Kostas ContraDosi
Moderator
.......καλο πούλητο κι αυτό Ηλία.....όταν με το καλο το αποφασήσεις.....Αύριο έρχεται το fabarm n2 allsport αχχαχαχ

Υ.Γ. Καλορίζικο.....ειναι πολυ φινετσάτο οπλο....
Θα το ρίξω μια πούλα το απόγευμα στον Πύργο.

.......καλο πούλητο κι αυτό Ηλία.....όταν με το καλο το αποφασήσεις.....Αύριο έρχεται το fabarm n2 allsport αχχαχαχ
Εχεις νοικιάσει το υπόγειο στον καλκατζακο όλο εκεί σε βλέπωΜήκος μόνο. Την είδα σήμερα Καλκατζάκο
Κι εμένα μου τη δίνει, που τους τα έσκασα και δεν έχει φλάντζες κλίσης, όταν τις βρίσκεις ακόμα και σε τουφέκια των 420€ ...Στην ουσία θα πάρεις το ίδιο όπλο με άλλο κοντάκι και άλλη πάπια! Στα μεταλλικά μέρη δεν έχει καμία διαφορά όπως και στον μηχανισμό ο διαφορετικός ήχος που ακούς οφείλεται στα διαφορικά πλαστικά και στα ελαστικά που έχουν επάνω. Και ότι έχει cutoff και speed loading. Και αυτά πληρώνεις όλες οι εταιρείες τα ίδια κάνουν κορμός σύστημα κάνη τα ίδια αλλάζουν τα περιφερειακά και ρίχνουν και 700€ καπέλο! Εάν είχε φλάντζες η SX4 πιστεύω θα είχε πουλήσει τα διπλάσια όπλα από όσα έχει πουλήσει αν και έχει πουλήσει αρκετά.
Εγώ δοκίμασα να προσαρμόσω από browning gold. Μπήκε αλλά ήταν σκέτη μαλακία και άφηνε κενό. Ούτε καν έσφιξα το κοντάκι με τη φλάτζα. Δεν πάιρνει τίποτα, καμία πατέντα. Η τρύπα που έχει το κοντάκι για να περναέι η τζαβέτα είναι τσίμα τσίμα στη διάμετρο και δεν υπαρχει χώρος να μετακινηθεί το κοντάκι σε καμία κατεύθυνση. Αν βιδώσει και σφίξει το κοντάκι στη τζαβέτα αναγκαστικά θα στραβώσει ο σωλήνας του επανατατικού ελατηρίου. Μόνο το μήκος αλλάζει και αν θέλει κάποιος να μειώσει το ντρόπ με κανα ένθετο. Μέχρι εκεί.Κι εμένα μου τη δίνει, που τους τα έσκασα και δεν έχει φλάντζες κλίσης, όταν τις βρίσκεις ακόμα και σε τουφέκια των 420€ ...
Ένας Αμερικανός συνάδελφος προσάρμοσε φλάντζες από την SX3, με λίγο πατέντα όμως.
https://www.practicalmachinist.com/forum/threads/stock-shims-for-winchester-sx4-shotgun.351438/
Έχει δοκιμάσει ή έχει κάτι ανάλογο κάποιος από εμάς για να λύσει το θέμα;
Δεν παιρνει λιμαρισμα η τρυπα?Εγώ δοκίμασα να προσαρμόσω από browning gold. Μπήκε αλλά ήταν σκέτη μαλακία και άφηνε κενό. Ούτε καν έσφιξα το κοντάκι με τη φλάτζα. Δεν πάιρνει τίποτα, καμία πατέντα. Η τρύπα που έχει το κοντάκι για να περναέι η τζαβέτα είναι τσίμα τσίμα στη διάμετρο και δεν υπαρχει χώρος να μετακινηθεί το κοντάκι σε καμία κατεύθυνση. Αν βιδώσει και σφίξει το κοντάκι στη τζαβέτα αναγκαστικά θα στραβώσει ο σωλήνας του επανατατικού ελατηρίου. Μόνο το μήκος αλλάζει και αν θέλει κάποιος να μειώσει το ντρόπ με κανα ένθετο. Μέχρι εκεί.
Δε ξέρω, δεν ασχολήθηκαΔεν παιρνει λιμαρισμα η τρυπα?
Ειναι οριακο το κοντακι, δεν εχει ''ψωμι'' που λεμε?
Συμφωνώ, εφόσον έχεις ιδιαίτερο σωματότυπο.παίρνεις το όπλο που σου αρέσει και η βάζεις ρυθμιζόμενο ή πας σε κατασκευή
Στη πρώτη που είχα αγοράσει την είχα πάει σε ένα μάστορα και απο οτι καταλαβαίνω θα την είχε ανοίξει στο κοντάκι και της είχε προσαρμόσει και λαμακι στη τζαβετα όπου η τρύπα του ήταν στην άκρη στη διατηρώντας το cast on που θεώρησε πως χρειάζομαι. (για να της αλλάξει τις κλίσεις είχε φάει το κοντάκι εκεί που πατάει στη βάση). Επειδή ψαχνόμουν και δεν μου άρεσε όπως την έκανε αγόρασα φλατζες απο sx3 και τις έκοψα σαν αυτές που έχει ο Αμερικανός. Άφηνε κενό μεταξύ σκανδαλοθηκης και κοντακιου. (το πρόβλημα μου ηταν οτι ψηλοτουφεκουσα το οποίο το έλυσα βάζοντας ενα στόχαστρο μαγνητικής ινας πίσω απο το εργοστασιακό). Αφού βρέθηκε ένας και φαγώθηκε να την αγοράσει σε καλή τιμή την έδωσα και ξαναγορασα sx4 με πλαστικά την οποία δεν πείραξα τπτ παρα μόνο πως έβαλα ξανά την μαγνητική οπτική ίνα.Κι εμένα μου τη δίνει, που τους τα έσκασα και δεν έχει φλάντζες κλίσης, όταν τις βρίσκεις ακόμα και σε τουφέκια των 420€ ...
Ένας Αμερικανός συνάδελφος προσάρμοσε φλάντζες από την SX3, με λίγο πατέντα όμως.
https://www.practicalmachinist.com/forum/threads/stock-shims-for-winchester-sx4-shotgun.351438/
Έχει δοκιμάσει ή έχει κάτι ανάλογο κάποιος από εμάς για να λύσει το θέμα;
Παναγιώτη δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Το κοντάκι είναι έτσι φτιαγμένο που μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα πάνω του. Είναι σχετικά μικρό και το βολεύεις. Για το μήκος έχει δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο προσαρμόσιμο από ένα δίκανο που θα δώσεις τουλάχιστον 2πλάσια λεφτά. Αν κάποιος το γουστάρει τρελά το τουφέκι και δεν του έρχεται, το πάιρνει ξύλινο και φτιάχνει ένα κοντάκι άλλο, όπως το θέλει. Το βασικό εδώ είναι να ξέρει τι θέλει, γιατί αν δεν ξέρει θα μπλέξει χειρότερα.Βλέπω ότι το κοντάκι και η προσαρμογή του στον κάτοχο για την Winchester δεν παίζει και μεγάλο ρόλο ,απλώς πρέπει να υπάρχει.
εσύ χώρισες και ξαναπαντρεύτηκες την ίδια γυναίκαΣτη πρώτη που είχα αγοράσει την είχα πάει σε ένα μάστορα και απο οτι καταλαβαίνω θα την είχε ανοίξει στο κοντάκι και της είχε προσαρμόσει και λαμακι στη τζαβετα όπου η τρύπα του ήταν στην άκρη στη διατηρώντας το cast on που θεώρησε πως χρειάζομαι. (για να της αλλάξει τις κλίσεις είχε φάει το κοντάκι εκεί που πατάει στη βάση). Επειδή ψαχνόμουν και δεν μου άρεσε όπως την έκανε αγόρασα φλατζες απο sx3 και τις έκοψα σαν αυτές που έχει ο Αμερικανός. Άφηνε κενό μεταξύ σκανδαλοθηκης και κοντακιου. (το πρόβλημα μου ηταν οτι ψηλοτουφεκουσα το οποίο το έλυσα βάζοντας ενα στόχαστρο μαγνητικής ινας πίσω απο το εργοστασιακό). Αφού βρέθηκε ένας και φαγώθηκε να την αγοράσει σε καλή τιμή την έδωσα και ξαναγορασα sx4 με πλαστικά την οποία δεν πείραξα τπτ παρα μόνο πως έβαλα ξανά την μαγνητική οπτική ίνα.
Υ. Γ. Αγόρασα και ξύλινα κοντάκι και πάπια απο την Αμερική...![]()
Είδα και εμείς που ξέρουμε τι θέλουμε έχουμε το ίδιο όπλο 20 χρόνια τώραΠαναγιώτη δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Το κοντάκι είναι έτσι φτιαγμένο που μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα πάνω του. Είναι σχετικά μικρό και το βολεύεις. Για το μήκος έχει δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο προσαρμόσιμο από ένα δίκανο που θα δώσεις τουλάχιστον 2πλάσια λεφτά. Αν κάποιος το γουστάρει τρελά το τουφέκι και δεν του έρχεται, το πάιρνει ξύλινο και φτιάχνει ένα κοντάκι άλλο, όπως το θέλει. Το βασικό εδώ είναι να ξέρει τι θέλει, γιατί αν δεν ξέρει θα μπλέξει χειρότερα.
Κυριε Κολλια κανονικα οταν στραβωσαν την σωληνα του κοντακιου για να γυρισει το οπλο δεν επρεπε να στραβωσουν λιγο την αποθηκη και την καννη ωστε το οπλο να ερχεται απευθειας στο ματι οταν επωμιζεις ? η κανω λαθος?Εγώ δοκίμασα να προσαρμόσω από browning gold. Μπήκε αλλά ήταν σκέτη μαλακία και άφηνε κενό. Ούτε καν έσφιξα το κοντάκι με τη φλάτζα. Δεν πάιρνει τίποτα, καμία πατέντα. Η τρύπα που έχει το κοντάκι για να περναέι η τζαβέτα είναι τσίμα τσίμα στη διάμετρο και δεν υπαρχει χώρος να μετακινηθεί το κοντάκι σε καμία κατεύθυνση. Αν βιδώσει και σφίξει το κοντάκι στη τζαβέτα αναγκαστικά θα στραβώσει ο σωλήνας του επανατατικού ελατηρίου. Μόνο το μήκος αλλάζει και αν θέλει κάποιος να μειώσει το ντρόπ με κανα ένθετο. Μέχρι εκεί.
Κεφαλλονιά, το νησί των Τρελών λένε....εσύ χώρισες και ξαναπαντρεύτηκες την ίδια γυναίκακαι της έκανες και λίφτινγκ την δεύτερη φορά
![]()
Βαγγέλη δεν είμαι οπλουργός ούτε κατά φαντασίαν, αυτά που είδα στο δικό μου όπλο γράφω και το κοστούμι που μου έραψαν οι ειδήμονες. Τώρα για την αποθήκη και την κάννη δεν θα εκπλαγώ αν το κάνει κανένας ειδήμονας σιδηρουργός με μεταπτυχιακό στην οπλουργική.Κυριε Κολλια κανονικα οταν στραβωσαν την σωληνα του κοντακιου για να γυρισει το οπλο δεν επρεπε να στραβωσουν λιγο την αποθηκη και την καννη ωστε το οπλο να ερχεται απευθειας στο ματι οταν επωμιζεις ? η κανω λαθος?
Κώστα σήμερα καραμπίνα χωρίς φλατζες είναι αναχρονισμος, η καραμπίνα αυτά προσφέρει την ευκολία και ένα καλύτερο όπλο σε συγκεκριμένα χρήματα από ένα δικανο .Βάλε στη μία μεριά την sx4 και στην άλλη το 828U με 36 διαφορετικές ρυθμίσεις, τα λογια είναι περιττά.Παναγιώτη δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Το κοντάκι είναι έτσι φτιαγμένο που μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα πάνω του. Είναι σχετικά μικρό και το βολεύεις. Για το μήκος έχει δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο προσαρμόσιμο από ένα δίκανο που θα δώσεις τουλάχιστον 2πλάσια λεφτά. Αν κάποιος το γουστάρει τρελά το τουφέκι και δεν του έρχεται, το πάιρνει ξύλινο και φτιάχνει ένα κοντάκι άλλο, όπως το θέλει. Το βασικό εδώ είναι να ξέρει τι θέλει, γιατί αν δεν ξέρει θα μπλέξει χειρότερα.