Μπορεί η σελίδα μου Miller's Pine Gundogs να έχει κλείσει πολύ καιρό τώρα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως σταματήσαμε να "ανησυχούμε" κυνοφιλικά. Είμαστε λοιπόν εδώ ΞΑΝΑ.....μετά τον Brandy , μετά τον Holmes , σειρά έχει ο Bertie. Ποιός είναι ο Bertie ;;;; Σίγουρα μπορούν να απαντήσουν οι George Kranis Iakobos Kapotsis Αποστόλης Μουζής Γεώργιος Παλούμπης που τον είδαν φέτος στο πρωτάθλημα από κοντά. Ο Bertie λοιπόν είναι ένας σκύλος που δίνει πάντα το 100% και είναι πολύ σταθερός στην απόδοση του όλα αυτά τα χρόνια . Ειναι ενας αξιόπιστος σκύλος,με πολύ μεγάλη εκπαιδευσιμότητα, κυνηγά σε όλα τα εδάφη και έχει εξαιρετικό marking. Και αυτό δεν το λέω εγώ ή ο εκτροφέας και ιδιοκτήτης του Alan Sankey αλλά αρκετοί ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ άντρες του χώρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι ίσως ο καλύτερος αρσενικός σκύλος που έχει υπάρξει τα τελευταία 8-10 . Τον σπονσοράρει η Chape Farm του Buccleuch Gundogs, πράγμα διόλου τυχαίο. Ο Bertie λοιπόν είναι 1 από τα 5 κουτάβια που κράτησε ο Alan από το ζευγάρωμα της σκύλας του Wild Poppet of Brocklinton X Buccluech Pepper . Από τα 5 λοιπόν αυτά κουτάβια έχουν βγει 2 FTAW, 1 FTW και 2 FTCH (FTCH είναι ο Bertie και η Bettie). Η αδελφή του λοιπόν η Brocklinton Bettie, ζευγάρωσε με τον ετεροθαλή αδερφό της Brocklinton Lenny (ο οποίος έχει προκριθεί και αυτός να τρέξει σε πρωτάθλημα) και γέννησαν την FTW Brocklinton Kia .Η οποία Kia βγήκε ΤΡΊΤΗ φέτος στο πρωτάθλημα σε ηλικία 2,5 μόλις ετών . Ο Bertie φέτος έτρεξε για δεύτερη φορά σε πρωτάθλημα,και πήρε DOM (diploma of merit) σε ηλικία σχεδόν 7 ετών, έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ νεαρότερα σκυλιά . Έτσι, όπως μπορείτε να καταλάβετε, ο Bertie δεν είναι απλά ένα τυχαίο εκτροφικό γεγονός....!Δεν είναι ένας σκύλος που έτυχε να ξεχωρίσει, από μια γέννα ή από μια εκτροφή . Επιπρόσθετα φέτος επιλέχθηκε από το πολύ διάσημο εκτροφείο Poolgreen για να τον έχουν ως επιβήτορα. Είναι απαλλαγμένος από PRA,FUCO και PFK. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι τέτοιοι σκύλοι δυστυχώς ΔΕΝ πουλιούνται..... οπότε αυτό που εμείς μπορέσαμε να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε σπέρμα από αυτόν τον σκύλο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια πλέον, τον Alan Sankey και την οικογένεια του για αυτή την άψογη συνεργασία. Τιμή μου που με εμπιστεύτηκε και θα έχει πάντα την ΑΠΕΡΙΌΡΙΣΤΗ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΜΟΥ. Να είναι σιγουρος ότι θα είμαι πολύ αυστηρός με τα κριτήρια που θα θέσω, για να χρησιμοποιήσω το σπέρμα του Berti
Πρώτη φορά λοιπόν στην Ελλάδα FTCH εργασιακό σπρίνγκερ , πρώτη φορά στην Ελλάδα σκύλος που έχει προκριθεί (3 φορές αλλά έτρεξε δύο λόγω ακύρωσης πρωταθλήματος την χρονιά του κοβιντ) για να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα, πρώτη φορά στην Ελλάδα σκύλος που έχει πάρει DOM (Diploma of merit) στο πρωτάθλημα.
Όπως βλέπετε η προσπάθεια συνεχίζεται....και ήδη έχουμε κάνει και αντίστοιχες ενέργειες για συνεργασία στα Κόκερ
Ευχαριστώ λοιπόν πρώτα απόλα τον Alan Sankey για την υπέροχη συνεργασία μας
Και.......ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ πολυ την Χριστίνα που ανέχεται όλα αυτά και μου στέκεται!!!
Τέλος να πω ότι σίγουρα οι περισσότεροι ίσως τα θεωρούν όλα αυτά, περιττά, θεωρία, φανφάρες,ακραία...... εγώ όμως αυτό ψάχνω το ακραίο! Δεν είναι εύκολο πιστέψτε με....όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα η απόλαυση.