Λακέρδα έχει γίνει ... ίδια γεύση ίδια υφή. Αν σου αρέσει η λακέρδα αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή της. Φοβερός τσιπουρομεζές ...Ρε Γιώργο ωμό το έφαγες?
Τον σεφ 37 να προσέχεις, γιατί σε βλέπω να τρως τηγανητή λακέρδα ... και δε λέει !!!
Λακέρδα έχει γίνει ... ίδια γεύση ίδια υφή. Αν σου αρέσει η λακέρδα αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή της. Φοβερός τσιπουρομεζές ...Ρε Γιώργο ωμό το έφαγες?
Την ψήνεις τη λακέρδα ;Medium rare λέγε,βλάχο!
Καλημέρα Νίκο, το ξέρω ότι όλο το κόλπο είναι στο ξεμάτωμα. Όπως βλέπεις τα φιλετάκια είναι ανοιχτόχρωμα ... ίχνος από αίμα δεν υπάρχει.Στο ξεμάτωμα είναι το μυστικό.
Γιώργη, δες παρακάτω κάποιες δοκιμές που είχα κάνει πέρυσι και μου άρεσαν (για το επόμενο που θα πιάσεις).
www.hunterslife.gr/forums/threads/shore-jigging.122/post-662923
Μαχαίρι φιλεταρίσματος πήρες?
Τώρα κοιτάζω για σεβίτσε...αν έχει κάποιος κάτι δοκιμασμένο και με δοσολογιες υλικών...
Απλα ακομα δεν εχω κατασταλαξει αν πρεπει να τα ψαρευω light η medium αφρο η πατο μιας και ολα πιανουν ψαρια απο οτι ειδα στη πορειαΤι να σου πω ρε φίλε μου..
Πολυ το ψάχνεις κ πολυ υπομονή έχεις..
Δεν είναι κακό αυτό αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα, ουτε κ να κάνουμε κάποια πραγματα ταυτόχρονα τα οποία θα μας στερούν την άνεση, ειναι που είναι κουραστικό αυτό το ψάρεμα...
Φαντάζομαι κ τι άλλο θα κουβαλάς μαζί σου...
Δεν είσαι σε κάποιο λιμάνι ώστε να έχεις ολο τον εξοπλισμό στο αμάξι η μεσα σε βάρκα...
Εγω κ για τα ψάρια που έβαλες στο παιχνιδι θα πήγαινα με το 8-42..
Τώρα εάν εσυ πιανεις ψάρια εναλλάξ κ με μικρά κ με μεγάλα τεχνητά σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείς απαραίτητα τα δυο καλάμια τοτε πήγαινε με αυτά.....
Για εμενα αυτό το εγχείρημα δεν έχει λογική κ ειναι περισσότερο φασαρία...
Εσυ όμως πραξε όπως πιστευεις.......!
https://www.hunterslife.gr/forums/t...iche-Καρπάτσιο-carpaccio-Ταρτάρ-tartare.3144/Τώρα κοιτάζω για σεβίτσε...αν έχει κάποιος κάτι δοκιμασμένο και με δοσολογιες υλικών...
Δεν τα ξέρω εγώ αυτά φουλη μου! Εγώ το θέλω να κριτσαναει!!!
Τάσο κατάλαβες τι ψάρια ήταν ;Μια που κοπασε η θάλασσα κ δεν έβρεχε σήμερα είπα να παω το απόγευμα...
Ξεκίνησα με το stylo για...μέγιστη συγκίνηση...
Πολλές βολές κ ηρθε κ ο παφλασμος από πισω κ σε απόσταση από το τεχνητό, κοιταζα εκεί κ ξαφνικά ηρθε ένα χτυπημα από αλλο ψάρι που με άφησε παγωτο χωρίς να προλαβω να καρφώσω, κάτι που είναι πολυ σημαντικό στα τεχνητά επιφάνειας κ ιδιαίτερα σε αυτου του είδους που είναι μεγάλου μήκους κ δισάλαγκα κ απαιτουν προσήλωση κ ετοιμότητα ανά πασα στιγμή.........
Συνεχίζω με το ίδιο κ το μόνο που καταφερα ήταν μια ακόμα ένδειξη ότι κάτι ακολουθεί απο πισω κ τίποτε άλλο...
Αφου νυχτωνε έβαλα διάφορα minnow αλλά δεν....
Είμαι σχεδον σίγουρος πως ήταν λούτσοι....Τάσο κατάλαβες τι ψάρια ήταν ;
Σήμερα δεν ξαναπήγες ; λογικά ίδια ώρα θα έκαναν την εμφάνισή τους ...Είμαι σχεδον σίγουρος πως ήταν λούτσοι....
Οχι λόγω βροχής...Σήμερα δεν ξαναπήγες ; λογικά ίδια ώρα θα έκαναν την εμφάνισή τους ...
Λουτσοι!λουτσοι !!! Ήταν!!Είμαι σχεδον σίγουρος πως ήταν λούτσοι....
Ο παπάς μεσοτοιχία είναι η μέσα?Καλησπέρα σας , τώρα το απόγευμα πήγα σε μια περιοχή κάνοντας πεζοπορία σε μια πλαγιά που καταλήγει στη θάλασσα με τα λεπτά μου εργαλεία (καλάμι HRF) για να ψαρέψω με πλανάκια και μικρά τεχνητά και στόχο τους σαργούς ...
Η πρώτη έκπληξη ήταν που συνάντησα ένα κοπάδι γερακότσιχλες ! δυστυχώς η φωτογραφία δεν είναι καλή ... μία που πρόλαβα δεν μου πόζαρε.
Η δεύτερη έκπληξη ήταν τα χειμωνογλάρωνα που κάνανε βόλτες στην περιοχή ... ένδειξη μικρόψαρων και όχι μόνο ...
Η τρίτη έκπληξη ότι ένα χοντρούτσικο καρβούνι με ταλαιπώρησε περίπου μισή ώρα ... αλλά τελικά παραδόθηκε !!!
Εντυπώσεις από το crostage?Καλησπέρα σας , τώρα το απόγευμα πήγα σε μια περιοχή κάνοντας πεζοπορία σε μια πλαγιά που καταλήγει στη θάλασσα με τα λεπτά μου εργαλεία (καλάμι HRF) για να ψαρέψω με πλανάκια και μικρά τεχνητά και στόχο τους σαργούς ...
Η πρώτη έκπληξη ήταν που συνάντησα ένα κοπάδι γερακότσιχλες ! δυστυχώς η φωτογραφία δεν είναι καλή ... μία που πρόλαβα δεν μου πόζαρε.
Η δεύτερη έκπληξη ήταν τα χειμωνογλάρωνα που κάνανε βόλτες στην περιοχή ... ένδειξη μικρόψαρων και όχι μόνο ...
Η τρίτη έκπληξη ότι ένα χοντρούτσικο καρβούνι με ταλαιπώρησε περίπου μισή ώρα ... αλλά τελικά παραδόθηκε !!!
Το έχω από τότε που βγήκε, το ψαρεύω κυρίως για μελανούρια και σαργούς με πλανάκια μικρά minnow και σιλικονάκια με 0,6 pe νήμα και 18,5mm παράμαλλο. Για καλαμάρια αλλά και με μικρά top water και μεγαλύτερα πλανάκια (10-15 gr) με νήμα 0,8 pe και 23,5mm παράμαλλο (όπως απόψε) ... ότι έχει χτυπήσει έχει βγει με εξαίρεση ελάχιστες φορές, που γοφάρια και λούτσοι μπούκωσαν το τεχνητό και έκοψαν το παράμαλλο.Εντυπώσεις από το crostage?
Εδώ παπας, εκεί παπάς ... που είναι ο παπάς ; χαχαχαχαχαΟ παπάς μεσοτοιχία είναι η μέσα?