Το ζευγάρωμα ενός σκύλου μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Με τον φυσιολογικό τρόπο, με έγχυση στην μήτρα της σκύλας σπέρματος που μόλις έχει γίνει λήψη από τον σκύλο ,με έγχυση σπέρματος που έχει ψυχθεί και με έγχυση σπέρματος που έχει καταψυχθεί. Η διαφορά του ψυγμενου από το κατεψυγμένο είναι το μεν πρώτο μπορεί να διατηρηθεί 4-5-6 μέρες ενώ το κατεψυγμένο μπορεί να διατηρηθεί πάρα πολλά χρόνια και να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Άρα το ψυγμενο πρέπει να το συλλέξεις και να ψυχθεί όταν είναι στις μέρες της η σκυλα. Επίσης το ψυγμένο συνήθως έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας από το κατεψυγμένο.Καλημέρα. Σε τι βοηθάει το κατεψυγμένο σπερμα.
Είναι διαδικασίες που αναπτύχθηκαν για να μπορούν να γίνουν ζευγαρώματα με σκυλιά που βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση. Ξέρω αρκετές περιπτώσεις που για παράδειγμα έχουν ζευγάρωσει σκυλιά που βρίσκονται στην Αγγλία και στην Νέα Ζηλανδία.
Επίσης είναι μια διαδικασία που σου επιτρέπει να κρατήσεις σπέρμα από τον σκύλο σου και να το χρησιμοποιήσεις μετά από 10-15-20 χρόνια. Άρα μπορείς να "επιστρέψεις πίσω "στις γραμμές σου.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα την δική μου έφερα κατεψυγμένο σπέρμα από ένα σκύλο σπρίνγκερ στην Αγγλία. Ο οποίος έχει κάποια χαρακτηριστικά που θέλω και έχει πάρα πολλές βραβεύσεις. Είναι ένας σκύλος που δεν πωλείται,αλλά και να πουλιόταν δεν θα μπορούσα να τον αγοράσω. Οπότε η διαδικασία του κατεψυγμένου σπέρματος είναι μια διαδικασία που μου δινει την δυνατότητα να έχω συνέχεια από τον σκύλο αυτό. Τώρα επίσης κανονίζουμε να γίνει και τέλος Σεπτέμβρη πάλι μια εισαγωγή σπέρματος. Αυτό δίνει την δυνατότητα αν θέλουμε πχ φέτος, του χρόνου, σε δέκα χρόνια να το χρησιμοποιήσουμε σε σκύλες που έχουμε διαλέξει. Είναι μια διαδικασία η οποία είναι σχετικά ακριβή αλλά σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις τα αίματα σκύλων στις γραμμές σου που είτε είναι πάρα πολύ μακριά είτε είναι πάρα πολύ ακριβοί και δεν μπορείς να τους αγοράσεις. Είτε να κρατήσεις από δικό σου σκύλο οπότε όταν γεράσει ή όταν πεθάνει να το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον. Τα ποσοστά επιτυχίας είναι πιο αυξημένα με το κανονικό ζευγαρωμα, λιγότερα με το ψυγμένο σπέρμα και ακόμα λιγότερα με το κατεψυγμένο.
Πολύ ευχαρίστως αν υπάρχει κάποια απορία και γνωρίζω....να το συζητήσουμε