Συνήθως στις χαμηλές τιμές δεν έχουν χαρτιά καθαροαιμίας . Προσωπικά τα περισσότερα κουτάβια που ξέρω ότι πωλούνται με πεντιγκρί είναι της τάξεως των 600-700€. Έχω δει βέβαια και κουτάβια με χαρτιά στα 300€. Από εκεί και έπειτα ,αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα ότι ο καθένας πουλάει όσο θέλει,έτσι απλά χωρίς κάποιο κριτήριο, αυτό που καθορίζει την τιμή είναι πόσο αξιόλογα είναι τα αίματα των προγόνων. Εγώ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα να πουλάνε 600-700€ δύο γνωρίζω μόνο. Υπάρχουν κάποιοι που πουλάνε γύρω στα 400€ (και αυτοί με χαρτιά). Και μετά υπάρχει η πιο συνηθισμένη τιμή των 250€ χωρίς χαρτιά αλλά από γονείς κυνηγούς (συνήθως αυτή η φράση παίζει περισσότερο).
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση !!
Πρεπει να σου πω οτι ειμαι παθών....το φτηνο κρεας για τους σκυλους... και τι εννοω..
Αγορασα απο εκτροφεα ποιντερ υποτιθεται καθαροαιμο το 1990 αυτο και η τιμη του κουταβιου 50000 δρχ
τοτε....
Δεν ηξερα...και εκανα και το λαθος και δεν ρωταγα..
Το κουταβι με τα χαρτια του με τα αιματα του με τα πεντιγκρι του....και δεν συμμαζευται !!!
Ευτυχως με φωτεισε ο Θεος...και φευγοντας απο το εκτροφειο του απατεωνα πηγα κατ'ευθειαν σε
κτηνιατρο να δει το κουταβι...
Βλεπει το κουταβι ο γιατρος...κοιταει τα χαρτια του και μου λεει....ΔΕΝ ξερω τι θα κανει αυτο το σκυλι
στο κυνηγι....αλλα πρεπει να σου πω οτι μορφολογικα δεν εχει καμια σχεση με ποιντερ..
Καλα τα υπολοιπα δεν χρειαζεται να στα πω...με κατεβασε απο την Σαμο στην Αθηνα ο αλητης για να
μου δωσει ενα κοπροσκυλο!!!
Και ο διαολος με φοβηθηκε ...οταν γυρισα στο εκτροφειο!!!
Μετα απο το χουνερι που επαθα...εφερα 2 Αγγλικα σεττερ απο Ρουμανια...με χαρτια κτλ κτλ..
Οταν τα ειδε ο Γιωργος ο Σπινοκιας που του τα πηγα για να τα εκπαιδευσει...μου λεει...Νικολα το αρσενικο
ειναι καλο σκυλι...εχει παθος και βγει καλο...Το θυλικο δεν θα βγει ποτε...χαρισε το σε καποιον που να μην
εχει απαιτησεις...
Και ειχε απολυτο δικιο....
Θελω να καταληξω...οτι για να παρεις Σωστο κουταβι...μονο μεσω γνωστου και ανθρωπο εμπιστοσυνης !!
Και αναλογα το κουταβι και η τιμη του...
Να σου πω και το αλλο ομως....Επειδη εχουν περασει πολλα καθαροαιμα απο τα χερια μου...και εχουν
δει τα ματια μου τα μυρια οσα...στα αιματα δεν πιστευω...Εγω λεω...ολα τα αιματα κοκκινα ειναι...
να εισαι τυχερος να βγει καλο το κουταβι...
Σε μια γεννα ποτε τα κουταβια δεν ειναι ΟΛΑ ΙΔΙΑ....Αυτος που εχει την γεννα ξερει ποια ειναι τα ΑΣΤΕΡΙΑ
και ποια ακολουθουν ...Εαν πεσεις στα ''δευτερα''...μπορει και να κλαψεις !!