Καλησπέρα , με λένε Φώτη και έχω τη χαρά να έχω συνκυνηγο μου τη σκυλίτσα μου ροξυ ράτσας σπρινγκερ Σπάνιελ
Last edited:
Παρτε 2η και 3η γνωμη...Καλημέρα σας , θα ήθελα να κανω μια αναφορά σε ενα θέμα που μου συνεβει φέτος με τη σκυλίτσα μου , είναι 21 μηνων και στειρωμένη , στειρώθηκε αφού έκανε πρώτα την πρώτη περίοδο της ................ Μετα λοιπόν από τρέξιμο 2 με 3 ωρες που τρέχει ή τριγυρίζει στο καρτέρι , γιατί φέτος δεν έχουμε κάνει ακόμα περπατητό κυνήγι , μου κάνει αιματουρία η οποίο σταματάει το απόγευμα που είχε ξεκουραστεί . Eχουμε κάνει εξετάσεις , υπέρηχους , ακτίνες και κλινική εξέταση απο το γιατρό της ο οποίος δεν της βρήκε τπτ , όλη την υπόλοιπη εβδομάδα που δεν πάμε για κυνήγι και απλός βγαίνει τη βόλτα της και για περίπου μια ώρα παιχνίδι χαλαρό, τέτοιο πράγμα δεν παρουσιάζει . Ο γιατρός κατέληξε οτι μάλλον είναι απο κούραση και δεν είναι κατι. Έχει τύχη αυτό σε κάποιον φίλο με το σκυλάκι του ........... ευχαριστώ για το χρόνο σας
Σας ευχαριστώ για την απάντηση εχω σκοπό να το κανω άμεσαΠαρτε 2η και 3η γνωμη...
Αυτο το οτι ειναι απο κουραση,δεν μου κανει εμενα.
Θα επισκεφθειτε τους γιατρους,με τις εξετασεις που εχετε ηδη κανει,για να σας κανουν και αυτοι τη γνωματευση τους
Σίγουρα δεν παίζουν ρολο οι ωρες , αλλά το ποσο εντονη είναι η καταπόνηση.......................... ήξερα από την αρχή που το παρουσίασε οτι δεν είναι κατι το κακο γιατί το ειχε παρουσιάσει και το προηγούμενο σκυλάκι (επανιελ) που ειχα . Στο συγκεκριμένο θορυβήθηκα λιγο γιατί το έκανε δυο φορες συνεχόμενα οπότε το έψαξα λιγο και εκανα ερώτηση εδω στο forum αν το είχε δει κάποιος φίλος .................. Ο Θοδωρής-Εύβοια μου σύστησε λοιπόν γιατρο (οπότε δεύτερη γνώμη γιατρού) που είναι και κυνηγος οπότε το ειχε δει πολλές φορες και σε δικα του σκυλιά και σε αλλά , μίλησα μαζί του μου είπε οτι η σκυλιτσα μου απλος δεν είχε χτίσει ακόμα αντοχή ( πραγμα που φταιω εγω ) οπότε είναι φυσιολογικο να το κανει , μου ειπε τι να κανω οπότε έκλεισε το θέμα .............. ευχαριστώ παντός για το ενδιαφέρον και την απάντηση στο ερώτημα μου ....!Καλησπέρα σας. Οι ώρες δεν παίζουν τόσο ρόλο, αλλά το πόσο έχει κουραστεί. Πχ μπορεί ένας σκύλος να τρέχει 40 λεπτά συνεχόμενα φουλ ανάβαση σε ένα βουνό και ένας άλλος για να κουραστεί το ίδιο να τρέχει 3 ωρες στο κάμπο.
Εμένα δύο φορές που οι σκύλοι έφτασαν στα ΟΡΙΑ τους ( όρια λιποθυμίας) ναι το παρουσίασαν για μισή μέρα και μετα σταμάτησε.
Η σκυλίτσα μου 11 ετών και 6 μηνών ξαφνικά άρχισε να δείχνει σημεία κόπωσης και μεγάλης ηλικίας. Κάπου διάβασα ότι ο μέσος όρος των springer είναι τα 12 χρόνια και το περίμενα αλλά μου έκανε εντύπωση το πόσο ραγδαία έγινε. Μέσα σε 4 μήνες άρχισε να φαίνεται ότι κουράζεται πολύ. Βέβαια το φαινόμενο είναι πιό έντονο στην πόλη όπου φαίνεται καθαρά ότι βαριέται - τεμπελιάζει σαν να είναι κουρασμένη. Στο χωριό και στο βουνό δεν έχει τόσο έντονα συμπτώματα ακόμα. Είναι το πρώτο μου springer , είναι καλοζωισμένη με όλα τα απαιτούμενα εμβόλια αλλά δεν γνωρίζω ποιό είναι το όριο που ένα springer αρχίζει και δείχνει σημεία γήρανσης. Οι εξετάσεις της είναι καλές.
Κάποια γνώμη ως πιο έμπειροί;
Ελα ρε φίλε ,φιδι τετοια εποχή ; Που σε κάμπο η βουνό ;Καλησπέρα,
Τον καλό μου τον τσίμπησε φίδι στο πρόσωπο, σε σημείο που ούτε τρώει, ούτε νερό πίνει. Σήμερα 2η μέρα με όρο και κορτιζόνη. Στη αρχή νομίζαμε ότι είναι σφίγγα αλλά σήμερα ο γιατρός μου είπε ότι ήταν φίδι. Ο σκύλος δεν κουνάει ούτε το βλέμμα κάποιες φορές. Αύριο θα ξαναπάω στον γιατρό και εάν δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, θα τον κρατήσει στο ιατρείο του. Έχω σκάσει. Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.
Σε κάτι ελιές είχα πάει κ πέρασα κ μέσα από ένα ρέμα. Εκεί στο ρέμα λογικά..τι να πω..Ελα ρε φίλε ,φιδι τετοια εποχή ; Που σε κάμπο η βουνό ;
Περαστικά εύχομαι και να μην χρειαστεί τίποτα άλλο.
μην σου φαινετε τιποτε παραξενωω της πρωαλες σε καρτερι τσιχλας με τριγυρνουσανε 2 κουνουπιαααα λεω οχι ρε γαμωτιμουυυ και δεν μπωρεσα να τα τουφεκισω εξ επαφηςςςΕλα ρε φίλε ,φιδι τετοια εποχή ; Που σε κάμπο η βουνό ;
Περαστικά εύχομαι και να μην χρειαστεί τίποτα άλλο.