Λογικo! μεγαλύτερη αντίσταση τα minnows σε σχέση με τους πλανους στα ίδια γραμμάρια.λιγα καλάμια είναι all around πλανους σιλικόνες και minnows.Καλησπέρα Γιάννη, το καλάμι που με είχε ρωτήσει ο Λουκάς είναι καλάμι HRF με c.w. 1,5-20gr είναι regular και εξειδικευμένο για ψάρεμα με πλανάκια. Εγώ το έχω ψαρέψει και με σιλικόνες και με καλαμαριέρες και με μικρά minnow (8-10gr) και μερικές φορές με μεγαλύτερα minnow όταν φοβόμουν κοψίματα από λούτσους. Παρατήρησα λοιπόν ότι ενώ με πλάνους 15gr δεν υπήρχε θέμα στα καρφώματα, με τα minnow των 15gr αν δεν κάρφωνα με αρκετή δύναμη, οι λούτσοι ξεκαρφώνονταν.
Εγώ πήρα για lrf ένα triple cross και είναι καλο για μολυβοκεφαλες με σιλικόνες η βιοδιασπωμενα, πλανακια αλλά με τα minnows πρέπει να παίξω περίπου στα μισα του cw του καλαμιού για να τα δουλέψει σχετικά καλά.Και είναι fast.
Η major craft είναι από τις εταιρίες που είναι πολύ ακριβής στο cw και το αναφέρει πάνω.
Πχ θα λέει cw 40-80 (60+- 20)
Στο shore που έχω πάλι major craft τους 60αριδες του πάει κορδόνι.Τα 40 δεν τα δουλεύει και τα 80 απλά κλάνει από 20 μέτρα βάθος και πάνω