Springer Spaniel

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλα δεν είναι ανάγκη να σκοτωνομαστε αλλα να βοηθηθουμε όσοι ψαχνουμε σκυλια και απο οτι βλέπω είμαστε αρκετή και αυτο ειναι παραααα πολυ θετικό για αυτην την ρατσα οσο υπάρχει ζήτηση τόσο περισσότερα ατομα θα ασχοληθούν σοβαροτερα και με μεγαλύτερο επαγγελματισμο με την εκτροφή τησ

Θα απαντήσω τελευταία φορά στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κουράζει τα υπόλοιπα μέλη. Πρώτον σε ότι αφορά το σε σέβομαι δεν είχε την παραμικρή δόση ειρωνείας, κάποτε έτυχε να γνωριστούμε όταν ο φίλος μου πήρε το κουτάβι και από τις συζητήσεις μας κέρδισες τον σεβασμό μου.Δεύτερον το ύφος σου με ενόχλησε, δεν στο κρύβω, μιας και δεν έχω τελειώσει την νομική ώστε να αναλύσω όπως εσύ τα γραφόμενα σου.Όπως και να έχει είμαι απλός κυνηγός, αγαπώ μέχρι υπερβολής τον χωρίς χαρτιά σκύλο μου,δεν θα χαλάσω τα αίματα της φυλής ζευγαρωνοντάς τον Και τελευταίο δεν θα έλεγα εκ του πονηρού την άποψή μου σε κανένα φίλο ή συνάδελφο κυνηγό, αν έτσι φάνηκε από τα γραφόμενα μου ζητώ συγνώμη. Εντελώς φιλικά.[/QUOTE]

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλα δεν είναι ανάγκη να σκοτωνομαστε αλλα να βοηθηθουμε όσοι ψαχνουμε σκυλια και απο οτι βλέπω είμαστε αρκετή και αυτο ειναι παραααα πολυ θετικό για αυτην την ρατσα οσο υπάρχει ζήτηση τόσο περισσότερα ατομα θα ασχοληθούν σοβαροτερα και με μεγαλύτερο επαγγελματισμο με την εκτροφή τησ
Πιστεύω πως δεν σκοτωνόμαστε, υποστηρίζουμε τις θέσεις μας.
Η αλήθεια πολλές φορές δεν είναι ευχάριστη αλλά πίστεψέ με ήταν η καλύτερη βοήθεια που θα μπορούσα να σου δώσω. Η εύκολη οδός θα ήταν να σου πω "έχει κουτάβια ο τάδε". Η ανέντιμη θα ήταν να σου πρότεινα να πάρεις το κουτάβι που είχα.
Πώς αυτή η φυλή απόκτησε στην Ελλάδα φήμη και οπαδούς; Από σκυλάκια αγνώστου προελεύσεως και μετρίων ικανοτήτων;
Το ότι υπάρχει ζήτηση είναι όντος θετικό, πολύ θετικό αλλά και συγχρόνως επικίνδυνο. Οι επιτήδειοι απλώνουν τα πλοκάμια τους, θα πρέπει να προστατευτούμε, για την ακρίβεια να προστατευτείτε, η γνώση και ο έλεγχος είναι μονόδρομος, το πεντιγκρί να γίνει ο χάρτης επαλήθευσης. Τα "σε εμπιστεύομαι" "μεγάλε εγώ δεν ξέρω, διάλεξε μου ένα καλό", "μου είπαν", είναι το βούτυρο στο ψωμί του λαμόγιου.

Θα απαντήσω τελευταία φορά στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κουράζει τα υπόλοιπα μέλη. Πρώτον σε ότι αφορά το σε σέβομαι δεν είχε την παραμικρή δόση ειρωνείας, κάποτε έτυχε να γνωριστούμε όταν ο φίλος μου πήρε το κουτάβι και από τις συζητήσεις μας κέρδισες τον σεβασμό μου.Δεύτερον το ύφος σου με ενόχλησε, δεν στο κρύβω, μιας και δεν έχω τελειώσει την νομική ώστε να αναλύσω όπως εσύ τα γραφόμενα σου.Όπως και να έχει είμαι απλός κυνηγός, αγαπώ μέχρι υπερβολής τον χωρίς χαρτιά σκύλο μου,δεν θα χαλάσω τα αίματα της φυλής ζευγαρωνοντάς τον Και τελευταίο δεν θα έλεγα εκ του πονηρού την άποψή μου σε κανένα φίλο ή συνάδελφο κυνηγό, αν έτσι φάνηκε από τα γραφόμενα μου ζητώ συγνώμη. Εντελώς φιλικά.
[/QUOTE]
Ο γραπτός λόγος υποτίθεται πως είναι ο ακριβέστερος, έλα όμως που στη κουβέντα βλέπεις και τις καλές και τις κακές αντιδράσεις του συνομιλητή. Πίστεψε με αν δεν ήταν "εντελώς φιλικά" η συνομιλία μας θα έκανα κάτι άλλο από τα όσα έχω να κάνω.
Εντελώς φιλικά και με διάθεση να γυρίζουν τα κυνηγητικά/κυνοφιλικά προς το καλύτερο.

Μια προσωπική διευκρίνιση. Επειδή μερικές φορές αναφέρονται οι Επαγγελματίες, οι Εκτροφείς ή οι Εκπαιδευτές. Επειδή από προσωπικές επαφές, τηλέφωνα ή e-mail έχω διαπιστώσει πως πολλοί νομίζουν πως έχω επαγγελματική σχέση, οφείλω να ομολογήσω πως ΔΕΝ έχω την τιμή να συγκαταλέγομαι μεταξύ τους.
Δεν μπορεί να θεωρείται εκτροφέας κάποιος με μία, καμία ή (κατ' εξαίρεση) δύο γέννες τον χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να γίνει εκτροφικό πρόγραμμα, πόσο μάλλον να δημιουργηθεί εκτροφικός τύπος. Δηλώνω ερασιτέχνης και παραδέχομαι πως και αυτό είναι θράσος. Προσπαθώ, και συνεχίζω τα επιτεύγματα άλλων, ξένων, με μεγάλο κόπο και τεράστιο κόστος. Το ισοζύγιο είναι δραματικά οδυνηρό. Τώρα που από στέλεχος επιχειρήσεως έγινα συνταξιούχος, το κόστος δεν μου επιτρέπει τη συνέχιση. Πίστευα πως οι απόγονοι των σκύλων μου θα γίνουν μια από τις βάσεις της ανάπτυξης της φυλής, εδώ. Εξηγώ στους ιδιοκτήτες την σημασία των pedigree, όλοι συμφωνούν και στη συνέχεια κάνουν γέννες που δεν δηλώνονται. Ήδη έχω μάθει εκ των υστέρων, 4 αιμομικτικές γέννες που έχουν γίνει εν αγνοία των ιδιοκτητών. Διερωτώμαι αν συμβάλω στην ανάπτυξη της φυλής ή στην καταστροφή της. Η φυλή είναι ολιγάριθμη ακόμη, τα εμφανιζόμενα στο φως σκυλιά ελάχιστα, επόμενο είναι να γίνονται αιμομιξίες. Αυτά για να μιλάμε ως ίσος προς ίσους.

Προσπαθώ, και συνεχίζω τα επιτεύγματα άλλων, ξένων, με μεγάλο κόπο και τεράστιο κόστος. Το ισοζύγιο είναι δραματικά οδυνηρό. Τώρα που από στέλεχος επιχειρήσεως έγινα συνταξιούχος, το κόστος δεν μου επιτρέπει τη συνέχιση. Πίστευα πως οι απόγονοι των σκύλων μου θα γίνουν μια από τις βάσεις της ανάπτυξης της φυλής, εδώ

Θεωρώ πως εν τέλει κακώς είχαν απόγονους οι σκυλοι σας!Και εννοώ ευρέως όχι κυριολεκτικά.Πολλές φορές άκουγα για κάποιους που δεν έδιναν κουτάβια,που δεν ζευγάρωναν με άλλους για να μην πάρουν τα αίματα και άλλα πολλά τέτοια μυστικιστικά και έλεγα ότι όλα αυτά είναι γελειότητες,δεν προωθούν την κυνοφιλία,δεν διαδίδονται οι φυλλές έτσι.....!Στην Ελλάδα τελικά δεν είμαι σίγουρος,αμφιταλλαντευομαι αν είναι γελειότητες ή διασφαλίζουν την ψυχική ισορροπία κάποιου!

DSC_0048.jpg
DSC_0049_2.jpg
DSC_0074.jpg
DSC_0080.jpg
DSC_0081.jpg

Κυριε Γιαννη οπως γνωριζετε και εχετε παρατηρησει πολυ σπανια βαζω φωτογραφιες με θηραματα,ισως να ειναι και η πρωτη αντε δευτερη.Οι κυνηγοι ηταν 4 και τα θηραματα δεν εφταναν το οριο ουτε για δυο κυνηγους.Θεωρω πως δε ειναι της κατηγοριας των φωτογραφιων με αραδιασμενα θηραματα σε καπο αυτοκινητων ή καροτσες αγροτικων η θηραματων σε κακη κατασταση.Ειναι μια φωτογραφια καλης ποιοτητας και αναλυσης,ποιοτικων σκυλων, με ωραιε ποζες και με τα θηραματα της ημερας!Δεν ειμαι επιδειξιας αλλα ουτε και νιωθω ενοχος για αυτο που κανω.
ΥΓ.Αντιλαμβανομαι το πως μου το ειπατε απλα το ανελυσα επι ευκαιριας επειδη τελευταια εχει παραγινει απο καποιους που ξαφνικα εγιναν ευαισθητοι με τις φωτογραφιες με θηραματα.Και εγω αηδιαζω με τις περισσοτερες φωτογραφιες που κυκλοφορουν,με σωρους θηραματων ή με selfi με τα θηραματα ή με το να κρατουν τα σκυλια κακην κακως για την φωτογραφια ή βιντεο πολυ κακου επιπεδου αλλα μην φτανουμε και στο αλλο ακρο.

Μακη σε ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λογια,εγω δεν κανω τιποτα το εχω ξαναπει απλα παταω ενα κουμπι.Οσοι φερνουν τα σκυλια τους στην λεσχη και παιδευονται κανουν,αυτοι ειναι οι "ηρωες" και πανω απ' ολα ο κυριος Γιαννης!!!!

Back