπύλη.Γεια σας φιλοι καλες γιορτες σε ολους
Οταν ενα καλαμι λει πχ. Max 28gr μπορω να του βαλω τεχνιτο 27gr χωρις να εχει φοβο να σπασει ? η ειμαι οριακα και δεν πρεπει?
Ευχαριτω για τη πληροφορια φιλεΔεν έχει θέμα, απλά όσο πλησιάζεις το όριο μην κάνεις νευρικές βολές, μαλακά και με μεγάλη καμπύλη.
Βολή με προσοχή μπορείς να κανεις φυσικά αλλα όταν είσαι όριο στο cw του καλαμιού δεν ξέρω κατά πόσο θα ακούει το τεχνητό σεΕυχαριτω για τη πληροφορια φιλε
Καλησπέρα Λουκά, αυτό ακριβώς που λες είναι θέμα. Ειδικά στα jerkbait, το καλάμι δεν έχει τη δύναμη να προκαλέσει σωστή κίνηση στο τεχνητό, στα τεχνητά που δουλεύουν με απλή ανάκτηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έχω δει στην πράξη.Βολή με προσοχή μπορείς να κανεις φυσικά αλλα όταν είσαι όριο στο cw του καλαμιού δεν ξέρω κατά πόσο θα ακούει το τεχνητό σε
χτυπήματα που θα του κανεις.Αν θα "δουλεύει"
12-15γρ είναι μικρά, μήπως έφταιγαν οι μικρές σαλαγγιες;Αλλά δεν ειναι αυτή η δουλειά αυτού του καλαμιού (δεν είναι fast) ... εγώ απλά δοκίμασα και με minnow των 12-15 gr και διαπίστωσα το πρόβλημα.
Καλησπέρα Γιάννη, το καλάμι που με είχε ρωτήσει ο Λουκάς είναι καλάμι HRF με c.w. 1,5-20gr είναι regular και εξειδικευμένο για ψάρεμα με πλανάκια. Εγώ το έχω ψαρέψει και με σιλικόνες και με καλαμαριέρες και με μικρά minnow (8-10gr) και μερικές φορές με μεγαλύτερα minnow όταν φοβόμουν κοψίματα από λούτσους. Παρατήρησα λοιπόν ότι ενώ με πλάνους 15gr δεν υπήρχε θέμα στα καρφώματα, με τα minnow των 15gr αν δεν κάρφωνα με αρκετή δύναμη, οι λούτσοι ξεκαρφώνονταν.12-15γρ είναι μικρά, μήπως έφταιγαν οι μικρές σαλαγγιες;
Κυριε Γιωργο,εμενα φιλος με το Crostage,περσυ το καλοκαιρι εβγαλε καμια 100αρια λουτσους με τεχνητα των 17-20 εκ.Καλησπέρα Λουκά, αυτό ακριβώς που λες είναι θέμα. Ειδικά στα jerkbait, το καλάμι δεν έχει τη δύναμη να προκαλέσει σωστή κίνηση στο τεχνητό, στα τεχνητά που δουλεύουν με απλή ανάκτηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έχω δει στην πράξη.
Όταν με ρώτησες για το Crostage δεν σου είπα ένα "θεματάκι" που έχω βρει. Με μεγαλύτερα minnow δεν καρφώνει εύκολα, ειδικά ψάρια που έχουν σκληρά σαγόνια (λούτσοι). Αλλά δεν ειναι αυτή η δουλειά αυτού του καλαμιού (δεν είναι fast) ... εγώ απλά δοκίμασα και με minnow των 12-15 gr και διαπίστωσα το πρόβλημα.
Γεια σου Θοδωρή, μπορείς να μάθεις αν είναι με το ίδιο μοντέλο καλάμι ; ( CRX-T902MH είναι το μοντέλο)Κυριε Γιωργο,εμενα φιλος με το Crostage,περσυ το καλοκαιρι εβγαλε καμια 100αρια λουτσους με τεχνητα των 17-20 εκ.
Τους ταραξε...
Δεν ειχε θεμα με το καρφωμα...
Θα το μαθω απο εβδομαδα που θα ειδωθουμε,αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν ειναι αυτο.Γεια σου Θοδωρή, μπορείς να μάθεις αν είναι με το ίδιο μοντέλο καλάμι ; ( CRX-T902MH είναι το μοντέλο)