Κυριακή πρωί πήγα με ένα φίλο σε ένα νέο μέρος να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Φτάσαμε νωρίς γύρω στις 5 παρά για να ψαρέψουμε και λίγο βράδυ. Η ανατολή του ηλίου ήταν 6.15 με βάση την παλιά ώρα. Περπατήσαμε κανά 10λεπτο για να φτάσουμε σε ένα μούτσουνο που είχαμε σταμπάρει στο gmaps. Ο καιρός άπνοια με αρκετή υγρασία. Δεν καταφέραμε να βγάλουμε κάτι όσο ήταν σκοτάδι. Γύρω στις 6.30 μου χτύπησε ένα λούτσος σε ένα ryobi που έψαχνα χρόνια να πάρω και το οποίο ήταν το πρώτο μου τεχνητό που μου είχε δώσει πάρα πολλούς λούτσους. Για κανένα μισάωρο βλέπαμε αρκετά ψάρια να κυκλοφορούν από κάτω χωρίς να χτυπάνε όμως. Σε μια βολή φέρνω έναν έξω ο οποίος μόλις με είδε έφυγε. Στην αμέσως επόμενη βολή φέρνω το τεχνητό και μόλις σταματάω την ανάκτηση για να το σηκώσω ξεκολλάει ο λούτσος κάτω από τα πόδια μου και επιτίθεται στο τεχνητό. Το αποτέλεσμα ήταν να μου κόψει το παράμαλλο αφού έπεσε πάνω στην πετονιά αντί το τεχνητό. Αφού άκουσε κάτι ευχούλες συνέχισα το ψάρεμα.
View attachment 87328
Το ίδιο σκηνικό να ακολουθούν λούτσοι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα (έφερα μέχρι και 3 ψάρια μαζί έξω). Κάποια στιγμή σκέφτηκα να βάλω μια σιλικόνη για να δοκιμάσω τον βυθό και στην πρώτη βολή χτύπησε ένα ψάρι και ενώ έκανα κάρφωμα ένιωσα να φεύγει η πετονιά χωρίς να έχω το ψάρι επάνω. Αυτό που έγινε ήταν ότι χτύπησε μια παλαμίδα και έφυγε αμέσως προς την επιφάνεια δίνοντας μου μπόσικα. Μετά από μια ωραία μάχη αφού η κυρία είχε όρεξη, το ψάρι μπήκε στην απόχη.
View attachment 87326
Αφού είχε ξημερώσει για τα καλά και επικρατούσε τελείως άπνοια παρατήρησα το τεχνητό που κόπηκε να έχει σκαλώσει ακριβώς από κάτω μου σε 3 μέτρα βάθος. Αμέσως γδύθηκα και έκανα το πρώτο μου μπάνιο. Μέχρι να συνηθίσω το νερό ζορίστηκα η αλήθεια είναι αφού πονούσε η καρδιά μου από το σοκ. Έκανα την βουτιά μου όμως και έπιασα το τεχνητό με την απόχη του φίλου που ήταν κοντή και μανιτζέβελη.
View attachment 87327
Καλά να περνάτε μάγκες με υγεία πάνω απ'όλα!