Δεν αναφερομαι στο οτι πανε για κυνηγι κανονικο δεν το ειπα για την σωματικη καταπονηση,εννοω οτι γινεται μια αναπαρασταση κυνηγιου,μια αναπαρασταση επαναφορας με θηραμα,θεωρω πως ειναι νωρις να ερθουν σε επαφη με θηραμα.Ακομα και τον Αυγουστο που αναφερετε θα ειναι 8-9 μηνων.Λογικα τοτε (κατα μεσο ορο)θα πρεπει να γινεται ασκησεις με φτερο στο νταμι και οχι στο θηραμα.Ποσο μαλλον να παει για κυνηγι.Το οτι ο σκυλος κανει τον κυκλο πριν το παραδοσει και δεν ερχεται ευθεια πανω μας θεωρω πως δεν ειναι παιχνιδι αλλα θεμα εκπαιδευσης,ωστε να αντιληφθει σωστα το ρολο του στην επαναφορα!
Τωρα καταλαβα
Συμφωνω κ επαυξανω οτι ο γυρος δεν ειναι εκδηλωση παιχνιδιου αλλα θεμα εκπαιδευσης και περισοτερο βιαστικης κ μη ολοκληρωμενης εφαρμογης της εκπαιδευσης του απορτ
Για τα ερεθισματα μεσω θηραματος σε τοσο μικρη ηλικια θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σας μεχρι πριν λιγα χρονια
Πλεον και μετα απο πολυ εμβαθυνση στο θεμα εκπαιδευση καθως κ συζητησεις με σοβαρους εκπαιδευτες σε προσωπικο επιπεδο ( υπο την ιδιοτητα του φιλου γνωστου και παρακ σεμιναριων )εχω αλλαξει πλεον την αντιληψη μου
Ωστοσο επειδη η γραμμη της επιτυχιας με την καταστροφη σε αυτη την τακτικη ειναι πολυ λεπτη καθως περιλαμβανει γνωσεις κ αξιολογησεις του ζωου που ειναι αδυνατο να εχει καποιος συναδελφος που πρωτη φορα περνει κουταβι θα μου επιτρεψεις να μην το αναπτυξω
Θα αρκεστω να πω οτι αν δεν ξερεις τι πως κ ποτε να το κανεις το σιγουρο ειναι οτι πιο πιθανο ειναι να δημιουργησεις ανασφαλειες και φοβιες παρα να εκδηλωσεις κυνηγετικα ενστιγκτα
Επισης πλεον σε φιλους που βκεπω τα σκυλια τους κ με ρωτανε πως τα βλεπω αποφευγω να τα κρινω αυστηρα αν βλεπω οτι η σχεση κ η εκπαιδευση με βαση τα διΘεσιμα μεσα κ γνωσεις του ιδιοκτητη ειναι πανω του μετριου
Πχ ενα σκυλι που κανει παντα με κεφι το απορτ χωρις ενσδιασμους η καθυστερησεις η σκληρο δοντι κλπ αλλα έπιστρεφοντας στο αφηνει στα ποδια αντι να καθισει κ να πετιμενει να συο δωσει στο χερι
Δεν θα πω στον ιδιοκτητη αυτο το λαθος
Που προεκυψε σαφως απο λαθος εκπαιδευση
Δεν χρειαζετε κατι περισοτερο κανενας τους για να τους το χαλασω
Κ δεν ξερω εαν ο ιδιοκτητης μπορει να κανει την διορθωση σε μια τετοια λανθασμενη πλην ομως οχι επιζημια εκπαιδευση