Springer Spaniel

Φετος η σπρινγκερινα μου κληνη τα 10χ.και οσο και να μην θελω να το παραδεχτω εχει αρχηση να πεφτει..τα προινα δισκολ. λιγο και θελει τον χρονο της να ζεσταθει.Ποληκηνηγιμενος σκηλος. Κηνηγαει 5 με 6 μερες την ευδ.Ειναι ο προτος μου σκηλος και την πηρα 1 μηνα πριν γενηθει ο γιος μου.Πρεπει να ετιμαζω απο χειμονα αλλο σκηλο και η σηγκεκριμενη θα μεταφερθει πλεων μεσα στο σπιτι να κημαται διπλα στο τζακι.Και αν καποιον τον χαλαει...απλα μπορει να μην ερχεται στο σπιτι.Η πλακα ειναι που στην αρχη δεν το ηθελε κανεις και τορα εμενα μπορει να με αφησουν νηστηκο. την σκηλα ποτε.Πραγματικα δεν ξερω τι να πω για αυτο το σκιλι. Ουτε γιατι τα εγραψα ολλα αυτα.Ετσι μου βγικε.
οι σκέψεις σου και οι αποφάσεις σου συμπληρώνουν αυτό που λένε καλός κυνηγός .congrats.

Φετος η σπρινγκερινα μου κληνη τα 10χ.και οσο και να μην θελω να το παραδεχτω εχει αρχηση να πεφτει..τα προινα δισκολ. λιγο και θελει τον χρονο της να ζεσταθει.Ποληκηνηγιμενος σκηλος. Κηνηγαει 5 με 6 μερες την ευδ.Ειναι ο προτος μου σκηλος και την πηρα 1 μηνα πριν γενηθει ο γιος μου.Πρεπει να ετιμαζω απο χειμονα αλλο σκηλο και η σηγκεκριμενη θα μεταφερθει πλεων μεσα στο σπιτι να κημαται διπλα στο τζακι.Και αν καποιον τον χαλαει...απλα μπορει να μην ερχεται στο σπιτι.Η πλακα ειναι που στην αρχη δεν το ηθελε κανεις και τορα εμενα μπορει να με αφησουν νηστηκο. την σκηλα ποτε.Πραγματικα δεν ξερω τι να πω για αυτο το σκιλι. Ουτε γιατι τα εγραψα ολλα αυτα.Ετσι μου βγικε.
.well done..well done.

Ακριβώς Έτσι. και εγω παρα που τον εχω μονο δυο μηνεσ εχουν μια Απίστευτη επαφή με την οικογενεια

.congrats.

Λόγια και συναισθήματα μέσα από την καρδιά που εκφράζονται χωρίς να τα προγραμματίσεις παρά μόνο όταν τα αισθάνεσαι... .shake.

Πολύ καλά θα κάνεις. Μόνο που το νέο μέλος, όταν το αποκτήσεις, θα ζηλεύει λιγουλάκι.

Σημερα ο μικροσ μου εκανε Πρώτη φορά τυφλό απορτ σε ψηλά χορτα .η βελτίωση του είναι ραγδαία καθε μερα παρα το μικρο τησ ηλικίασ του 4 1/2.μηνον.μερικεσ φορεσ μου δίνει την εντύπωση ο εχω να κανα με σκυλο πολύ μεγαλύτερο απο την ηλικια του δεν ξερω αν αυτο είναι Χαρακτηριστικό τησ φυλής.παντοσ η χαρα μου είναι πολυ μεγάλη με αυτα που βλέπω

Σημερα ο μικροσ μου εκανε Πρώτη φορά τυφλό απορτ σε ψηλά χορτα .η βελτίωση του είναι ραγδαία καθε μερα παρα το μικρο τησ ηλικίασ του 4 1/2.μηνον.μερικεσ φορεσ μου δίνει την εντύπωση ο εχω να κανα με σκυλο πολύ μεγαλύτερο απο την ηλικια του δεν ξερω αν αυτο είναι Χαρακτηριστικό τησ φυλής.παντοσ η χαρα μου είναι πολυ μεγάλη με αυτα που βλέπω
Ιλια να ειμαστε καλα στα μπασιματα τον Οκτομβριο ηθα ανεβω η θα κατεβεις να κηνηγισουμε και ν γνωριστουμε... τι στο καλο σε μια σταλια τοπο ειμαστε....θα εχω και τον Παυλο και τον Γριγορη μαζι....pop.;).sarcastic.

Αν το εχει. Που το εχει θα παθεις πλακα τι μπορει να σου κανει...το Καλοκαιρακι ξεκηνησε τον και κανα μπανακι και πεταγε του ενα τριπιο μπαλακι του τενις να βουλιαζει για να βαζει το κεφαλι του μεσα στο νερο.;)

Ιλια να ειμαστε καλα στα μπασιματα τον Οκτομβριο ηθα ανεβω η θα κατεβεις να κηνηγισουμε και ν γνωριστουμε... τι στο καλο σε μια σταλια τοπο ειμαστε....θα εχω και τον Παυλο και τον Γριγορη μαζι....pop.;).sarcastic.
Αμε καλα να είμαστε
Αν το εχει. Που το εχει θα παθεις πλακα τι μπορει να σου κανει...το Καλοκαιρακι ξεκηνησε τον και κανα μπανακι και πεταγε του ενα τριπιο μπαλακι του τενις να βουλιαζει για να βαζει το κεφαλι του μεσα στο νερο.;)
Απο τον Μάιο στο νερο θα είναι καθε μερα να κανει Προπόνηση για τα παπια :) αν και απο τωρα του εχω μια πισινουλα.

Αποψη μου ειναι οτι Τα ερεθισματα δεν θεωρουνται εκπαιδευση με την σημασια της λεξης

Για κυνηγι σαφως ειναι μικρα αλλα οι συναδελφοι πιο πανω τα χρησιμοποιουν σε στατικα κυνηγια για απορτ περισσοτερο

Αυτο δεν ειναι κουραστικο αντιθετα ειναι και εφωλελιμο υπο την προύπθεση οτι ειναι μικρου χρονου και ελεγχομενο ( τι απαιτουν τι περιμενουν και τι και πως τους παρουσιαζουν)
Ουσιαστηκα ειναι επαφη και ερεθισμα και οχι κυνηγι
Δεν καταλαβα να εχουν απαιτησεις σε αυτη την ηλικια
Απλα δινουν επαφες που θα βοηθησουν στην κυνηγετικη ωριμανση

Τωρα εαν μιλαμε για περπατητο κυνηγι που εχει μεσα ερευνα ξεσηκωμα επαναφορα ειμαι και εγω εναντιων να βγει ενα τετραμηνο σκυλι
Σιγουρα θα του κανει ζημια ενα τετοιο πολυωρο κυνηγι
Εαν ειναι ενας περίπατος των δεκαπεντε λεπτων ομως ειναι μια χαρα

Με το κυκλο πριν την παραδοση δεν καταλαβα τι εννοειτε

Καλημερα σας!Θεωρω πως ειναι πολυ μικρα τα σκυλακια για κυνηγι ακομα και για κυνηγετικη εκπαιδευση απο τωρα ειναι μικρα,ειναι μωρα!Επισης ο κυκλος πριν την παραδοση θεωρω πως δεν ειναι παιχνιδι!
Συμφωνώ απολιτα Γιώργο απλοσ λεμε ποσο εύκολα μαθαίνει.... ολλα αυτα που κανω εγω είναι σαν παιχνίδι δυο φορεσ την μερα 15/20λεπτά την φορά χωρισ καθόλου πίεση στον σκυλο και εντολεσ.κατσε/φερτο/ ελα./και πολλα χαδια οταν τον βλέπω να ψιλοβαριεται σταματαο άμεσα .απλοσ για να γυμναζεται και να παμε στα ποιο δύσκολα απο Αύγουστο και μετα

Δεν αναφερομαι στο οτι πανε για κυνηγι κανονικο δεν το ειπα για την σωματικη καταπονηση,εννοω οτι γινεται μια αναπαρασταση κυνηγιου,μια αναπαρασταση επαναφορας με θηραμα,θεωρω πως ειναι νωρις να ερθουν σε επαφη με θηραμα.Ακομα και τον Αυγουστο που αναφερετε θα ειναι 8-9 μηνων.Λογικα τοτε (κατα μεσο ορο)θα πρεπει να γινεται ασκησεις με φτερο στο νταμι και οχι στο θηραμα.Ποσο μαλλον να παει για κυνηγι.Το οτι ο σκυλος κανει τον κυκλο πριν το παραδοσει και δεν ερχεται ευθεια πανω μας θεωρω πως δεν ειναι παιχνιδι αλλα θεμα εκπαιδευσης,ωστε να αντιληφθει σωστα το ρολο του στην επαναφορα!

Δεν αναφερομαι στο οτι πανε για κυνηγι κανονικο δεν το ειπα για την σωματικη καταπονηση,εννοω οτι γινεται μια αναπαρασταση κυνηγιου,μια αναπαρασταση επαναφορας με θηραμα,θεωρω πως ειναι νωρις να ερθουν σε επαφη με θηραμα.Ακομα και τον Αυγουστο που αναφερετε θα ειναι 8-9 μηνων.Λογικα τοτε (κατα μεσο ορο)θα πρεπει να γινεται ασκησεις με φτερο στο νταμι και οχι στο θηραμα.Ποσο μαλλον να παει για κυνηγι.Το οτι ο σκυλος κανει τον κυκλο πριν το παραδοσει και δεν ερχεται ευθεια πανω μας θεωρω πως δεν ειναι παιχνιδι αλλα θεμα εκπαιδευσης,ωστε να αντιληφθει σωστα το ρολο του στην επαναφορα!

Τωρα καταλαβα
Συμφωνω κ επαυξανω οτι ο γυρος δεν ειναι εκδηλωση παιχνιδιου αλλα θεμα εκπαιδευσης και περισοτερο βιαστικης κ μη ολοκληρωμενης εφαρμογης της εκπαιδευσης του απορτ
Για τα ερεθισματα μεσω θηραματος σε τοσο μικρη ηλικια θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σας μεχρι πριν λιγα χρονια

Πλεον και μετα απο πολυ εμβαθυνση στο θεμα εκπαιδευση καθως κ συζητησεις με σοβαρους εκπαιδευτες σε προσωπικο επιπεδο ( υπο την ιδιοτητα του φιλου γνωστου και παρακ σεμιναριων )εχω αλλαξει πλεον την αντιληψη μου

Ωστοσο επειδη η γραμμη της επιτυχιας με την καταστροφη σε αυτη την τακτικη ειναι πολυ λεπτη καθως περιλαμβανει γνωσεις κ αξιολογησεις του ζωου που ειναι αδυνατο να εχει καποιος συναδελφος που πρωτη φορα περνει κουταβι θα μου επιτρεψεις να μην το αναπτυξω

Θα αρκεστω να πω οτι αν δεν ξερεις τι πως κ ποτε να το κανεις το σιγουρο ειναι οτι πιο πιθανο ειναι να δημιουργησεις ανασφαλειες και φοβιες παρα να εκδηλωσεις κυνηγετικα ενστιγκτα

Επισης πλεον σε φιλους που βκεπω τα σκυλια τους κ με ρωτανε πως τα βλεπω αποφευγω να τα κρινω αυστηρα αν βλεπω οτι η σχεση κ η εκπαιδευση με βαση τα διΘεσιμα μεσα κ γνωσεις του ιδιοκτητη ειναι πανω του μετριου

Πχ ενα σκυλι που κανει παντα με κεφι το απορτ χωρις ενσδιασμους η καθυστερησεις η σκληρο δοντι κλπ αλλα έπιστρεφοντας στο αφηνει στα ποδια αντι να καθισει κ να πετιμενει να συο δωσει στο χερι
Δεν θα πω στον ιδιοκτητη αυτο το λαθος
Που προεκυψε σαφως απο λαθος εκπαιδευση
Δεν χρειαζετε κατι περισοτερο κανενας τους για να τους το χαλασω
Κ δεν ξερω εαν ο ιδιοκτητης μπορει να κανει την διορθωση σε μια τετοια λανθασμενη πλην ομως οχι επιζημια εκπαιδευση

Προφανως και η η γραμμη ειναι λεπτη και ειναι σαν ακροβασια,πολυ πιθανο να γινει το λαθος!Αυτο που περιεγραψα σαν κατευθυνση πιο πανω,δηλαδη η σταδιακη εκπαιδευση του σκυλου,η ολοκληρωση της βασικης υπακοης,της κοινωνικοποιησης και υστερα η σταδιακη μεταβαση στην κυνηγετικη εκπαιδευση ειναι μια τακτικη που εφαρμοζουν ολοι σε Αγγλια,Σκωτία,Ουαλία.Ειναι μια μεθοδος που σου δινει την δυνατοτητα να κανεις βηματα πισω αν χρειαστει για διορθωσεις.Αν εκπαιδευεις με θηραμα και κατι παει λαθος που πισω να γυρισει καποιος;Σιγουρα βεβαια αυτη ειναι μια μεθοδος που εφαρμοζουν σε ΑΜΙΓΩΣ εργασιακα σκυλια με το μεγιστο του ταπεραμεντου που χαρακτηριζει την φυλή,τα οποία αν μπουν στο θηραμα απο μικρα θα βγουν εκτός ελεγχου,ενας σκυλος με οχι τοσο εντονο ταπεραμεντο ισως να αντιδρα αλλιως αλλα εκει δεν αντιπροσωπευει επαρκως ενα εργασιακο σπρινγκερ!
Επισης θεωρω το οτι το αφηνει στα ποδια...δεν ειναι αυτο και τελος,αυριο θα το αφηνει στο μισο μετρο,μεθαυριο στο ενα,στα δυο,στα πεντε,στα δεκαπενετε,μετα θα πηγαινει εκει και θα μας κοιταει και αν ειναι σε πυκνο δεν θα γνωριζουμε καν αν το βρηκε!

Προφανως καταλαβαινομαστε
Πολυ σωστα επισυμενετε επισης τον κινδυνο που υπαρχει οταν το αφηνει στα ποδια καθως λαθος δεν αναφερα οτι εννοουσα την εφαρμογη του απο σκυλο ανω των 18 μηνων που εμαθε να κανει αυτο κ το ολοκληρωνει παντα με αυτον τον τροπο
Ενα τετοιο σκυλι που εμαθε να ολοκληρωνει την διαδικασια απο την αρχη μεχρι το τελος σε ολα τα σταδια κ την εφαρμοσε επιτυχως επανελειμενα στο κυνηγι και συνεχιζει να το κανει ετσι στα σταδια αφυπνισης της εκπαιδευσης εκτος κυνηγιου προσωπικα δεν θα πω στον ιδιοκτητη οχι ειναι λαθος κ μαθε το τωρα πια να καθετε κ να περιμενει να στο δωσει

Back