Έχεις πμΠολύ όμορφα, το ευχαριστήθηκες για τα καλά, μπράβο!!
Πέριξ αττικής έγινε ή εκτός ? Σε ρωτάω γιατί μετά απο αποχή 10 ημερών εγώ λόγω κοβιτ, πήγα εχθές στο hot spot και ήταν η απογοήτευση η ίδια, καθόλου ψάρια.
Έχεις πμΠολύ όμορφα, το ευχαριστήθηκες για τα καλά, μπράβο!!
Πέριξ αττικής έγινε ή εκτός ? Σε ρωτάω γιατί μετά απο αποχή 10 ημερών εγώ λόγω κοβιτ, πήγα εχθές στο hot spot και ήταν η απογοήτευση η ίδια, καθόλου ψάρια.
Μου δούλεψαν πολύ καλά σιλικόνες xesta shad star με μολυβοκεφαλή tict mebaring star 2γρ και σιλικόνη tict gyopin.Πολύ όμορφα, το ευχαριστήθηκες για τα καλά, μπράβο!!
Πως στις δουλεύει τις σιλικόνες 2-3 γρ το triple ? Βολή και αν έχεις ικανοποιητική αντίσταση στο χτύπημηα-δούλεμα τους ?Μου δούλεψαν πολύ καλά σιλικόνες xesta shad star με μολυβοκεφαλή tict mebaring star 2γρ και σιλικόνη tict gyopin.
Από minnows τα γοφαρακια βαρεσαν φουλ στο duo spearhead ryuki 50s χρώμα κιτρινου και palms degree μεσογειακά χρώματα λιθρινι(απελευθερώθηκαν) και στα κοκκαλια δούλεψαν duo spearhead ryuki 50s χρώμα 263,327.Αυτα
Τις δουλεύει αρκετά καλά!Καλή πληροφόρηση και στο παραμικρό άγγιγμα.Απο βολή εξαιρετική και σε ;υτο βοηθάει το μήκος του 2,32.Εκεινη την ημέρα δούλεψα και πάτο με βιοδιασπομενα marukyu και το καλαμάκι ήταν σε θέση να μου δείξει την μορφολογία του βυθού.Πως στις δουλεύει τις σιλικόνες 2-3 γρ το triple ? Βολή και αν έχεις ικανοποιητική αντίσταση στο χτύπημηα-δούλεμα τους ?
Έπιασα γύρω στα 15 και πήγαν όλα στην θάλασσα και τα αμολαγα επιδεικτικά μπροστά τους.
Δηλαδή τα γοφάρια του κιλού+ δεν τα κράταγες;.Γυρισα αψαρος αλλά έκαναν ωραία μάχη τα γοφαρια που 4-5 ήταν κιλού+.
Καλησπέρα συνάδελφοι.
Σήμερα πήγα στα γνωστά άγνωστα μεροι πέριξ Χαλκίδας για κοκκαλια και είδα εικόνες που δεν μου άρεσαν καθόλου.
Παιδιά είναι κρίμα πολύ κρίμα να κρατάμε γοφαρακια.Μπομπαρδες με προσαρμοσμένα πάνω 2-3 raglou τύπου τσαπαρι και να πιάνονται 3-3 τα γοφαρακια.
Έπιασα γύρω στα 15 και πήγαν όλα στην θάλασσα και τα αμολαγα επιδεικτικά μπροστά τους.
Του τύπου δικαιολογίες για το τσιπουρακι κτλ είναι μαλακίες.Τα μεροι εκεί γύρω τρώνε πίεση τέτοια περίοδο,μην βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας να γ@μηθουνε όλα.
Από κοκκαλια πολύ λίγα και πολύ μικρά σε μέγεθος.Γυρισα αψαρος αλλά έκαναν ωραία μάχη τα γοφαρια που 4-5 ήταν κιλού+.
Αυτα
Ούτε καν.Ειναι σαν να κρατάω μαναλια του 2-3 κιλών ενώ ξέρω ότι γίνονται τέρατα.Δηλαδή τα γοφάρια του κιλού+ δεν τα κράταγες;
Νομίζω κάτι πάει λάθος με τις επεξηγήσεις στον πίνακα και τις περιγραφέςΣε αναζήτηση που έκανα λέει ελάχιστο νόμιμο μέγεθος 8εκ.! (εντάξει, δεν είπαμε κι έτσι!) και ελάχιστο βιώσιμο μέγεθος 30εκ.
https://archipelago.gr/fishforlife/gofari/
Κατά τη δική μου άποψη, εγώ θα κράταγα τρία-τέσσερα του κιλού αν έπεφτα πάνω τους
Εξαιρετικός οδηγός!Μια εκπληκτική δουλειά σε αυτό το σάιτ που όλα αναλύονται στο pdf
Και ναι ,δεν ορίζεται το μίνιμουμ νόμιμο μέγεθος κάρπωσης καθώς δεν έχει οριστεί , αλλα μόνο το μέγεθος αναπαραγωγής.
Οποτε, καπου εκει το μίνιμουμ ορίζεται στην κρίση του κάθε ψαρά. Το πιο τίμιο θεωρώ για κάποιον που θα ήθελε να κρατήσει κάποια ψάρια του κιλού και πάνω, είναι όπως είπες ο Παντελης ,2-3 ψαράκια για το σπίτι, σεβαστό 100%
https://isea.com.gr/οδηγός-ερασιτεχνικής-αλιείας/
Είμαι κι εγώ παρόμοιας φιλοσοφίας όπως και αρκετά παιδιά που συμμετέχουν στο φόρουμ.Ούτε καν.Ειναι σαν να κρατάω μαναλια του 2-3 κιλών ενώ ξέρω ότι γίνονται τέρατα.
Ίσως να κάνω και λάθος και να είμαι πολύ ρομαντικός
Θες ντε και καλά να πιάσεις γοφαρια τέτοιου μεγέθους?πιάσε 2-3 και φύγε.Μην τα ξεκληρίζεις.
Εκείνη την μέρα άλλαξα 2-3 μεροι εκει γυρω μπας και πετύχω κοκκαλια μεγάλου μεγέθους.Το μόνο που συνάντησα ήταν τύπους να ξεφτιλιζουν τα γοφαρακια.
Τελος πάντων δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό ότι και να κάνουμε εμείς.
Σαν τα κάθε λογής σκουπίδια στον κυνηγότοπο.Είμαι κι εγώ παρόμοιας φιλοσοφίας όπως και αρκετά παιδιά που συμμετέχουν στο φόρουμ.
Οι ίδιοι που ότι πιαστεί στα αγκίστρι τους μπαίνει στη σακούλα είμαι σίγουρος πως είναι αυτοί που γεμίζουν πλαστικές τσάντες, πεταμένες πετονιές και κάθε λογής σκουπίδι στον τόπο που ψαρεύουν.
Συνέχισε έτσι, με ποιότητα στη ζωή σου και να σαι σίγουρος πως θα το βρεις θετικά μπροστά σου...
Τάσο εκεί το θέμα είναι ανάμεσα στο νόμιμο και στο ηθικό.Το ηθικό για το καθενα είναι διαφορετικοΤο να κραταμε μερικά κιλισια γοφαρια,λαβρακια κλπ,δεν γίνεται ζημιά...
(Για μαναλια κ άλλα είδη ψαριών δεν το συζητώ καν.... )
Και ποσα από αυτά να κρατήσεις οταν η νομοθεσία λέει μεχρι 5 κιλά βάρος αλιευμάτων για τον ερασιτέχνη....
Η ζημιά γίνεται όταν ακους κάποιους να σου λένε έβγαλα πολλα λαβρακια (!) κ συνηθως εννοουν ψάρια έως μισό κιλό, κ συνήθως εκεί γινεται σφαγή μιας κ ειναι "χαζολάβρακα" κ κινούνται κοπαδιαστά.....
Να μην παμε κ στις τσιπουρες(αν κ δεν ψάρι του spinning, αλλά αυτο δεν έχει σημασία) της...ντροπής που πετσοκόβονται από ορισμένους ντόπιους κ αλλοδαπούς ψαροτροφάκηδες.......
Θα πει κανεις πως όσα "εγκλήματα" κ να κάνει ένας ερασιτεχνης δεν προκειται να φτάσει τα των επαγγελματιων που εφόσον ζουν από την θάλασσα θα έπρεπε κ να την σέβονται καλυτερα απο τον καθενα.....
Αυτο όμως δεν είναι ελαφρυντικό, ο καθένας απο εμας εχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί κ ας κάνει ότι αυτός νομίζει σωστό(ψαράδες είμαστε κ ξέρουμε) κ οχι ότι λέει ο νόμος......
...Ο νόμος λέει ότι χταπόδι των 500γρ είναι επιτρεπομενο.....
Να το κρατησω (αφου δεν κινδυνευω σε πιθανο έλεγχο του Λιμενικού) η οχι?
Αυτο ας το απαντήσει ο καθένας μας......
αυτο χαζολαβρακο ητανε φιλε τασο;;Το να κραταμε μερικά κιλισια γοφαρια,λαβρακια κλπ,δεν γίνεται ζημιά...
(Για μαναλια κ άλλα είδη ψαριών δεν το συζητώ καν.... )
Και ποσα από αυτά να κρατήσεις οταν η νομοθεσία λέει μεχρι 5 κιλά βάρος αλιευμάτων για τον ερασιτέχνη....
Η ζημιά γίνεται όταν ακους κάποιους να σου λένε έβγαλα πολλα λαβρακια (!) κ συνηθως εννοουν ψάρια έως μισό κιλό, κ συνήθως εκεί γινεται σφαγή μιας κ ειναι "χαζολάβρακα" κ κινούνται κοπαδιαστά.....
Να μην παμε κ στις τσιπουρες(αν κ δεν ψάρι του spinning, αλλά αυτο δεν έχει σημασία) της...ντροπής που πετσοκόβονται από ορισμένους ντόπιους κ αλλοδαπούς ψαροτροφάκηδες.......
Θα πει κανεις πως όσα "εγκλήματα" κ να κάνει ένας ερασιτεχνης δεν προκειται να φτάσει τα των επαγγελματιων που εφόσον ζουν από την θάλασσα θα έπρεπε κ να την σέβονται καλυτερα απο τον καθενα.....
Αυτο όμως δεν είναι ελαφρυντικό, ο καθένας απο εμας εχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί κ ας κάνει ότι αυτός νομίζει σωστό(ψαράδες είμαστε κ ξέρουμε) κ οχι ότι λέει ο νόμος......
...Ο νόμος λέει ότι χταπόδι των 500γρ είναι επιτρεπομενο.....
Να το κρατησω (αφου δεν κινδυνευω σε πιθανο έλεγχο του Λιμενικού) η οχι?
Αυτο ας το απαντήσει ο καθένας μας......