Ευχαριστω, ξερεις αν ειναι αναγνωρισμενος εκτροφεας στον κοε?
Αν ναι θα σε παρακαλουσα να μου εδινες το τηλεφωνο του..
Κατ' αρχήν ευχαριστώ όσους ανέφεραν το όνομα μου ως εκτροφέα. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ "βαρύς", απαιτείται τεράστιο έρμα για να τον φέρει κάποιος επάξια, προσωπικά αυτο-προσδιορίζομαι ως "ερασιτέχνης εκτροφέας". Είναι αυτό που λέμε: ό,τι δηλώσει.....
Βασίλη, εκτροφέας αναγνωρισμένος από τον ΚΟΕ δεν υπάρχει, δεν συντηρεί τέτοια λίστα ο ΚΟΕ. Μέσω του ΚΟΕ γίνεται η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ από την F.C.I. με την υποβολή του σχετικού εντύπου και αντιτίμου. Η FCI, και κατ' επέκταση ο ΚΟΕ, συστήνουν για τους ενδιαφερόμενους στην Επιλεκτική Αναπαραγωγή, την Κατοχύρωση Επωνυμίας Εκτροφείου. Σαν τέτοιος ενδιαφερόμενος (και μόνο) έχω από 20ετίας κατοχυρωμένη την επωνυμία kalliston Hellas. Αυτή η επωνυμία δεν προσδιορίζει επαγγελματική ιδιότητα αλλά προσδιορίζει (ως επώνυμο) την προέλευση των κουταβιών μου. Όποιος π.χ. διαβάσει το όνομα Lear of Kalliston Hellas γνωρίζει πως προέρχεται από εμένα και μέσω του γενεαλογικού του χάρτη θα μπορεί να βρει τους προγόνους του και κατ' επέκταση πληροφορίες για αυτούς.
Σχετικά με το ενδιαφέρον σου για κουτάβι. Η εκτροφή μου είναι μεν ποιοτική αλλά πολύ μικρή, μέσου όρου μιας γέννας το χρόνο. Για τα κουτάβια που θα γεννηθούν φέτος υπάρχει λίστα αναμονής από πέρσι, δυστυχώς δεν μπορώ να σε καλύψω. Αν χρειαστείς την βοήθεια μου για κάποια επιλογή σου (αν γνωρίζω σχετικά) πολύ ευχαρίστως θα σε βοηθήσω. Για αρχή καλά ξεκινάς αναζητώντας εκτροφέα ,αλλά δεν αρκεί, ζήτα πεντιγκρί, δες την προέλευση των γεννητόρων, μάζεψε πληροφορίες και μετά αποφάσισε.
Προσωπικά όταν πρόκειται να αγοράσω κουτάβι (πάντα από το εξωτερικό) πρώτα επιλέγω τους γονείς, μετά ενημερώνω τον εκτροφέα και μετά περιμένω μέχρι να γίνει το ζευγάρωμα (μπορεί και 2 χρόνια), πριν το παραλάβω βλέπω αν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα άλλως επιστρέφω με το κλουβί άδειο.
Εύχομαι να βρεις αυτό που θέλεις.